WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kciuki Żabka. Daj znać.
Co do żłobka Igi miał roczek więc trochę night kumaty zobaczył zabawki dzieci i wszedł zadowolony. Pierwszy dzień siedziałam z nim godzinę a sali u nas a symulacja trwała 2 tygodnie ale tak naprawdę już 5 dnia został na drzemke.
Drugiego dnia panie kazały mi wyjść na godzinę a 3 na 2 godziny iść do domu. Kolejnego został do drzemki 4 godziny a 5 dnia został już aż do po drzemce.
Długo nie było problemów z oddawaniem pierwsza choroba i powrót był płacz i teraz czasem poweekendzie ma gorsze dni dziś M mówił że wolał mamu mamu złapał się taty jak małpka i tatu nie tatu nie tam chce tam pokazywał na drzwi.
Ja byłam z Kosiem u lekarza bo za tydzień mamy szczepienie no i mam na kontrolę przyjść w piątek 6w1 przwlozymy ale rotawirus chyba podamy bo to do 5 miesiąca tylko można podawać.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Piotruś poszedł właśnie z tata do fryzjera
to są te momenty gorsze niz szczepienie
oststnio było znośnie...
i podejrzałam-z tata tez zszedl po schodach za raczkę
zapisałam tez Piotrusia na bilans-razem ze szczepieniem Patryczka podkreslająć "jesli się da w ogole oszołoma wprowadzić" -
nick nieaktualnyKamcia czekamy na foto.
Jestem w domu.
Uffff zdążyliśmy.
Mąż spokojnie się ogarnia do pracy i za 20min wychodzi.
Robert nie płakał za mną w aucie więc jest ok.
Zajrzala w ucho, gardło, nos i tam jest ok.
Dostałam antybiotyki te co miałam ale w tabletkach i jakieś krople do nosa.
Suneprid (to ziołowe na zatoki) mam brać nawet przez pół roku.
Pokazałem skierowanie do szpitala i że względu na to skierowanie dostałam skierowanie na tomograf.
Powiedziała że jestem uczulenia na pencyline dlatego napuchlam mówię że nie jestem na nic uczuluna
Na tomograf się zapiszę telefonicznie czy z mężem jak się będzie rejestrować na rezonans czyli pod koniec sierpnia bo w tym tygodniu ciężko z dziećmi jechać i w te kolejki tam nie chce mi się serio.
Jutro zadzwonię zobaczę co powiedzaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:57
-
nick nieaktualnyKamcia hahaha
Smacznego zazdraszczam.
Kolejna osoba napisała że tylko jest hiperinsulinemia.
I jej lekarz uważa że dobry wynik jest od home 1 ty masz 1,45
Więc reasumując jest coś na rzeczy i trzymaj dietę z niskim ig oraz ruch i będzie ok.
Za jakiś długi czas z czystej ciekawości jak będziesz robić badania zrób glukozy i insulinę na czczo dla spr.
My chyba zrobimy paluszki z serka danio.
Robert nawet zupy dziś nie ruszył.
Ale się ucieszył jak zobaczył soczki w foli które kupiłam po drodze do lekarza bo spał.
Przyszedł do domu wytrabil jeden w sekundę.
Głodna się robię
Ale pizze to bym sama cała zjadła. -
Mam raz na pół roku badać glukoze na czczo w lab
W przypadku wysokiej od razu krzywa cukrowa(bez insulinowej)
Później raz na rok glukoza na czczo
To zalecenia od diab dla rodzinnej(bym miała skierowania)
Rozumiem że jak jest niższe na czczo to i home spada? Bo mój na czczo(z glikometru)ma się lepiej niż miesiąc temu. Dziś np 91
Tsh się ucieszyłam -
Chcialam Patryka zapisać Do okulisty
Wcześniej tylko słyszałam że jest czas. Więc uznalam że dziś czas. I co?? Od zeszlego tyg rozporządzenie szpitala-zmniejszyli limity i w tym roku brak takiej możliwości
Ale się wkurzylam
Zawsze do okulisty i na bioderka byla gwarancja wizyty w dobrym terminie -
nick nieaktualnyŻeby homa obliczyć bierzesz pod uwagę glukoze i insulinę na czczo ale z krwi.
Wpisz w Google kalkulator IO i wyskoczy wpisujesz i obliczy.
Ale chamsko z tymi lekarzami.
Jest coraz gorzej.
I co teraz?
Może gdzieś w okolicy was gdzieś się zalapiesz?
Zrobiłam placuszki z serka danio i jakieś surowe w środku:-(
-
Hej
Żabka
Co do pierwszego dnia u nas to Sofcia była 1-1,5h? Jakos tak - zaprpwadizlsomy ja razem z D i Sofcia niczego nieświadoma zrobiła nam wielkie papa z wielkim uśmiechem heheh
Drugiego dnia uśmiech był mniejszy, trzeciego jeszcze mniejszy a 4 i 5 był płacz - ale po kilku minutach już spokój
Potem bul weeekdn i w pn już było Ok
Teraz biegnie i rzucia się na panią - i tak w sumie już od daaaaaaawna
A dlaczego masz mi nakładać papcie ? Kiedy Robert idzie do żłobka ?
We wrześniu ? Jelsi będzie ciepło a myśle ze będzie to zostaw go w skarpetkach...
Na pewno będzie dobrze !!!
Kamcia
Uhuuuuu ! Jaki przystojniaczekfju fju !!!
Skali
Będzie dobrze, Szymek na pewno szybko się zaaklimatyzuje
U nas w domu odpoeluchowanke nie istnieje bo Sofcia swym królewskim zadkiem nie usiądzie na nocniku..w papmerci i owszem ! I sama ! I zdejmuje spodnie ! Ale pamersa nie zdejmę ! I tyłkiem nocnika nie dotknie
Taki typ
Poczekamy
Mamy czas09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyRobert się wziął sam za układanie klocków.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd87492295e0.jpg
Jaka jestem dumna patrząc na niego a śmiech mnie ogarnia bo patrzy na te obrazki po chwili patrzy co ma w ręce dopasowuje kombinuje żeby wlazl ten klocek.
No.......kurcze duży chłopak z niego się robi
Edit.
A na tablice z owocami zaczął lizać każdy owoc i pokazywał mniam że w kuchni sąWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:45
Dariah, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), AJrin, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariah tak od września.
No zobaczymy jak to będzie.
Wiesz dziś czytałam że nocnik może gryźć bo za twardo i boli dupcia i żeby spróbować z nakładka na sedes ewentualnie są jakieś nakładki miękkie jak z gąbki hahahah
No sorry prawdziwa dama
Żartuje! pewnie ze ma czas.
-
nick nieaktualny
-
Żabka jak się łapie za pampersa to już naprawdę blisko. Wieczorem założyliśmy pampersa Igi zsikal się zasypiajac i z panika siusiu mama susiu i ściąga pampersa i wyrzucił. Musiałam iść po pieluchomajtki.
No nie wiem jak u nas z tym będzie zobaczymy kolejne dni panie mówią że mamy ciągnąć temat bo owszem wpadkę zaliczył ale ładnie mu idzie. -
nick nieaktualnyKamciu u nas Robert też się bawił nocnikiem a potem poszedł w odstawke.
Wczoraj wieczorem krzyczał jak miałam mu założyć pieluche na golasa chciał i dziś od rana tak samo.
Tyle że zesikal mi podłogę potem łóżko i założyłam pieluche na tylek oczywiście krzyczał.
Ale jak sikal na łóżko to skapnal się po nasikaniu chyba się ciepło mu zrobiło.
Kamcia a chodzi za tobą do łazienki?
A może nakładkę i podest kupcie.
Ajrin tak trzeba ciągnąć.
Wpadka każdemu co się uczy może się przydarzyć.