WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No my ponad miesiąc temu mieliśmy próbę odpieluchowanie pierwszy dzień sukces ale latał bez majtek drugi dzień z matkami się zapominal. Potem robiliśmy wieczory bez pampersa ale tak bez Antek aby sobie wierzył na dole mamy w jednym miejscu tylko mały dywan go nie szkoda jak coś. No ale obok stoi nocnik i zawsze siadal. Więc w ten weekend próba czy się uda z matkami jakoś poszło ale często pytali sny i przed każdym wyjściem sadzalismy i robił siku. Testem będzie żłobek raczej wątpię że wypali bo pewnie zajmie się zabawa i zapomni. No nic będziemy ćwiczyć jesteśmy coraz bliżej ale ie na siłę spokojnie maja dzieciaki czas. Choć powiem że z chęcią jednego bym już nie przewijala bo i kasowo by trochę mniej szło.
-
nick nieaktualnyMój Robert niechce pieluchy założyć słuchajcie.
Lata z gola pupa.
Może nadszedł ten czas? I żegnamy pieluchy?
Zobaczymy.
Zesika to zesika wypiore jak będzie trzeba.
Teraz poczekam na zakup kolejnych pieluch bo jak ma odstawić to po co robić zapas
Natka cieszę się że wyjście się udało.
Ty to nocny marek jesteś
Ajtin a może faktycznie zaskoczy już w żłobku.
Fakt na każde dziecko przyjdzie pora nie ma co naciskać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 09:53
-
Żabka zobaczymy marnie to widzę bo rano kupe zrobił w majtki
No trudno nie jego czas coś ma problem z kupa siku ładnie mówi i robi do nocnika. Jak coś to będą wieczory bez pieluchy i weekendy to zawsze coś a kiedyś i kupę zatrybi.
-
nick nieaktualnyAjrin z kupa jest ciężej ale czas pokaże.
Na pewno trzeba ćwiczyć i mówić etc.
Bądź dobrej myśli i zgłoś w żłobku że dzialacie być może więcej panie będą zwracać uwagę na igusia odnośnie WC.
U nas hahahaha zesikal się na podłogę.
Nie jest świadomy raczej ale pieluchy za chiny nie chce nawet majteczek
Edit.
Zesikal też i łóżkoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:04
-
Ja byłam dzis w żłobku na rozmowie jak to będzie wyglądać o wziąć dokumenty. Więc 3 września przed 8 mamy być i przed 11:30 odbiór przed spaniem w pierwszym tygodniu..ciekawa jestem jak to będzie wygsfslo
U nas Pola w nocy nie spala i teraz od rana odsypia właśnie ja wzięłam na karmienie bo śpi od przed 9 je i śpi pewnie w nocy znowu będzie wojowac
-
nick nieaktualnySkali u nas tak samo ma to wyglądać.
Sama siedzę i próbuje sobie wyobrazić jego zachowanie, moje czy też tych opiekunek.
Ja na dzień dobry w szatni będę miała szopke bo jak mu kapcie założyć skoro nie lubi
Pola się przedstawiła chyba
Może dasz radę ja przytrzymać żeby na wieczór padła do spania
Ajrin, natka, dariah pamiętacie wasz pierwszy dzień w zlobku?
Jak to wyglądało rozstanie i przywitanie z wami?
Ps ja już mam stresa od tygodnia.
Jak pomyślę to aż mi się ciepło robi i mój mózg zaczyna wariowac jakby to powiedzieć więcej Roberta tule całuję zachowuje się jakby mieli mi go zabraćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:32
-
nick nieaktualnyDobry pomysł.
Tylko nie wiem czy to przejdzie w żłobku czy one się zgodzą.
Musiałabym w pierwszy dzień zapytać przed oddaniem dziecka do sali.
Myślałam żeby w domu zakładać kapcie ale nie ma opcji on cały czas boso.
Dla niego problem jest ze skarpetkami a co dopiero kapcie czy buty.
-
Mam wynik tsh. Dużo lepiej niż poprzednio bo dziś 1,990 a wtedy ponad 3,7
No i mam dylemat czy jechac wieczorem do tego endowiadomo że chodzi o kasę
I skąd taka różnica w wyniku? (3tygodnie różnicy)
Choć kusi ta wizyta bo pokazalabym krzywą insulinowa... -
nick nieaktualnyBrawo dla Piotrusia.
Kamciu tsh jest bardzo wrażliwym badaniem.
Na prawdę dużo rzeczy wpływ na niego.
Wystarczy że się nie denrwowalas i już wpływa na niego.
Jest ok wynik jeśli bierzesz coś czyt hormony to bierz.
Jeśli źle się czujesz masz jakieś dołki to możesz mieć tak jak ja ze za wysokie tsh i trzeba zbijac więc trzeba większą dawkę.
Jak jest ok to niech tak zostanie.
Co do wizyty sama nie wiem czy bym poszła ale raczej dla samej krzywej tak.
To jest chore wizyta 10min maks i cie skanuje 150zł? -
nick nieaktualnyA no to jak ok tsh.
Jeżeli się dobrze czujesz to nie widzę potrzeby brania leku.
Podaj jeszcze raz krzywa cukrowa i insuliny zapytam na forum IO co oni myślą na temat twoich wyników.
Jeśli chcesz.
Może zdążą odp do twojej wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:47
-
Zabko
Pierwszy dzień w żłobku? Hmmm... Ja z nią poszłam, przebrałam, szłyśmy korytarzem. Przed drzwiami ja już łzy w oczach. Drzwi się otworzyły. Ona poszła, nawet się nie obróciła do mnie. Poszła.
Długo się trzymałam, doszłam do domu i się rozryczalam. Poszłam po nią po paru godzinach. Chyba 3. Przywitała mnie uśmiechem.
Jedyne co to ona nie jadla. Bite 2miesiace moje dziecko w żłobku jadło tylko jogurt przyniesiony przeze mnie. Nie chciała pić mleka. Nic. Zero. I tutaj chciałam bardzo pochwalić Panie Ciocie, że dużo wysiłku je to kosztowało i bardzo pracowały z nią, bo nie naciskały, nie przekonywały. Powoli po tym czasie zaczęła jeść. Teraz zjada swoje i cudze
A co do nastawienia to wiadomo. Jeden dzień jest lepiej inny gorzej ale Amelka jak spytam czy idzie do żłobka zawsze z uśmiechem mówi, że tak i że tęskni za dziećmiżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny