WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDostalam prace !!!!!!!!!!!!!!
Cioteczki bardzo bardzo wam dziekuje za wsparcie i wasza moc!!!!!
W pon na badania, w czwartek zaczynam prace , z urlopem nie bedzie problemu dostane a jutro jade wypowiedzenie zlozyc .
😘😘😘😘😘😘😘😘kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258, Skali89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA no mowilas hihi
Dzieki jescze raz za dobre slowo.
Ja w biegu.
Wrocilam wlasnie ze szkoly maz napisala ze auto sie zepsulo i jedzie bardzo powoli a mial odebrac werke wiec nakarmilam roberta i biegiem po nia.
Wlasnie robie obiad.
Na 17:00 mam zebranie i nie wiem czy pojde bo maz musi isc do garazu naprawic auto zeby jutro do pracy jechac bo ja auto potrzebuje.
Ahhhhh
I musze nianie zalatwic .
Wystawic ogloszenie ale pierw to musze okreslic kiedy mi potrzebna.
W zlobku musze zglosic ze maja mi dziecko przyjac od 6:00 bo przeciez przyhodza na 6:30 pani kier im kazala.
-
Zabka !
Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!! brawo!!!!!!
wiedzialam !!
czyli ZUSik ? : moja mama tam chba z 20 lat pracowalahehehe
ciesze sie meeeega!!
a to jak Roberta bedziesz przyprowadzac na 6:00 a nie 6:30 to musisz to zglosic?
jak dzis w przedszkolu??żabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDzieki:-)
Nooooo tez bym tyle chxiala tam spedzic a nawet wiecej pod warunkiem dobrego stolka.
Zobaczymy czas pokaze jak to bedzie.
Wrocilam nie dawno z zebrania.
Usiadlam do kalendarza grafiku.
Na wakacje pracowalabym praktycznie za darmo no na jakies waciki zostanie wszystko by szlo na nianie.
I co? Maz robi pod gorke!
Twierdzi ze pojdzie na l4!!!!
Cycki mi opadaja siekiera wisi kurwa zagryze serio.
Czlowiek chce ogarnac wszystko przed pojsciem do pracy a on pod gorke mi.....
Az sie odechciewa wszystkiego.
Szkoda gadac.
I glupie docinki ze uciekam ze ih nie kocham no tak jak stoi przed faktem dokonanymni koniec laby to sie glupio gada.
W przedszkolu jak dzikus.
Dwie histerie poszlo o autka ahhhh ucieklam 30min przed czasem zakonczenia .
I dobrze bo potem telefon mialam a tego siebnajbardziej balam ze nie bede miala jak pogadac.
Jutro jade zawiezc wypowiedzenie
Tak sie ciesze ..a zarazem teraz smuce przez tego mojego meza. -
Zabka
Weź się w ogóle z nim w takie zagrywki nie angazuj i tyle.
Ja bym się tylko zapytała co ty zrobiła ts gdyby jego zabrakło za jakieś choćby 10 lat? (odpukac niech żyje długo) ale co wtedy? na rynku pracy po takiej przerwie? Poza tym może ty CHCESZ się rozwijać? Może tego po prostu potrzebujesz? Każdy ma swoje potrzeby i ty też. Nie jesteś niewolnica. Te czasy dawno minęły. Pracowac tez nie będziesz 24h na dobe, spokojnie dzieci wychowasz. Nie jedna wychowała na ludzi.
Przepraszam, że mi się rąk ulalo, wierzę, że twój mąż ma tylko pomrocznosc jasna i obawia się co to będzie ale normalnie takie teksty to by mnie wprowadziły z równowagi i się nie dziwię, że się wkurzylas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 19:33
-
nick nieaktualnyNatka no tak to ja tez odbieram.
Jemu chomikowi bardziej o kase chodzi.
W lipcu wydam 1260zl a w sierpniu 1590zl jak to uslyszap to zielony sie zrobil i zamierza isc na l4 od czerwca!!!!! Do konca sierpnia.
W czym tu logika? To co zarobie to on straci i na dodatek powie ze ma dosc i co wtedy?!
Do tego czarne wizje ma?
Jestem zla na niego!
Zamiast sobie zycie ulatwiac to pod gorke bez sensu.
A do pracy i tak pojde moze sie palic i walic mi to powiewa koniec roli mamusi w domu i tak wlasnie niewolnicy bo wszystkim tylko usluguje.
Tak dzieci wiecznie male nie beda a ja bede miala dobra posadke oby do emerytury.
Ja tez mam prawo sie rozwijac jak on.
Ahhhh szkoda ze bardziej nie jestem pyskata serio z reszta chyba bym rozwodl wziela albo by sie podporzadkowal -
Żabka
Ale dlaczego ma iść na dwa miesiące na L4? Albo Ty płacić 1500 za nianie ?
A co do tekstów..ne komentuje...bo bym udusiła !!!!!
Masz prawo a nawet bym rzekła obowiązek pracowac. Bo co jak coś mi się stanie? Co jak Wasze drogi się rozejdą?
Zostaniesz sama z dziecko j bez pracy? Siper ! Odpowiedzialne to by było bardzo!
Niech otworzy oczy !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyBo beda wakacje dariah a dzieci siedza w domu.
Robert ma jeden mc zlobek zamkniety a do zastepczego go nie dam bo sa panie straszne i dzieci nie chca chodzic.
A w sierpniu chce go wypisac skoro werka siedzi w domu to niech on zostanie a te pieniadze zaplace niani.
A maz by musial isc na l4 juz od 24.06 bo koniec roku szkolnego jest .
Wystawilam ogloszenie ze szukam niech mnie maz cmoknie w dooooope serio.
Dariah tak masz racje .
Z reszta tak jest zawsze to baba zostaje z niczym, z dziecmi i bez gorsza przy doopie a facet jak panicz i bez obowiazkow.
Moj to chomik szkoda mu kasy na nianie.
-
Żabka
Ok zlobek jest zamknięty mówiąc. A świetlica w szkole nie jest otwarta ? Albo jakieś zajęcia dla dzieci ?
Wtedy jeden miesiąc Robert w żłobku a Werka w świetlicy lib na zajęciach..a drugi mówiąc niania..
Może głupoty gadam...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnySzkola zamknieta juz pytalam.
A na zajecia ja wyslac to co tydzien po 400zl bo to kursami sa organizowane.
Ale to np w sali zabaw z kulkami! Plastyczne zadne wow.
Ale policzmy tydzien 400zl razy cale wakacje i na jedno wyjdzie nania posiedzi z dwoma na dworze .
Jedna sie odezwala 18zl za 1h!
Maz .....grzeczny i potulny jak baranek glupio zagaduje i wtraca sie w zabawe moja z robertem.
Sumienie ruszylo? Dotarlo?
No niestety chxe sie miec auto dom to trzeba zapierdalac i odkladac .
Zeby dziadki byly blisko a zdrugiej str co mi z tych dziadkow jak nie moga sie opiekowac nimi -
Niech mąż ci poda trzy LOGICZNIE UZASADNIONE ARGUMENTY i liczysz na zdania podrzedno lub nadrzednie złożone. Wtedy zacznij z nim gadać.
Kibicuje ci i nie poddawaj się. Jeśli TY chcesz pracować to to rób. Jeśli zaś TY chciałabyś zostać w domu to powiedziałabym ci zostań. Wiadomo, że kochasz dzieci, męża i zależy ci na nich ale w niektórych kwestiach jak samorealizacja i spełnienie trzeba być czasem egoista. I egoizm to nie tylko wada. To również zaleta.
Wiadomo, czasem są takie sytuacje jak niepełnosprawność dziecka (chociaż znam i takie przypadki gdzie babeczki pracowały w domu no ale ta niepełnosprawność nie jest też skrajna) i rezygnuje się z własnych aspiracji ale nie z hobby i nie z samokształcenia lub sytuację, gdzie status czy pozycja nie pozwalają by zostać w domu i trzeba do pracy isc. Chociaż to też czasem jest do pogodzenia. No aletu nie mado czynienia ani z jednym ani z drugim co nie?
Ja tylko powtórzę, zastanów się czego TY chcesz dla SIEBIE i to zrob.
Jak widzisz, świat stoi otworem i po długich i mozolnych poszukiwaniach ale udalo sięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 21:01
-
nick nieaktualnyWlasnie bede egoista!
Taka robota moze sie nie trafic, widze tam duze perspektywy choc moge sie mysli bo od osob ktore tam pracowaly slysze tylko zle slowa niechec zniesmaczwnie aleeee to nie znaczy ze mi sie tam nie bedzie podobac a nawet jesli bo przeciez twgo nie wiem mozna sie zwolnic jie przedluzyc umowy itd nikt mnie tam na sile nie trzyma.
Dla mnie jest najwazniejsze ze praca na jedna zmiane , wolne weekendy, praca za biurkiem w papierach moje marzenie chco karierw stawialam w bankowosci a tu nie musze robic planow uzerac sie z klientami czegoz chciec wiecej? dodatki to juz jakos mniej istotne pewnie bede je vardziej doceniac jak popracuje.
Czas dla dzieci dla mnie sie liczy , weekendy wolne z reszta maz sam doceni jak bedzie mogl co tydzien gdzies pojechac zwiedzac nie wyliczajac grosza.
Mam nadzieje ze od wrzesnia robert bedzie ladnie chodzil do przedszkola nie bedzie chorowal , ja zobacze czg sie tam robi nadgodziny jesli nie tak duzo to moze wtedy kiedy maz ma drugiw zmiany i ja musialabym dzieci odbierac nie zostawalabym tylko prosto do domu wtedy obeszlo by sie bez niani werke nauczylabym ze ma wracac sama do domu.
Z czasem bym poszukala czy jest miejsce u mnie w miwscie wtedy bym sie przeniosla zeby byc na miejscu.
Ale to plany odlegle.
Ciesze sie ze sie dostalam ze sie zachaczylam wyszlam z domu bede sie rozwijac a nie cofac bede robic to co chxe i odpoczne od tego.
Ja tez jestem czlowiek ale maz tego nie rozumie duzo by gadac .....
Olac to jestem egoistka i bede robic co chce ja tez mam prawo do rozwoju.
Czas nanczenia sie skonczyl.
Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość
-
A propos tego, żeby robić co się w życiu chce robić.
Moja znajoma rzuciła prace. Dziś oznajmiła mi, że do czerwca musi zbudować wybieg i pomieszczenie gospodarcze bo w czerwcu przyjeżdżają zamówione przez nią alpaki z Chile.
W pierwszym momencie mnie zatkało a potem stwierdziłam i dobrze, jak mają fundusze by w to zainwestować, jak właśnie TO chce robić to why not?? -
Zabka
Lubieee za egoizm!! ktory de facto dla mnie nie jest egoizmem tylko twartdym stapaniem po ziemi, glowa na karku, mysleniem na przysszlosc, o sobie i o dzieciach ale i o mezu, checi rozwoju, ambicji itd
Od miesiecy szukaals pracy, czegos co by Ci pasowalo, za biurkeim, w papierach, najlepiej stabilnie (panswtowka stabnilna) itd..!!!
nic tylko owtierac wino i sie cieszyc!!!
Jeszcze raz Ci baaaardzo gratuluje! ot jest super decyzja!!!
To co 16 zaczyansz??!!!
woooow! :dżabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
kilka lat słyszałam (nie bezpośrednio słuchalam) w pracy, ile to chetnych jest do nas
wczoraj byłam, drzwi otwierała mi najbliższa w pracy koleżanka, nie poznała po głosie , myslała że ktoś z CV...tak naprawde od 5 lat nie znaleźli za mnie porządnego zastepstwa-ktoś przychodzi i odchodzi, a tak naprawde teraz sa do obstawienie dwa stanowiska
porazka
a CV składaja "nauczyciele", ci do nas nie nadają się (wykształcenie)
po raz trzeci dosłownie moja dyr jest w ciąży równocześnie ze mnąsmutne ze ja dwa razy urodziłam, ona nie (szczegołów nie znam, ale pierwsza to CP, potem poronienie), mocno jej kibicuje. Skoro jest na zwolnieniu, mamy zastepstwo-wypisałam wniosek o urlop, ciążę przemilczałam
-
nick nieaktualny
-
Kamcia
Kiedyś też słyszeliśmy, że na nasze moejs e ludzie na płocie wiszą. Teraz już tak nie gadają, jest problem na rynku a my starzy pracownicy, którzy znamy ten tekst na hasło czy kogoś nie znamy kto by chciał tu do pracy przyjść między soba w zartach gadamy, by sobie ich z pilota sciagneliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:18