X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja na razie mam kilka ciuszków, więc jak się uzbiera więcej to wypiorę. Zastanawiam się nad tym w jaki sposób te z SH wyprać. Czy od razu w dziecięcym czy pierwszy raz w dorosłym i słyszałam o polecanym sposobie dodawania kilku kropel olejków, które działają antybakteryjnie, a pod koniec ciąży wyprać drugi raz już w proszku dla dzieci i ładnie wszystko odprasować. Jak myślicie? Macie jakieś doświadczenie z takimi ubrankami?

Ja prałam na początku i tak samo teraz zrobię (80% córki jest z SH) w proszku dla dorosłych. Bliżej terminu znów prałam w proszku dla dzieci i prasowałam :) Nic sie nie działo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e535e4c15a10.jpg
    Ojjjjj jaka Ty szczuplutka jesteś!!! Ja wyglądam przy Tobie jak w 5 miesiacu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalsza cześć, bo ucięło ;)
    Wczoraj miałam ubaw z mojego M. Bo wyciągnął mnie po południu na małe zakupy w celu "przewietrzenia sie", a faktycznie celem kupienia drukarki na zdjęcia i kilku szmatek. Trzymał mnie za rękę, spacerowaliśmy po CH i co chwile zerkał z duma na mój brzuch - śmiałam sie w duchu okrutnie ;) takie to było urocze. Raz na brzuch i zaraz na przechodniów. Jakby chciał powiedzieć: widzicie, to moje dzieło!
    Oczywiście zakupy nie wyszły mi na dobre i głowa rozbolała mocniej niż przed.

A teraz jestem już po drzemce. Moze jakaś kawka?? Oooo i serniczek, który kupiłam wczoraj w Biedrze - polecam Wam, jest pyszny!!! W regale z ciastami, z napisem: sernik wielkanocny.

mychakruszyna, Sabina, _izunia_, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja w Biedronce jak jestem to zawsze jakieś ciasto kupuję, najbardziej lubię krówkę czy jakoś tak :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska powiem ci że wieczorem ten brzuch jest jak w 5 miesiącu dlatego tym bardziej smuci mnie fakt że to obżarstwo :P dla porównania wieczorem podesle drugie:P

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaczynam martwić jak będę wyglądać w 8 lub 9 miesiącu ciąży,
    obym nie miała problemów z ruszaniem się :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

W końcu po upragnionej, przekładanej i meeega wyczekiwanej wizycie u gina...
    Trochę mi się przytyło przez miesiąc. Teraz ważę 55 kg. Czyli plus 3kg od 11 lutego...

Wyglądamy tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/744e5bace0de.jpg

Dzidzia zdrowa, została przez doktora obudzona. Mierzy 10,2cm.
    Ale powiem wam, że:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50a52b8cc300.jpg ....

Córeczka na 100%
    Płeć pewna w 100%, bo USG miałam dopochwowo i widzieliśmy dzidzie od dupki strony. ;P

Ksaosia dopisz mi wizytę 14.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:30

mychakruszyna, Malutka92, Little Red Fox, żabka04, AniaLewandowska, Pysiaczek89, inzynierka, kamciaelcia, bbeczka91, martta, Ewelina.Irl, Angela89, m.k.83, violett, Anulka01, YvonnElizabeth, haneczka, Sabina, Behemottka, _izunia_, bisacz, Strazaczka1990, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze brzuch jak po większym obżarstwie mam to boje się że potem nagle mnie wystrzeli a rozstępy beda po kostki od uszu:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka - gratulacje!!! Zaczyna sie wysyp dziewczynek??? ;)
    My bardzo chcemy chłopca, bo mamy już 2 córcie. I powiem Wam szczerze, ze mimo iż te ciąże przechodzę zupełnie inaczej, pod każdym względem, to jakoś czuje, ze to bedzie tez dziewczynka. Aczkolwiek moge sie mylić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:32

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imagejpeg_swwwsqq.jpg

Tutaj mój chłopczyk w 3d :)

AniaLewandowska, bbeczka91, żabka04, Malutka92, Madziuuuula, Ewelina.Irl, mychakruszyna, Angela89, claudiuszek, m.k.83, violett, Anulka01, YvonnElizabeth, haneczka, Sabina, Behemottka, _izunia_, bisacz, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki! Piękne słońce świeci więc lecę na spacer :) Trzymajcie kciuki za nas o 16! :) :) :) dam znać co i jak :)

Pysiaczek - nie martw się. Jesteś w dobrych rękach i pod opieką i napewno będzie dobrze!!! :*

AniaLewandowska, Pysiaczek89, żabka04 lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój łobuziak mały właśnie dał znac o sobie :) delikatnie puka do mnie od środka :) jak ja kocham to uczcie.. :)

bbeczka91, żabka04, YvonnElizabeth, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj wizyta o 15:00 :) I kurcze jakoś wszyscy działają mi na nerwy. Z każdej strony słyszę tylko: no to może już będzie wiadomo co to/ już pewnie będziecie wiedzieć czy chłopczyk, czy dziewczynka itp. Nie wiem czemu aż tak mnie to drażni. Chyba już mam syndrom:to jest moje i tylko moje dziecko. Ja jedyne na co liczę na tej wizycie, że serduszko będzie nadal biło i z maluszkiem będzie wszystko w porządku. Jakoś nie mam potrzeby żeby lekarz utwierdzał mnie w tym, że czekamy na Olka ;)
    Ubieram się i jadę do Pepco po majty, bo już mi żadne na tyłek nie chcą wejść. Jak patrzę w lustro to zastanawiam się czy moje dziecko nie pomyliło kierunków i zamiast brzucha rośnie mi tyłek... ;)
    Gratuluję kolejnych poznanych płci, Pysiaczku trzymaj się i pisz do nas, bo wiem jak może nudzić się człowiekowi w szpitalu :)

AniaLewandowska, Pysiaczek89, Macioszczyczka, żabka04, martta, Anulka01, Sabina, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zaczyna drażnić jak mi się ludzie w brzuch wpatrują gdy ze mną rozmawiają :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że od początku czułam tą ciąże inaczej. Inaczej tyje, bo tyje po całość a nie w brzuchu. Jestem taka bardziej rozlana:P

Cieszę się jak nie wiem, bo to moje marzenie było.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymaj się, najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach, a synek pięknie zapozowal!
    Macioszyszczka gratulacje, wiedziałam że po wyspie chłopaków teraz będą dziewczynki :-) kurczę ciekawe kto u mnie pomieszkuje.... ale to jeszcze trochę zanim się dowiem.
    Mi dzisiaj strasznie nie chcę się siedzieć w pracy :-\ szaro buro za oknem i najchętniej poszlabym spać!
    Foxik mam dokładnie to samo, grrr!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:56

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta nawet obrócić to w żart nie mogę, że brzuch z obżarstwa itp
    wszyscy na L4 mnie wysyłają, a ja nie wiem co bym w domu robiła z nudów, na drutach czapki i szaliki? a tak chociaż na te 4 godziny do ludzi wyjdę, bo męża cały dzień w domu nie ma... nie ma do kogo się odezwać, a kocica nie jest rozmowna, a nawet społeczna żeby na kolanach posiedziała :P

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Pysiaczek trzymaj się, najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach, a synek pięknie zapozowal!
    Macioszyszczka gratulacje, wiedziałam że po wyspie chłopaków teraz będą dziewczynki :-) kurczę ciekawe kto u mnie pomieszkuje.... ale to jeszcze trochę zanim się dowiem.
    Mi dzisiaj strasznie nie chcę się siedzieć w pracy :-\ szaro buro za oknem i najchętniej poszlabym spać!
    Foxik mam dokładnie to samo, grrr!

U was to widać brzuch ciążowy, a ja wygladam jakbym się spasła:p

Mój mąż to taki bezuczuciowy stwór. Po nim nie widać czy się cieszy czy nie. Ja tu skaczę z radości, a on "to super Kochanie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:03

• martta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to prawda mam to samo juz brzuch nie wygląda na wzdecie, nawet mąż dzisiaj rano powiedział, ze brzusio juz ślicznie ciążowy się robi :-)
    No mnie chyba po prostu te 8h zaczyna przerastac tutaj w pracy...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, a mój mąż jak jesteśmy na zakupach i idziemy do kas, to każe wypinać brzuch bardziej, ale póki co tylko jedna osoba nas przepuściła :D

martta, mychakruszyna, bbeczka91, YvonnElizabeth, alinka, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ