X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze że sól i cukier są niemal we wszystkim. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hej Dziewczyny, w końcu mam czas do Was zasiąść dziś i jutro Was nadrabiam, bo takich zaległości jeszcze nie miałam.

Przeczytałam ostatnie strony i przyznam, że u mnie też ogólny brak akceptacji imienia żeńskiego, choć dla mnie i dla męża ma ono pewien sentyment:) a mianowicie chcemy Karinkę. Strasze pokolenie niestety mówi, że jak koń...ciekawe czy też tak skojarzycie?

Z chłopcem mniejszy problem...ale od strony starszego pokolenia mojego taty były piękne imiona i stamtąd po pradziadku ściągnęliśmy Maksyma. Prababcia była Anastazja, babcia Nina, a jej siostra Nadzieja, ładnie tak:)

Ja nie mam motylków, a wyczekuję na nie z napięciem:(
    A nie masz może Ukraińskich korzeni? U nas też jest babcia Anastazja ( Nastka) i ciocia Nadzieja ( Nadzia) a i Zenobia jest np. z kolei z drugiej stronie Rosyjskie : Wiera Aleksy Katja :) tak mi się skojarzyło i jeszcze mi się Galina i Taisa przypomniało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:09

Bratek lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Przeszukalam internet w celu odgadniecia plci :-) wizyta dopiero,a moze juz w czwartek,ale obawiam sie,ze nadal nie poznamy plci naszego maleństwa :-P W necie jest mnostwo sposobow,a zastanowilo mnie jedno twierdzenie odnośnie ilosci uderzen serduszka na minute. Powiadaja,ze powyzej 140/min zwiastuje dziewczynke,a poniżej chlopca. Jak to bylo u was z <3 ? A sporo juz z was zna płeć,ciekawi mnie ile w tym prawdy? I czy faktycznie tak jest

Malutka u mnie też na odwrót - chłopaczek będzie a serduszko pukało 160 na minutę :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pukało 161, to Fasolinka?

Malutka92 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam opuścić stanowisko przy komputerze na kanapie bo miałam niespodziewanego gościa:)Brat miał przymusowy postój w Warszawie i postanowił zajrzeć niespodziankowo-urodzinowo(ponad tydzien temu obchodziłam). Nie widujemy się często z racji odleglości, także bardzo mnie ucieszyła ta wizyta.
    Angela89 wrote:
    Jesteś w ciąży możesz być nie zdecydowana :D
    Mowisz? Póki co to nie rozpisałam się w tym pamiętniku, a do tego trochę mi skrzydła podcięto;)

Ładne te imiona padały:)

Teraz czekam na męża ale chyba zaraz zasnę, o dziwo dzień był pełen wrażeń, a nie zapowiadało się. Dobrej nocy dziewczyny.

Może spróbujcie herbaty z pokrzywy na te opuchniete nogi, jesli nie macie chorych nerek. Mojej mamie zalecono, ona ma dodatkowo cukrzycę więc puchną nogi często.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:11

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Będę szukała ich na pewno. Myślałam, że te puchnięcie to jakiś wybryk pogodowy. Ale niee.
    W sklepach medycznych albo na Allegro. W rajstopiarniach ich nie znajdziesz. Są dość drogie, ale bardzo wytrzymałe.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie ma mnie tu, bylam zapisana do wrzesniowek, co prawda chyba tylko trzy razy tam zasjrzalam, tempo postow bylo zawrotne wiec sobie odpuscilam, jezeli tu swiat kreci sie wolniej to mam nadzieje zagladasc od czasu do czasu :-)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana - no cóż;). Sama oceń. Od 16 lutego wypisałyśmy 458 stron, czyli średnio prawie 14 stron dziennie :). Szybko to czy wolno? Oczywiście, zaglądaj kiedy możesz -zawsze fajnie mieć wiecej koleżanek!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu dzisiaj była rybka w brzuchu, tym razem po kolacji. Maluszek chyba lubi domowe hamburgery;). M. sie tym wzrusza :). Codziennie mnie gładzi po brzuchu. Wspomniałam mi dzisiaj, ze muszę liście zimowe wygarnąć z ogrodowych zakamarków, to usłyszałam, ze on mi koniecznie pomoże, bo ja nie mogę ciężko pracować :)

Z innej beczki... Pisaliście o porządkach świątecznych... U mnie okna = obraz nędzy i rozpaczy... Od roku nie myte (co prawda u mnie deszczu mało, ale kurzy sie). Ale zdecydowaliśmy, ze trzeba te okna wymienić, wiec nie będę myła i już. A na święta bedą brudaski. No i co z tego?

Muszę sie wziąć też i za inne remonty... Chcemy skończyć nasza łazienkę i trzeba wymienić system klimatyzujacy bo jest już stary, huczy, buczy i lada chwila kopnie w kalendarz. A tak sie nic nie chce!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 2trymestrze ;-) nareszcie ;-)

Macioszczyczka, violett, martta, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka witaj;)
    U mnie też wczoraj nastał ten dzień ;)

A mnie rajstopy dla ciężarnych denerwują, przez dwa szwy.na brzuchu które w sukienkach dzianinowych wyglądają jakbym je sobie tyłem do przodu założyła :p

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce spac a M. chrapie! Normalnie to chrapie tylko jak chory, a dlaczego teraz to nie wiem... Nie chory przecież... I tak od dwóch tygodni co jakiś czas sie wynoszę do gościnnego bo szlag mnie trafia jak zasnąć nie mogę. Teraz tez nie mogę. Aaaaaaa!!!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Mi pukało 161, to Fasolinka?

Z tych przepowieści to Fasolinka;P

A i tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 07:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Inzynierka witaj;)
    U mnie też wczoraj nastał ten dzień ;)

A mnie rajstopy dla ciężarnych denerwują, przez dwa szwy.na brzuchu które w sukienkach dzianinowych wyglądają jakbym je sobie tyłem do przodu założyła :p

Mnie denerwują, bo ten klin mi zjeżdża na uda i mnie gilgocze:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja chce spac a M. chrapie! Normalnie to chrapie tylko jak chory, a dlaczego teraz to nie wiem... Nie chory przecież... I tak od dwóch tygodni co jakiś czas sie wynoszę do gościnnego bo szlag mnie trafia jak zasnąć nie mogę. Teraz tez nie mogę. Aaaaaaa!!!

Ja od od 5.30 na nogach bo mój też chrapię, jak stara lokomotywa... A jak mu zwracam uwagę to się oburza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też chrapie, dlatego muszę spać w stoperach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    A nie masz może Ukraińskich korzeni? U nas też jest babcia Anastazja ( Nastka) i ciocia Nadzieja ( Nadzia) a i Zenobia jest np. z kolei z drugiej stronie Rosyjskie : Wiera Aleksy Katja :) tak mi się skojarzyło i jeszcze mi się Galina i Taisa przypomniało
    Prawie zgadłaś!, teraz to polskie tereny, ale kiedyś były ukraińskie:) stąd wpływy na imiona. Podobają mi się:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka zazdroszczę tych ruchów, już nie mogę się doczekać!
    mój jak chrapie to dostaje z łokcia i przestaje na jakiś czas:) ale on chrapie tylko po alkoholu.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mnie denerwują, bo ten klin mi zjeżdża na uda i mnie gilgocze:P
    nie będą zjeżdżały jak brzuchy urosną :) ogólnie się fajnie nosi ale te szwy..... hihi

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już tez na nóżkach - trzeba zrobić jakieś śniadanko, bo w brzuchu już burczy ;)
    Kurczę, jakoś szaro na dworze sie znowu zrobiło :/ dobrze, ze wczoraj zmieniłam z córa opcje basenu na dziś i wykorzystałyśmy słoneczko na spacer. Było super. Zabrałam młoda nad zalew, obok jest stadnina koni, płac zabaw. Wyszalala sie na rowerze i padła wieczorem jak aniołek ;)
    Co do ruchów. Ja przy T czułam ok. 14 Tyg. Teraz już je czuje. Ale to takie delikatne zaznaczenie, ze ktoś tam w środku jest. Czasami puknie raz a potem cisza, czasami poprzesuwa sie. I jest to bardzo przyjemne. Zwykle kilkanaście minut po jedzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 08:49

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ