SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Oj współczuję nocy, biedna i Amelka i Ty. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje i dzisiejsza noc będzie lepsza.

Żabka
    Spokojnie, Robert wyrośnie z tego, tak jak wszystkie nasze dzieci. To teraz taki wiek, że histeria z byle powodu, po prostu zaczyna się bunt dwulatka i musimy to przetrwać.

My też nieraz z Antoniem mamy przeboje, najczęściej jak coś chce a mu nie pozwalamy to w płacz i uderza głową o kanapę lub podłogę, no i dodatkowy płacz bo boli. Za każdym razem tłumaczymy a on i tak swoje. Najgorzej jak jestem sama a on mnie ciągnie gdzieś a ja po prostu nie mam siły to od razu histeria. Staram się wtedy siedzieć z nim na podłodze i tak się bawimy. Dobrze, że takich dni jest mało i zazwyczaj ktoś ze mną jest jak mąż w pracy.

Dzisiaj od rana miałam taki gorszy dzień bo padało więc moja mama nie zabrała Antosia na spacer, tylko wpadła pomóc na pół godziny a później byłam z nim sama. Mogłam dopiero odpocząć jak synek miał drzemkę, a pod koniec spania mąż wrócił z pracy więc już obiad zjedliśmy razem i nie byłam sama.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Marta tosz to ty już rodzisz nie wiem czemu mi sie wydawało ze jestes w 30 tygodniu? gdzie ten czas, teraaz kompa włączyałam i patarze a tu 37??omg

Ajrin ja na podziękowania upiekłam pierniczki w kształcie serduszek na to bedzie z masy cukrowej taka płaskorzezba np wózek butelka itp i to w celefon do tego kartka z wierszykiem jutro bede to robic.

Dziś koncze pranie prlaka mi nie odwirowała i musze czekc masakra jak już późno. wszyscy u mnie spią hehe

z Polą lepiej juz się tak nie gnie chcoiciaz lewa piers jej nie lezy chyba to przez asymetrie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę że wczorajszy dzień się skończył!
    Jak nie jedno to drugie ryczalo etc.
    Werce wypadł pierwszy ząb czyt pomogłam jej bo wisiał na ostatnim koniuszku :-)
    Tłumaczyłem o wrozce zebuszce żeby położyła ząbka pod poduszka i dostanie kasę.
    O matko istny cyrk, płacz, szloch, żal.
    Poszli spać po 22:00 :-(

Dziś nowy dzień i oby lepszy bo chyba oszaleje.
    Mąż właśnie odkurza chatę.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Kostek też lepiej i czuję po cyckach że pełniejsze. Nawet go ważyłam przed i po i je jakoś między 70 a 100 więc je. Waga też ruszyła ma 6.5 kilo.
    Ale przez 3 dni bardzo pilnowałam aby jadł i go trochę izolowalam kiedy jadł. Pamiętam że Igi też jak zrobił się bardziej świadomy to niedojadal i trochę chyba tu plus częste spanie w dzień zawinilo. No nic będę dalej bardziej pilnować aby jadł w ciszy plus częściej.
    Nocka dziś u nas słaba Igi płakał od 4:30 do 5:30 oczywiście w tym czasie zbudzilam się Kostek na karmienie i też płakał a M znowu na nocce bo kierowcy rozwalił się samochód i musiał on jechać.
    Na szczęście dospalam do 9 biedny M niewyspany jak wrócił to jeszcze posprzatal i wstawił pranie aż nie wiem co mu się stało ;)
    Od kilku dni wieczorem nie mam sił się ogarnąć więc dziś rano wskoczylam do wanny na golenie, piling i farbowanie na różowo włosów haha.
    Marta no zaraz rodzisz serio gdzie ten czas ucieka ale z drugiej strony czekam na fotkę kolejnej slicznosci forumowej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin to Kostek już pole dogonił a nawet przegonił więc ona dalej nie dojada albo nie wiem dobrze że na początku przybierala dużo to teraz mniej stresu

Dariah lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, Skali
    Wasze maluchy pięknie rosną i to już nie takie maluszki :)
    A czas leci nieubłagalnie i najbardziej to widać właśnie po dzieciach.
    U mnie zostało równo 3 tyg do porodu bo 20 lipca mam planowane cc, aż nie chce mi się wierzyć, że to już zaraz. I nie wiem dlaczego ale czuję, że Natalka będzie chciała wyjść wcześniej ;) To chyba przez to, że zdecydowanie mniej odpoczywam niż w ciąży z Antosiem, bo teraz dochodzi opieka nad nim. Mimo, że mam sporo pomocy to i tak codziennie coś przy nim robię i za dużo jestem na nogach, schylam się, podnoszę go aż brzuch ciągnie i momentami boli.

Dzisiaj od rana była moja ciocia, zabrała Antonia na spacer ale sama też za bardzo nie mogła go podnosić bo ma chory kręgosłup więc i tak ja musiałam go wnieść po schodach, aż się zasapałam jak dotarłam na 4 piętro.

Później jak Antoś spał była koleżanka na kawę i ciacho więc odpoczęłam na pogaduchach. Teraz też mam wolne bo mąż zabrał synka na rower :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeśli Ciebie to pocieszyć to ja byłam mega aktywna i z Igim w ciąży z Kosiem on stop pracowałam dość długo do tego dzwigal am normalnie Igusia. Brzuch ciazyl mega i był nisgjo a śladu porodu nie było. Na 3 dni przed terminem szyjka totalnie pozamykana twarda długa a dziecko wysoko. Skali i Pysiaczek też dociagnely dasz radę i ty nie stresuj się :*
    Dobrze ze masz pomoc zawsze to coś.
    Ja dziś chłopaków razem usypialam bo Igi że dzidzia z nim się upał.
    Szkoda że Kosiu budzi się dość często w nocy bo serio z chęcią bym już przeniosła ich razem do pokoju.
    Szczególnie że mam plan aby sobie zrobić wsypialni toaletke. Teraz mam kosmetyki w lazie ce do makijażu ale zawsze chciałam mieć toaletke zresztą wnerwiaja mnie kosmetyki wszystkie stojące a blacie w łazience a trochę tego się uzbiera o haha.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Z jednej strony to bym chciała, żeby jednak poród zaczął się wcześniej bo naprawdę już mi ciężko z brzuchem. Jeszcze jak są upały tak jak dzisiaj to kompletnie nie mam na nic siły. Ale wiem, że dla dobra dziecka lepiej żeby mała posiedziała jeszcze w brzuszku.
    U nas narazie też będzie Natalka z nami w sypialni ale jak zacznie przesypiać noce to chcemy ją dać do Antosia bo plan taki, żeby mieli razem pokój. Narazie w najbliższych planach odmalowanie tych pokojów i przeniesienie wszystkiego. Ale to dopiero jak moi rodzice zabiorą Antosia na działkę, bo z nim nie wyobrażam sobie tego.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    Jakoś nie czuje byś miała lada chwila urodzić chociaż nie wiem czemu ale wydaje mi się, że za ok 2-2,5tyg mała Natka będzie już na naszej stronie ;)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale cisza.
    U nas wczesny poranek Igi z Kostkiem wstaje o 6. M odsypial nockę więc siedziałam z nimi na dole do 10.
    Kostek ma chyba skok bardzo mało śpi jak naniego i domaga się więcej uwagi.
    Dziś na obiad rosół nie mam totalnie weny na gotowanie ;) a tak będzie na 2 dni.
    Chłopaki śpią idę na chwilę się i ja położyć.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepsko więc się nie odzywam.
    Mela od wczoraj wieczorem ma gorączkę. Zbijam jej i za kilka godzin znów 39st i wyżej. Kaszel zrobił się mokry i odrywający się. Gile zielone :(
    Do tego prawie nic nie je.
    Noc kiepska. Dzień jeszcze gorszy.

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka zdrówka bidulka i bidna ty.
    Ja jak tylko się położyłam obudził się Igus.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie rosołu według Igusia haha.

[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 20:14

Natka-matka wariatka :), marta258, kamciaelcia, żabka04, Skali89 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Ważne, że smaczne :)

5v79kzu.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Ale Iguś łakomczuch, widać że mu rosół bardzo smakuje :)

Natka
    Zdrówka dla Amelki.
    Ciekawe czy Twoje przepowiednie się spełnią i Natalka będzie wcześniej :) Jakby co torba spakowana i czeka.

U mnie dzisiaj od rana była siostra cioteczna, zabrała Antosia na plac zabaw, w domu też ładnie się bawili. Później drzemka 2h a my przerwa na kawę, ciacho i pogaduchy. Jak mąż wrócił z pracy to zamówiliśmy pizzę, nawet Antoś z nami jadł. Później siostra zabrała Antka do mojej mamy bo chciała też ją odwiedzić. Więc my mamy wolne od syna, nawet serial obejrzałam i leżę :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na spacerku i w końcu mam zdjęcia ze swoimi dziećmi :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1c75137f366.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b17172ba926.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/342c7dd89c50.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/897523c69f10.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d9fe39c2625.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f1fd706ea98.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab4d5677041f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5085e4fdfc2.jpg

Oczywiście Piotruś nie chciał z matką pozowac :) i na złość na zdjęciu z tatą objął go!!
    Na ostatnim zdjęciu widać jak zmotywować dziecko do pójścia w pozadanym kierunku :) dydus zawsze u nas działa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 20:25

żabka04, Dariah, Natka-matka wariatka :), marta258, Skali89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ;)
    My od wczoraj w Koninie - pojechaliśmy po pracy w piątek :)
    Zosieńka bardzo się ucieszyła na nasz widok ;) pięknie bawiła sie z kuzynem ;)
    Dziś byly zaległe imieniny mojej mamy wiec gościem byli u zjow mój chrześniaka wiec Zosnienka sie z nim pobawiłam ;)

Kamcia
    Pięknej zdjęcia! A Patrys jaki juz duzy!! ;)
    Piotruś widzę że co raz częściej se nim interesuje nie? ;)

Ajrin
    Heheh ciekawy sposób jedzenia rosołu - ale najwaniejze ze zjadł u smakowlao !! ;)

Marta
    Noooo pwiem Ci ze Natalka to już tuz tuż ;) suuuuper !! Jak ten czas minal !
    Wiadomo ze dla dziecka im dłużej tym lepike alr to prawda że na koniec już ma sie dosyc ;)

Natka
    Jejku bidulka ;( mam nadzieje ze Amelka szybko przejdzie ;(
    Jak się dziś czuła??

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    I jak Amelka ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    W sumie nie częściej Piotrek zainteresowany...ale czapka mu nie pasowala :) no i zajrzal dziś do wózka ;) w domu irytuje placz Patryka. Nawet raz uszy zakryl o.O
    Ale Piotruś lubi Patryka na golasa a dokladnie wpycha paluszek do pępka, ptasiorka, cycuszkow, raz probowal do nosa :D a tak ro mało takich historii

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu
    piękne zdjęcia! I mamusia jaka laska! :*

Dariah
    to macie weekend wyjazdowy. Super! Jakże cieszą nas te widoki, kiedy nasze dzieciaczki bawią się z innymi :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

‹‹ 4175 4176 4177 4178 4179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ