X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja jak robiłam i była ze mna inna cieżarna i jej w na czczo wyszło powyżej 90 (miała około 100) to nie zrobili jej badania.
    o kurcze, czyli to mozliwe.. poprzednim razem na czczo mialam 5,5 czyli jakby 99... mam nadzieje, ze mi zrobia, w koncu o to chodzilo hm

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuję się zmobilizować i zrobić porządek w szafie, co nie jest takie proste, część rzeczy do oddania, część do schowania, w nadziei że po porodzie się w nie zmieszczę :P i zrobię przy okazji miejsce na nowe ciuchy :D

a tak z innej beczki, jak to jest z chodzeniem na obcasach w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :).

Mąż chrapał jeszcze trochę, ale zasnęłam i jakoś noc przeżyłam. Oczywiście ze mam zatyczki w uszach, bez tego nie zasnę gdziekolwiek, nawet sama - taki mam czuły sen ;) M. ostatnio chrapie na lewym boku, wiec mowię mu, zeby na prawy. Ostatnio mi wypomniał, ze lekarze wlasnie zalecają spać na lewym, wiec ja mu na zdrowie szkodzę.... Ech...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu święta zawsze były z pompą, uroczyste śniadanie, potem wizyty rodzinne itd... :). Lubie Wielkanoc.

W tym roku chyba zrobię żurek z kiełbaska i moze quiche :) A na kolacje gdzieś chce M. wyciągnąć. W USA Wielkanoc przechodzi jakoś bez echa :(. Są niby jajeczka czekoladowe i zajączki w sklepach, ale nie ma takiej atmosfery - święconki nie ma... Na moim osiedlu zarząd chyba organizuje poszukiwania jajeczek dla dzieci, to moze za dwa lata zaczniemy chodzić. Tylko o ile pamietam dla małych dzieci to było mało fajne, bo starsze szkraby od razu wszystko znajdują. Już widzę jak wspomagam mojego człowieczka, przynoszę własne jajeczka i tak "pomagam" mu szukać ;)

Strazaczka1990, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 19:01

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 - Ten troll pamiętnikowy też do mojego zawitał... To jakaś zgorzkniała, zazdrosna osoba jest. Najgorzej, ze system nie daje mi usunąć jej komentarza. Bo ja sie nie cyrtolę, to nie opinia, to troll.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol mi wodę dolali, więc spokojnie :)
    Jeżeli cukier jest tak jak pisze Kamcia powyżej 125 to nie.robią obciążenia. Ale raczej u Ciebie nie ma o tym mowy :)
    Mi w pietwszej ciąży przy na czczo 100 nie zlecili krzywej, dopiero w 28tc. Chyba "przeoczenie", potem na czczo było ok, więc może to jednorazowy wyskok ze stresu.
    Weź gazetki albo.książkę bo się tam nasiedzisz :)
    pomimo, ze ze skierowaniem to moga nie zrobic nawet przy 100? czyli wychodzi na to, ze traktuja to jako dobry wynik jeszcze :-) wlasnie tak mysle zeby wziac ksiazke :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Wielkanoc jak i Wigilię całą rodzina zasiada do jednego stolu:) jest Nas około 25osob;)
    Dla dzieci zawsze jest zajączek.A na Święta pełno paczek.

Obiad zjadlam ale z sosu zrezygnowalam balam się ruszyć.

Behemottka bardzo mi się podobają te Twoje stópki na awatarku :)

Behemottka, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was będę nadrabiała, a tym czasem z okazji pierwszego dnia wiosny, dziele sie z Wami duża porcja witamin :)
    Postanowiłam zrobić sałatkę owocowa, któraś chętna?
    43f06154b3307167med.jpg

Strazaczka1990, Behemottka, mysza0406, martta, m.k.83, mmargol, Macioszczyczka, Bratek, Gumcia lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Zaraz Was będę nadrabiała, a tym czasem z okazji pierwszego dnia wiosny, dziele sie z Wami duża porcja witamin :)
    Postanowiłam zrobić sałatkę owocowa, któraś chętna?
    43f06154b3307167med.jpg
    Mniam ale chęci narobilas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:56

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dzien dobry :).

Mąż chrapał jeszcze trochę, ale zasnęłam i jakoś noc przeżyłam. Oczywiście ze mam zatyczki w uszach, bez tego nie zasnę gdziekolwiek, nawet sama - taki mam czuły sen ;) M. ostatnio chrapie na lewym boku, wiec mowię mu, zeby na prawy. Ostatnio mi wypomniał, ze lekarze wlasnie zalecają spać na lewym, wiec ja mu na zdrowie szkodzę.... Ech...
    mam dokładnie tak samo, aż się zastanawiam jak to będzie z spaniem bez zatyczek przy dziecku :P

Wysłany: 20 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano tak leże że Sławkiem a on zadał mi pytanie co sądzę o imieniu Ashley ? Imię ładne ...a Szarika? Imię kojarzy mi się z psem .Jemu podobają się takie imiona dla dziewczynki.

Myślę nad prowadzeniem pamiętnika .Ale jak mają mi komentować glupio dziewczyny ze starego forum .To nie za bardzo mi się chce ;( się denerwowac

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Behemottka bardzo mi się podobają te Twoje stópki na awatarku :)
    Moje kulfony rozmiar 42? ;)

Pisz pamiętnik! Będę czytać wiecej swoich, a nie obcych co to już za chwilę urodzą i pewnie znikną;)

Robotka a Twój pamiętnik kiedy zostanie odkurzony?

U nas pamiętniki mają jeszcze Macioszczyczka i Inżynierka. Wiecej pamiętników nie znam, są jakieś? Chętnie czytam wiec do roboty dziewuchy :)

Strazaczka1990, m.k.83 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mam dokładnie tak samo, aż się zastanawiam jak to będzie z spaniem bez zatyczek przy dziecku :P
    O tym samym myślę!! A w zatyczkach śpię już chyba 15 lat, bez nich nie zasnę :(

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    O tym samym myślę!! A w zatyczkach śpię już chyba 15 lat, bez nich nie zasnę :(
    martwi mnie to tym bardziej, że mój mąż ma tak głęboki sen, że dziecko jak zacznie płakać to nawet się nie obudzi :/ nawet wybuch z armaty go nie ruszy :/

ja zaraz chcę na sklepy jechać, sprawdzę co jest w H&Mie na promocji i czeka mnie wielka misja poszukiwawcza prezentu urodzinowego dla mojej mamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 16:03

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzis rano tak leże że Sławkiem a on zadał mi pytanie co sądzę o imieniu Ashley ? Imię ładne ...a Szarika? Imię kojarzy mi się z psem .Jemu podobają się takie imiona dla dziewczynki.

Myślę nad prowadzeniem pamiętnika .Ale jak mają mi komentować glupio dziewczyny ze starego forum .To nie za bardzo mi się chce ;( się denerwowac
    A w Polsce pozwolą Ashley, czy wpiszą Aszlej?

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 20 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Wlasnie nie wiem.On wychował się w Anglii i ma takie wymysły ;) ale imię ładne ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka odkurzyłam go dzisiaj rano hihi :) muszę częściej coś pisać bo potem nawet fajnie na wyrywki się do tego wraca:)

Strażaczko a to Ty jesteś tą Strażaczką z różowego forum co miała męża strażaka i sama była strażakiem? poznałyśmy się mniej więcej na początku mojej przygody z ovu jakieś 3 lata temu?
    nie wiem czy to dokładnie Ty bo ilość postów u Ciebie jak na tak długi czas bytowania na forum mi się nie zgadza;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    w Polsce podobno możesz nadać imię nawet zdrobniałe, coś się w przepisach zmieniło więc nawet w dowodzie możesz mieć teraz Gośkę, Kaśkę czy Asię ;) więc myślę że Ashley pozwolą

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)

Wysłany: 20 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Behemottka odkurzyłam go dzisiaj rano hihi :) muszę częściej coś pisać bo potem nawet fajnie na wyrywki się do tego wraca:)

Strażaczko a to Ty jesteś tą Strażaczką z różowego forum co miała męża strażaka i sama była strażakiem? poznałyśmy się mniej więcej na początku mojej przygody z ovu jakieś 3 lata temu?
    nie wiem czy to dokładnie Ty bo ilość postów u Ciebie jak na tak długi czas bytowania na forum mi się nie zgadza;)
    Tak Kochana to ja ale ja się z mężem strazakiem rozwiodlam .Moje malzenstwo trwalo 1,5roku.Pamiętam Cie doskonale :) Nie zgadza bo odkąd zaczęło się zgrzyty zdrady to przestałam wlazic na różowa stronę.Zapomnialam hasla .I byłam zmuszona założyć sobie nowe konto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 16:11

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ