WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
a u nas znów ta sama dziwna pobudka

i pora, i charakterystyka
mały przebudził się popłakując o 2:15 (ale takie bardziej stękanie) i wystarczyło 5 minut posiedzieć obok łózeczka
to na pewno nie zęby, nie koszmar
i spał po tym jak zabity do 8:30
jedna pobudka ale dziwna, stąd takiej uwagi wymaga
dzis raczej dam viburcol
może on sie wybudza, nie moze sam usnąc czy coś, my-dorośli-tez tak miewamy -
nick nieaktualnyU nas znowu pobudka z histeria o 4:15 ahhhh
Zachowalam się jak wyrodna matka i zostawiłam czekając aż się uspokoi.
Nic nie chciało go uspokoić nawet mężowi kazalam głośniej mówić, światło zapalić nic.
Nie dałam nawet nurofenu i się uspokoił po jakimś czasie.
Wstalismy o 8:30!
Już po śniadaniu
Natka na pewno była pyszna ta szarlotka:-)
I super ze Amelka pojadla.
Miłego dnia -
Natka
Oj narobiłaś mi smaka tą szarlotką. Super że wyszła taka idealna i Amelce smakowała.
Żabka
U nas też w nocy pobudka i płacz, mąż wstawał, stał przy łóżeczku, wystarczyło trzymać rękę na pleckach i Antoś się uspokajał ale jak tylko mąż zrobił krok w stronę drzwi to znowu płacz i tak od 3 do 5 więc ja też kiepsko spałam.
Dziewczyny które używacie pieluch 5, mam do Was pytanie. Czy rozmiar 5 jest dużo większy od 4?
Pytam bo muszę na noc zakładać Antosiowi większe pieluchy, obecne 4 są na styk i tylko na dzień. Najlepsze byłyby 4+ ale nie wszystkie firmy mają a rossmannowe są dziwne, szybko robią się mokre i za każdym razem w nocy trzeba zmieniać pieluchę bo mokro w dupkę.
A ten rozmiar 5 to od 11 kg (tużury, lupilu) lub od 15 kg (dada) a Antoś waży tylko 9,5 kg.
No i czy jest różnica w wielkości między lidlowymi a biedronkowymi? Bo niby ten sam rozmiar ale są od innej wagi.

-
marta
ja tak długo używam 5, ze nie pamiętam 4...
a na noc zakładam 6 i ogólnie róznicy nie widzę między 5 a 6, ale jest różnica rano-w szóstkach sucho
innej firmy niż żurki nie uzywałam (początkowo miałam pampersy 4 po Emilce, więc ogólnie pampers jest większe niż inne firmy, widziałam to nawet po pantsach porównując ich z dada-a pantsy dada totalna porazka za te same pieniądze)
ogólnie rozmiarowo pieluchy robią się wyzsze...na pewno nie patrzę na wytyczne odnośnie wagi dziecka, bo nam też daleko do 15kg ale jednak od poczatku malutki potrzebuje wyższych pieluch -
Kamcia
Dziękuję za odpowiedź. To chyba kupię 5 i po prostu wypróbuję, mam nadzieję że nie będą za duże. Poczekam jeszcze kilka dni bo może w biedronce zrobią w końcu promocję na dady extra soft (ostatnia promocja była na wielkanoc, pudło z 2 op za 40 zł), one mają rozmiar 4+ bo premium to już 5. Na szczęście jeszcze w wózku mam kilka szt dady.
A od jutra w lidlu będą lupilu w promocji.
żabka04, kamciaelcia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyMarta ja porównywalam 5 do 6 zurki różnica jest po 1cm na długości.
Więc 4 do 5 pewnie też taka różnica będzie.
Ja bym kupiła 5 jedna paczkę i zobaczysz.
Waga dziecka na opakowaniu pieluch się nie przejmuj ja zakładam Robertowi już 6 zurki a waży może z 12kg.
Biedronkowe też miałam 5 są takie same do 5 zurkow.
To jutro biegnę po zapas pampersow
Dzięki za info.
Wreszcie dali promo bo ja znowu zostałam z ostatnią paczka zurkow.
Co do nocki to współczuję.
To u was chociaż ręką działała a u nas kompletnie nic. -
nick nieaktualnySpr gazetkę.
Będą te nowe o których kamcia mówiła op za 24,99
Ja dziś podjadę do Lidia zobaczyć po ile są stare i czy są bo mąż ostatnio wizial 2op rozm.6 po 19.99
Może będą jeszcze te stare.
W gazetce też nie ma Rozm 6Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 11:25
-
ja te szóstki kupiłam za 19,99 za 30szt
gdzieś tam na dnie były inne jeszcze piątki (z kanalikami) ale dla nich ceny nie widziałam
później sprawdze które zatem bedą teraz w promocji (te lupilu "soft & coś" czy z kanalikami)
a stare fioletowe były tylko mniejsze rozmiary, niewiele w promocji minus 10% -
musiałam sie naszukać
a zatem w promocji będą te z kanalikami
ja kupiłam szóstki inne, ale wygladaja identycznie, jak te fioletowe żurki
myślę, że lidl kombinuje jak biedronka-oni tez mają te dwa rodzaje-premium i zwykłe
wnioskuję, że teraz promocja na te "lepsze" lupilu i nie zdziwiłabym się gdyby w ogóle nie było 6, no i cena to żadna promocja...
zobaczymy czy wystawia te lupilu "soft & coś tam" i za ile -
Piotrek pobił rekord w marudzeniu i plakaniu
bo drzwi zamknięte, bo odkurzacz włączony, bo drzwi otwarte, bo kanapa złożona, bo się potknął, bo poziomica za cięzka, bo poziomica spadła na stopę, bo tata łózko scieli, bo pić dają, bo piciu nie daja, bo woda leci, bo pralka chodzi...
aż padł i to bez mm
dalam apap -
nick nieaktualny
-
Ale
Będą produkować"stare nowe"zurki rozmiar 6 bo je kupiłam
zaraz wrzucę fote tych które nie będą jutro w promocji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/969f9885aaaf.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 14:51
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki kamcia.
Czyli kierownik od siedmiu boleści
W swoim lidlu kupiłam 3p.
Męża wysłałam autem do drugiego lidla a ten kupil ostatnie 10p zurkow
Także mam zapas:-)
Byłam w biedronce.
Jakby kogoś interesowało mają pieluchy pampersa przy zakupie 2p po 21.99.
Też się opłaca.
-
nick nieaktualnyMo powiedział że nie będzie już 6 wcale.
No ale skoro ty masz tzn ze będą!
I to najważniejsze a do następnej promocji dozyjemy.
Ja już chciałam wykupić papmki nawet w lidlu u teściowej.
Ale q biedzie widziałam że są zielone 6 więc mówię dobra jak coś przezucimy się na biedronki lub pamersa.
Robert zamiast jeść obiad woli bułkę
Idę robić ciasto na pierniki jutro będziemy piec. -
Hej Kochane !!
Czytałam czytałam ale u nas weeend pełen atrakcji wiec się nie odniosę dk niczego
No wiec...w piątek na udach u Zosi znalazłam pełno plam czerwonych, takich nie krostkowatych ale płaskich. Rano w sobotę było ich jeszcze więcej i na łydkach i trochę na brzuchu.
A ze po południu byliśmy umówieni z moja przyjaciółka co jest w ciąży to mówię : idziemy na Pomoc Doraźna bo jak to jest różyczka ro musimy odwołać
byliśmy na jednej pomocy a tam milion ludzi...pojechaliśmy ba druga (do szpitala koło nas) ale tam jakiś młody stażysta : ehhh No nie wiem co to jest..proszę obserwować i jął będzie gorzej to w poniedziałek do pediatry...
Super.. profilaktycznie odwołałam spotkanie bo skąd mam wiedzieć co to...
Ale dzisiaj było jeszcze gorzej i nawet na buzi jej wyszło !!! Wiec od rana na 10 pojechaliśmy na te pomoc co wczoraj było milion ludzi i tak była pediatra i do niej się dostaliśmy. Obejrzała Zoske bardzo dokładnie i to kilka razy i powiedział ze alergia mocna i dała nas na zastrzyk ze sterydu przeciw alergii i mieliśmy się zgłosić po 30 min. Wiec oczywiście histeria przy zastrzyku, potem zasnęła i znów do pediatry. I już po 30 mon plamy były bladsze. Dała nam jeszcze jakieś przeciw alergiczne i analizować co ja uczula...
Ale teraz już nic nie ma ! Pięknie zeszło..ale co ja uczuliło ??
Już wszystko przeanalizowałam co jadła i nie mam pomysłu.... ehhhh
No to taki weekend z atrakcjami
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
Tak zaczęło się od nóżek, już w czwartek miała kilka plamek, ale nie dużo. Nawet nie za bardzo na ne zwróciłam uwagę.
No własnej nie zmieniłam płynu ani nic
I nawet potem gdy przeniosło się na resztę ciała to nóżki byli zajęte palraeie w 80% a na innych częściach to tylko pojedyncze plamy....dziwne
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

[