X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali brawo dla szymka!
    No pieknie ! Sam je?! Wow.
    Szczerze nie mogw doczekac sie widoku kiedy zobacze roberta jak sam je .
    Ciotka jest dumna!

Kamcia hahahah
    Jak sobie wychowa to czemu nie hahahahha
    Nie martw sie bedzie jadl!

Natka jak minal dzien?

Ajrin jak kregoslup?

Dariah pewnie zapracowana:-(

Ja wlasnie wytarlam nosa robertowi!
    Zolty gil!
    Minal tydzien w zlobku limit wyczerpany:-(
    Dzis bylam swiadkiem jak opiekunka matce zwrocila uwage ze jwj corka kaszle odp matki wiem wiem wiem!
    Wrrrrr

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do komputerowców ;)
    Piotrek co chwilę wciska mi klawisze w laptopie
    odkrywa skróty dla mnie nigdy nie poznane
    i wczoraj musiał coś wcisnąc że mam taki problem nietypowy-przyciski dobrze działaja, pod warunkiem, że nie wciskam tego samego
    np zero zero
    kasowanie
    spacja spacja
    moge powtórnie nacisnac ten sam przycisk ale po czasie
    czyli rózne literu piszę normalnie, te samą litere juz nie
    jakies pomysy?
    wkurza to bo chociazby dotyczy backspace

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu nie pomoge bo nie wiem.
    A patrzylas na dole na pasku powinna byc klawiatura "ikonka" moze tam wystarczy zmienic na polski.
    Albo zmien na inny jezyk i potem na polski moze zniknie ten problem.

U nas noc ok ale ciezka budzialm sie bo robert mial nos zatkany.
    Dalam na noc krople olbas wiec troszke lepiej mu sie oddychalo.
    Rano caly nos zawalony gilami zoltymi.
    Dalam psikadlo do nosa na sile .
    Do zlobka zawiozlam i powiedzialam jak jest.
    Jest tylko robert i jedna dziewczynka !
    No nic limit jednak wyczerpany na zlobek ....

Mowilam wam?
    Robert po angielsku nie ktore cyfry i litery mowi a ostatnio werka go uczyla kolorow na kredkach i podlapal uwielbia "black" mowic :-)
    Od stycznia bedzie w zlobku uczeszczal na angielski zgodzili sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:37

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka dzięki że pytasz wczoraj unikalam noszenia Kosia leżała na płasko na podłodze z nim pół dnia pocwiczylam jogę na kręgosłup i dziś jest lepiej. Ja mam problem bo się garbie jak siedzę i to strasznie robię wszystko by się prostowac ale jak mam dzień jak przedwczoraj noszenie Kosia i z nim robienie plus wieczorem siedzenie to mam dramat i okropny ból.
    Super że Robert tak załapał u nas Igi po polsku słabo z liczenie po angielsku mu idzie lepiej no i sporo słówek mówi po Angielsku czego nie zawsze zrozumiem bo uczą go w zlobku a nie zawsze powtarza tak abym rozumiała :)
    Ale uwielbia zajęcia z angielskiego szczególnie Pana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 19:19

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chcieli angielski ale ponoć się nie sprawdził zresztą mój to po polsku nie mówi więc lepiej żeby po polsku zaczął ja mam może zdanie inne bo super fajnie że to jest itd tylko tak patrząc w przód to kurcze deulatek już angielski itd różne zajęcia A dla mnie to jakiś początek wyścigu szczurów to tak jak zajęcia sportowe trzy łatki w piłkę kopia A najlepiej zacząć jak się ma 8-9 lat ale to moje zdanie

Dziś byliśmy u męża brązowej bo byłam na spacerze obok szymonek oczywiście musiał jeść chlebek bo jak tylko usłyszał chleb to od razu żeby mu kanapkę robić po drodze padli oboje i teraz chwilę odpoczywam bo mnie głowa bolała ale zaraz idę to nic ręczne pranie na święta i czekam na m bo od jutra już wolne

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    mam podobne zdanie o dodatkowych zajeciach jak ty
    i z perspektywy czasu widze ze wtedy ani polski ani angielski nie ida dobrze (korepetycji udzielam od 2004r w tym kazdy przedmiot moge prowadzic)
    czesto to spelnienie niespełnionych marzeń rodziców ich zainteresowania czy pasje
    i na pewno wiecej nie znaczy lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert wrocil z zlobka z goraczka 39st.
    Goraczki dostal nagle i o 14:00 wiec nie dzwonily tylko czekaly na mnie .
    Cos tam jadl i sie bawil .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Myślisz że to ten katar?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie wiem juz sama.
    Wlasnie siedze i czytam o miodzie.
    Moze ma alergie na miod?
    Dalam faceliowo-lipowy herbacie.
    Wczoraj wieczorem pil troche z kubka (herbata, imbir, miod) .
    I kichnal to polecial glut zolty cieknacy.
    W nocy nos zapchany.
    Dzis rano caly nos brudny w gilach zoltych potem przezroczysty.

Siedze i mysle czy to niw uczuenie na miod?
    Spotkalyscie sie z czyms takim?

Choc gil taki sam jak ostatnio do ktorego doszedl kaszle mega kaszel

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na alergiach bo u nas w sumie nigdy na nic nie wystapily a miód Piotrek spozywal nie raz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ostatnim razem jak byl chory to nie jadp miodu wiec teraz ten miod tak mi chodzi po glowie ale czy to to raczej moge sie mylic.
    Albo chory albo zeby albk nie wiem juz co.
    Trzeba walczyc.
    Dalam apap (skonczyl sie) 45min temu i dalej cieplutki ale usmiecha sie cos tam przytula .
    Gil przezroczysty po pas.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Urloooooop!! 2 tyg !!! Yeeeaaaah !!!
    Dziś Sofcia miała ostatni dzień w tym żłobku - ukochana Ciocia rano ryczała jak jej sofcia dała bukiet kwiatów ;)
    D już większość przewiózł do nowego domu - plan jest taki aby już w ten weeknd spać tam...
    Jak się uda ;) hehe
    W poniedilek jedziemy do Konina ;) a 30.12 przylatują teściowe

Żabka
    Kurczę powiem szczerze ze nie słyszałam aby alergia powodowała temperaturę :/ ale nie jesgm specjalista :/ ja bym raczej obstawiła infekcje znów :/

Skali
    Wiesz ja tez mam podzielone zdanie na ten temat..
    W obecnym żłobku ma 2x w tyg angielski - owszem widzę ze jakieś słówka angielskie wpłata i mówi - pojedyncze - ekonomia wysiłku powszechnie znana Np u dzieci dwujęzycznych - wybieramy to słowo co łatwiejsze do powiedzenia
    Wiec logicznym będzie ze dziecko powie red a nie czerwon...
    Ale z np w nowym żłobku nke będzie angielskiego - będzie dopiero od przedszkola - gdyż dyrektorka (logopedia z zawodu) uważa ze za szybkie wprowadzanie angielskiego nie jest dobre gdyż jest to język typowo przedniojęzykowy (język jest cały czas z przodu przy wymowie) a nasz polski jest jego całkowitym przeciwieństwem i jest język ciagle z tylu - wiec uważa ze nie jest to najlepsze z logopedycznego puntlu widzenia
    Osobiście jakos mnie to nie stresuje ze nie będzie teraz mieć a giełdowego do września....u nas to i tak jest dodatkowa komplikacja biorąc pod uwagę ze Spfcia jest dwujęzyczna i miesza już te dwa ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    Piękna Natalka !! Gdzie ten czas zleciał ??!!! Matulu !!

Kamcia
    Jaki ten Twój Piotr jest śliczny !!!! Nosz kurka !! Oj dziewczyny będą latać za nim ;)

Skali
    Ale się cieszę ze Szymek tak ładnie zaczął jeść sam !!!9

Skali89 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdania są podzielone 2 godziny to nie jest tak naprawdę dużo i raczej nie ma wpływu. Ale już codzienne zajęcia z native naukowo maja udowodnione podłoże iż będzie łatwiej w przyszłości z wymowa ja tam się cieszę ale bardziej z tego że ma inną kulturę bo i poznaje że tak brzydko określe Hinduska i Afroamerykanska karnacje. No i jest to zabawa tak naprawdę a nie nauka oni skaczą tam tańczą chwilę posiedza że zdjęciami jakimiś. My napewno będziemy kontynuować naukę nawet jak zmienimy na przedszkole itp więc ten język z nim zostanie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lek dziala ale jest tak marudny ze ja pitole!
    Moze to zeby?

Co do angielskiego u tak malych dzieci.
    Ja mam odmienne zdanie.
    To trwa 20min?
    Zalezy ile dzieci tak male wysiedza.
    W formie zabawy nie typowo nauki.
    A ze nie mowi po polsku? No coz najwidoczniej mu latwiej po ang bedzie mowil na pewno po polsku.
    Z wlasnego doswiadczenia wiem ze to na dobre wychodzi.
    Werka miala ang od 2,5 roku w prywatnym przedszkolu tam co dzien bo byly dzieci czarnoskore ktore uczyly sie polskiego a mowily po ang wiec musieli jakos to pogodzic potem w panstwowym przedszkolu przez 3 lata dzis na lekcji ang wie praktycznie wszystko o czym sie ucza nie ma problemu z nauka .
    W przyszlym roku zamierzam ja wyslac na dodatkowa godz ang co pani po lekcjach organizuje bezplatnie a oprocz tego gdzies na jakies korki lub do szkoly nauki ang lub innego jezyka.
    I robert tez pojdzie tym tropem.
    Teraz w sensie zabawy tym bardziej ze lapie szybko.
    Werka po polsku nauczyla sie mowic nie miala problemu pamietam ze jak sie rozkrecila z mowa to buzia juz jej sie nie zamykala.
    Ale dziewczynki szybciej lapia niby .

Dariah udanego urlopu w takim razie.
    Odpoczywaj.
    Mam nadzieje ze sofii szybko sie zaaklimatyzuje w nowym zlobku.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze ang w żłobku czy przedszkolu z pewnością kozę pomoc - to trochę tak jak basen dla niemowlaków - nie nauczy cię od razu pływać ale potem będzie Ci łatwiej ;)
    Ale mogę się mylić
    Zgodnie z teoria która miałam na studiach to im wcześniej tymmlepijw...No co Spfcia w sumie jest dla mnie żywym przykładem bo rozumie w 100% tyle samo po fr czy pl - ale mówi więcej po pl bo w sumie cały dzień spędza po pl w żłobku ;)
    Ale widać już ekonomie języka u niej bo zaczyna wybierać łatwiejsze wersje ;)

Żabka
    Tez mam nadzieje ze się świetnie zaaklimatyzuje hehhe
    Co do urlopu to nigdzie nie jedziemy poza Koninem na zawiera ;)
    Potem wracamy do Poznania ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to forma zabawy nie są to zajęcia po zajęciach wieczorem na przymus. Ja wiem ile mi dał angielski a ile M traci przez jego brak chociaż nie jest tak źle uczy się i doszkala ale jednak tu była bariera jeszcze 2 lata temu miał możliwość super pracy ale niestety był noga z angielskiego i nie dostał.
    Obecną prace udało się przejść rozmowy kwalifikacyjne po angielsku więc się pociągnął bo on z tych co rozumie ale miał blokadę w rozmowie.
    Ja myślę że przedszkole to dobry moment aby serio dziecko oswajalo się z językiem choc jak jest w zlobku to dla mnie na plus. Ale gdyby nie było nie posylala bym na dodatkowe zajęcia w tym wieku. Jest to jest super nie było by to nie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka może kurcze zęby?
    A jak inne objawy ma kaszel?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko wtracę się i to co napisze to tylko moje odczucia.
    Uczyłam się ang od 3roku życia. Najpierw w domu (mówiono do mnie trochę tak a trochę tak bo rodzice sami uczyli się ang to i powtarzali słowa mi). Potem uczono mnie w przedszkolu- chodziłam od 3roku życia. Ale przedszkole z zajęciami z angielskiego zaczęłam w 4roku życia.
    Miałam swoje wzloty i upadki z angielskim ale za dziecka rozumiałam. Oglądałam ulice sezamkowa w oryginale. Rozumiałam, ale mało mówiłam w tym języku. To było takie oswajanie.
    W tej sposób również oswajam Amelke. Ba! Ona szybciej załapała będąc na wakacjach greckie słówka niż my :) co potwierdza fakt jak dzieci mają otwarte umysły. One się nie uczą na pamięć jak my tylko na kojarzenie.
    Ja nie mówię by robić od razu z dziecka alfę i omegę bo sie nie da. Ale sama jestem za tym by czasem pokazywać, że piłka może mieć inne nazwy ;) a piosenki po angielsku czy w innym języku brzmią też super :) oswajanie przez zabawę. Tak to widzę.
    Sama nie uważam bym umiała Perfect język angielski. Duuuzo zapomniałam przez macierzyński. Nie używany język zanika. Ja chwilami zapominałam polskich nazw przedmiotów a co dopiero ang :D mimo, że w ciąży czytałam książki w języku angielskim.
    Wracając do pracy miałam nieźle nerwy jak ja się dogadam ale jakoś idzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 23:06

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja pokazuje obrazki Igusiowi i ostatnio nie mogłam nazwać wiśni serio zaćma a z Angielskim też mam zanik niezły muszę wrócić do czytania po angielsku.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 4349 4350 4351 4352 4353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ