WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie to raczej nie wyluzowanie
Wyluzowana jestem fo skakania w kałuży zimą czy biegania boso po łące
Schody dla mnie to zabójcza zabawka. Tak samo siadanie na parspecie czy skakanie z szafki
Dorosly może zrobić sobie krzywdę a co dopiero dziecko w ubraniu na drewnie
Oczywiscie nie oceniam
Dlatego napisalam że podziwiam
Ja po prostu nie pozwalam -
Kamcia nie masz schodów ja też w bloku zabranialam a w domu to co zabronione kusi szczególnie Igusia jak pozwolilismy problem się skoczył.
Nie ucieka po schodach idzie powoli z rozwagą.
Dodam że schody w domu dla dorosłych są niebezpieczne tak samo przykład znajomej gdzie u nich wszyscy spadał ale mama i tata się polamali.
Edit dzięki za sprostowanie nieodpowiedzialne a nie wyluzowana że mnie matkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:14
-
Hehe No Kamcia powiem ze ja tez jak widzę Igusia i Kosia na schodach to włosy mi dęba stają !!!
I jeszcze brak barierki
U nas jest zakaz i tyle
Tak samo skakanie po kanapie, wchodzenie na parapety itd
Mon chrześniak tak się bawił na łóżku, tysiące azy, wszystko siper, aż raz spadł..na stolik nocny...rozwalona cała warka D nosa po wargę..blizna piękna..na całe życie..
I to tylko blizna
Aż strach pomyśleć co się mogło stać...
A schody....zabawka śmiertelna dla mnie
Sofcia tez nie raz chciała się bawic - nie j tyle ! krzycz, rzucanie się, rób co chcesz - nie i tyle
Tak wiec podziwiam również Ajrin
Ale ne oceniamkażdy robi jak chce
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nie, ajrin, ja kupiłabym barierke
nie nieodpowiedzialnosc
zbytnia pewnosc siebie albo niesłuszne zbytnie aufanie do dzieci
chyba to ostatnie najtrafniejsze
skoro pozwalasz z pełna odpowiedzialnoscia to nie jest nieodpowiedzialnosc-dlatego nie pisałam nic krytycznie
-
Dzieci są nieprzewidywalne - dla mnie nie ma czegoś takiego jak zaufanie ze nie spadnie - zawsze może spaść a schody to już w ogóle dla mnie jest takie ryzyko ekstremalne
Tak jak i nam (dorosłym) zdarza się zachwiać na schodach itd
U nas barierki na role i na gorze - nie można i koniec
A nie raz był krzyk i histeria ze ona chce - Bah ja tez chce wiele rzeczy
U moich rodziców tez schody - tez chciała się bawic (chodzić z fory na dół) - moj tata i mama się zgadzali - powiedziałam NIE !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dwie barierki Igi złamał rozporowe i wiercona do sniany z rozporowe upadł z 2 schodów. Niestety każde dziecko inne nie przekonam was bo u was nie się sprawdza u nas na nie był bieg jak najszybciej na górę aby mama nie złapała po tym jak spadł z bariera a 2 polamali a ja go asekurowalam darowalismy sobie. Po 2 tygodniach schody skoro dozwolone się znudziły. I to nie jest tak że się bawią Igi sam chodzi Kosia asekuruje zdjęcie zrobione aby pokazać M że poszłam wyrzucić pampersa a ten już w połowie schodów.
Dziś testuje Kojec a barierek nie będziemy montować póki co ze względu na pomysły Igiego. -
tak ajrin
nie przekonasz
ale ja absolutnie tez nie chce ciebie prsekonywac
i tak jak napisałas-wszystkie dzieci sa inne-ty masz dwoje , dwoje innych , czyli Kosiu ma to co Ignacy-nie da sie inaczej przy takim funkcjonowaniu, dla mnie to brzmi ogólnie nieciekawie a nie "jest wesoło" co czesto sie słyszy przy dwójce maluchów -
Kosiu jest inny więc nie wiem jak to będzie boję się że będzie jak u mnie brat namawia a umiejętności brak i tragedia gotowa.
No nic M mnie wczoraj uświadomił, że mam pogadać w zlobku o miejsce dla Kosia ja się zszokowalam już na co on no zostały niecałe 3 miesiące! Nosz ma rację losie przeraża mnie to z Igim żłobka się nie obawiałem ale Kosiu mi totalnie nie pasuje do żłobka -
Kostek jest w wielu kwestiach przeciwieństwem brata oby otwartość na żłobek miał taką samą. Zmiejsce znam był już 3 razy tam po kilka godzin więc zobaczymy. Największą zmianę widzę u siebie i w moim podejściu no nic do pracy muszę wrócić a z niania boję się że trafię na kogoś nieodpowiedzialnego. Zresztą będzie z bratem rano i po południu łączą grupy na godzinę więc zostawiam będą razem może to pomoże?
-
nick nieaktualny
-
Ajeon
A Kosiu pójdzie tam gdzie Igus do żłobka?
Tam maja zlobek i przedszkole ?
Na pewno będzie dobrzeza 3 miesiące będzie miał już roczek czyli tyle ile Igus i inne dzieciaczki jak ida do żłobka
A dlaczego Kosiu mówisz ze się ne nadaje do żłobka ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
My dziś bardzo intensywny dzień.
Rano na zakupach sankami potem poszliśmy na górkę pozjezdzac ileż radości. Aż padł Igi w południe na spacerze.
Przyjechali dziadkowie więc dużo zabaw i wyglupow.
Igi z dziadkiem i tata naprawili cioci auto na tydzień zmieniliśmy się autami z bratem M ale że on a 2 osobowe auto zostawili nam bratowej auto no i raz pojechałam nim na zakupy i się zagotowalo więc M kupił płyn do chłodnicy i wlali chłopaki.
No i padło nam wczoraj pięć więc ogrzewanie i ciepła woda brak.
Kominek mamy z płaszczem wodnym więc zamarz ac nie zamarz niemy ale już smrodek własny może nas powalic haha. Facet będzie dopiero we wtorek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:48
Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
U nas intensywny dzień - mieliśmy dziś sesje foto rodzinna
nie mamy pomysłu na dzień babci i dziadka wiec na to wpadliśmy ;(
A potem byliśmy w restauracji na obiedzie
Wróciliśmy o 18 do domu
Sofcia padła 10 min temu09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
My mieliśmy z sanek skorzystać w zeszłym roku i pożyczyć od siostry męża a właściwie to dostać bo jej syn ma już 14 lat i na sankach nie jeździ. No ale śnieg był krótko więc nie zdążyliśmy po nie pojechać.
W tym roku się udało i Antoś sanki już ma po starszym kuzynieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 14:11
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), żabka04 lubią tę wiadomość