WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, dariah napisałam wam.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Wysłałam zaproszenie na fb ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [ur

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 15:50

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah napisałam do niej.
    Przejrzyj grupę może coś Ci tam wpadnie w oko i pisz do niej ona ci wyślę co tam ma i powiedz co potrzebujesz ona za nim zamówienie zrobi to może Ci wysłać foto czy ci się podoba.
    Tylko trzeba jej to zaproponować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 15:51

kamciaelcia, Skali89, Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na torach z kulkami bawił się sam ją byłam na tarasie jakby za ścianą nagle se myślę a pójdę zobaczyć co u niego.
    A on na górze siedzi i wola mamoooo i płacze.
    Stracił biedny orientację i nie wiedział co robić hahahha
    A ja w te małe luki musiałam się wcisnąć i pokazać jak zejść.

Liczyłam że usnie bo w aucie na minutę przysnal a on szaleje.
    Mąż rozkręca wózek bo trzeba wyprać do żłobka żeby wstydu nie było.
    Jutro wstawię do pralki i będzie z głowy :-)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki ja nadal bez telefonu więc masakrateraz nawet nic nie działa muszę kupić nowy bo nawet się do mnie nie da dodzwonić

Dziękuję za życzenia dla Szymona wczoraj był tort co to było 4 dni robione figurki ale wyszedł i w smaku dobry imprezka udana tylko dziś ma opryszczkę także po kimś pił albo kuzyn z jego butelki

Żabka ja się mega stresuje a jeszcze nic przygotowane nie mam na poniedziałek jutro będę prasować muszę kupić nowy bidon pieluchy w pierwszym tygodniu ma być do 11 więc piżamki nie biorę masakra boję się ale będzie dobrze

Żabka co do zarobków to ja pracowałam za dużo mniej i po 9 h dziennik na zleceniu także rarytasy dla mnie ważne żeby była podstawą ja żadnych premium co to raz jest raz jiebto nie dla mnie czy prowizje itd

Daria udanego urlopu

U nas jutro będą listwy w poniedziałek jedziemy po drzwi schody mają być za 2 tygodnie

Pola płacze lece

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywy alarm nie płakała
    Jutro od rana biorę się za wyprawkę bo potem będzie problem jak czegoś nie będzie ech

Ajrin Pola to jakby mogła to by wstała bez porównania do Szymona a jaka kontaktowa jest serio zaczynam się stresować że coś z nim nie tak

Dziś jadła brokuła chyba bardziej ja interesowała łyżeczka niż samo jedzenie bo ona wszystko tobbuzi jak może szymek nic nie brał a ona wszystko aż za bardzo bym powiedziała siedzi koło stołu zaraz rączkami złapie przyciągnie się i do buzi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin możesz pisać do niej :-)

Ona już wie.

Dziewczyny udanych zakupów
    Mi telefon pada buuuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:47

AJrin lubi tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Ale pięknie dzieci się bawią, ach! Aż łezka w oku się kręci.

Mamusie żłobkowe, co dopiero zaczynacie przygodę.
    Mówię wam to ja, jeszcze będziecie dziękować, że istnieje coś takiego jak żłobek :) początki, przygotowania trudne ale owoce :) hihi oczywiście są te momenty, że ryczeć mi się chce bo chciałabym być z nią cały czas i w ogóle strasznie zazdroszczę Kamcia, Skali, Marcie czy Ajrin, że są w domu z maluchami ale..no zarabiać trzeba ;)

Dariah
    Szczęściarz, jak ja ci zazdroszczę tych wakacji! :) Ech. Ja co prawda mam jeszcze 11dni urlopu ale coś czuję, że zacznę wykorzystywać jak tylko zacznie się wrzesien i sezon zachorowań.

Tak, ja logistyka, ale dział obsługi klienta. Ponoć dyspozytorzy więcej wyciagaja. Moze...czaje się na dyspozytora i czaję ale trzymają się tam stołków niemiłosiernie :P co do kasy u nas to jest duuuuzy rozstrzał. Parę miesiący jest np 4tys brutto a potem uda nam się wyrobić premie, zrobić wszystkie zadania indywidualne itd i wpadnie np 5,5brutto. Mówię o średniej, bo jedni mają np 3,5 a drudzy pewnie 4,5podstawy. Chociaż wiesz jak to jest brutto. Jak mierzyć przyrodzenie wraz z kręgosłupem :D
    A u was jakie są przedziały? Może ty byś mnie przygarnęła :) chociaż wiesz, ja pyskata jestem i ciężki ze mną żywot jest haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 22:10

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to jutro do niej napisze.

Ja właśnie skończyłam pięć ciasto na jutro.
    Kosiu tak śmiesznie śpi że nie wiem czy go przekręcić na bok czy niech śpi twarzą w materac chyba przekreci bo nie zasnę ;)
    Skali Kosiu też o wiele bardziej kontaktowy on do każdego się uśmiecha dziś byłam u kumpeli jak ja za palecie złapał to puścić nie chciał a ja się śmiała wiesz dorwal kogoś kto na niego zwraca uwagę to trzyma ;) potem pani w sklepie zaglądał jak był w foteliku a ten też śmiech aż w głos na pół sklepu a babka zdebialanze nie widziała jeszcze tak uśmiechniętego dziecka a ma 7 wnuków i 3 własnych dzieci.
    Co do pchania Kostek slini się jak mops i wszystko co popadnie wpycha ładnie już sam łapie smoka i potrafi sobie sam włożyć. Pediatra twierdzi że dziąsła rozpulchnione i idą zęby zobaczymy. Igi miał 10 miesięcy jak mu szły i on żadnych gryzakow nie uznawał. Ale brać brał wszystko do buzi tylko mu się szybko nudziło.
    Każde dziecko inne Szymek potrzebuje więcej czasu. Wujek M zaczął dopiero no mówić jak miał 5 lat wszyscy myśleli że jest upośledzony bo nie mówił nie komunikowal się bardzo późno chodził a dziś jest normalnym pracującym mającym rodzinę facetem.
    A kiedy macie następne jakieś zajęcia? Myślę że żłobek mu pomoże serio to trochę szkoła przetrwania a trochę najlepszy motywator dla dzieciaków.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka widać że Robert zadowolony :D

A ja zawarlam umowę z Igim kupiłam mu dziś mega zestaw pleydo z kuchenka i naczyniami ostatnio na sali zabaw gotowalo dla mnie i mu się tak podobało. Więc umowa jest taka że jak zrobi kupę na nocnik dostanie super prezent. Mamy problem z kupa bo serio boi się robić a jak nawet dziś widziałam że robi chciałam go wysadzić to wnet płakał że nie bo boli? W gacie robi normalnie bez bólu i za chwilę biegnie że ma kupę. Nie mam pojęcia jak to rozwiązać może prezent pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 23:28

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam.

Wstałam o 6:15 i wyspana :-(
    Coś spać nie mogę ostatnio.:-(

Kamcia tak pisałaś kiedyś że mało zarabiasz.
    Może jakieś podwyżki były i będzie więcej? Ale pewnie będziesz musiała przepracowac troszkę żeby je dostać.
    A masz jakieś plany wracasz? Szukasz coś nowego? Wychowawczy?
    Ale to jest śmiechu warte taka rola i takie grosze.

Ostatnio w ZUS pytałam koleżanki ile mają najniższa krajowa pewni stołki wyższe mają ciut lepiej, w mops to samo, przedszkole to samo, i tak naprawdę wszędzie :-(

Natka no sama byłam zdziwiona że nie będę miała rozmowy.
    Zawsze jak szłam to był casting.
    Ale was to ładnie trzepia na tych castingach.
    A u ajrin kopara mi opadła wow.!

Natka zarobki masz super serio tylko się cieszyć.
    Jak masz szukać to szukać coś lepszego, jeśli jest możliwość zmiany stanowiska u ciebie to pilnuj albo rozejrzyj się w innym zakładzie.
    Może mniej wyj...ne na tą pracę.
    Rób tyle ile możesz a nie musisz.
    Tak wiem każą etc ale ty nie robot!
    W ten sposób sama się zniechecasz/wypalasz.

Mi się strasznie dluży ten czas.
    Jajko znoszę powoli.
    Aaaaa i zaznaczyła koleżanka że w pracy atmosfera rodzinna żadnego dołka pod sobą ale czy to prawda?

Dariah urlop?
    Wypoczywaj w takim razie udanego urlopu :-) jakieś plany?:-)

Skali Szymon jak najbardziej jest ok.
    Dziewczynki są w rozwoju inne, drugie dziecko też jest inne i może z tad taka myśl że z nim coś nie halo.
    Nie wkrecaj sobie i nie daj się wkręcić w te głupoty serio
    Uwierz że z nim jest ok.
    W żłobku sie rozkręcić zobaczysz jak z dnia na dzień coś umie więcej baaaa nie zdziw się jak będzie nagle wszystko umiał.
    Dzieci go rozkręca.
    Bądź dobrej myśli.

Ja Roberta daje w poniedziałek do 11:45 i co dziennie będę wydłużyć mu czas chyba że będzie akcja praca wtedy nagle zostanie dłużej.
    Musisz też wziąść pod uwagę że będą kryzysy u Szymona jak i u każdego dziecka wtedy stanowczo zostaw w żłobku nawet jakby mieli ci go z szyi zdzierac.
    Tak trzeba nic mu się niedzieje więc jest ok.
    Może też być szopka po żłobku w trakcie drogi do domu bo to reakcja po żłobku.
    Wiesz tam był grzeczny więc musi odreagować na to też nie zwracaj uwagi.
    Głowa do góry.

Zaraz będą pierwsze występy i mamine płacze z dumy naszego dziecka <3

Ajrin bardzo dobry pomysł z tą kuchnia a może :
    1 macie deskę na WC i podest? Jeśli nie zabierz go do sklepu i niech sam wybierze powiedz ze tam mama tata robią i on też duży chłopczyk jest to może.
    Nagroda wskazana ale chodzi żeby sobie sam zakup wybrał.
    Brawo bij jak zrobi to wystarczy uwierz mi i go chwal.
    2.. Są miękkie deski typu piankowe tylko nie wiem gdzie taka kupić.
    3 może mu nocnik nie odpowiada, może jelita są jakoś poskrecane że czuję dyskomfort w brzuszku odbycie.
    Bo nie mówiłaś żeby miał twarde kupy.
    Może mu porostu pozycja i nocnik nie odpowiada.
    Czytałam jakiś artykuł że nocnik dla dziecka może być twardy i bolą nogi pupa więc może być odruch odsuniecia

Wstawiłem wózek do prania pralka wypierze to rozwiesze.
    I fajnie by było jakby był dziś deszcz tak zapowiadają bo bym nie musiała nigdzie iść i z nim na rękach latać.
    Przygotowalabym wszystko do żłobka na cacy i swoje ubrania bym przyszykowala na rozpoczęcie roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert jeszcze śpi!
    Aż dziwne to dla mnie :-)
    Werka wstała 8:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert wstał.
    O matko rekord u nas

Dariah lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    W niedziele przylatują teściowie ale przylatują do Gdańska i tam zostajemy do czwartku ;) potem w piątek w Poznaniu, w sobotę do Konina do moich rodziców bo będą urodzinki Sofci i w niedziele wylatują i koniec mojego urlopu ;)
    Takie o plany ;)
    Dziękuje za grupę Kasi ;)
    Powiedz mi ubranka George’a wypadają mniejsze czy mi się wydawało kiedyś?

Skali
    Na pewno jest rak ze dziewczynki są bardziej / szybciej rozwinięte..plus to ze Ola jest druga...
    Ale zobaczysz jak Szymon wystrzeli jak zacznie chodzić do żłobka
    I tak jak mówi Żabka, pożegnanie szybkie nawet gdyby płakał i się darł - oddajesz pani i dowiedzenia bo tak czy siak potem pożegnania natapi tylko odwlekasz moment i dajesz złudna nadzieje ze może wyjednał go nie zostaniesz.
    Wiem na początku mlze być to ciezkie albo i nie - bo może się okazać ze będzie uwielbiał zlobek i takie sytuacje będą mega rzadkie ;)

Ajrin
    Super ze Kosiu taki kontaktowy ;)
    Co do Igusia..może po prostu jest jeszcze nie gotowy żeby całkiem się pożegnać z pampersem...? I tak to okazuje ?
    Nie wiem tak dzie czytałam ze tak może być...

Natka
    No ja to już od dawna o Tobie myślałam żeby Cię przygarnąć ale u nas takich zarobków nie ma :( przynajmniej na stanowiskach CSR :/
    Jak chcesz coś więcej porozmawiać na ten temat to priv ;)
    Zarobki na pewnie nie takie ale spokojna praca i bez stresu to na pewno ;)

Kamcia
    To mnie zawsze wkurza ze osoby które maja taka prace jak np i taka odpowiedzialność i te zarabiają tak mało :/
    Mam nadzieje ze będą jakieś podwyżki !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah szczerze nie porownywalam.
    Brałam 86-92 i tak naprawdę są za duże a nosimy 86 które robi się za małe widać.
    Na metce 92 więc sama nie wiem.
    Więc szczerze wydaje się że są normalne.
    Zapytaj może Kasi.
    Nie ma za co.
    Naprawdę tanio ma.
    Porównując w sklepach ceny to tanio.
    Ja np porownalam Lidl bo jakościowo wytrzymałe mają ubranka dla dzieci spodnie dołożyć 5zł? I masz jeszcze lepsze.
    Tak mi się wydaje.

A no tak pisałaś wcześniej.
    Jakaś skleroza :-(
    Tak tak pamiętam o twojej królewskie że będzie świętować :-) <3
    No to będziesz mieć co robić.
    Ale jaki wspaniały urlop będzie rodzinny :-)

A jak ci się podobają ubranka?
    Przejrzalas grupę?
    Mam nadzieję że będziesz zadowolona bo dla dziewczynek to ma piękne rzeczy.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam o nie gotowości że to możesz tego wynikać ale szczerze ja chyba wolę gacie raz dziennie max w prac niż w pieluchy znowu iść może tak szybciej zakuma?
    Żabka ma 2 nocnik i podkładkę a kibelek ale o robi albo do nocnika lubi siku albo normalnie bez podkładki jak tata i mama na dole i na górze zestaw muszę mu kupić tylko taki stopień aby sam siadal.
    Twardych kup nie ma ale jakoś się chyba boi tej kupy. Na spokojnie ogarnie jak coś to pieluchomajtki u nas dają radę bo siku w nich woła i myśli że to nadal majtki.
    Dariah czekamy na foteczki z imprezy.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada :-(
    Siedzimy w domu.

Dałam dzieciom jeść usiadly razem do stolika Robert biegiem podszedł do swojego talerza patrzy i pokazuje palcem i mówi: na ziemniaki bleee, na kotleta mielonego bleee na surowke z marchewki am am :-)
    Musiałam nakarmić odwidzialo mu się jedzenie samemu :-(

Robert spakowany do żłobka.
    Okleilam czarna taśma ramę żeby się nie zniszczył bo stara była zajechana.

No i co cioteczki co pomyślę o poniedziałku to mi się ciepło robi :-) :-)
    Chyba nocka będzie z głowy hahahah

Teraz ogarnę werke i zobaczę swoje ciuchy czy się zmieszcze :-)

Aaaaa i zezarlam cała tabliczkę gorzkiej czekolady taka chcice dostałam na słodkie że musiałam Robert mi pomógł zjadł jedna kostkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 15:29

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam fajny dzień :)
    Amelia spala....uwaga...uwaga...fanfary...tamtadadaaaam.... Do 9:30!!!!

Także wyspałam się za wszystkie czasy.

Potem śniadanie, zakupy szybkie i zeszłym do ogrodu. Pracowaliśmy intensywnie. Jutro zrobię zdjęcie i wam pokażę o ile się ruszę :D
    Daria, na wiosnę będzie u nas zupełnie inaczej :) więc zapraszamy już teraz ;)

I tak ogólnie wiem co chciałabym w życiu robić i sprawiałoby mi to ogromna radość i satysfakcję. Ogrody, ziemia, zapach kwiatów. Ach...

Dariah lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
‹‹ 4241 4242 4243 4244 4245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ