WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia znam kolezanke po 4 cc i znam druga co rodzila sn po 2 cc.
    Powiem sama ze waham sie nad sn a cc. Z jednej strony też bym chciała dziewczynke i wtedy lepiej sn. Z deugiej steony sn po cc niesie ryzyko.
    Do tego mój M nie chce 3 dzieci znaczy się nie jest totalnie na nie ale na bank nie tak jak teraz aby jedno po drugim. Zreszta ja sama jak juz chciala bym po 3.moze 4 latach ale wtedy to juz 40 na karku i troche to słabo widzę. Więc sama bije sie z myślami ale daje szanse naturze i Kostkowi zdecydowac bo jak samo ruszy to moze jednak sn.
    Ale super ze wszystko ok na usg to najwazniejsze. Ja będę si cieszyć jak bedzie dwóch zdrowych chłopców to mi wystarczy.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się usypiamy Robert zwiedza chatę.

Kamcia ja nie jestem spec od cc.
    Nawet nie wiem jakie ryzyka niesie.
    Nie czytałam nawet na ten temat.
    Co do śmierci po co czy porodzie z powodu powikłań nie możesz tak myśleć przecież nie wiadomo co komu jest pisane.
    Po SN też mogą być powikłania i można umrzeć.
    Nawet w czasie porodu tak tez może być.
    Ja bym rozmawiała konkretnie z lekarzem ale kompetentym w tym temacie.
    Wierzę że są kobiety które miały 4 cc i żyją mają się dobrze.
    Oczywiście wiadomo że nie rok po roku ciąża bo organizm też musi dojść do siebie.
    A jakbyś wpadkę zaliczyła? Musiałabyś mieć 4 cc? I wszystko byłby ok napewno.
    Przyjdzie czas i pora na myślenie.
    Skali ma rację teraz ważny jest Patryczek.
    Ale jak cos to kibicuje mocno.

Ajrin że mną na pogodowe była kobieta po 40!
    Sama z tym źle się czuła że oba taka stara a my młode, lekarze młode głupio jej było.
    Ale co wpadkę zaliczyła z młodszym od siebie napewno dużo bo go widziałam na odwiedzinach mógłby być moim mężem w sensie wieku bo urodzie to nie.
    I co zrobić a kobiety było czwarte dziecko.
    Więc nic straconego moja droga.
    Odpocznij organizm wróci do siebie nabierze siły i czemu nie obyś ty chciała i mąż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 21:47

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi dopiero usunął byl dzis brat M z dziewczyną u nas a Igi wujka uwielbia jest w nim zakochany jak w nikim innym.
    Dawno nie widzialam mojego dziecka tak szalejacego tanczyl smial sie ponad 2 godziny kręcił sie ganial takiej glupawki dostal ze szok.
    No i dowiedzialam się co tego dnia M gryzlo ze wstal.lewa noga i kednak Kamcia miala racje dzien chlopaka ;)
    Rozmawialismy i dziewczyna sie pyta o jakie piekne tulipany na co brat M pewnie na dzień chlopaka dostał. Na co mój M powoedzial ze nic nie dostal od żony ale w pracy dostal czekoladki lindta ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    No widzisz. Ty po pierwszym cieciu się wahasz. Ja na swój sposób cieszyłam się że Piotruś był dupka ułożony-on tak naprawdę zdecydowal o cc :) pewnie. Można posladkowo rodzić. Moja mama tak brata rodziła. Urodzil się bez oddechu...wypychali go...
    Ale ja po dwóch cc i w głowie mi siedzi że po co ryzykować sn? Przecież wszystkie wiemy że są lekarze maniacy sn i tacy co zabezpieczają się cieciem. I skrajności nie są dobre. Ja ten temat czwartej ciąży poruszam(nawet dyskretnie, tak niby nieswiadomie czy w zartach) z różnymi lekarzami i nie spotkalam się z otwartą drogą...bo fakt-jakbym zaszła to zrobią to czwarte czy piąte cc. Już na pierwszym usg pytałam :) i dla mnie najbardziej wymowne są te reakcje naprawdę życzliwych. Np położna p. Asia z naszej poradni. Pamiętam jej spojrzenie choć na głos nigdy nic nie mówiła. Ostatnio to ona ze mną reagowala że cc teraz kiedy to lekarz zaczął swoją gadke. Mi nikt nie może narzucić cc!ale coś w tym jest że przy porodzie sn to ja podpisuje swoją wolę na poród sn...i pewnie-można próbować sn. Jeden powie ze żadnych leków. Drugi że oxy można...wiecie...nic się nie przewidzi. A przy cukrzycy to nikt nie bedzie czekał na akcję bo i tu są ograniczenia :) wpadka? Hehe 12 lat bralam tabsy...po cc z Piotrusiem w 3miesiącu lykalam :) ja w tej kwestii panikara. I pojawia się taki paradoks...gdyby Emilka nie umarła pewnie więcej dzieci bym nie miała...ona była najwazniejsza. I nie raz mówiłam że z brzuchem po szpitalach? Choć przecież my z nią po szpitalach nie jeździliśmy nawet. Tabletki odstawilam w dniu jej smierci...więc w głowie od dawna mam że 3wystarczą ...dwojeczka fajna sprawa...czekać? To nawet nie daje gwarancji na lepszą blizne czy macice...a sęk w tym że teraz albo nigdy. Ja lata też odliczam.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Widać że Robercikowi podoba się nowy prezent.

Skali
    Nie dziwię się że Pola taki cycoch bo chyba wszystkie maluszki tak mają. Mój Antonio też był cycoholik.

Kamcia
    Pięknie i zdrowo rośnie Patryczek i chyba podobny do Piotrusia :)

W tej ciąży też mnie czeka cc i jak narazie podchodzę do tego pozytywnie. Nawet nie wiedziałam że po kilku cc może być problem z kolejnym ale lekarze na pewno wiedzą co robią i chcą jak najlepiej dla pacjentki i dziecka.
    U mnie na dwóch cc się zakończy bo my nie planujemy więcej dzieci, dwójka nam wystarczy ;)

Byłam dzisiaj u lekarza na wizycie kontrolnej, wszystko jest ok, szyjka długa i zamknięta a za tydzień usg połówkowe na nfz. Dostałam też skierowanie na badania i krzywą cukrową.

kamciaelcia, żabka04, AJrin, Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89, Skali89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mam usg na nfz :) ten lekarz dwa razy tak zmierzył Patryczka ze tp z om wychodził identyczny jak z usg :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja dopier w piatek.sie dowiem co i jak na poprzednim usg Kostek lezal poprzecznie od tego czasu nie wiem czy główka w dół czy w górę fiknal. No i jeszcze pomiar blizny i waga dzoecka jesli bedzie oscylowal powyżej 4 kilo to nie bede ryzykować póki co idzie jak brat podobnie wiec pewnie 3600 będzie.
    U mnie wyniki idealne wszystko pod poród sn w pierwszej i teraz to samo w drugiej ciąży ttlko pytanie czy smao ruszy.
    Nawet GBS ujemny więc lekarz namawia na sn do tej pory.
    Nie wiemy jakie zycie splata nam figle i jaki los przyniesie wiem ze zdrowa dwójka to dla mnie wystarczające aby uznać iz mam rodzine kompletną :) U Ciebie jest inaczej bo mieć i stracić to ból ktorego mam nadzieje nie poznać nigdy.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    Wierząc że Emilka czuwa to na pewno następnym razem byłby chlopak :) robiła odwrotnie niż chcieliśmy :)
    Sam Piotruś był już spełnieniem
    Teraz dany nam będzie Patryk. To już jest wesoła gromadka. Pustki w sercu nic nie wypełni. Ale to nawet o to nie chodzi...o nie nie! Zawsze będę twierdzić że ubranka dla dziewczynek są najładniejsze :) i ja zawsze marzyłam o dwóch corkach :) więc los płata mi figle :) ale z tego tylko sama radość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kamcia zgodze się ze ubranka to sa super u nas najbardziej ubolewa tesciowa zreszta ona kilka sukienkek już dawno kupila w nadziei ze bedzie dziewcznynka ;)
    U mnie w rodzine to ja jestem jedyna dziewcznynka reszta to kuzyni.
    I co smieszne kuzyni maja same dziewczyny czytaj dwie dziewczyni jeden ma 3. Brat rodzony też dwie dziewczynki wiec jedyna dziewczyna musi miec jedynych chłopaków ;)
    Wiec oni ki zazdroszcza chłopów ja im.dziewczynek i tak już zostanie ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dla mnie to nowość bo szymonrk. Nie chciał cyca butli też jedzenie to była katorga jak sobie to przypomnę to masakra

I nas noc ok chociaż Pola chwile nie spała brzuszek jej dokuczal tak myślę ale położyłam ja ma brzuch i od razu dwie kupy i pierdki poszły

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali to fajnie niech Pola je może i to przelozy sie na pozniejsze jedzenie stalych pokarmów i nie bwdzie tego problemu co z Szymkiem.
    Ja właśnie chyba espumisan dokupie w kroplach Igi miewal bóle brzuszka.
    A jak tam pepek kikut dalej jest?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin nie ma pepka już w szpitalu jak zdjeki klipsa to odpadł teraz tylko psikam octanisept bo jest zafioletowane także udało mi się bo z szymkiem też po szpitalu nie miał

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Za 30min idę do lekarza na kontrolę, proszę trzymać kciuki za mój powrót do pracy ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali to szybko u nas trzymal sie prawie 3 tygodnie. Ciekawe jak teraz będzie ;)
    Ja totalnie spać nie mogę zasnąć nie moge zasypiam po północy a w nocy jak Igi obudzi to nie moge spac zgaga męczy :/
    Spie raptem po 5 godzin pamietam ze z Igim też nie spałam ostatni miesiac był tragedia wtedy dosypialam w dzień ale teraz jakoś wole nie odsypiac w dzien bo już w ogóle zero snu w nocy.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka kciuki daj znać po.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka
    kciuki za zdrówko :) ale za powrót do pracy nie :) hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam po nocy idealnej, u mnie tylko 3 sikania, ale malutki spał jak zabity
    wstał o 8:30, poszłam do niego po 15 minutach a on nadal leżacy :) dostał zabawkę więc ja pije druga kawunię z wami ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    zazwyczaj się mówi że drugie dzieciątko inne niż pierwsze :) najwazniejsze ze u was od tej dobrej strony
    u nas dzieci identyczne :) i Emilka I piotrus bezproblemowi, Patryk nie ma wyjścia i musi ich pobić tą swoja grzecznościa i ułożeniem noworodkow-niemowlecym hihi

u nas kikut 4 tyg i prawie 6 tyg ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ja też nie mogłam spać jeszcze siku itd za to teraz mi się super śpi
    Pola ma taką skórę trochę sucha jakby się jej to zluszcza czy co położna nie kazała narazie smarować niczym tylko kąpiel w krochmalu albo tym nadmangamianie ma być jakoś na dniach to się zapytam

Natka trzymamy kciuki obu było ok
    U nas dziś słonko ale wiatru nie ma wczoraj był okropny wiatr mimo ze cieplo było

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    to schodzenie skóry to normalne po porodzie
    i tez wiem, żeby tego nie smarować, naskórek ma po prostu sie wymienić

i nie ukrywam , ze bardzo mnie interesuje fakt, jak Szymek sobie radzi a wy z nim? tego aspektu urodzenia kolejnego dziecko kompletnie nie znam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 4009 4010 4011 4012 4013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ