X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jakaś zarwana noc-tzn prąd mnie obudził po 2, a ja taka wybudzona zasypiam po kilku godz...
    jak prad obudził ?
    niania elekkroniczna bardzo trzeszczała..więc szukałam przyczyny...a okazało się, ze napiecie prądu tak spadło, że na starych kablach go nie było a na nowych po czesci :) i tak np niania na linii trzeszczała a w kuchni lodówka chodziła, kuchenka bzyczała a mikrofala nawet swiatełka nie miała...
    dopiero jak prąd wyłączyli w mieście się trochę uspokoiłam, ale nie zasnęłam od razu
    no i jak spać bez niani ?
    synuś za to ślicznie śpi :) padł dosłownie trochę po 19 a jeszcze go nie słychać :D zero nocnej pobudki
    ja dzis o 14 usg prywatnie...jadę raczej sama bo to czas drzemki Piotrusia, mąż wróci ciut wczesniej z pracy, przyprowadzi mi mazdę i pojadę
    jutro może uda się wspólnie wybrać, ja planuję laboratorium dla diabetologa, to jadąc razem zaliczymy też fryzjera Piotrusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja Igi kolejna noc ok. Dzis obidził sie dopiero o 3:30 na mleczko nawet mu pampersa nie zmieniłam. Niestety po 6 wrócił M i sie przebudził Igi dostał kolejna porce mm i spał do 8 tu go budziliśmy do żlobka.

Kamcia my dajemy rade bez niani a Igi od prawie 2 tygodni w nowym łóżeczku wiec pokój jest zamkniety, nasza sypialnia otwarta i jakoś nie ma problemu słyszymy Igusia nawt M słyszy. Niania tylko na imprezy jak jest głośniej na dole a Igi śpi.

Żabka nie pomoge u mnie endo kazała badać pozostałe i robić usg tarczycy dopiero wtedy dobierała dawke.

My nadal tylko 4 zęby i to dwa górne nie są jeszcze całe tylko jakaś połowa.
    Myślałam, że jak późno sie zaczeło pojdzie szybko a tu dupa pomału maluteńku każdy żąbek. Najśmieszniejsze, że dziś mi sie śniło , że wyszły trójki a dwójki były tuż na przebiciu :-) Haha zębowa paranoja :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspalam do przedszkola!:-)
    Mąż nas obudził raz dwa córkę wysłałam po ciuchy ja się umylam wskoczyłam w ciuchy, mąż został z Robertem a ja ją zawiozlam i do laboratorium skoczyłam.
    Nie robię już żadnych badan!
    Dziś zostawiłam 130zł czyli razem w laboratorium już 350zł! Plus wizyta i 450nie ma:-(
    Jestem zła.
    Przecież tak można się badać i badać to jak szukanie igły w stołu siana czego mi brakuje albo co złe wpływa!
    Tanie badania nie są.

Robert był bardzo grzeczny(solidarność?)
    Oglądali bajeczki jak przyjechałam.

Kamciu trzymam kciuki obyś miała super dzisiaj wieści a Patryczek niech będzie grzeczny.:-)
    Czekamy na wieści.
    Też miałaś nockę atrakcji :-(

U męża na kopalni nawet nie odczuli tego wstrząsu.
    Dziś nie piszą że jacyś ludzie byli także raczej nikt nie zginął niby to samoistny wstrząs.
    Mówię wam odetchnelam jak otwierał w nocy drzwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia może już pora odpuścić nanie?
    No ja nie pomogę bo nie miałam.

Ajrin ok.
    Tsh w normie muszę jakoś rok przechulac bez endokrynolog bo jestem w trakcie zmieniania i idę w styczniu 2019 na NFZ :-)
    Mogę iść do tego nowego prywatnie ale ja podziękuję mam dość wydawania kasy.
    A chciałam zaznaczyć że jestem na utrzymaniu męża :-)
    Nie no żartuje jak mus to pójdę :-)
    Powtórzę Tsh za 3 m-ce bo naprawdę nie mam pojęcia czemu tak uroslo może to ta zima ma taki wpływ faktycznie?:-)
    A z zębami hahahah może proroczy sen miałaś? Oby szybko mu wyszły

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieee :) no jak bez niani :)
    Piotrek sam śpi w pokoju za zamknietymi drzwiami odkad skończył 5 miesięcy, nawet czesto sie nie budził, ale z nianią jestem w stanie zareagować na coś szybciej niż płacz (stąd rzadko w nocy płacze), a jakby się zachłysnął? po to w sumie nam niania ;)

obudziłam synka o 8:30 bo by dalej spał w najlepsze, 13 h snu bez jakiejkolwiek przerwy wystarczy :D
    idę szykować mu śniadanko

usg o 14
    po dwóch dniach idealnych wróciły dziś brudzenia :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka tarczyca lubi płatać figle szczególnie po ciąży czesto wychodzi stan zapalny niestety. Ja na szczeście ma prywatna opieke w pracy wiec terminy są o niebo lepsze niż na NFZ i za badania nie płace. Nie dziwie Ci się, że masz flustracje bo racja można się badać w nieskończoność a i tak koniec końców nic sie człowiek nie dowie!
    Myślę, że okres nie jest najlepszy mam dwie kumpele w pracy które mówią, że ledwo zipią mają starsze odchowane dzieci wiek powyżej 10 lat a mówią, że hodzą jak zombi i deprecha na maksa, cieszą sie na gwiazde bo chociąż chwile z rodzina bez pracy i te lampeczki i ozdoby może to poprawi nastrój.
    Ja na szczęście mam ciążowy happy time jak z Igim więc nie pomoge jestem czesto zmęczona ale ja bardzo mało spie wychdoze z domy po 6 wracam czasem kolo 18 wiec jak na 6 miesiąc ciąży małe dziecko i praca i tak naprawde mam motorek w tyłku.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Kciuki za USG &&& daj znać koniecznie jak tak Patryk :)

Zabka
    Nie dziwię się, że odetchnęłam jak mąż wrócił. Pewnie z tych emocji itd zaspakaja do przedszkola. Ale tragedia się nie stała, dałaś radę :)

Ajrin
    Podziwiam cię, małe dziecko, ciąża, praca. No, no...masz tą moc :D ale chyba już powoli trzeba myśleć o zwolnieniu obrotów, co?

U nas nocka z atrakcją. Mela wczoraj w żłobku miala kurczaka w sosie slodko-kwasnym. No i chyba sos się nie przyjął, bo w nocy tym zwymiotowała. Tylko tym. Nie mlekiem. Ciekawe co nie?
    Obudziła się, zaczęła jęczeć, odbijało jej się i już wiedziałam co się świeci, więc siup ręcznik pod buzię.
    zwymiotowała i zaraz uśmiech na twarzy i dalej poszła spać.

U nas zębów 8szt. Ostatnie cztery to masakra: smarki, kaszel a te dwie dwójki co wyszły na dniach to jeszcze biegunka. Tzn nie wypróżnia się częściej, jak zwykle 2razy dziennie ale tak, że wypływa z pieluszki :( enterol mało działa.
    Na szczęście apetyt na, pije dużo więc tylko te zęby mi przychodzą na myśl.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, no to może coś jej staneło na żoładku z tego sosu tak bywa ważne, że poszło raz i dalej spanie. U nas enterol działa tylko jak jakies biegunki z bakterii na zęby niestety prawie nic nie działa. U nas wczoraj zrobił znowu 5 kup i od kilku dni jest ich znowu 3-4 wiec już wymiękam co chwila donosze pieluszki do żłobka a w domu się kończą do tego przegapiłam promo w biedrze a w Lidlu nic nie będzie.
    Wczoraj pojechałam do sklepiku pracowego po zapas ale nie mieli nic w promocji wiec niewiele mniej niż w sklepie zapłaciłam.
    Mam zapas pantsow ale te do złobka daje u siebie na noc i po kąpieli wole te zapinane, no i w miare dobrze trzymaja nam tylko te premium care inne musze zmieniac w nocy bo inaczej cały zasikany.

A co do zwolnienia tempa mam spoko szefową w sumie widziałam ją 3 razy od kiedy pracuje ;-) ale za każdym razem sie pyta jak sie czuje i czy sie nie przemęczam i że jak tylko coś to zawsze moge z domu popracować. Więc spokojnie i tak pniedziałki i piątki pracuje z domu dzieki temu odpada mi ponad godzina dojazdu w dwie strony. A i zawsze wstawie pranie w wolnej chwili i coś ogarne.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu rozumiem.

Ajrin no masz motorek masz.
    Dobre nastawienie i się wszystko da zrobić.
    A szefowej zazdraszczam pozytywnie.
    Rzadko takich można na tym świecie spotkać.

Natka może coś się przykleilo do żołądka z tego sosu?
    Ważne że zwymiotowala i poszła spać dalej.

Ja też przegapiłem promo pieluch i została mi jedna paczka:-(

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odprowadziliśmy Amelie do zlobka, wstawiłam pranie, umyłam lodówkę, powiesiłam pranie, zaraz odkurzenie i umyje podłogi a potem zamierzam rozkoszować się ciszą w domu :D
    D w pracy na rano. Już czeka na mnie książka i pyszna herbata, która wystarczy zalać wodą ;)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam po spiworek dla Szymka bo ten co ma jest za mały a sprawdza się co nawet sam m zauważył i kupiłam w sh taki cienki już się pierze będzie ok bo ja go i tak odkrywam cienka kołdra więc będzie mu akurat

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po udanej nocce - 1 pobudka koło 1 ;)
    Rano byliśmy ostatni raz na kontroli u fizjo - wszystko dobrz świec już się nie spotkamy ;)
    Zosia w żłobku ;)
    Ah nie wiem czy Wam mówiłam, bo szukamy jakiejś niani tak dorywczo jak Np musimy jechać do banku na spotkanie, czy potem z domem załatwiać itd itd albo czSami mamy wyjścia służbowe. I zapytałam w żłobku czy kogoś nie znają i opiekunka Zosi powiedziała ze ona chętnie się zajmie Zosia ;) bardzo się cieszę bo Zosia ja uwielbia - dzisiaj jak ja zaprowadzalam to szczęście ze ja dobrze trzymałam bo tak się rzuciła na na te panią ze prawie by mi wypadła z rak !!! Wiec na prawdę się cieszę ;)

Ja już się lepiej czuje - nadal mam meeega katar zatokowy przez co mnie wszystkie żeby górne bolą :/ ale kaszel odpuścił ;)
    Na 13 zapisałam siedzi fryzjera a na 14 w salonie sukien na przymierzanie ;) a co !!! Potem pójdę po Zosię i dzień konie ;) oczywiście w domu jak zwykle nic nie tknięte...na szczęście wczoraj zrobiłam zupę to dzisiaj zjemy hehe

Żabka,
    O Matko !! Na zawał bym zeszła ba Twoim miejscu !!!
    Wielki szacunek dla Twojego M ! Ma bardzo niebezpieczna prace !
    Najważniejsze ze wócił cały i zdrowy ;)

Co dj mojego chrześniaka - jego mama się uparła żeby poszedł jako młodszy ale już widza ze to nie był dobry pomyl No był za mały na przedszkole. No ale...to jest moja bratowa ;)

Ajrin,
    Ale Ty masz energii Kochana !!! Ale to dobrze, dobrz ze się tak świetnie czujesz ;)

Kamcia,
    Trzhmamah kciuki za współpracę z Patryczkiem ;) hehe
    Daj znać po UsG ;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z tego fryza będzie jak wstanie :D :D :D
    Zdolne dziecko u matka nieprlnosprawna :)
    Do butelki z wodą nasypalam mleczka. Odwróciłam się do lodówki. Piotruś bach za butelkę i wszystko wylal a sam cala twarz i głowę obsypal mm w proszku(bo jeszcze nie zamieszalam). Tylko zmylam z buzi i włosów :) włosy postawione jak na wwodę z cukrem hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:57

Natka-matka wariatka :), AJrin, Skali89, marta258 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peter hahaha
    Fryzjer da radę :-)
    I love twoje oczyska :-)
    Schrupalabym cie chłopaku.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjer jakby co jutro :) dziś włosy sztywne...zobaczymy efekt jak wstanie, bo własnie Peter uklada sie do drzemki (mimo że w nocy spał13h!)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert za to lata po chacie za balonem.
    Nie zamierza spać.
    Ale zaraz zjemy i idziemy na dwór.maz odbierze córkę i przyjedzie do sklepu zrobimy zakupy małe.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek tez spi.
    A ja zaczełam 3 trymestr jeszcze 90 dni czyli 12 tygodni dziś równe bo na 8 marca termin zaraz grudzień minie i trzeba się brac za wyprawke.

Dziś mam zły dzień hormony mi szaleją i jestem zła jak osa a do tego ten kręgosłup czy kosc ogonowa czy kij wie co mi dokucza.

Ja chce juz na swoje wiem ze pewnie potem bede mowic ze była pomoc ale naprawde chce sie zamknąc w swoim domu z m i dziecmi i siedziec. Bez uwag poleceń
    teraz Święta moja mama juz ma minę cierpiętnicy bo u niej to wielkie sprzątanie bo oczywiscie inaczej się nie da trzeba sie ocharowac tak zeby pasc i juz się to zaczeło. Dobrze ze Wielaknoc juz sobie sama bede robic przygotowywac dekoracje itp bo tak to zawsze do domu na swieta i jak ubezwłasnowolniona jestem

Sory dziewczyny za te zale ale naprawde dzis ze mna zle

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam raport z domu-dało się troszkę te włosy uczesac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:57

AJrin, Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258, Skali89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali żal się.
    Wierzę że ci źle też bym chodziła zła jak osa.

Kamcia daj mu dziubaska.
    Ale będą siać za nim dziewczyny.
    Czaruje oczami :-)

Ja mam dzień niespodzianek.
    Pierw listonosz przyniósł list z prokuratury z żagania że ja jako pokrzywdzona nie wiem o co chodzi ale kazała mężowi poszperac w necie i szukać tego gościa mąż domyśla się że chodzi o części z naszego skradzione kiedyś auta.
    Potem poszłam do spółdzielni wyjaśnić nadpłatę 1869zł!
    Okazało się że były właściciel wpłacił nam w tym roku 2x czynsz i w zeszłym roku 2x czynsz.
    Nie wiem co ten gość kombinuje ale kazała cofnąć ta kasę żeby mi później nie kazał oddawać.
    Dzień się nie skończył więc czekam na ciąg dalszy atrakcji.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali lubie za 3 trymest za sprzatanie i rozkazy już nie.
    Jeszcze troche i będziecie u siebie i mam nadzieje, że z racji ciąży Tobie odpuszczają sprzatanie i generalne porządki?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3863 3864 3865 3866 3867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ