WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabka
Możesz robić okłady na kark. Nie lodowate ale o takiej temperaturze ciut niższej niż dziecko. Potem kolejny znów niższy niż poprzedni i tak aż do chłodnego ale nie lodowatego.
Tak się zastanawiam czy czasem u was ospy nie będzie? Często (nie zawsze) pojawia się nagle wysoka gorączka bez innych objawów. Ciężko ja zbić jakimkolwiek syropem. Ospa najczęściej występuje właśnie wiosna. Teraz słyszałam że jest jej wysyp w przedszkolach.
Niestety w przypadku ospy nie podaje się ibuprofenu a jedynie paracetamol aczkolwiek na tym etapie ciężko stwierdzić co mu jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:19
-
nick nieaktualnyNatka ze tak powiem czarownico nasza.
Zartuje kochana.
Smieje siw bo dzis doatalismy email od wychowawcy ze u ucznia z weeki klasy zdiagnozowano półpaśca! A przeciez to to samo czyt ten sam wirus.
Robert byl wczoraj w szkole ale tez mogla werka cos prztniesc lub ja
Ale tu mam mieszane mysli bo moje dziexi tak brzydko zabkuja wiec nie pewnie lod tym katem bede myslec.
A pamietasz jak to bylo goraczka i po jakim czasie wybroczyny?
Okladow sobie nie da zrobic moje dzieci sie dra jak cos poloze oby dwoje.
Sa anty szkoda gadac dziwolagi!
Temp na srodku czola 37,5 a po bokach 38,5 wiec czekamy
-
Zabka
U Meli nie było temperatury, ale ostatnio u trzech moich kolezanek zagościła ospa (trzy różne placówki).
W jednym wypadku temp była aż 2 dni a potem pierwsze pęcherzyki. U reszty pęcherzyki pojawiły się po dobie.
Ospa to zaraza straszna bo przenosi się w powietrzu nawet na kilkadziesiąt metrów.
Ach, no i znam przypadek, że ospa wystąpiła rok po Bostonce a wielu "starych" lekarzy twierdzi, że po Bostonce ospy nie ma. To tak jak z polpascem. Może wystąpić po ospie.
-
nick nieaktualny
-
Natka
Oj to ja nie słyszałam ze po Bostonce nie ma ospy. Muszę zgłębić temat hehe bo Sofcia miała Bostonke
Żabka
Trzymam kciuki żeby tego zeszła.
Bozeeeee jak mnie wkurza ten mój D !!!
Masakra
Czasami mam ochotę się spakować i wyprowadzić !! Grrr !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah walnij w leb.
Serio oni to momwntami jak ameby siw zachowuja.
Ja dostalam zjeby za ro ze corke wypuscilam sama z domu do kolezanki obok naszego bloku do jej klatki cyli jakies 100m? Nawet nie?!
Kazdy do mnie pretensje ze mam corke usamodzielniac ze to juz pora na nia sam twz kazal dawac jej zadania domowe i co?
Pretensje bo moglo cos sie jej stac?!!!!!
Mialam cisniwniw serio.
Mam pomoc kolezanki ktora sama sie zaoferowala ze zaprowadzi mi werke to niw wychodzi ze mam isc szarpac sie z chorym robertem i 100 razy biegac z nim do domu na dwor.
A werka powuedziala twj dziewczynce ze ona musi z nia chodzic !
A ta ma zal jest amutna ze werka jwj niw lubi wrrrr
Na szczescie matka dziewczynki domyalila siw o co chodzilo i wytlumaczyla jwj ze tak wcale niw jwst.
Mowie wam ....ahhhh
W pracy u meza twz niw ciekawie jutro bedzie siw umawial na rozmowe z dyrektorem, pozarl sie z z-ca kier twn mu wyslal smsa ze ma sie wstawic do biura i wyjasnic swoje zachowanie (gowniarz i dupowlaz tak siw dorobil stolka a twraz mysli ze jest jak prezws firmy) moj maz nie da soba pomiatac mowi ze sie zwolni przy pierwszej lepszej okazji a ja wiecie juz mam wizje czarne modle sie zeby mnie przyjeli do pracy i niech robi co chce.
Misialam zalw wylac
Sorki -
Żabka
U nas jak sie kłócimy to tylko o dwie rzeczy
- wg niego jestem bałaganiara jak dzieciak - ok ma trochę racji ale myśleć ze przesadza
- o Sofcie a dokładnie o to co jej pozwalac a co nie itd
Ja sibie uświadomiłam ze nie akceptuje gdy on nań nia krzyknie itd a gdy ja to zrobie to jest ok
Może to we mnie jest problem
A może kwestia wychowania - w sensie u mnie było zawsze tak ze mama to ta co krzyczała i się czepiała i nie pozwalała itd a tata zawsze na wszystko pozwalal i nigdy nie krzyknął
Wiec może nie pasujemy do siebie ?
Nie wiem...
Uważam ze nie ma problemu z tym żeby Werka poszła te 100 m sama
W końcu nie idzie przez ulice tylko po osiedlu
Śmieszył mnie to jak ludziom sie w glowach przewracalo i jak sa niekonsekwentni
Np pojscie 100 m samej to problem
Ale pewnie żeby o obejrzala film gdzie napisane edycji jak czarno na białym „od 12 lat” lub żeby bawiłam sie telefonem inne tabletem który z założenia jest jest dla dorosłych ——- nie ma problemu!
Świat stanął na glowie !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Hej ciotki
Żabka dziś drugi byłam dalej szkolenia A w piątek może już zacznę zobaczymy
Szymonek chodzi do żłobka a A Pola jest x dziadkiem głównie lub kto akurat ma wolne. M idzie pół godziny później do pracy i ich ogarnia.
Trzyma kciuki za Roberta
Kamcia i Ajrin wzielybyscir się już ogarnely szkoda życia na fochy
Byłam dziś u fryzjera bo nie byłam od 3rzesis obgielam i kolor ale trochę za ciemne może się spluka trochę zobaczymy
-
Skali
Aaa to super ze udało się zorganizować
A gdzie praca - bo w sumie noe powiedziała namoczywiście nie pytam o adres czy nazwę ale co to za typ pracy
No tez już pisałam żeby Dziewczyny przestały milczeć tylko wróciły bo ile można ??!!!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zabka
Jesteśmy tu by wylewac te żale i się wspierać. Czasem taka terapia przez pisanie pomaga też nam samym spojrzeć na problem z innej perspektywy. Nikt tu nikogo nie będzie oceniał (chyba, że jedna ze stron sama tego chce) mam nadzieję i tak to miejsce postrzegalam i postrzegam.
Wyzal się kochana.
P. S. Swoją drogą 100m to przecież nie kilometr. Ja miałam 7lat i szłam 3km pieszo do szkoły. Przez pola, koło zwirowni, przez sady itd. A na szyi miałam klucz bo rodzice pracowali.
Kiedyś byliśmy bardziej odpowiedzialni, trzezwiej myślącymi dziecmi. Prawda, że czasy się zmieniły ale nie prawda, że nie było zwyrodnialcow, pedofilów itd. Byli. Tylko jak święte mieliśmy przykazanie nie gadać, iść pewnie, odejsc w odpowiednim momencie. Wieczorem trzymać się obranych ścieżek lub innych ludzi.
Teraz mam wrażenie że my rodzice trochę zbyt mocno chcemy być helikopterami i parasolami ochronnymi dla własnych dzieci. Bo się boimy, fakt. Tylko przez to też wychowujemy dzieci niesamodzielne, bardzo wrażliwe itd.
Ja kiedy za dzieciaka ktoś mi powiedział, że jestem głupia i mam stąd iść to podnosilsm głowę i mówiłam by spadał. A głupi to jest but albo ameba i by sobie nie schlebial jesli ocenia przez swój pryzmat. No. A teraz? Ostatnio byłam świadkiem kłótni jakiś dzieciaków. Jedno do drugiego, że nie chcemy cię w naszej grupie i taka kłótnia z łzami, że szok.
A może ja mam zbyt gruba skórę? Nie wiem. Nigdy mi jakoś nie zależało czy mam koleżanki i kolegów czy nie. A jeśli ktoś tak mnie traktował to zawsze tłumaczyła tym, że nie jest tego wart.
To taka dygresja. -
Skali
Czekam z niecierpliwością scia aż w końcu nam napiszesz jak po pierwszym tyg pracyte pierwsze dni to wiadomo: bhp, poznanie ludzi, czytanie jakiś pierdół a po tygodniu już człowiek zauważa kto z kim, co i jak
także czekamy na relacje.
Dariah
Ci nasi mężowie. Ech, Wyzal się kochana.
Oni teraz mają przesilenie wiosenne. To im rozum zabiera -
nick nieaktualnyDariah u mnie tak samo bylo w domu.
W malzenstwie to samo ale wspomnisz moje slowa bedzie drugie dziecko nie bedziesz miala czasu na sofi w sensie w danej chwili np jak u mnie i bedziesz zadac od d ze ma zwrocic jej uwage czy nakrzyczec na nia co to za ojciec hihi
Tak juz jest.
Z toba wszystko wporzadku.
A maz on juz dlugi czas chxe siw zwolnic ale wie ile siw zarabia na poczatek i to go boli , dwa nie starcy nam na zycie, i ja go wstrzymuje jest jedynym zywicielem i sory musi pracowac ja takich piwniwdzy nigdzie niw zarobie.
Dlatego modlw siw zeby zadzwonili i mniw przyjeli na min 5 lat
Tak na powaznie zebym dostala ta prace !
Podania przyjmuja do 17.03 wiec troszke czasu jeszcze maja .
Skali super.
Powodzenia i bedziwmy z toba myslami.
Bedziemy trzymac kciuki zeby siw wszystko ulozylo po twojej mysli.
A kolor wyblaknie niw przejmuj sie myj czesciej wlosy
Natka doklasnie.
Ja tez z kluczem na szyi chodzilam baaa ja musialam stac o 5:45 pod sklepem lub bramka od przedszkola i pani mowila o ktorej godzinie mam isc do szkoly bo moja mama jezdzila na 6:00 do pracy.
To byly czasy.
Ja mojwgo meza juz jakis czas twmu uawiadomilam ze jesli znajde prace w godzinach 7-15 i bede musiala dojezdzac to werka bedziw szla o 6:00 do szkoly przebierze sie i bedzie czekac pod swietlica do 6:45 kiedy to pani przyjdzie sama nie bedzie bo inni tez ucziowie czekaja -
nick nieaktualnyNatka brawo dla twoich rodzicow bardzo dobrze cie wychowali wpajajac takie zachowanie i zasasy do glowy.
Masz tez dobry charakter czyt gruba skore.
Ja bardzo bym chxiala zeby moja werka taka byla patrzyla na siebie, umiala rozroznic kiedy chce ja ktos wykorzystac a inny oczekuje pomocy .
Wiecie o co mi xhodzi.
Ma sobie sama dac rade pyskowac umiec sie odezwac itd.
Tak wiem trzeba gadac i gadac tlumaczyc ale tez trzeba miec te geny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas nocka ok bez goraczki za to nos gilem zoltym na maksa zapchany.
Mysle sobie dobra jakos ogarniwmy ten katar wazne ze nie ma goraczki.
Mowie no dobra to dzis niw idziemy do lekarza.
Poszlam obudzic werke wracam do roberta i co? Nagle dostal 38,5!
Podalam resztki paracetamolu bo mialam na jedna porcje werke wyslalam do kolezanki i poprosilam o zakup po drodze paracetamolu bo jak tu z nim wyjsc skoro ma goraczke a lekarza ogarnelam (goraca linia 15min dzis rejstrowalam roberta) i mamy na 15:00 dopiero:-(
Co mnie cieszy bo zeobie obiad spokojnie zerbie tez robertowi troszke spagethi ale nie wiem czy to ma sens bo on nic nie je moze o 11:00 zje zupe tak jak wczoraj.
Siedze i mysle co mu jest -
Zabko
Bardzo mi przykromoże to ten wirus co złapał nas? Gorączka,ogólne rozbicie, katar. Po kilku dniach ustępuje.
Ja dziś puściła Amelke do przedszkola. Osluchoeo jest czysta. Ma kaszel ale tylko rano. Noc bez problemu. Wczoraj zrobiła mi w domu taki pierdolnik, że nawet nie wiedziałam jak mam się za to zabrać. Więc usiadłam i piłam herbatędodatkowo miała humor jak pogoda kilka dni temu: słońce, grad, snieg. Tylko u niej byle jeszcze burza
-
nick nieaktualny