WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny! Ja wczoraj bylam na warsztatch "Bezpieczny maluch" (tez po calej Polsce jezdza) i wrocilam dopiero po 20, pogoda byla masakryczna bo padal snieg z deszczem i wialo mocno, az sie zdziwilam. Wrocilam do domku i padlam ze zmeczenia, dzisiaj tez caly czas w biegu. Swoja droga warsztaty bardzo ciekawie prowadzone, mowili o pierwszej pomocy w roznych sytuacjach dla dziecka i dla ciezarnej, o zapinaniu fotelikow i dobieraniu ich, banku komorek macierzystych itp.
Tyle namachalyscie jak zwykle, w wolnej chwili ponadrabiam, a poki co Wam powiem, ze bylam wczoraj u endokrynologa na kontroli z wynikami tsh, antytpo i ft4. Tsh mi zmalalo, ale jest jeszcze powyzej 3, ft4 w dolnej granicy, antytpo ok. Lekarz zwiekszyl mi dawke euthyroxu z 25 do 50 i kontrola za 8 tyg. uff troszke mi lzej, chociaz jeden temat sie klarujeżabka04, maluutka90, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
violett wrote:Właśnie w sportowych też mi źle, chyba będę musiała coś poszukać w końcu.
Dziewczyny, a jaką firmę wózków polecacie? Zaczęłam przeglądać Internet i totalnie się nie znam. Myślałam o x-lander, bo ładnie wyglądają, ale chyba ceny mają najwyższe, a to już nie jest fajne.violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi ostatnio producentka firmy Lonex prezentowala wózki i zaskoczyła mnie funkcja spacerowki - nie tylko szło oparcie na leżąco zrobić w sensie na plasko ale również w formie kubełkowej pochylić...niby dla dzieciatka które nie siedzi dobrze. Choć nie wiem czy nam ta funkcja będzie potrzeba bo chyba do kwietnia ze względu na zimno będę wozila ma malca w głębokim.
Behemottka, violett, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość
-
O wózkach będzie. Szukam trochę po omacku. U mnie nie ma takich marek wózków jak w Polsce i generalnie nikt tu prawie nie używa gondol. Spacery z dziećmi są mało popularne, a jak są, to w fotelikach samochodowych...
Pytanie: Co jest dla Was ważne w wózku? Jakimi kryteriami się kierujecie?
W tej chwili rozpatruję dwa modele UPPAbaby Vista i Peg Perego Book Pop-Up. Pierwsza firma amerykańska, druga włoska. Ceny trochę zawrotne, ale UPPA mogę dostać używany za 50% ceny. I w zasadzie nie wiem co tu zrobić. Mieszkam na suburbiach. Wózek będzie jeździł po równych chodnikach albo po plaży, ale plaża od święta chyba.
To wózki:
http://us.pegperego.com/baby/book-pop-up
http://uppababy.com/vista/from_birth/
- Oba wózki mają dobre koła, zwrotne, miękka jazda.
- Oba mają gondole (atestowane do spania w nocy) i spacerówki z możliwością zainstalowania przodem i tyłem.
- Oba mają duże klosze, ale UPPA ma dodatkowo jeszcze taki sun-shield na super słońce.
- Oba dobrze wentylowane.
- Oba łatwo składalne i dość lekkie, choć ja nie będę składać często, tylko na wycieczki samochodem, wózek będzie mieszkał w garażu
- Oba mają rączki regulowane - Peg Perego kąt nachylenia, a UPPA wysokość (długość).
- UPPA ma gigantyczny koszyk i wyższe zawieszenie.
- Peg Perego ma bujaną gondolę (jeśli stoi na ziemi) i jest trochę ładniejszy.
I w zasadzie nie wiem na co jeszcze patrzeć. Pomożecie?
Poza tym trochę mi przykro kupować używany wózek, bo będzie pewnie przybrudzony of bucików, a może i wyblakły od słońca? Głupio mówię? Poradźcie mi, zagubionej. Nie wiedziałam, że TYLE jest wózków i że taki trudny wybór... Cena też mnie zaskoczyła. Tu u mnie za taką cenę mogę kupić używany samochód
Help?
Heelp??!
HEEEEELP!!
-
nick nieaktualnymmargol wrote:czesc dziewczyny! Ja wczoraj bylam na warsztatch "Bezpieczny maluch" (tez po calej Polsce jezdza) i wrocilam dopiero po 20, pogoda byla masakryczna bo padal snieg z deszczem i wialo mocno, az sie zdziwilam. Wrocilam do domku i padlam ze zmeczenia, dzisiaj tez caly czas w biegu. Swoja droga warsztaty bardzo ciekawie prowadzone, mowili o pierwszej pomocy w roznych sytuacjach dla dziecka i dla ciezarnej, o zapinaniu fotelikow i dobieraniu ich, banku komorek macierzystych itp.
u mnie w mieście będą dopiero 16.09 więc nie skorzystam niestety
ale idę na te "Mamo to ja"
ja wróciłam do domu, jestem zmęczona, wykończona i zła, że nic mi chyba już humoru nie poprawi, przez jednego klienta musiałam zostać godzinę dłużej w pracy, pomimo innych planów musiałam go obsłużyćmychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Behamotka a nie zastanawiałaś się nad zakupem np przez Internet z zagranicznych portali i wysylka do Ciebie?
Ja pamiętam najwieksza zmora u mojej chrześnicy w wózku byl daszek gondoli który razem z oparciem szedł na dol w funkcji na leżąco. W konsekwencji jak spala to albo swiecilo do buzi albo padało na buzię. No i nie było amortyzatorów -wózek sztywny nawet jakby się chciało pobujać ja to nie dało rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:07
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Behemottka wrote:O wózkach będzie. Szukam trochę po omacku. U mnie nie ma takich marek wózków jak w Polsce i generalnie nikt tu prawie nie używa gondol. Spacery z dziećmi są mało popularne, a jak są, to w fotelikach samochodowych...
Pytanie: Co jest dla Was ważne w wózku? Jakimi kryteriami się kierujecie?
W tej chwili rozpatruję dwa modele UPPAbaby Vista i Peg Perego Book Pop-Up. Pierwsza firma amerykańska, druga włoska. Ceny trochę zawrotne, ale UPPA mogę dostać używany za 50% ceny. I w zasadzie nie wiem co tu zrobić. Mieszkam na suburbiach. Wózek będzie jeździł po równych chodnikach albo po plaży, ale plaża od święta chyba.
To wózki:
http://us.pegperego.com/baby/book-pop-up
http://uppababy.com/vista/from_birth/
- Oba wózki mają dobre koła, zwrotne, miękka jazda.
- Oba mają gondole (atestowane do spania w nocy) i spacerówki z możliwością zainstalowania przodem i tyłem.
- Oba mają duże klosze, ale UPPA ma dodatkowo jeszcze taki sun-shield na super słońce.
- Oba dobrze wentylowane.
- Oba łatwo składalne i dość lekkie, choć ja nie będę składać często, tylko na wycieczki samochodem, wózek będzie mieszkał w garażu
- Oba mają rączki regulowane - Peg Perego kąt nachylenia, a UPPA wysokość (długość).
- UPPA ma gigantyczny koszyk i wyższe zawieszenie.
- Peg Perego ma bujaną gondolę (jeśli stoi na ziemi) i jest trochę ładniejszy.
I w zasadzie nie wiem na co jeszcze patrzeć. Pomożecie?
Poza tym trochę mi przykro kupować używany wózek, bo będzie pewnie przybrudzony of bucików, a może i wyblakły od słońca? Głupio mówię? Poradźcie mi, zagubionej. Nie wiedziałam, że TYLE jest wózków i że taki trudny wybór... Cena też mnie zaskoczyła. Tu u mnie za taką cenę mogę kupić używany samochód
Help?
Heelp??!
HEEEEELP!!
Behemottka lubi tę wiadomość
-
agatia gratuluję zdrowej córeczki, samych wspaniałości z okazji urodzin wczorajszych
Dzierzba na tym etapie wiedzy co już wiecie to rzeczywiście lepiej się upewnić przy kolejnych badaniach. Wierzę, że będzie dobrze i mocno trzymam kciuki!
malgorzalkagratuluję!!! ale super, teraz już cały czas słońce na horyzoncie
Gratuluję pozostałym dobrych wieści i poznania płciagatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny