WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah
Brawooooo!!! Bardzo ładnie wam idzie odstawianie! Jestem z was babeczki moje drogie dumna!
Kamcia
Chyba do 3roku może dziecko być naprzemianreczne czy jak to się to nazywa.
Mela z tego co widzę to do czynności typu rysowanie to lewa a pokazuje prawa. Lewa noga kopię piłkę ale jak jej mówię daj nogę to podaje prawa -
Oburecznosc
Dominuje lewa
Czy coś złapie
Czy wklada papierki do butelki (mamy zabawa z dzieciństwa do nocnika)
Nie pokazuje -za to łapie naszą rękę i naszym palcem wskazuje(taki leń)
Ostatnio tupie, nie maszeruje tylko pojedyńcze tup lewą noga, kilka kroków i znów tup...
Oka nie sprawdzę bo nic nie pozwala sobie przyłożyć...
Nie jestem przeciwnikiem leworecznosci(moja babcia była obureczna co moja diagnoza musialo być wynikiem musowego przestawiania na praworecznosc), ale praworecznym łatwiej -
U nas zdecydowane prawa reka - i je i maluje i buduje ktd prawa reka
Ja pisze obiema rekoma ale nke pamietam aby ktoś mnie przestawiał z lewej na prawa. Z tym ze zdecydownaie częściej pisze prawa (prawie zawsze) bo łatwiejale w razie potrzeby mogę pisać lewa.
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Natka
Noo cieszę się bo bałam się ze taka histeria co pierwszego dnia będzie codziennie
Teraz musimy zaplanować drugi etaphehe będzie jazda i Armageddon !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah
Od razu widać że huśtawka bardzo lubiana przez Zosię.
Super że udało się już tydzień bez piersi, oby tak dalej i uda się całkowite odstawienie.
Kamcia
Piotruś pięknie się bawi na placu zabaw, piasek mu się bardzo podoba.
Natka
Gratuluję podwyżki, chociaż jedna przyjemna rzecz w ciągu dnia.
Ajrin
Fajnie że udało Wam się wyjść na rodzinny spacer, jak taka piękna pogoda to trzeba korzystać.
U nas też słoneczna pogoda cały dzień więc po południu byliśmy z Antosiem na placu zabaw, wybawił się, wszędzie wchodził, ja tylko siedziałam na ławce a mąż za nim biegał. Później posegregowałam rozmiarami już wszystkie ubranka dla Natalki. trochę tego jest w torbach więc część muszę wynieść do piwnicy.
Antoś ładnie zjadł kolację ale za to długo usypiał, bo zasnął dopiero przed 21. Ja już po kolacji, trochę odpoczywam i idę niedługo spać.
-
No właśnie przy takiej pogodzie az zal dupe sciska szczegolnie ze plac mamy dokladnie 400 metrów od domu moze i mniej.
Fajnie dzieciaczki nam.sie bawia na placach ja sie nie moglam na mojego urwiska napatrzeć jaki szczęśliwy tylko on ma takie glupie pomysly ze ojciec dzos w locie go łapał bo postanowil ze zbiegnie ze zjeżdżalni!
A dziś ja go z wanny lapalam masakra nie powinnam dźwigać a musialam inaczej z wanny wnet spadł. Jakim.cudem on.wszedl na wannemy mamy gleboka wanne serio
M wyszedł na chwile po spioszki ja przewijalam Kostka po kapieli Igi siedzial w wannie i widzę ze przekalda nogę i sie mocuje za chwile.patrze a ten stoi dupa w gorze nogi.zapater i mu sie wlasnie noga zeslizgnel a ja go lapalam aby nie.spadł w dół glowa o posadzkę.
Podziwiam matki 2 dzieci ja nie ogarniam Igusia dobrze ze Kostek jeszcze lezy w jednym miejscu. -
Hehe ni tak w tamtych czasach tak było
moja babcia rocznik 27
Uwielbiam jej historie !!
Tak jeszcze ma czas a ja gdzieś czytałam ze lateralizacja nawet do 6 roku życia się ustanawia...zachęcać do brania do prawej ? Nie wiem co poradzić Kamciu09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Antoś częściej używa lewej ręki ale prawą też sobie radzi i pokazuje rysunki w książeczkach. Narazie ciężko stwierdzić czy będzie lewo czy praworęczny bo jednak używa dwóch rąk. Nasze dzieci mają jeszcze czas.
Ja jestem leworęczna bo piszę tą ręką ale prawą też umiem i część rzeczy robię właśnie prawą albo obiema.
-
Z prawej przełoży i tak do lewej
Choć zdarza mu się pracować prawą
Jeśli ta lateralizacja jest prawidłowo jednostronna to raczej czuję że tak zostanie
Bo reka ręką. Jeszcze wiele się napracuje i poćwiczy. Jednak widzę tę nogęa gotowość szkolna już jest wymagana w wieku 6 lat więc musi być już w główce poukladane
na pewno nie wiecie-oficjalnie nie ma wymogu umiejetnosci pisania czy czytania(znajomość literek)w zerowce. Ale tyle wymaga się od dzieci ze one już to umieja, ucza się. Nie wspomnę o angielskim
nie wyobrażam sobie dziecka w pierwszej klasie poznajacego dopiero
przecież nauczycielka pierdolca by dostała
haha
Moja babcia nie miala historii
Ona nie wiedziala że ja wiem o jej analfabetyzmie...ale krzepe miała do końca życia. Sama kopala w ogródku. Po lekarzach nie latała. Potrafila prosto w twarz powiedzieć co myśli
Takie roczniki już się nie powtórzą
Uwielbiam tę reklamę społeczną ze stulatkami -
Ja się właśnie polozylam nie czuję pleców tak mnie bolą masakra
U nas ciężko mój tato w szpitalu będzie miał zabieg a dużo mi pomagał mama podniosła Szymka i coś jej strxyknelo i ledwo chodzi od jutra będzie miała zastrzyki także zostałam sama
Dziś pół dnia sama z dwójką masakra jedno kupa drugie kupa jedno je drugie jeść oni wszystko w tym samym czasie poszliśmy na pile Pola spała wracam do domu już nie śpi dziś buła aktywna dużo padła teraz dopiero
Cały dzień na powietrzu ślę na placu zabaw nie byliśmy bo nie było jak pójść muszę kupic ten cholerny wózek bo to a i się ruszyć
Muszę do teściowej zadzwonić żeby jutro przyszła bo reż będę sama to weźmie Szymka z rana na spacer
Dziś nawet ładnie jadł zobaczymy jutro próbowałam go ze słomki i trochę brak oczywiście ja się patrzę na smoczek od jego butelki to cały pogryziony tak samo od budki co kaszę je w trzy sekundy je bo dziura ogromna a przez nowy nie chce jeść
Ajrin sieawdz to macice żeby krwotiku nie było chociaż ja też długo nie krwawilam a potem było np kilka dni nic a potem znowu Ale dla mnie najgorsze były skurcze macicy a te skurcze od hemoroidow też znam masakra .
Marta super ze wszystko dobrze niech Natalka mam rośnie zdrowo
Żabka ty już dosyć bierzesz tego eutyroxu a powiedz żelazo kiedy bralas ? Bo tego nie można łączyć może się nie wchlaniac
Natka gratuluję podwyżki każdy grosz dobry szkoda że tyle nerwów to kosztuje
Dziewczyny nie myślcie o rozwodach tylko trzeba pracować nad związkiem w końcu slubowakyscie na dobre i na złe przysięgi trzeba dotrzymywac oczywiście pół żartem pół serio Ale taka prawda teraz tyle rozwodów ze głowa mała ja nie oceniam sama jednak wolę prace nad związkiem małymi kroczkami chociaż czasem i mi nerwy puszczają
Daria śliczna królewna
-
A dostawke zamowie po urodzeniu...narazie spacery na dwa wózki. Na weekend ogarnelam obie gondole, fotelik, jeszcze okazało się że szara spacerowka do prania. I wtedy serio-tylko wodę do torby spakować jakieś wymarzone niedietetyczne słodkie"coś" i czekamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 22:19
-
Skali racja ja też jestem za pracowaniem nad związkiem no chyba ze nie ma czego ratować.
Natka gratulacje podwyzki zawsze coś
Kamcia niestety to naprawde spryciula i urwis ostatnio M zostawil karton w pokoju u Igusia z rzeczami Kostka. Igi rano wstal postawilmsobie karton przy drzwiach wszedl na karton i otworzyl sobie sam pokój rano. My w szoku bo budzi nas Igi próbując do nas wejsc na łóżko mamy bardzo wysoko. Ja z przerazeniem jak to sam wyszedł a schody u mas nie zabezpieczone! Więc póki co nic na co moze stawac nie znajduje sie w pokoju
-
Dariah to super ze juz tydzien bez cyca.
Kamcia co do zelu mozesz ze spokojem zrobić zel z siemia lnianego jak coś dodatkowo dobrze dziala na włosy więc nie zaszkodzi maluszkowi.
Igi ma włosy piórka dziś wstal to caly tyl mial tak natapirowany ze szok od poduszki.
-
Ajrin
I tak usypiajac na drzemkę sobie rozmyslalam...jak dobrze że moj wielki mały czlowiek ma szczebelkiże nigdy tych trzech szczebelkow mu nie wyjme
Najbardziej bylam przerazona jak Pitera raz siedzacego na parapecie widzialam, ale nie powtórzył i go to nie interesuje
Raz też przecież wgramolil się na pojemniki po pufie za dydusiem...pokazywalam...
Że staje przy tv to "normalka" choć teraz na zasdzie:sprawdzę co mama na to...
I widzę że częściej muszę ignorować niz zakazywac-zakaz go bawi i utrwala ze warto powtorzyc...
Ale to nic...naprawdę mam grzeczne dziecko
Sasiadka musiala dechami zabić polki w kuchni bo sie jej syn wspinal...
Jedynie szkoda że za rękę nie chce nic a nicWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 22:30
-
Posze na raty ale co skończę to mi sie cos przypomina
U nas dominuje prawa od jakiegos czasu widac to wyraznie bo sobie przeklada. Jeszcze z 2 miesiace temu zupe jadl i prawa i lewa a teraz tylko prawa.
Slyszalam aby nie oduczac dziecko i na siłę nie wymagac nauki pisania prawą bo to tylko zaburze rozwój półkul. Moja bratanica jest leworeczna a nikt w rodzinie nie jest. Teraz coraz wiecej Kamcia nożyczek i noży dla leworecznych wiec spokojnie da radę.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
U nas z półek zrobil sobie schodki u moich rodzicow w mieszkaniu w zeszle wakacje jak ledwo co chodził. Na szczęście teraz nie mamgdzie tego powtórzyć w domu. Ale ja z bratem robilismy dokaldnie to samo. Szuflady to fajne schody na blat w kuchni