X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja na razie mam kilka ciuszków, więc jak się uzbiera więcej to wypiorę. Zastanawiam się nad tym w jaki sposób te z SH wyprać. Czy od razu w dziecięcym czy pierwszy raz w dorosłym i słyszałam o polecanym sposobie dodawania kilku kropel olejków, które działają antybakteryjnie, a pod koniec ciąży wyprać drugi raz już w proszku dla dzieci i ładnie wszystko odprasować. Jak myślicie? Macie jakieś doświadczenie z takimi ubrankami?

Ja prałam na początku i tak samo teraz zrobię (80% córki jest z SH) w proszku dla dorosłych. Bliżej terminu znów prałam w proszku dla dzieci i prasowałam :) Nic sie nie działo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e535e4c15a10.jpg
    Ojjjjj jaka Ty szczuplutka jesteś!!! Ja wyglądam przy Tobie jak w 5 miesiacu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalsza cześć, bo ucięło ;)
    Wczoraj miałam ubaw z mojego M. Bo wyciągnął mnie po południu na małe zakupy w celu "przewietrzenia sie", a faktycznie celem kupienia drukarki na zdjęcia i kilku szmatek. Trzymał mnie za rękę, spacerowaliśmy po CH i co chwile zerkał z duma na mój brzuch - śmiałam sie w duchu okrutnie ;) takie to było urocze. Raz na brzuch i zaraz na przechodniów. Jakby chciał powiedzieć: widzicie, to moje dzieło!
    Oczywiście zakupy nie wyszły mi na dobre i głowa rozbolała mocniej niż przed.

A teraz jestem już po drzemce. Moze jakaś kawka?? Oooo i serniczek, który kupiłam wczoraj w Biedrze - polecam Wam, jest pyszny!!! W regale z ciastami, z napisem: sernik wielkanocny.

mychakruszyna, Sabina, _izunia_, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja w Biedronce jak jestem to zawsze jakieś ciasto kupuję, najbardziej lubię krówkę czy jakoś tak :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska powiem ci że wieczorem ten brzuch jest jak w 5 miesiącu dlatego tym bardziej smuci mnie fakt że to obżarstwo :P dla porównania wieczorem podesle drugie:P

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaczynam martwić jak będę wyglądać w 8 lub 9 miesiącu ciąży,
    obym nie miała problemów z ruszaniem się :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

W końcu po upragnionej, przekładanej i meeega wyczekiwanej wizycie u gina...
    Trochę mi się przytyło przez miesiąc. Teraz ważę 55 kg. Czyli plus 3kg od 11 lutego...

Wyglądamy tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/744e5bace0de.jpg

Dzidzia zdrowa, została przez doktora obudzona. Mierzy 10,2cm.
    Ale powiem wam, że:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50a52b8cc300.jpg ....

Córeczka na 100%
    Płeć pewna w 100%, bo USG miałam dopochwowo i widzieliśmy dzidzie od dupki strony. ;P

Ksaosia dopisz mi wizytę 14.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:30

mychakruszyna, Malutka92, Little Red Fox, żabka04, AniaLewandowska, Pysiaczek89, inzynierka, kamciaelcia, bbeczka91, martta, Ewelina.Irl, Angela89, m.k.83, violett, Anulka01, YvonnElizabeth, haneczka, Sabina, Behemottka, _izunia_, bisacz, Strazaczka1990, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze brzuch jak po większym obżarstwie mam to boje się że potem nagle mnie wystrzeli a rozstępy beda po kostki od uszu:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka - gratulacje!!! Zaczyna sie wysyp dziewczynek??? ;)
    My bardzo chcemy chłopca, bo mamy już 2 córcie. I powiem Wam szczerze, ze mimo iż te ciąże przechodzę zupełnie inaczej, pod każdym względem, to jakoś czuje, ze to bedzie tez dziewczynka. Aczkolwiek moge sie mylić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:32

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imagejpeg_swwwsqq.jpg

Tutaj mój chłopczyk w 3d :)

AniaLewandowska, bbeczka91, żabka04, Malutka92, Madziuuuula, Ewelina.Irl, mychakruszyna, Angela89, claudiuszek, m.k.83, violett, Anulka01, YvonnElizabeth, haneczka, Sabina, Behemottka, _izunia_, bisacz, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki! Piękne słońce świeci więc lecę na spacer :) Trzymajcie kciuki za nas o 16! :) :) :) dam znać co i jak :)

Pysiaczek - nie martw się. Jesteś w dobrych rękach i pod opieką i napewno będzie dobrze!!! :*

AniaLewandowska, Pysiaczek89, żabka04 lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój łobuziak mały właśnie dał znac o sobie :) delikatnie puka do mnie od środka :) jak ja kocham to uczcie.. :)

bbeczka91, żabka04, YvonnElizabeth, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj wizyta o 15:00 :) I kurcze jakoś wszyscy działają mi na nerwy. Z każdej strony słyszę tylko: no to może już będzie wiadomo co to/ już pewnie będziecie wiedzieć czy chłopczyk, czy dziewczynka itp. Nie wiem czemu aż tak mnie to drażni. Chyba już mam syndrom:to jest moje i tylko moje dziecko. Ja jedyne na co liczę na tej wizycie, że serduszko będzie nadal biło i z maluszkiem będzie wszystko w porządku. Jakoś nie mam potrzeby żeby lekarz utwierdzał mnie w tym, że czekamy na Olka ;)
    Ubieram się i jadę do Pepco po majty, bo już mi żadne na tyłek nie chcą wejść. Jak patrzę w lustro to zastanawiam się czy moje dziecko nie pomyliło kierunków i zamiast brzucha rośnie mi tyłek... ;)
    Gratuluję kolejnych poznanych płci, Pysiaczku trzymaj się i pisz do nas, bo wiem jak może nudzić się człowiekowi w szpitalu :)

AniaLewandowska, Pysiaczek89, Macioszczyczka, żabka04, martta, Anulka01, Sabina, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zaczyna drażnić jak mi się ludzie w brzuch wpatrują gdy ze mną rozmawiają :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że od początku czułam tą ciąże inaczej. Inaczej tyje, bo tyje po całość a nie w brzuchu. Jestem taka bardziej rozlana:P

Cieszę się jak nie wiem, bo to moje marzenie było.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymaj się, najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach, a synek pięknie zapozowal!
    Macioszyszczka gratulacje, wiedziałam że po wyspie chłopaków teraz będą dziewczynki :-) kurczę ciekawe kto u mnie pomieszkuje.... ale to jeszcze trochę zanim się dowiem.
    Mi dzisiaj strasznie nie chcę się siedzieć w pracy :-\ szaro buro za oknem i najchętniej poszlabym spać!
    Foxik mam dokładnie to samo, grrr!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:56

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta nawet obrócić to w żart nie mogę, że brzuch z obżarstwa itp
    wszyscy na L4 mnie wysyłają, a ja nie wiem co bym w domu robiła z nudów, na drutach czapki i szaliki? a tak chociaż na te 4 godziny do ludzi wyjdę, bo męża cały dzień w domu nie ma... nie ma do kogo się odezwać, a kocica nie jest rozmowna, a nawet społeczna żeby na kolanach posiedziała :P

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Pysiaczek trzymaj się, najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach, a synek pięknie zapozowal!
    Macioszyszczka gratulacje, wiedziałam że po wyspie chłopaków teraz będą dziewczynki :-) kurczę ciekawe kto u mnie pomieszkuje.... ale to jeszcze trochę zanim się dowiem.
    Mi dzisiaj strasznie nie chcę się siedzieć w pracy :-\ szaro buro za oknem i najchętniej poszlabym spać!
    Foxik mam dokładnie to samo, grrr!

U was to widać brzuch ciążowy, a ja wygladam jakbym się spasła:p

Mój mąż to taki bezuczuciowy stwór. Po nim nie widać czy się cieszy czy nie. Ja tu skaczę z radości, a on "to super Kochanie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:03

• martta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to prawda mam to samo juz brzuch nie wygląda na wzdecie, nawet mąż dzisiaj rano powiedział, ze brzusio juz ślicznie ciążowy się robi :-)
    No mnie chyba po prostu te 8h zaczyna przerastac tutaj w pracy...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, a mój mąż jak jesteśmy na zakupach i idziemy do kas, to każe wypinać brzuch bardziej, ale póki co tylko jedna osoba nas przepuściła :D

martta, mychakruszyna, bbeczka91, YvonnElizabeth, alinka, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ