X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histerie bywają jak mąż w domu-od niego da się wymusić...z mamą latwo nie jest...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Pięknie dzieciaczki razem wyglądają, a Pola przesłodka.

Żabka
    Robercik ładnie wygląda po fryzjerze.

Ajrin
    Szkoda że akurat w święta musisz już iść do szpitala i jeszcze czekać 2 dni na cc. Dziwne mają zasady, ale i tak dobrze że śniadanie wielkanocne zjecie wszyscy razem.
    A z pupą Igusia będzie dobrze, maść pomoże i jutro nie będzie śladu.

Kamcia
    Ale gbur w tym sklepie, przecież Piotruś grzeczny i spokojny a ten się czepia. Nie dziwię się że mąż się wkurzył.

Antoś od rana dzisiaj robił histerie o wszystko, nic mu nie pasowało, chyba się nie wyspał. Po południu też marudził i szybko odleciał w łóżeczku.

Byłam dzisiaj u mojego lekarza na usg połówkowym na nfz i wszystko jest ok, Natalka zdrowa, wszystkie narządy prawidłowe, ułożona jest głową do góry i waży 478g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 21:37

Pysiaczek89, AJrin, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), żabka04, Dariah lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo fajne zdjęcie pamiatkowe gratulacje :)

marta258 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje ale ten czas leci

Ajrin nie próbowałam bo nie chcę jej smarować położna nie kazała żadnej oliwki e sobotę ma być to się wstrzymam jutro poczytam u sroki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaapomniałam wczoraj dodać, że dzis diabetolog...
    już wstałam :)
    a za oknem śnieg...cholera

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie mów ze do was snieg zawitał :)
    My juz od 20 min nie spimy nocka dziwna ale od 11 Igi spal bez placzu.
    Pupa lepiej ale jest bardzo szorstka i nadal jest ten bialy nalot. Noc dzis musze bardzo uwazac na kupy oby ich za duzo nie było jak cos z golym tylkiem bedzie latal chociaz w chorobie to słabo widze.
    A nocka dziwna bo o 10 taki placz nie chcial.zasnac budzil sie co chwila M sie do niego położył no i nastala cisza. Po 30 min poszłam sprawdzić co i jak i slysze chrapanie M i Igusia śpią razem w jego łóżku ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd5fb1537d8c.jpg
    No jest
    U nas nawet wiecej
    Samochód odsniezalam

Dariah lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam o 5:30 z zamiarem prysznica a postęp posprzrac w komodzie niestety tylko prysznic się udało bo potem Szymek zaczął się kręcić i zaraz ok 7 wstał i dupa do tej pory włosów nie wysuszylam

Dziś ma szwagierka przyjechać

Kamcia kciuki za cukry u nas zima już ponad tydzień i trzyma ale już od wczoraj na plus temp i weekend ma być ciepły

W sobotę chciałabym pojechać do galerii ale nie wiem czy się uda

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nicka średnia, Zosia co popłakiwała...budziła się..nie wiem dlaczego.
    Rano bez humoru i płacz o wszystko.... super !
    Dzisiaj w żłobku maja zdjęcia ;)

Kamcia,
    Hehe u nas tez wlansie pada śnieg tak o! Na wiosne ;)

Marta,
    Śliczne zjdecir Natalki !! I najważniejsze ze wszystko jest Ok ;) teraz niech mała rośnie ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śnieg stopniał :D jak to u mnie bywa :d
    mam nerwa juz po każdej wizycie, ale mnie wszyscy wkurzaja...niech sie wypchają!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe
    położna środowiskowa byla :) nie musiałam się zgłaszać bo miała moje namiary z poradni :) spoko babka więc szybko i sparwnie, karta ciązy założona
    no ale jak zwykle mnie zastała w gaciach i bałagan w salonie (piotrus piłeczki, szuflade i karafki powywalał-jak co dzień)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czepiaja sie wagi? Ee nie orzejmuj sie dzieckonrosnie więc nie ma co a ty jesz wiec nie glodzisz się.

Igi spi moge napisać ale sama zaraz ide spać albo chociaz poleżeć. Z pupa lepiej byla jedna kupa dlatego póki co bez dramatu myje krochmalem i smaruje oliwka mogldalowa. A przed drzemka latal w pokoju bez pampka i siadal na nocniczek ale przez 3o min nic nie zrobił. Mam zasikanego oampka wiec pewnie wysikal przed.
    No i dziś usypianie normalne bez protestu położył sie i po 10 max 15 min zasnął nie wim kiedy bo siedzialam obok ale nie patrzyłam.
    u nas też pada lekko śnieg lekko bo przez jakies 5 min padaly taki duze platy sniegu ale w niewielkiej ilości smiesznie to wygladalo jakby piórka lecialy z nieba ale sladu nic a nic po sniegu nie tzn lezy stary snieg miejscami gdzie sie jeszce nie stopil.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już śladu śniegu nie ma :) pada deszcz ze śniegiem choć podobno u męża biało

Dokładnie ajrin
    Waga!!!mam przytyc choć 3 kg
    No ale Patryk wręcz bardzo duży, ja jem, głodna nie chodze, grzesze przecież, więc jak?? Nawet diabetolog mówiła żeby chalwe podjadac jesli cukry mi pozwolą (jakaś słodycz a kaloryczna)
    Nawet nie chce mi się o tym z lekarzami gadać. Tak działa dieta. I nie sam fakt co jem(bo jem boczki a nie chude wedliny, jem codziennie owoce i podjadam słodkie) ale że jem regularnir. Przecież 4kg spadły w pierwszym cyklu starań...bo już dietę wprowadzalam...popsulo mi to humor. Pogoda nie sprzyja. Ale lekarke naprawdę mam super.
    Piotrek zasypia albo już zasnął...wstał o 8:30 więc nawet wcześniej go nie kladlam. Sąsiadki głośno gadają na klatce schodowej. Mogłyby już skończyć.
    Mam taką zagwozdke. Z Piotrusiem karuzela do łóżeczka to bylo must heave...ba!do dziś uzywa jej 2x dziennie...kupiłam taka z myślą ze ewentualnie kolejne dzieciątko odziedziczy :) a nie odziedziczy bo w użyciu :D Piotruś zasypia w totalnych ciemnościach przy tej karuzeli a dokladnie projektorze(karuzela stoi na polce i podswietla sufit) z melodia...macie coś ciekawego w zamian? Tzn właśnie taki grajacy projektor?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, niech Natalka rośnie zdrowo :)

U nas ocieplenie czyli 5 stopni na plusie i zero śniegu, teraz zapowiadają że będzie trochę lepiej z pogodą, oby bo już nie mogę się doczekać wiosny.

Antoś obudził się zdecydowanie za wcześnie tzn znowu o 6:20, coś mu się przestawia z tym wstawaniem. Zobaczymy co będzie po zmianie czasu na letni a to już w ten weekend. Teraz ma drzemkę więc ja korzystam z wolnego i jem pyszne ciasto :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no
    ten weekend
    zakładałam następny :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę z firmą od laptopa i od TV mają zaraz dzwonić żeby pomóc podłączyć sprzęt nowy.
    Dużo by gadać.
    Mąż tu sam próbuje i widzi ze kabel nie taki czuje będzie się działo.

U nas pruszy śnieg :-(

Kamcia poszukaj projektor na allegro wpisz hipcio/hipopotam ja mam fioletowy w j. Francuskim.
    Sprzedalabym ci ale.....chyba jeszcze nie mogę :-)

Z mężem się pogodzilam.

Później was nadrobie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    własnie chodzi o zamiennik z obrazkami
    a ten hipcio ma gwiazdki?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chciał mnie wykończyć jeszcze szawagierla z moim chrzesnuakiem jak on się drze zawsze marudzi a bo żeby a bo szczepienie chyba jeżdżę go nie widziałam żeby nie naruszył a ma taki głos donosny masakra

Ale szyma śpi pola też przy cycku usnela nawet mi się udało na budowę podjechać bo spali i zostali z dziadkiem

Może koleżanka na kawę wpadnie ale cel to muszę znaleźć wózek bo jestem uwięziona w domu

Kamcia dziecko rośnie to najwZnuejsze ja jak byłam w szpitalu to się bałam ze przytyje bo nagle zero ruchu a 0.5 kg przez miesiąc miałam dzięki temu że jadłam szpitalne posiłki czyli regularnie a w domu to mega ciężko o regularnosc

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zabko
    własnie chodzi o zamiennik z obrazkami
    a ten hipcio ma gwiazdki?

Tak są gwiazdki, pół kreski zaokraglonej tam ustawiasz.
    Zobacz na YouTube może jest filmik.

Kurcze nie mogę Ci teraz nawet spr bo ogarniam Roberta i lecę po werke

Nic nie załatwię do póki nie będzie laptopa bo tam muszę podpiąć kabel neta i po kolei się robi..
    Dalej bez tv

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem od zawsze regularnie i zawsze jem max godzine po wstaniu sniadanie. A jednak z waga walcze cale zycie.
    Kiedys trafilam na fajnego lekarza ktory dobrze mi to wytlumaczyl ze u mni jako osovy ktora trenowala i to intenswywniw pływanie jest jak u sportowcow pozniej problem jak siw ograniczy ruch bo organizm potrzebuje i jest nauczony robienia zapasów a doety tylko spowolnily metabolizm i nasilily ten proces.
    Będę walczyć po ciąży aby wrócić do formy. Chwilowo to ja sie coraz gorzej czuje :/

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 4029 4030 4031 4032 4033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ