X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U nas przedswiatecznie dzisiaj barszcz biały z jajkiem sadzonym :-) a teraz ide robic mielone z pieczarkami i mizeria :-)
    Glodna jestem jak wilk :-D
    U mnie na obiad stek z ziemniakami mizeria i sosem .:) oby Maleństwo to przyjęło

Malutka92 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? To beda nasze ostatnie swieta bez maluchów! Już nigdy nie będą takie same...nie mogę się doczekać Bożego Narodzenia :)

U mnie w domu nie bylo nigdy takiego uroczystego sniadania. Symbolicznie jadlo się...jajecznice której ja za dziecka nie jadłam. U męża podobnie -zanim obudził się już pojedli. Dlatego tym bardziej staramy się razem, aby ten dzień był szczególny :) muszę tylko pamiętać żeby w piekarni w piątek zamówić okrągły chlebek na żurek bo czasem zapominam:P

Strazaczka1990, mmargol, Behemottka, violett lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w domu zawsze było uroczyste śniadanie ze smakołykami, a dodatkowo dzieci szukały prezentów od zajączka, które były pochowane w domu lub w ogrodzie - zwykle dostawało się słodycze lub naprawdę drobnostki :)

m.k.83, Strazaczka1990, mmargol, violett, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry mamusie!
    Prosze was o radę jak jeszcze mogę wygonić katar, taka byłam dumna że się tak 3mam :( z waszych rad pamietam ząbek czosnku w nos ale mało pomógl... czy jest coś jeszcze zebym była w stanie jakkolwiek oddychać? :(

Witam się niedzielnie:)

Na katar uciążliwy polecam ten spray, mozna nawet u dzieci stosować, mi polecił to lekarz:
    https://www.doz.pl/apteka/p1814-Heel-Euphorbium_S_aerozol_do_nosa_20_ml

Malutka, temat z opowieściami byłby super, ja bym czytała, i pewnie niejedno bym mogła tam napisać o moim zgąbczeniu mózgowym ciążowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 11:54

Strazaczka1990, Malutka92, Gumcia lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki ładny zestaw na fb znalazłam :) cena 25zl również mogą być błękitne trójkąciki tylko zastanawiam się czy serduszko dla chłopczyka będzie ok? Pani szyje rozmiary również dla noworodków więc chyba zamówię na jesień :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/853651acba14.jpg

Strazaczka1990, A_n_k_a_80, m.k.83, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    We wtorek bede robic badania moczu na wizyte mam nadzieje,ze bedzie ok :-)
    Poszlas w koncu na L4?
    Niestety muszę doczekać do maja. Byłam 4 dnu w styczniu na l4 i okazało się, że muszę od tegi czasu 3 pełne msc przepracować, żeby mieć dobry zasiłek. A to moje pierwsze l4 w życiu było, pech:/ na szczęście czuję się ok, więc mam nadzieję, że dotrwam.

• martta Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, chociaż po kłótni z mężem o przemeblowanie pokoju dziennego (nie wiem co go nagle opętało) już nie taki dobry... ale za to nadrobiłam Was :)
    z dobrych wiadomości udało mi się zapisać na jutro na 8 rano na wizytę z tymi wynikami moczu podejrzanymi, pieczę trochę mniej, chociaż za każdym razem przy sikaniu czy chyba średnio tak czy siak. Mam nadzieje, że lekarka chociaż na chwilkę spojrzy na malucha na usg, bo jakieś dziwne sny mam ostatnio odnośnie Bąbla :/ zobaczymy....
    za oknem wiatr i szaro-buro, rano obudziłam się z lekkim bólem gardła, więc już działam z szałwią i tantum verde, żeby zatrzymać jakiegoś diabła.
    Gumcia ja używam poprzednio ten prenalen spray, był spoko, pomocny na pewno.
    Ehhhh co za głupia niedziela :(

Gumcia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłabym dostać medal za ciamajdę roku w ciąży, zamiast wsypać szczyptę tymianku do ziemniaków mi wpadło od razu pół opakowania :/ dziś eksperymentuję w kuchni i już widzę że wyszło nie tak jakbym chciała. Mianowicie robię kieszonki z piersi kurczaka nadziewane cukinią, młodą cebulką, czosnkiem i suszonymi pomidorami, ale mam tak tępe noże że piersi na wylot przekroiłam i nie wyglądają tak pięknie pospinane żeby tylko farsz nie uciekł podczas pieczenia. Miałam dodać jeszcze mozzarellę, ale się nie zmieściła :P

m.k.83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś schab z oscypkiem i żurawina, no i znów będę glodowac , bo znów na bobiad mięso... Zadowole się mizeria.

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    U nas dziś schab z oscypkiem i żurawina, no i znów będę glodowac , bo znów na bobiad mięso... Zadowole się mizeria.
    mogę Ci podrzucić jeszcze surówkę z pomidorów i młodej cebulki w zamian za kawałek mięsa - ja bym mogła jeść mięso codzienne :D

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę dzis pizze, ale mąż przyznał że jadł pizze 3 razy w tym tygodniu(!!!), bez mojej wiedzy, i juz nie ma ochoty ponownie.

Pewnie skończy się na makaronie z pesto i rybie, to nasz taki szybki obiad jak nie ma co zjesć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:29

34bwsek2p5pf20kh.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja sie pochwale
    U nas idz na obiad zeberka zapiekane w kapuscie kiszonej mniam
    Milego I smacznego dnia zycze.:)

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a u mnie przepis z książki kucharskiej dla dzieci (blw) kotlety mielone z serem mozzarellą :) do tego sałatka z pora :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię dodawać do mielonych różne dodatki - paprykę, pieczarki, ser...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja tak samo :-) nie kupuje nawet gotowego mielonego tylko sama miele miesko :-D duzo smaczniejsze

Pewnie że tak, i wiadomo co się mieli :) Zwłaszcza jak mam dać to dziecku. Ale mi nawet inaczej smakuje :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieso mielone samemu zmielone to bez porownania, tez czuje roznice :-) tez eksperymentuje z mielonymi i dodaje do srodka to co mam, pieczarki, czasem ogorka kiszonego.
    U mnie dzisiaj udka z kurczaka z frytkami z piekarnika z salatka z pekinki i do tego kompocik truskawkowo-jablkowo-gruszkowy :-)
    caly czas w kosciele myslalam i tym obiedzie, a pod koniec musialam wyjsc na zewnatrz bo prawie bym zemdlala :-( duszno bylo i cieplo

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 19:01

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dobrze, że masz skierowanie uspokoisz się :) gdzie będziesz robiła na Winiarach? Jak tak to weź cytrynę mi pozwoliły wycisnąć :) no i ze 2,5h posiedzisz bo najpierw robią na czczo u jak jest ok to.wtedy z obciążeniem.
    No i tak jak pisały dziewczyny 3 dni przed jedz normalnie,nie.unikaj slodyczy, napojów, ziemniaków, majonezu itp. Bo inaczej wynik może być fałszywy.
    Tak, na winiarach robie wszystkie badania bo przez tamta przychodnie mnie lekarz kieruje :-) dzieki za info, dobrze wiedziec za wczasu :-) a wode one mi dadza czy ja musze miec buteleczke niegazowanej? A moze byc tak ze jak na czczo nie jest ok to nie robia OGTT?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol w teorii wynik powyżej 126 (w dwukrotnym badaniu )świadczy o normalnej cukrzycy i nie wolno robić krzywej. Moje lab tego nie praktykuje. Inne krew badają tez glukometrem.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Tak, na winiarach robie wszystkie badania bo przez tamta przychodnie mnie lekarz kieruje :-) dzieki za info, dobrze wiedziec za wczasu :-) a wode one mi dadza czy ja musze miec buteleczke niegazowanej? A moze byc tak ze jak na czczo nie jest ok to nie robia OGTT?
    Ja jak robiłam i była ze mna inna cieżarna i jej w na czczo wyszło powyżej 90 (miała około 100) to nie zrobili jej badania.

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ