X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Mychakruszyna mój mąż pracuje na GRP2.

Aniu, przez 21 lat mieszkałam w Gliwicach. Cztery lat temu wyniosłam się do męża, na wieś, do Pilchowic :)

Dzierzba, zobacz jak dużo daje nasze trzymanie kciuków- i Agatia i Malgorzalka będą mieć zdrowe bobasy. Za Twoją dwójkę też będziemy trzymać, więc możesz spać spokojnie ;)

Agatia gratuluję zdrowej córci. Teraz już byle do września :)
    No to my już bardzo blisko siebie mieszkamy ;) trzeba zorganizować kiedyś jakieś spotkanko przy kawce dla bab ze Śląska ;)

bbeczka91, Ania91 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:)
    Ciężka noc za mną. Nie wiem czemu mnie ten brzuch tak rwie. Właściwie to cała miednica. Ale jak wstanę to juz lepiej, boli tylko krzyż;) Jak nie urok....
    Jadę odwieźć syna do szkoły. Miłego dnia.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba trzymam mocno kciuki. Ja ze stresu nie mogę już oddechu złapać, a to dopiero jutro :(

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jesteśmy z Toba ! :)

Witam się w 15 tygodniu :D

Co do śniegu to faktycznie poracha ale oglądałam pogodę więc bylam przygotowana:P jutro znów słońce ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Witam sie:)
    Ciężka noc za mną. Nie wiem czemu mnie ten brzuch tak rwie. Właściwie to cała miednica. Ale jak wstanę to juz lepiej, boli tylko krzyż;) Jak nie urok....
    Jadę odwieźć syna do szkoły. Miłego dnia.

Mnie też rwie jakbym miała reumatyzm brzucha :P

Sabina lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Mnie też rwie jakbym miała reumatyzm brzucha :P
    Dobre ;)

I nas dziś bialutko. Trzeba choinkę ubierać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dzierzba jesteśmy z Toba ! :)

Witam się w 15 tygodniu :D

Co do śniegu to faktycznie poracha ale oglądałam pogodę więc bylam przygotowana:P jutro znów słońce ;)
    też niby wiedziałam o tym śniegu, ale miałam nadzieję że to jakaś pomyłka :(
    muszę na szybko podszykować jakiś obiadek do pracy...

a tak swoją drogą chciałabym już wiedzieć co w brzuszku siedzi, bo po wczorajszych zakupach wiem że jest mnóstwo ładnych rzeczy które są typowo dziewczęce a inne typowo chłopięce i są naprawdę urocze, a ja nadal szukam unisexów co jest w tym wszystkim chyba najtrudniejsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:03

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba trzymam mocno kciuki za Ciebie i Bliźniaki. Trzymaj sie!!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Dzierzba powodzenia Kochana. Wszystkie mocno trzymamy kciuki. Tutaj jak widzisz każda jest dla każdej, więc jak tylko będziesz miała potrzebę się wygadać czy wyżalić to pisz i myślę, że na pewno nie zepsujesz nikomu humoru.

Jeśli chodzi o śnieg to koło północy wstałam na siusiu a tu sypie... Wczoraj takie piękne słoneczko a dzisiaj biało. Pewnie zaraz to się roztopi i będzie ciapa. Nie lubię.

Miłego dnia mimo nie najlepszej aury pogodowej.
    Powodzenia dla wizytujących dzisiaj :)

Pozdrawiam

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIERZBA - zanim zrobisz NIFTY sprawdz maila.

• esmi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba 3mam mocno kciuki zobaczysz wszystko będzie dobrze :*

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra dawne czasy mialy cos w sobie. Wybor stwarza problem i nadmiar informacji też. Z jednej strony wiem ze dobrze ze mamy swiadomość z drugiej ile radości nam to odbiera?

Ja wiem ,że Dzierzba ma ciezki orzech do zgryzienia ale mnie moje 2.2 tez zalamuje.

Przypomnialo mi sie jak 26.01 jak bylam pp 1 wszym usg do gina na kontrole czekala mama z mal chlopcem z ZD i pomyslalam ze szacun ze ja bym nie dala rady.
    Moze przy pierwszym dziecku ale nie przy drugim kiedy niejako pokutuje tez Drowe.

Boje sie ze to byl znak ...

Co z dół.Mam juz wynik Pappa ale nie bede na nieho patrzec podam koperte lekarzowi. A nawet pp tym pappa pewnoaco zero i to nigdy bez inwazyjnych nawet przy prawidlowej diagnostyce 1 trym.

Załamka

Angela89 lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    się w 14 tygodniu we czwartek mam wizyte ( prenatalne ) gratuluje dla wszystkich mam co znają płeć.
    U nas remont w toku mam dość tego dzisiaj jadę i sprzątać będę :)
    Dziewczyny słyszałam, że na święta ma być śnieg :(
    Mam zajady i metaliczny posmak w ustach ble !

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:
    Masakra dawne czasy mialy cos w sobie. Wybor stwarza problem i nadmiar informacji też. Z jednej strony wiem ze dobrze ze mamy swiadomość z drugiej ile radości nam to odbiera?

Ja wiem ,że Dzierzba ma ciezki orzech do zgryzienia ale mnie moje 2.2 tez zalamuje.

Przypomnialo mi sie jak 26.01 jak bylam pp 1 wszym usg do gina na kontrole czekala mama z mal chlopcem z ZD i pomyslalam ze szacun ze ja bym nie dala rady.
    Moze przy pierwszym dziecku ale nie przy drugim kiedy niejako pokutuje tez Drowe.

Co z dół.Mam juz wynik Pappa ale nie bede na nieho patrzec podam koperte lekarzowi. A nawet pp tym pappa pewnoaco zero i to nigdy bez inwazyjnych nawet przy prawidlowej diagnostyce 1 trym.

Załamka
    Ale co Cię załamuje? Ja tez mam nt 2,2 i wszystko jest ok. To był 14+5 ale ciąża jest o tydzień większa.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:

Załamka
    przepraszam miałam za cytować. Ja miałam 2.1 i lekarz powiedział że norma jest do2.5. Kosć nosowa jest widoczna i zmierzona. Inne parametry dobre I mimo że Z krwi ryzyko wyszło 1.379 to zrobiłam jeszcze 2 usg. Gdzie 2 różnych lekarzy powiedziało że usg jest dobre i według nich dziecko zdrowe. Nie robię innych testow.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem spokojna pappa to statystyka i tego się trzymam. Mam zdrowe dziecko.

agatia, _izunia_, Aga_Andzia, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, trzymaj się- wierzę, że wszystko będzie dobrze! Życzę Wam dużo siły!!! Jestem z Wami!

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie jakie fajowskie- sama bym się pobujała http://natuli.pl/memola/

_izunia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    przepraszam miałam za cytować. Ja miałam 2.1 i lekarz powiedział że norma jest do2.5. Kosć nosowa jest widoczna i zmierzona. Inne parametry dobre I mimo że Z krwi ryzyko wyszło 1.379 to zrobiłam jeszcze 2 usg. Gdzie 2 różnych lekarzy powiedziało że usg jest dobre i według nich dziecko zdrowe. Nie robię innych testow.
    Mojemu dziecko wyszło 2,2. I też na razie nie mam zamiaru sie tym martwić ;)

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ