WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo TK ja nie wiem jak pozostałe nasze dzieci dziś spaly ale jakiś dobry dzień.
A dla ciebie natka to super poranek i długa noc przecież Amelka cierpiała na bezsenność
Słuchaj czekamy na foto
Ale w sensie jakiś projektant ogrodów ci w głowie?jeśli tak to?może zainteresować w siebie jakieś kursy szkoła etc i otworzyć swoją działalność.
Narazić jako dodatkowy dochód w ramach HB wolnego czasu i zdobycia klienta?
Ale z chęcią zobaczę coś tam stworzyła -
Wiesz co, ja nie jestem jakoś super zdolna
coś tam potrafię, rośliny znam. Dziś sprzątałam bo kupę śmieci było na ogrodzie. Jakieś syfy i pozostałości po teścia działalności. Szafy, stendy, regały. Powywalalam to. Powycinalam liście od piwonii, wykonałam miętę, ogórki, no i tak, robię, robię. Myślę, patrzę na tą trawę co już ma dobrych 15lat i jebs. Przyszedł mi do głowy pomysł. Więc zaczęłam zrywać darń, przekopywać
także szpadel w ręce, szal w oczach
Amelka wyrywała chwasty, zbierała darn do koszyka. Była bardzo pomocna.
Jutro dalszy ciąg prac bo niby ogród malutki ale masakra ile roboty.
Co do kursów to już myślałam o tym dawno. O aranżacji ogrodów. Chociaż najpierw to powinnam prawko zrobić i cały czas do tego dojrzewam. Kursy mam zaliczone. Muszę jedynie dokupić godzin, załatwic lekarza, kartę kierowcy w urzędzie i egzamin. No ale jak to podliczylam to musiałabym mięs tysiaczka. A tysiaczka to w tej chwili wolałabym wydać na przyszły pokój dla Meli. No i tak zwlekam i zwlekamzawsze jakaś wymówkę znajdę
a to remont, wakacje itd.itd.
Teraz szukam kogoś kto sprzedaje ziemię przesiewania, czarna. Najlepiej torf do wyrównania terenu i pod trawę. Załatwiłam już glebogryzarkę i walec -
nick nieaktualnyNatka jak się nie znasz jak znasz?!
Kurcze czytam i oczy robię!
Ja nawet nie wiem/ nie widziałbym jak się za to zabrać serio.
Jednak masz pojęcie.
Więc myślę że w tym kierunku jednak powinnaś pomyśleć coś na przyszłość skoro nie teraz.
Prawko tak przydało by Ci się czy to podjechać do sklepu po habazie czy do klienta czy przewieźć ciężki sprzęt do pracy.
I mogłabyś latać z Amelka czy rodzinnie gdzieś tam.
No kasa i kasa ja już nie mogę serio wszędzie się rozchodzi o kase
Trzymam kciuki za ciebie i twój pomysł.Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Właśnie robię przecier pomidorowy. Dostałam z 6kg pomidorów. Obrałam je, pokroilam. Teraz się gotują. Szczerze, 6kg pomidorów? Mam już dosc.
-
Natka to naprawdę fajny pomysł a jeśli lubisz to już w ogóle!
Super że Amelka tyle pospala ja dziś 3 kawy wypiłam bo nie dość ze do 12 siedziałam w kuchni to jeszcze pobudka kilka razy w nocy i wstanie przed 7.
Ale jest sukces Igi zrobił kupę do nocnika jednak nie ma jak prezentowe przekupstwo. Ale wiecie że Al się zaglądać wnocnik i aż odsunął z obrzydzeniem. No nic mam nadzieję że zapamięta iż to nic złego i będzie robił bo zbankrutuje na prezentachNatka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjrin brawo dla igusia.
No prezenty szykuj matka kasę
Może teraz coś skromnego małego i taniego.
A może po prostu oduczaj go prezentów a w zamian bij brawo z tatusiem (jak z boku jest)
Ja to na całą chatę się darlam bilam brawo i ja chwalilam a werka taka dumna była hahahahha
Serio bo Ajrin zbankrutujesz!
Natka jesteś zmęczona dlatego te 6kg to dla ciebie mega dużo.
A mnie mdli od rana walczę sama ze sobą.
Mąż się nabija że mnie czy testa mi nie kupić głupek jeden.
Chyba bym go za......la serio.
Ale na sto procent to na @.
Mąż odkurzyl chatę ale wcześniej wyspal się po pracy.
Pojechał z werka na zakupy i siedzi już tam godzinę!
A lista krótka była.
A ten chodzi po sklepie w zolwim tempie i co chwila dzwoni i się o coś pyta.
Wróci weźmie się za zmywarkę bo myje w rękach naczynia.
-
Zobaczymy jak będzie jutro brawa bijemy i to na każde siku i to musi bić i mama i tata jak jestem w innym pokoju to przy biega i z daleka słyszę mamu bawa siku mamu bawo
a prezent się bardzo spodobał nawet jak się kapal i się pytam co jutro chce robić to powtiedzial am am ciasto i pokazywał że kroi.
Była dziś u nas rodzinka i oni magha w miesiące starsza Halinke kurde moje dzieci łącznie z Igim nie mówiąc a Kosiu wyglądają jak zabiedzone liliputy!
Serio zaczynam się trochę martwić ja i M wcale niscy nie jesteśmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 19:40
Natka-matka wariatka :), żabka04, Dariah, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariah szerokiej drogi.
Uważajcie na siebie.
U nas pochmurno i deszczowo
Plany żadne trzeba się skupić na szykowaniu na jutro oraz obiedzie.
Rosół się robi.
Mąż dosypia.
A ja dostaje stresa hahahah
Śniadanie ledwo zamieściłem, kawy kolejny dzień nie mogę zmieścić bo mnie muli strasznie.
Kamcia?
Marta jak tam ogarnelas pranie po wypadzie na działkę?
Antek też idzie do żłobka dobrze pamiętam?
Skali jak u was?
Ajrin mam nadzieję że pospalas tej nocy?
Super te twoje chłopaki.
A Igi hahahah widać że zadowolony.
Trafiony prezent
Natka jak tam zakwasy są? -
Zakwasy trochę są ale dziś działamy dalej
dziś zlitował się nade mną sąsiad z góry i pomaga
ogólnie to nikt mi się w ogród nie miesza i 90% tego co jest to moja sprawka ale skoro sąsiad pomaga to może uda mi się dziś zerwać cała darń z ogrodu? Jeszcze czeka mnie przekopanie wszystkiego, potem glebogryzarka. Muszę poprzesadzać mnóstwo roślin. A potem czekamy do wiosny. Trawę już wybrałam. Wczesna wiosna zamówię. Jutro muszę ogarnąć temat ziemi i nawozu
wczoraj byłam mega zmęczona ale szczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 11:53
-
Kamciu
Nie jestem zwolenniczką siania trawy jesienią. Nie wiemy kiedy przyjdą mrozy i uszkodzą ziarno. Oczywiście, nie mówię, że to źle teraz i znam ludzi, którzy sieją jesienią ale ja nie należę do ryzykantówwstrzymam się do wiosny. Poza tym ta trawa, która wybrałam jest ciut droga ale najlepsza gatunkowo więc zdążę na nią odłożyć
-
wiosna czesto są susze
u nas jesień, właśnie wrzesien sie sprawdził
ziarna nie uszkodzi, trawa najnormalniej w swiecie wyrosnie juz ponad 5cm
i glebogryzarka teraz po co? przed siewem ma sensWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 12:25
-
Przed siewem też będę jechać glebogryzarka. Teraz chce ziemię napowietrzyć. Tak samo wiosna też jeszcze raz będę nawozić. Gleba jest jałowa na maksa. Muszę z tym zadziałać najpierw.
Co do siania jesienią, owszem. Znam takich co sieją jesienią. Tak, trawa wyrasta na ok 5cm nawet 7cm, potem przychodzi mróz i trzebi trawę. Znam mnóstwo takich przypadków gdzie na wiosnę jest dosiew.
W naszym przypadku muszę ziemię wzbogacić, poza tym muszę też teren wyrównać. Teraz ziemia jest wzruszona, potrwa parę tygodni zanim się jak to mowie uklepie. Musi popadać, ziemia się ciut przemieści, potem wiosna się to przeleci jeszcze raz, doprostuje tam gdzie trzeba, poczeka parę tygodni i zasieje.
Tak jak pisałam każdy ma swoje metody i jeśli wam sprawdziło się na jesień to spoczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 12:39
-
nick nieaktualny