X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny! Ja wczoraj bylam na warsztatch "Bezpieczny maluch" (tez po calej Polsce jezdza) i wrocilam dopiero po 20, pogoda byla masakryczna bo padal snieg z deszczem i wialo mocno, az sie zdziwilam. Wrocilam do domku i padlam ze zmeczenia, dzisiaj tez caly czas w biegu. Swoja droga warsztaty bardzo ciekawie prowadzone, mowili o pierwszej pomocy w roznych sytuacjach dla dziecka i dla ciezarnej, o zapinaniu fotelikow i dobieraniu ich, banku komorek macierzystych itp.

Tyle namachalyscie jak zwykle, w wolnej chwili ponadrabiam, a poki co Wam powiem, ze bylam wczoraj u endokrynologa na kontroli z wynikami tsh, antytpo i ft4. Tsh mi zmalalo, ale jest jeszcze powyzej 3, ft4 w dolnej granicy, antytpo ok. Lekarz zwiekszyl mi dawke euthyroxu z 25 do 50 i kontrola za 8 tyg. uff troszke mi lzej, chociaz jeden temat sie klaruje :)

żabka04, maluutka90, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nie chce jechać do sklepu po napoleonke. A ja bym tam ja zjadła. O matko chyba zaraz sama pójdę...

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Właśnie w sportowych też mi źle, chyba będę musiała coś poszukać w końcu.

Dziewczyny, a jaką firmę wózków polecacie? Zaczęłam przeglądać Internet i totalnie się nie znam. Myślałam o x-lander, bo ładnie wyglądają, ale chyba ceny mają najwyższe, a to już nie jest fajne.
    Ja polecam tako. Jako jedyne, które wytropilam mają w spacerowce zintegrowaną bude z siedziskiem, które rozkłada sie na płasko. Genialne rozwiązanie. Chyba, że znacie jeszcze jakieś wózki z takim patentem. Jeśli nie okaże się, ze jakieś inne wózki też tak mają to nie będę się nawet zastanawiać nad inną firmą. Pozostanie model wybrać.

violett lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kupować coto baby Aprilia, właśnie ze względu na spacerówka i na to, że to leciutki wózek.

violett lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio producentka firmy Lonex prezentowala wózki i zaskoczyła mnie funkcja spacerowki - nie tylko szło oparcie na leżąco zrobić w sensie na plasko ale również w formie kubełkowej pochylić...niby dla dzieciatka które nie siedzi dobrze. Choć nie wiem czy nam ta funkcja będzie potrzeba bo chyba do kwietnia ze względu na zimno będę wozila ma malca w głębokim.

Behemottka, violett, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wózkach będzie. Szukam trochę po omacku. U mnie nie ma takich marek wózków jak w Polsce i generalnie nikt tu prawie nie używa gondol. Spacery z dziećmi są mało popularne, a jak są, to w fotelikach samochodowych...

Pytanie: Co jest dla Was ważne w wózku? Jakimi kryteriami się kierujecie?

W tej chwili rozpatruję dwa modele UPPAbaby Vista i Peg Perego Book Pop-Up. Pierwsza firma amerykańska, druga włoska. Ceny trochę zawrotne, ale UPPA mogę dostać używany za 50% ceny. I w zasadzie nie wiem co tu zrobić. Mieszkam na suburbiach. Wózek będzie jeździł po równych chodnikach albo po plaży, ale plaża od święta chyba.

To wózki:
    http://us.pegperego.com/baby/book-pop-up
    http://uppababy.com/vista/from_birth/

- Oba wózki mają dobre koła, zwrotne, miękka jazda.
    - Oba mają gondole (atestowane do spania w nocy) i spacerówki z możliwością zainstalowania przodem i tyłem.
    - Oba mają duże klosze, ale UPPA ma dodatkowo jeszcze taki sun-shield na super słońce.
    - Oba dobrze wentylowane.
    - Oba łatwo składalne i dość lekkie, choć ja nie będę składać często, tylko na wycieczki samochodem, wózek będzie mieszkał w garażu
    - Oba mają rączki regulowane - Peg Perego kąt nachylenia, a UPPA wysokość (długość).
    - UPPA ma gigantyczny koszyk i wyższe zawieszenie.
    - Peg Perego ma bujaną gondolę (jeśli stoi na ziemi) i jest trochę ładniejszy.
    I w zasadzie nie wiem na co jeszcze patrzeć. Pomożecie?

Poza tym trochę mi przykro kupować używany wózek, bo będzie pewnie przybrudzony of bucików, a może i wyblakły od słońca? Głupio mówię? Poradźcie mi, zagubionej. Nie wiedziałam, że TYLE jest wózków i że taki trudny wybór... Cena też mnie zaskoczyła. Tu u mnie za taką cenę mogę kupić używany samochód ;)

Help?
    Heelp??!
    HEEEEELP!!

:D

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 15 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawil mnie też wózek Durango choć nigdy wcześniej nie widziałam ale zobaczyłam filmik http://www.euro-cart.eu/video_prezentacje/wozek-wielofunkcyjny-durango.php

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    czesc dziewczyny! Ja wczoraj bylam na warsztatch "Bezpieczny maluch" (tez po calej Polsce jezdza) i wrocilam dopiero po 20, pogoda byla masakryczna bo padal snieg z deszczem i wialo mocno, az sie zdziwilam. Wrocilam do domku i padlam ze zmeczenia, dzisiaj tez caly czas w biegu. Swoja droga warsztaty bardzo ciekawie prowadzone, mowili o pierwszej pomocy w roznych sytuacjach dla dziecka i dla ciezarnej, o zapinaniu fotelikow i dobieraniu ich, banku komorek macierzystych itp.

u mnie w mieście będą dopiero 16.09 więc nie skorzystam niestety :(
    ale idę na te "Mamo to ja" :)

ja wróciłam do domu, jestem zmęczona, wykończona i zła, że nic mi chyba już humoru nie poprawi, przez jednego klienta musiałam zostać godzinę dłużej w pracy, pomimo innych planów musiałam go obsłużyć :(

mychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behamotka a nie zastanawiałaś się nad zakupem np przez Internet z zagranicznych portali i wysylka do Ciebie?

Ja pamiętam najwieksza zmora u mojej chrześnicy w wózku byl daszek gondoli który razem z oparciem szedł na dol w funkcji na leżąco. W konsekwencji jak spala to albo swiecilo do buzi albo padało na buzię. No i nie było amortyzatorów -wózek sztywny nawet jakby się chciało pobujać ja to nie dało rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:07

Behemottka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    O wózkach będzie. Szukam trochę po omacku. U mnie nie ma takich marek wózków jak w Polsce i generalnie nikt tu prawie nie używa gondol. Spacery z dziećmi są mało popularne, a jak są, to w fotelikach samochodowych...

Pytanie: Co jest dla Was ważne w wózku? Jakimi kryteriami się kierujecie?

W tej chwili rozpatruję dwa modele UPPAbaby Vista i Peg Perego Book Pop-Up. Pierwsza firma amerykańska, druga włoska. Ceny trochę zawrotne, ale UPPA mogę dostać używany za 50% ceny. I w zasadzie nie wiem co tu zrobić. Mieszkam na suburbiach. Wózek będzie jeździł po równych chodnikach albo po plaży, ale plaża od święta chyba.

To wózki:
    http://us.pegperego.com/baby/book-pop-up
    http://uppababy.com/vista/from_birth/

- Oba wózki mają dobre koła, zwrotne, miękka jazda.
    - Oba mają gondole (atestowane do spania w nocy) i spacerówki z możliwością zainstalowania przodem i tyłem.
    - Oba mają duże klosze, ale UPPA ma dodatkowo jeszcze taki sun-shield na super słońce.
    - Oba dobrze wentylowane.
    - Oba łatwo składalne i dość lekkie, choć ja nie będę składać często, tylko na wycieczki samochodem, wózek będzie mieszkał w garażu
    - Oba mają rączki regulowane - Peg Perego kąt nachylenia, a UPPA wysokość (długość).
    - UPPA ma gigantyczny koszyk i wyższe zawieszenie.
    - Peg Perego ma bujaną gondolę (jeśli stoi na ziemi) i jest trochę ładniejszy.
    I w zasadzie nie wiem na co jeszcze patrzeć. Pomożecie?

Poza tym trochę mi przykro kupować używany wózek, bo będzie pewnie przybrudzony of bucików, a może i wyblakły od słońca? Głupio mówię? Poradźcie mi, zagubionej. Nie wiedziałam, że TYLE jest wózków i że taki trudny wybór... Cena też mnie zaskoczyła. Tu u mnie za taką cenę mogę kupić używany samochód ;)

Help?
    Heelp??!
    HEEEEELP!!

:D
    Peg perego ma super wózki. Mieliśmy pliko. Niestety ja głównie potrzebuję wózek terenowy. Mieszkam pod lasem i zamierzam korzystać.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia gratuluję zdrowej córeczki, samych wspaniałości z okazji urodzin wczorajszych :)

Dzierzba na tym etapie wiedzy co już wiecie to rzeczywiście lepiej się upewnić przy kolejnych badaniach. Wierzę, że będzie dobrze i mocno trzymam kciuki!

malgorzalkagratuluję!!! ale super, teraz już cały czas słońce na horyzoncie :)

Gratuluję pozostałym dobrych wieści i poznania płci :)

agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, i tak fajnie, że chociaż na niektóre warsztaty możemy się załapać :) trzeba korzystać :)

Behemottka,z tego co piszesz to mają podobne zalety, szczerze nie wiem co doradzić, a ceny jakie fiu fiu

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 15 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz patrzę ze te warsztaty Bezpieczny Maluch byly w lutym w Gliwicach :(szkoda

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha, dałabym Wam znać wcześniej, ale w zeszłym tygodniu się dopiero dowiedziałam. Podobno głownie na szkołach rodzenia o nich informowali, z reszta bylo widac bo glownie ciaze zaawansowane :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba 3mam kciuki! I wchodz tui pisz, po to między innymi jesteśmy, żebyś mogła się "wygadać"!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:32

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż na te majowe warsztaty będzie już brzuszek bardziej widoczny :)

mychakruszyna, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś słyszał o grze 2048 na komórkę?? To taka matematyczna gierka:P

Właśnie moje niespełna 5 letnie dziecko sobie "pyka" w nią i dobrze mu idzie.

mmargol lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane znalazłam takie warsztaty http://planeta-dziecko.pl/ może jeszcze u was nie było bo ja mam 23 kwietnia w Katowicach :)

mmargol, maluutka90, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ktoś słyszał o grze 2048 na komórkę?? To taka matematyczna gierka:P

Właśnie moje niespełna 5 letnie dziecko sobie "pyka" w nią i dobrze mu idzie.
    Mam nadzieję, że nie gra na czuja jak ja w sudoku :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Mam nadzieję, że nie gra na czuja jak ja w sudoku :P

No właśnie nie, bo liczy:P

Chciałam mu pomóc, a on do mnie "źle to robisz, musi być 32 i 32 to będzie 64".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:41

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ