X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    wody mają specyficzny zapach no i jak lecą to za zwyczaj ja się wstaje. No i leci ich na prawdę sporo. Przynajmniej u mnie tak było ja po nocy jak wstawalam miałam wrażenie że nie trzymam moczu bo cała piżama była mokra . A jak odeszły mi całkowicie to byłam mokra aż do kolan. Pysiaczka mam nadzieję że założą Ci wkładkę specjalną albo paskami będą sprawdzać no i poziom wód będą sprawdzać. Cieszę się ze podeszli przynajmniej do tego profesjonalnie. U mnie tego niestety wtedy nie było
    Tzn u mnie to jest tak ze to nie leci ciurkiem tylko sie tak sączy po troszku...
    Zbadał mnie kolejny lekarz juz tym paskiem z kanału i kurde mowi ze mogą byc podejrzenia tych wód. Ale czytałam gdzieś ze jak ma sie infekcje to tez tak moze sie zabarwiac... Zrobili mi teraz usg i z bobasem wszystko ok. Kolejny lekarz mowi ze to chłopiec :) na usg ilośc wód sie zgadza... A mi ciagle sie sączy ta woda :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    A ja poszlam przed pracą do biedronki ale u mnie jeszcze nie ma ciuszkow mają opóźnienie, były ręczniki i n i i kocyki ale nie wiedziałam jaki kupić, ubralam sobie za ciepłą kurtkę i teraz w autobusie padam z goroca bo oczywiście ogrzewanie na full chodzi

Chyba musisz po pracy jeszcze zajść:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Tzn u mnie to jest tak ze to nie leci ciurkiem tylko sie tak sączy po troszku...
    Zbadał mnie kolejny lekarz juz tym paskiem z kanału i kurde mowi ze mogą byc podejrzenia tych wód. Ale czytałam gdzieś ze jak ma sie infekcje to tez tak moze sie zabarwiac... Zrobili mi teraz usg i z bobasem wszystko ok. Kolejny lekarz mowi ze to chłopiec :) na usg ilośc wód sie zgadza... A mi ciagle sie sączy ta woda :(
    nie daj się zbyć, powinni Ci specjalna wkładkę dac. Jak chodzisz dziecko działa jak korek i wody nie powinny uchodzić ale to różnie bywa. Ja jak wstawalam z łóżka to leciało. Pamiętaj to może być mikro dziurka i ona się zasklepie. Powinni Ci zrobić jutro jeszcze usg aby zobaczyć czy poziom wód się zwiększył czy zmniejszył. Ph przy infekcji rośnie ale nie aż tak jak wody Tak przynajmniej mi się wydaje. Najważniejsze że jesteś w szpitalu pod dobra opieka.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela będę wdzięczna za link :) nie.wiedziałam, że w Rossmann są paski z ph do 7 :)
    są ostatnio jak po grzybku pojawiły mi się uplawy jeździłam i szukałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zrób fotkę opakowania jak masz albo linka daj jak to wygląda.
    I co sika się na to czy jak używa hahaha
    Pytam bo ja miałam dwa dni plamy na bieliźnie mokre teraz cisza.
    Ale gin mówił że jest ok więc może masz rację mikro dziurka która się zasklepi

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek 3mam kciuki aby wszystko było dobrze. Matka Polka ma naprawdę dobrych specjalistów więc się nie martw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/paski-ph-0-14-do-badania-odczynu-w-pochwie-100szt-i6013446033.html

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Angela zrób fotkę opakowania jak masz albo linka daj jak to wygląda.
    I co sika się na to czy jak używa hahaha
    Pytam bo ja miałam dwa dni plamy na bieliźnie mokre teraz cisza.
    Ale gin mówił że jest ok więc może masz rację mikro dziurka która się zasklepi
    nie sika ale wsadza się do pipki I po 10 sekundach wyjmuje i patrzy na wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:10

żabka04 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    nie daj się zbyć, powinni Ci specjalna wkładkę dac. Jak chodzisz dziecko działa jak korek i wody nie powinny uchodzić ale to różnie bywa. Ja jak wstawalam z łóżka to leciało. Pamiętaj to może być mikro dziurka i ona się zasklepie. Powinni Ci zrobić jutro jeszcze usg aby zobaczyć czy poziom wód się zwiększył czy zmniejszył. Ph przy infekcji rośnie ale nie aż tak jak wody Tak przynajmniej mi się wydaje. Najważniejsze że jesteś w szpitalu pod dobra opieka.
    Tak teraz lekarze super. Chyba z 5 było przy moim usg. Tylko kurde w tym kanale pH około 7 :( a na usg wszystko ok. Zostaje na obserwacji oczywiście. Mam na sali dziewczynę, która jest w 22 tygodniu i jej prawie wszystkie wody odeszły :( ale pomoc wlasnie matka Polka jako jedyna w Polsce wykonuje taki zabieg cewnika przez brzuch, przez ktory codziennie podają płyn ala owodniowy. Oczywiście jest to obarczone ogromnym ryzykiem niepowodzenia ponieważ w trakcie tego zabiegu macica moze zacząć sie zachowywać jak przy porodzie i zacznie sie poród :( oczywiście w moim przypadku mój bobasek nie miałby obecnie szans :( tak bardzo sie boje :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny!
    Troszke mnie tu nie bylo ale niestety rozlozylo mnie chorobsko i mojegomalego tez... I tak lezymy razem :) Mam nadzieje ze zaraz sie to skonczy :) Gratuluje wszystkim udanych wizyt i kolejnych plci :)
    U nas wszystko dobrze, pierwsze ruchy juz za nami :D W poniedzialek gin i kolejne usg :D juz nie moge sie doczekac :)
    Staram sie was w miare regularnie nadrabia jednak przy chorym dziecku jest to znacznie utrudnione ale mam nadzieje ze zostanie mi to wybaczone:)
    Milego dnia kochane! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteś w dobrych rękach, ważne że nie olali Cię jak mnie.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    jesteś w dobrych rękach, ważne że nie olali Cię jak mnie.
    Nie, nie olali. Dzisiaj czuje ogromne zainteresowanie moim problemem. Ogolnie leżę w klinice/oddziale ginekologii, rozrodczości i terapii płodu i tutaj sa same takie problemy. Wiec mysle ze jestem w dobrych rękach. I mam ogromna nadzieje, ze nawet jeżeli sa to te wody, to mam mała dziurkę i ona sie zasklepi... Trzymajcie kciuki
    Dziękuje Wam za wsparcie

Sabina, żabka04, claudiuszek, bbeczka91, violett, Anulka01, YvonnElizabeth, Behemottka, _izunia_, mmargol, Broszka lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymaj się ! Trafiłaś w dobre miejsce, na pewno znajdą radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Nie, nie olali. Dzisiaj czuje ogromne zainteresowanie moim problemem. Ogolnie leżę w klinice/oddziale ginekologii, rozrodczości i terapii płodu i tutaj sa same takie problemy. Wiec mysle ze jestem w dobrych rękach. I mam ogromna nadzieje, ze nawet jeżeli sa to te wody, to mam mała dziurkę i ona sie zasklepi... Trzymajcie kciuki
    Dziękuje Wam za wsparcie
    Trzymam kciuki i mam nadzieję że to tylko infekcja! informuj na bieżąco jak dasz radę

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszkow to i ja sie pochwale moim :D :
    26b8741401977b5fmed.jpg

Pysiaczek89, Angela89, żabka04 lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek bądź dobrej myśli i nie myśl o najgorszym. Ważne ze jesteś w szpitalu gdzie maja takie sposoby ratowania maluszka w razie W..ale myślę że wszystko wyjaśni się i to nic groźnego

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja mam podobnie może ciut mniejszy;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Trzymam kciuki i mam nadzieję że to tylko infekcja! informuj na bieżąco jak dasz radę
    Dam radę na pewno informować. Jedyna rozrywka tutaj to badanie, a tak to leżenie w łożku :/

Sabina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ