X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dzierzba: jestem myślami z Tobą, wierzę z całego serca, że wszystko będzie dobrze...Zasługujesz na trochę wytchnienia. Mam nadzieję, ze te Wasze 3 anioły stróże dadzą znać o sobie i wszystko się wyjaśni:)
    Ja cieszę się, że teraz są możliwości tak szczegółowych badań, przeraża mnie to, ze nie wszędzie lekarze informują o konieczności choćby USG prenatalnego w I trym. Tak było u kuzynki- nikt ( a leczyła się w Elblągu) nie wysłał jej na to badanie podobnie jak mojej przyjaciółki. Niestety w pierwszym przypadku skończyło się tragicznie i dzieciątko zmarło. Prof. w Gdańsku stwierdził, że jeśli wcześniej miałaby szczegółowe badanie dziecko dałoby się leczyć dużo wcześniej i szanse byłyby nieporównywalne.
    A jeśli o mnie chodzi to odkąd znów biorę leki- jednak luteina a nie duphaston, nie dałam rady żyć na nim:/- jestem padnięta. W nocy budzę się kilka razy i nie mogę spać. Dodatkowo remont i wszystko porozwalane, zastawione a mnie trafia...Na szczęście mąż szybko się uwija meble do sypialni przyjadą do końca tygodnia a stare wylecą i będzie porządek:)
    Dziewczyny jak u Was z naczynkami i krwawieniem z nosa? Mam całe nogi w pajączkach i zakrwawione chusteczki bez przerwy.
    Powodzenia wizytującym :)

Ja również mam całe nogi w pajaczkach. A o czerwonych chusteczkach nie mówię, na twarzy moje żyłki stały się mocno widoczne, na piersiach też są pajaczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mojemu dziecko wyszło 2,2. I też na razie nie mam zamiaru sie tym martwić ;)

Ja przy córce tej magicznej pappy w ogóle nie robiłam, jak się okazało nawet doktorka nie mierzyła długość kości nosowej. Teraz mam wszystko pomierzone posprawdzane i jest dobrze i tego się trzymam. Każda z nas ma zdrowe dziecko i tak będzie!

Dzierzba trzymam kciuki za wyniki, ale wiem że wszystko dobrze !

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja tez jak smarkam to mam troszkę krwi na chusteczce. To chyba w miarę normalne :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• martta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji :-) i smec ile chcesz.
    Mąż wrócił od lekarza, oczywiście wirus i podstawowe leki plus zwolnienie do końca tygodnia. Podział na inne pokoje lekarka w tej sytuacji pochwalila i tyle. Zobaczymy, mam nadzieję że mu szybko przejdzie. Ja dzisiaj też miałam kiepską noc, często się budzilaam, a dzis dziwnie kluje mnie brzuch, ale to pewnie od stresu trochę. Rety a do wizyty jeszcze tyle czasu, 5 kwietnia przybywaj...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę na wizytę dopiero 6 kwietnia :( a niby byłam w ubiegłym tygodniu...

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha mi też żyły wychodzą i pajączki :( Niestety mam tendencję do takich "przyjemności". Smaruję żelem z kasztanowca ale nie widzę różnicy.

Dziewczyny a co na rozstępy?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) dzierzba trzymam kciuki za Was :*
    Ja dostałam od koleżank z tolpy olejek przeciw rozstepa ale tak mi śmierdzi ze chyba go nie użyje podobno b ioil nie śmierdzi wogole inszybkonsie wchłania?

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i płacze że szczęścia????
    Od trzech godzin wiszę na telefonie to z mamą, koleżanka,szwagierka i bratem wszyscy się cieszą a ja płacze:-(
    Chyba hormony albo ciśnienie że mnie schodzi:-)
    Ale to łzy szczęścia:-)))

Pełniąca świrujesz!!!!!!
    Uspokoj się matka!!! :-)
    Widzisz ile nas ma takie nt i jest ok lekarz wie co gada!!!!!

Zabcia może idź do apteki po plasterki żeby to dziadostwo gdzieś indziej nie przeszło?!

Muszę obiad zrobić i iść po chusteczki dziecko mi cały kartonik zuzylo hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    A plasterki mozna? Bo plasterki tez mam... Mowie, ze ja mialam caly asortyment zawsze w zapasie :D
    Możesz smarować normalnymi masciami na opryszczke, takimi jak zovirax. Ja też miała opryszczke, pytałam.lekarka kazała smarować.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim :) A ja dziś miałam iść na warsztaty Mamo to ja, ale tak baaardzo mi sie nie chce, jeszcze zrobili na sam wieczór i trwają do 20:30 i chyba zrezygnuję. Pójdę w sobotę na Planetę dziecko :) Leniwa jestem :)

Żabcia a jest taki preparat w kulce (żółta etykietka) tam są olejki eteryczne w większości na opryszczkę, mi zawsze pomaga, ale nie jestem na 100% pewna, że to typowo dla naszego obecnego stanu (na pewno lepsze niż wszystkie vratizoliny i zowiraksy - pod kątem składu leku)

_izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu! :)

Dzierzba, trzymam kciuki i nie puszczam, aż do otrzymania Twoich wyników :)

Ja też używam Bio-oil od tygodnia, wg zaleceń producenta. Smaruje nim prawie całe ciało, bo mam skłonności do rozstępów. Na wizażu ma dużo pozytywnych opinii. Ma delikatny, przyjemny zapach, łatwo się aplikuje i szybko wchłania. Na ocenę efektów jest dużo za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:56

Angela89, _izunia_, maluutka90, violett, Strazaczka1990, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mam mega niskie ciśnienie... Pulsujacy ból głowy i szum w uszach. Do tego jestem sama w domu i boję się, że zasłabnę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w z początkiem 14 tygodnia czyżbym zaczęła II trymestr? Jupii nie mogłam się doczekać ale od rano ze mną jest źle wczoraj wieczorem ustawiłam budzik na 7:50 zamiast na 6:50 przez co zaspałam pojechałam na zajęcia do Siemianowic na oparzeniówkę na Anestezjologie i co? 2 razy zasłabłam tak aż II razy za drugim razem było już kiepsko bo nic na oczy nie widziałam na szczęście pielęgniarki mnie do dyżurki zaprowadziły dały wodę i zimny okład na czoło poczułam się lepiej przeprosiłam prowadzącą, powiedziała, że mam się nie przejmować, bo ona też ma 2 dzieci zapisała mi obecność i odesłała mnie do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:53

Sabina, mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Dzień dobry Wszystkim :) A ja dziś miałam iść na warsztaty Mamo to ja, ale tak baaardzo mi sie nie chce, jeszcze zrobili na sam wieczór i trwają do 20:30 i chyba zrezygnuję. Pójdę w sobotę na Planetę dziecko :) Leniwa jestem :)

Ja idę dzisiaj na te warsztaty z mężem :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Znów mam mega niskie ciśnienie... Pulsujacy ból głowy i szum w uszach. Do tego jestem sama w domu i boję się, że zasłabnę.

Kładź się do łóżka otwórz okno świeże powietrze dobrze ci zrobi. I nogi do góry lekko. Ja też mam ciśnienie 80/50 i co wstaje ciemności widzę ale to chyba pogoda bo aż tak nigdy nie miałam jak ostatnie czasy...

Ania91 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ