WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie
u mnie tez szaro buro, a to przeciez pierwszy dzien wiosny - gdzie ona jest?
Moj maz sie rehabilituje za ostatnie dni zlosci i robi mi jajcowe na sniadankoa jeszcze jak pamietal i kazal mi wziac tabletki przed sniadaniem
Milego dnia dziewczyny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Little a do kiedy te promocje? orientujesz sie?
mam tylko jedne ciążowe spodnie i spódniczkę, z której kompletnie nie jest zadowolona, ale dałam 10 zł + wysyłka, więc nie będzie mi żal jej wyrzucić do kontenera z odzieżą używaną - ryzyko zakupów na aukcjach allegro
ja chwilowo uciekam, wrócę przed południem -
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:Witam i ja
obudzilam sie z bolem z prawej strony centralnie przy kregoslupie,skad sie to wzielo to nie wiem..
ale nic nie przechodzi.
Spróbuj delikatnie sie porozciągać, zrób sobie "koci grzbiet", itp. Mi kręgosłup tez czasami daje do wiwatu, ale to raczej kwestia tego, ze zaczynam przybierać na wadze, mam mniej ruchu niż zwykle i tego co tak naprawdę z nim sie dzieje: przepukliny na odcinku L-S, zwyrodnienia i ześlizgiwanie sie wyrostków kolczystych. Niestety skutek zbyt szybkiego postawienia na nogi po wypadku samochodowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:18
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry mamusie!
Prosze was o radę jak jeszcze mogę wygonić katar, taka byłam dumna że się tak 3mamz waszych rad pamietam ząbek czosnku w nos ale mało pomógl... czy jest coś jeszcze zebym była w stanie jakkolwiek oddychać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:47
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Behemotka zazdroszczę tych ruchów, już nie mogę się doczekać!
mój jak chrapie to dostaje z łokcia i przestaje na jakiś czas:) ale on chrapie tylko po alkoholu.
Mój też. To test lepszy niż alkomat;DStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
co do badania glukozy to poprosilam lekarza o skierowanie na obciazenie 75 glukoza bo niepokoil mnie wysoki wynik na czczo, mowil ze zalezy do jakich norm sie kto odnosi, on zawsze do tych na sprawozdaniu ale dal skierowanie zeby mnie uspokoic, bede to robic zaraz po swietach niestety, nie bede sie obzerac w poniedzialek skoro wtorek od rana OGTT.. moze macie jakies wskazowki co do tego badania? kolezanka mowila ze podobno mozna z cytryna to wypic? to prawda? duzo w ogole kosztuje w aptece ta glukoza 75? pytania do tych co robily
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:55
-
Malutka92 wrote:Sudafed HA,niestety tylko on mi pomaga,ale nigdy nie bralam calej dawki tylko odrobinke. Doslownie po chwili wszystko odchodzi na dlugo
ja znalazłam w necie jeszcze Prenalen Katar - miałaś z tym też do czynienia?
-
nick nieaktualnyJa też się witam, trochę pochmurno i u mnie, ale może później słońce się przebije
Planowałam dzisiaj zakupy ciuchowe, ale nie wiem, czy zechce mi się wyjść z domu
Dziewczyny, a na tym etapie to nasze maleństwa, w którym miejscu dokładnie sa ulokowane, orientujecie się?
Bo chyba na pewno wyszły już ponad kość łonową? -
violett wrote:Ja też się witam, trochę pochmurno i u mnie, ale może później słońce się przebije
Planowałam dzisiaj zakupy ciuchowe, ale nie wiem, czy zechce mi się wyjść z domu
Dziewczyny, a na tym etapie to nasze maleństwa, w którym miejscu dokładnie sa ulokowane, orientujecie się?
Bo chyba na pewno wyszły już ponad kość łonową?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 10:10
violett, Strazaczka1990, m.k.83, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mmargol
glukoza kosztuje około 5 zł
u mnie w lab nie pozwalaja pić z cytryną , ale zawsze mozesz ją ze sobą wziąć
3 dni przed testem musisz"normalnie"się odżywiać, czyli około 150g węglowodanów na dzień musisz zjadać.mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:co do badania glukozy to poprosilam lekarza o skierowanie na obciazenie 75 glukoza bo niepokoil mnie wysoki wynik na czczo, mowil ze zalezy do jakich norm sie kto odnosi, on zawsze do tych na sprawozdaniu ale dal skierowanie zeby mnie uspokoic, bede to robic zaraz po swietach niestety, nie bede sie obzerac w poniedzialek skoro wtorek od rana OGTT.. moze macie jakies wskazowki co do tego badania? kolezanka mowila ze podobno mozna z cytryna to wypic? to prawda? duzo w ogole kosztuje w aptece ta glukoza 75? pytania do tych co robily
Glukoza w aptece 75g kosztuje do 10zl.
Kup sobie gazetkę bo będziesz siedzieć 2h tam i proszę siedź na krześle nigdzie nie biegaj bo wyniki będą zafalszowane.
Spalisz cukier a to nie o to chodzi.
Więc siedzimy grzecznie na krześle czytamy gazetkę i pilnuje czasu.
Czas się mierzy od ostatniego łyka.
Piłam sama i z cytryną faktycznie z cytryną lepiej przelkniesz więc przy okazji kup cytryną i poproś żeby Ci wcisnely sok bo one pewnie Ci nie dadzą.
Nie pijemy nawet wody czekając na pobranie krwi.
Ciesz się że dostałaś skierowanie będziesz spokojniejsza.
Powodzenia i czekamy na wyniki.
Mam nadzieję że będą w normie:-)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 10:22
mmargol lubi tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:Ostatnio przegladalam wyniki badan i dojrzalam,ze w Lutym mialam jednak badana glukoze z krwi i jest tam wynik 60. Czyli chyba jest ok
pamiętaj tylko, ze tp jest dolna granica(mnie i tak obowiazuje od 70), nizej juz nie może być na pewno wg ogólnych norm -
violett wrote:Ja też się witam, trochę pochmurno i u mnie, ale może później słońce się przebije
Bo chyba na pewno wyszły już ponad kość łonową?
Dwa tygodnie temu lekarz mówił, że dziecko jest na dole, bardzo nisko, a wyżej koło pępka będzie koło 24 tygodnia.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Prawie zgadłaś!, teraz to polskie tereny, ale kiedyś były ukraińskie:) stąd wpływy na imiona. Podobają mi się
Mój kochany robi pyszne kluski na słodko na śniadanie. Mnie coś chyba bierze...
W tych sklepach jest tak gorąco wczoraj poszłam do Rossmanna i tesco i tak się zagrzałam, że jak wyszłam na zewnątrz nadal było mi gorąco i nie zapięłam kurtki. Muszę się szybko podleczyć bo nie chcę znów leżeć....
Odnośnie nosa - miałam z SOR u przepisany nasivin soft i 1x dziennie stosowałam pomogło ale z tym ostrożnie. Prenalen nawilża i oczyści trochę nos, ale nie odtyka. Polecam płukanie hipertoniczną wodą morską kilka razy dziennie i po takim płukaniu dopiero inne preparaty.