WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam pod prysznic i tak sobie mysle o moim dzieciństwie i wiesz co Zabka masz racje taka dola-niedola matek. To one wychowują gotuja cuduja a Ojciec rozpieszcza.
    Moja mama była mega nerwowa Tata to ostoja spokoju ale jego najbardziej sie balismy jeśli chodzilo o kary.
    A wiecie jaka nawieksza kare dal mi m9j ojciec. Jak naprawde coś przeskrobalam a nie pamietam co ale wiem, ze balam.sie powrotu ojca do domu. No i jak wrocil wziął mnie do pokoju i powiedział czy to prawda ja.mowie, ze tak na co on powiedział coś co zabolało aż do.dziś pamietam.
    Zawiodłem się na Tobie. I wyszedł bez słowa a jak płakałam i miałam mwga wyrzuty sumienia.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin no uderzające słowa.
    Spróbuję z corka.

Ja mam wreszcie ciszę.
    Nawet nie wiecie jak mnie ta chwila cieszy szkoda ze trzeba iść spać żeby się zregenerować i mieć siły na jutro.
    Dzieci śpią mąż wyszedł na nockę.
    Oby córka z synem ładnie spali bardziej córka bo ona potrafi się budzić w nocy jak mąż ma nocki.

Jutro mamy wizytę u dentysty dobrze ze zajrzałam w kalendarz.

Dobrej nocki cioteczki.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po w miare udanej nocy ;)
    Zośka już w żłobku - ale się rzuciła na Panią !!

Żabka.
    Powiem ze temat trudny...bo to nie ma jednej dobrej odpowiedzi ani schematu ..wg mnie.
    Ale jak czytam to mi to trochę przypomina szwagierkę j jej córek...Jeżu jak ona daje jej popalić...co prawda jest starsza bo ma 8 lat.
    Ale szwagierka tez wlansie dużo krzyczy na nig, ja to mam wrażenie ze ona ciagle krzyczy, już nawet D jej mówił ze to bez sensu bo jak ciagle krzyczysz to na nich to już nie robi wrażenia ani nie wiedza kiedy coś było na orawde sbardzo złe a kiedy nie bo rezultat ten sam - matka się drze,
    Do tego ona tez im grozi - wyrzucę ci lalkę, wyrzuce ci to - a nigdy tego nie zrobiła.
    D jej mówi : wywal jej te lalkę przy niej, a nie groź bo dzieciak to mega inteligentna bestia i wie ze ty tylko gadasz a nie zrobisz tego

Ja tez uważam ze biciem sprawy się nie załatwi aczkolwiek czasmi aż się ciebie porządny klaps na tyłek kiedy widzę takie dzieci co odpowiadają rodzicom z pogarda !

Ajrin,
    Wyglądasz kwitnąco !! Pięknie !!!
    Mój tez czasem nerwus i się wydrze, ale tylko w jednej sytuacji - jak Zośka wpada w histerie i się drze piszczy tym rozbijającym szkło krzyko piskiem ! To jedyna rzecz co go wyprowadza z równowagi.
    U nas z kolei jest tylko mama i mama i mnie to już denerwuje bo jak Zosia jest z tata to jest super grzeczna i się tuli i całuje itd wejdzie mama...histeria, rzucanie się na mamę, odpychanie i bicie taty...
    Komedia i cyrk !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    U mnie w domu było identycznie, moja mama nerwowa i to ona krzyczała a tra ostoja spokoju i nigdy nie krzyczał, do tego miał cierpliwość itd
    Jak ktoś robił kary to tylko mama, tata zawsz wsie dogadywał i rozmawiał.

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noc idealna-obudziłam się o 6-jak zadzwonił męża budzik, wyszedł i poszłam dalej spać, wstaliśmy z malutkim o 8
    w nocy nie kaszlał, rano raz tak mini(słodki syrop?), chyba juz nie dam mu wykrztuśnego, zostaniemy na inhalacji, syropie z cebuli i groprinozin

przyszły buty Piotrusia :) szybko, bo wg kampanii miały być wysłane za tydzień
    i tak oto: są większe (o raczej te 1,5 cm), na wiosnę zatem idealne adidaski, założyłam do przymierzenia, urwał metke, wiec zostaja :) nie potyka, więc może nie są mu tak duże? (renbut był 21, te 23)i już ponosimy? bo na te śniegowce z lidla się denerwuje :D
    a te drugie-te, które mi się tak podobały-sa tak sliczne, że na pewno zostaja, nawet na jesień, bo to takie wyższe trampki, są cudne, ale podeszwami niewiele większe jak te 23

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciliśmy z przedszkola.
    Ale zimno:-(
    Dzisiejszą nockę zaliczamy do złych.
    Robert budził się co chwila jak to natka mówi pierdylion razy :-)
    A ja razem z nim tak mnie kaszel budził i drapanie w gardle.
    Spalam z cholinexem w buzi.

Zaraz pranie wstawię obiad trzeba zrobić.

Dariah u nas jak ja ją straszne czy mąż że coś jej wrzucimy to jej gadamy że trzy razy jak dalej to samo bierzemy worek i wrzucamy (ja chowam i po długim czasie daje).
    Kiedyś jej tak cała szafkę słodyczy spakowalam.
    Ona wie że my tak zrobimy

Dziś wyszła bez awantury ale to dlatego że tato śpi więc ja uciszalam.

Wiecie te krzyki to raczej z bezradności bo ma się na głowie wszystko człowiek się spieszy trzeba wyjść szybko bo młodsze Sue spoci i się rozedrze już nie wspomnę o samej sobie.
    Matka musi wszystko zgrać i wyjść a jak stanie na przeszkodzie taki mały intruz to już ręce opadają.

Czyli nie tylko ja tak mam.

Ja spróbuję nie krzyczeć wiem że to będzie ciężkie do przerobienia bo jestem bardzo nerwowa i wybuchowa.
    Zobaczymy.

Kamcia pochwal się butami
    Super ze zakupy udane.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dawaj fotki u nas Geoxy dobrze się sprawdziły.
    Ale ja mam zapas do 23 obecnie 20 nosimy jeszcze :D
    A czemu śniegowce Ciebie wnerwiają bo u nas tylko w tych teraz jak wychodzimy. Zresztą w żłobku jak wychodzą to też te śniegowce plus kapcie teraz będzie miał kapcie Renbut nawet są ok chociaż wolała bym jakby podeszwa była bardziej miękka.

Dariah to mamy podobne wspomnienia z dzieciństwa widzę bo mój ojciec miał też do nas cierpliwość i zawsze wolałam mu pomagać niż mamie w kuchni. Ja dopiero zaczęłam coś gotować jak poszłam na swoje. Wolałam z tata skręcać i reperować rzeczy w domu :D

U nas nocka idealna? Serio poszedł spać o 21 i spał do 8 bez pobudki bez stękania bez jęczenia no nic a nic. Wczoraj nie dostał nic a nic mm może to pomogło? Dziś na próbę kupie puszke nutramingen zobaczę czy w ogóle wypije jeśli nie to mm chyba będziemy odstawiać. No i Igi wczoraj jadł cały dzień i to tak ładnie.
    Śniadanie kanapka - pól kromki chleba z wędliną i pomidorem.
    Drugie śniadanie już u teściów mus owocowy.
    Przed drzemka zjadł 3 małe kromeczki z szynką
    Po drzemce zjadł całą miskę rosołku i dojadł Dorszem i Łososiem plus trochę surówki z marchewki ziemniaczkiem pogardził.
    Zanim wyjechaliśmy od teściów jeszcze zjadł 2 kanapeczki z wędliną i ogórkiem.
    Na kolacje zrobiłam mu owsiano/jaglanke na mleku kokosowym z bananem i zjadł cała wielką miskę.
    Więc wiedziałam, że bez butli da rade bo ładnie jadł do tego duża ilość mięsa i białka trochę mało warzyw je ale w zupach będzie trzeba przemycać bo owoce to on chętnie do łapki je.

Najgorzej, że nie wiem jak przy skazie białkowej jeśli nie będzie mm pił jak zbilansować dobrze dietę aby jednak nie zabrakło białka i wapnia. Niestety odpadają nam wszystkie serki jogurty i tu wielka szkoda bo to bomby wapnia na kości.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz czytam was z laptopa, a Piotrek przejał telefon :) musze go odzyskac by wstawic zdjecia :D maniak piosenek-zestaw na pendrive w tv sie znudzil

ajrin
    moze trafiłas na takie twarde renbuty? bo nasze własnie miekkie i z lidla czy geoxy do nich twarde...ale renbuty małe, a limango na geoxy ma super ceny
    a sniegowce to Pitera wkurzaja :) nie chce w nich chodzić, a jak poluzuje to je w wózku zostawia :D
    ostatnio maz wracał sie po buta
    renbuty były 21, na rozum teraz byłoby 22, ale na styk
    na mrozy załoze sniegowce a niemrozy adidasy
    no i moge troszke odnieść sie do wczorajszego
    świetnie wygladasz, a brzuszek to bardzo bardzo pokaźny , zdecydowanie ciąza ci słuzy

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe buciczki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fae727dacc04.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c31f9f9bb27c.jpg

Dariah lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Wiesz że tak na odległość ciężko poradzić z córka. Taki wieek, taki charakter ale i takie wychowanie. Radzilam ci raz-żebyś robiła inaczej niż zwykle. Nie mam nawet na myśli podnoszenia glosu (bo ja też z tych z krzyczacych albo co najmniej ze stanowczym głosem i tonem) . Czasem coś zrób(wyrzuć, zniszcz,wynies)coś bez słowa , bez ponownego powtarzania tego samego
    Wiesz
    Ja z z wyksztalcenia pedagog(ale i po redocjalizacji)
    Z zawodu wychowawca
    Ale"zawodowo"nie krzyczę, nawet na korepetycjach się nie unosze. Nie groze. Dzieciaki mimo to wiedzą że mówię serio

A w domu? Szewc bez butów chodzi:) krzyczę często na męża. Jednak nie nazwalabym tego rozstawieniem po katach. Nie mam już cierpliwości kiedy enty raz zwracam na coś uwagę
    I czy chłopaków ustawie, czy nie, i tak matka(bo jest matką)jest na przegranej pozycji. Co by nie zrobiła, bedzie ta zła :) na ten temat nie zmienię nigdy zdania a u nie ma co z tym walczyć. Po latach wyjdzie czy ta matka naprawdę była taka zla czy nas dzieci szczerze docenia ... trzeba stawiać zawsze na to drugie.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super buciki :-) No mam dwie pary renbut rozmiar 21 i 22. I oba jakieś sztywne w porównaniu do poprzednich kapci. Może takie mam dwa modele albo te poprzednie były bardzo miękkie i dlatego takie odczucia. No ale Igi polubił je to najważniesze. Ja mam faze na buty i najchętniej bym kilka kupiła par ale rozsądek bierze góre, że nożka urośnie i nie zdąży wszystkich wychodzić. W zapasie i tak mam wszystkich kapci/ śniegowców i adidasów plus sandałki nawet :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ja mam w domu taka książkę ślę nie pamiętam tytułu jest tam napisane ze jak jest dwójka dzieci to powinno się znaleźć czas żeby spędzić z każdym z osobna ze np dwa razy s tygodniu idziesz gdzieś tylko z nią i o a wie że ten czas jest dla niej spacer zakupy galeria cokolwiek ze nie ma z wami Roberta moim zdaniem ona jest zazdrosna i swoim zachowaniem zwraca twoja uwagę wiem że ciężko ci będzie zostawić Roberta Ale moim zdaniem to słuszna droga na początku może być nie przekonana Ale myślę że kilka takich wyjść sam na sam poprawi wasze relacje poproszę m żeby poszukal tytułu tej książki jest na prawdę ciekawa

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Gdyby nie cena też pewnie bym szalala :)
    Ciekawe, czy my mieliśmy renbuty te miekkie czy wy te twarde? :)
    A kapci w ogóle nie nosimy. Z okazji kaszlu na nogach od tygodnia są skarpetki hihi
    Lidlowe pewnie Patryk odziedziczy :) Piotrek na dworzu użył je raz :) kapcie renbuta też :)

A sandalkow nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak wiem u niej coś działa na chwilę u znowu akcja.
    Wiesz wiek też swoj wpływ ma bo dziś szłam z mamą chłopczyka z werki grupy i podobnie ma bo narzekala że jej nieslucha musi krzyknąć dopiero się otrzasnie i słucha ale on jedynak.
    Zazdrość wiem że tu tkwi problem chyba najewiekszy.

Wiesz ten geoxy nawet ładny mają fason.
    Ładne.

Ja się boję kupić teraz choć mnie kości bo przecież faza przecen.

To jak teraz ma np 21 to jaki kupiłaś?

Skali będę wdzięczna za tytuł.
    Na temat wyjścia z Córką sam na sam nie ma opcji.
    Mąż jak ma zostać chwilę z dziećmi bo muszę pobić do sklepy to robi problem, nawet jak potrzebuje czasu dla siebie to no......
    Nie będę mu dupy bronić bo bez sensu.
    On jest wiecznie w pracy a jak ma chwilę to ucieka do garażu auta naprawiać albo śpi po zmianie bo organizm potrzebuje porostu zasypia na siedzaco i nie da rady z dziećmi posiedzieć.
    Co ja wam mam powiedzieć wiem że źle robi no i ja w tym wypadku też ale są rzeczy które trzeba robić.
    Nie wiem już sama.

Pomyślę nad kinem bo widziałam reklamę i coś wymyślę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko. Adidaski 23 (te drugie 24bo mi mniejsze wykupili). Mamy 14cm stopę więc wg rozmiarów 23 powinny być idealne. Ale wydaja się ciut większe. Od spodu te1,5 cm w zapasie. Ale środku jednak nie zobaczę jak leży. Więc zacznij od zmierzenia stopy
    A limango ma często kampanię na geoxy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba nie pisałam Igi był rano na kontroli i nawet już mógł w żłobku zostać ale stwierdziliśmy, że jeszcze dwa dni niech posiedzi w domu.
    Jest poprawa ale nadal katar lekki kaszel ale już 3 razy dziennie max zakaszlnie no i lekko ucho ale to już lekko. Więc w środę idzie do żłobka.

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospalam z Robertem od 11:30-13:00
    Teraz obiad jemy i jedziemy po córkę mąż jedzie z nią na zajęcia mnie zostawi u dentysty z Robertem.
    Potem przyjedzie po nas.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie po badaniu nie jest źle tzm trzyma 2 cm zamknięta szyjka ale dziś miałam jazdę bo raz ze mi się słabo zrobiło chyba z niezjedzrnia śniadania a dwa twardnial mi brzuch na ktg coś tam wyszło Ale nic groźnego jak leżę jest ok s jak tylko wstaje to mnie ściska dali nosps domiesnioewo i lezskujd mała też kopala na ktg bo głośno chodziło tętno jej skakali dopiero jak sciszyla to się uspokoila z tego wszystkiego mię wiem nic tzn o domu nie mówili mam iść na położnictwo albo w środę chyba że nie będzie miejsc to wcześniej

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ważne ze 2cm trzyma niech tak zostanie ale pewnie leżenie i to szpitalne Ciebie nie ominie :/ Współczuje ale to już naprawde 34 tydzień szybko zleci :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali oby to były tylko straszaki.
    Ważne że jest 2 i nie mniej i niech tak zostanie.
    Trzymam kciuki.
    Ajrin dobrze pisze szybko Ci zleci ale współczuję i tak tego leżenia tam.

Byliśmy rodzinnie na zajęciach z córką.
    Bo musiałam zwiedzić dużo sklepów bo szukałam cukierków mini ale landrynkowych a nie pudrowych.
    Moja babcia sobie zazyczyla na prezent więc jej kupiłam 1,5kg :-)
    Jutro jadę z dziećmi do niej i przy okazji zachacze o grób ojca znowu mi się śnił.
    Potem dentysta z Robertem i bez syropku na otepienie.
    Stwierdzam że dał radę tylko głośniej krzyczał.
    Za tydzień ostatnia wizyta potem za trzy m-ce

Właśnie zasnął super idę obejrzeć serial wreszcie :-)

‹‹ 3925 3926 3927 3928 3929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ