WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Malutka92 wrote:U nas przedswiatecznie dzisiaj barszcz biały z jajkiem sadzonym
a teraz ide robic mielone z pieczarkami i mizeria
Glodna jestem jak wilkoby Maleństwo to przyjęło
Malutka92 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co? To beda nasze ostatnie swieta bez maluchów! Już nigdy nie będą takie same...nie mogę się doczekać Bożego Narodzenia
U mnie w domu nie bylo nigdy takiego uroczystego sniadania. Symbolicznie jadlo się...jajecznice której ja za dziecka nie jadłam. U męża podobnie -zanim obudził się już pojedli. Dlatego tym bardziej staramy się razem, aby ten dzień był szczególnymuszę tylko pamiętać żeby w piekarni w piątek zamówić okrągły chlebek na żurek bo czasem zapominam:P
Strazaczka1990, mmargol, Behemottka, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas w domu zawsze było uroczyste śniadanie ze smakołykami, a dodatkowo dzieci szukały prezentów od zajączka, które były pochowane w domu lub w ogrodzie - zwykle dostawało się słodycze lub naprawdę drobnostki
m.k.83, Strazaczka1990, mmargol, violett, Macioszczyczka lubią tę wiadomość
-
Gumcia wrote:Dzień dobry mamusie!
Prosze was o radę jak jeszcze mogę wygonić katar, taka byłam dumna że się tak 3mamz waszych rad pamietam ząbek czosnku w nos ale mało pomógl... czy jest coś jeszcze zebym była w stanie jakkolwiek oddychać?
Witam się niedzielnie:)
Na katar uciążliwy polecam ten spray, mozna nawet u dzieci stosować, mi polecił to lekarz:
https://www.doz.pl/apteka/p1814-Heel-Euphorbium_S_aerozol_do_nosa_20_ml
Malutka, temat z opowieściami byłby super, ja bym czytała, i pewnie niejedno bym mogła tam napisać o moim zgąbczeniu mózgowym ciążowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 11:54
Strazaczka1990, Malutka92, Gumcia lubią tę wiadomość
-
Zobaczcie jaki ładny zestaw na fb znalazłam
cena 25zl również mogą być błękitne trójkąciki tylko zastanawiam się czy serduszko dla chłopczyka będzie ok? Pani szyje rozmiary również dla noworodków więc chyba zamówię na jesień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/853651acba14.jpgStrazaczka1990, A_n_k_a_80, m.k.83, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:We wtorek bede robic badania moczu na wizyte mam nadzieje,ze bedzie ok
Poszlas w koncu na L4? -
dzień dobry, chociaż po kłótni z mężem o przemeblowanie pokoju dziennego (nie wiem co go nagle opętało) już nie taki dobry... ale za to nadrobiłam Was
z dobrych wiadomości udało mi się zapisać na jutro na 8 rano na wizytę z tymi wynikami moczu podejrzanymi, pieczę trochę mniej, chociaż za każdym razem przy sikaniu czy chyba średnio tak czy siak. Mam nadzieje, że lekarka chociaż na chwilkę spojrzy na malucha na usg, bo jakieś dziwne sny mam ostatnio odnośnie Bąblazobaczymy....
za oknem wiatr i szaro-buro, rano obudziłam się z lekkim bólem gardła, więc już działam z szałwią i tantum verde, żeby zatrzymać jakiegoś diabła.
Gumcia ja używam poprzednio ten prenalen spray, był spoko, pomocny na pewno.
Ehhhh co za głupia niedziela
Gumcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymogłabym dostać medal za ciamajdę roku w ciąży, zamiast wsypać szczyptę tymianku do ziemniaków mi wpadło od razu pół opakowania
dziś eksperymentuję w kuchni i już widzę że wyszło nie tak jakbym chciała. Mianowicie robię kieszonki z piersi kurczaka nadziewane cukinią, młodą cebulką, czosnkiem i suszonymi pomidorami, ale mam tak tępe noże że piersi na wylot przekroiłam i nie wyglądają tak pięknie pospinane żeby tylko farsz nie uciekł podczas pieczenia. Miałam dodać jeszcze mozzarellę, ale się nie zmieściła
m.k.83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinzynierka wrote:U nas dziś schab z oscypkiem i żurawina, no i znów będę glodowac , bo znów na bobiad mięso... Zadowole się mizeria.
-
Ja chcę dzis pizze, ale mąż przyznał że jadł pizze 3 razy w tym tygodniu(!!!), bez mojej wiedzy, i juz nie ma ochoty ponownie.
Pewnie skończy się na makaronie z pesto i rybie, to nasz taki szybki obiad jak nie ma co zjesć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mieso mielone samemu zmielone to bez porownania, tez czuje roznice
tez eksperymentuje z mielonymi i dodaje do srodka to co mam, pieczarki, czasem ogorka kiszonego.
U mnie dzisiaj udka z kurczaka z frytkami z piekarnika z salatka z pekinki i do tego kompocik truskawkowo-jablkowo-gruszkowy
caly czas w kosciele myslalam i tym obiedzie, a pod koniec musialam wyjsc na zewnatrz bo prawie bym zemdlaladuszno bylo i cieplo
-
agatia wrote:Dobrze, że masz skierowanie uspokoisz się
gdzie będziesz robiła na Winiarach? Jak tak to weź cytrynę mi pozwoliły wycisnąć
no i ze 2,5h posiedzisz bo najpierw robią na czczo u jak jest ok to.wtedy z obciążeniem.
No i tak jak pisały dziewczyny 3 dni przed jedz normalnie,nie.unikaj slodyczy, napojów, ziemniaków, majonezu itp. Bo inaczej wynik może być fałszywy.dzieki za info, dobrze wiedziec za wczasu
a wode one mi dadza czy ja musze miec buteleczke niegazowanej? A moze byc tak ze jak na czczo nie jest ok to nie robia OGTT?
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Tak, na winiarach robie wszystkie badania bo przez tamta przychodnie mnie lekarz kieruje
dzieki za info, dobrze wiedziec za wczasu
a wode one mi dadza czy ja musze miec buteleczke niegazowanej? A moze byc tak ze jak na czczo nie jest ok to nie robia OGTT?