X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Izunia
    https://parenting.pl/portal/afp

Ja będę gadać z ginką za 2 tyg, czy mam robić AFP. Z synkiem robiłam, wyszło idealnie, a synek ma chorobę genetyczną naurilogiczno-skorna. A w AFP śladu nie było, że coś jest nie tak.
    A to jest ten test potrójny?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Izunia
    https://parenting.pl/portal/afp

Ja będę gadać z ginką za 2 tyg, czy mam robić AFP. Z synkiem robiłam, wyszło idealnie, a synek ma chorobę genetyczną naurilogiczno-skorna. A w AFP śladu nie było, że coś jest nie tak.

A w którym tygodniu ciąży robiłaś?

Następna wizyta wypada mi w 22tc czy to trzeba zrobić wcześniej?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Powinno się zrobić między 15 a 20 tc, ale ja oficjalną wizytę mam też później niż w 20 tc.
    Dzierzba nie wiem czy to jest potrójny ;) ja już.się gubię w tych badaniach. Teraz nic mi lekarka o tym nie mówiła, ale z synkiem robiłam to badanie w 18 tc.
    No tak po opisie mi się wydaje ale w sumie też nie wiem. Ja już żadnych dziadowskich, wróżbiarskich testów nie robię nawet jak mi będą chcieli za nie zapłacić :P

agatia, kamciaelcia lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po przerwie.
    Tylko pobieżnie byłam w stanie nadrobić te kilka dni i widzę, że jelitówka nie tylko mnie dorwała :( Na szczęście już trochę lepiej, męczyło mnie przez kilka dni, piję Smecte, biorę jakieś tabletki przeciwwymiotne i węgiel. Najlepsze jest to, że byłam pewna że to nawrót nudności, taki ze zdwojoną siłą. Dopiero mąż przyjaciółki(gin.) uświadomił mnie, że to na pewno wirusowe. Cóż, prawie nigdzie nie wychodzę, widzę się z mężem, a jemu nic nie jest, więc nie wiem co do mnie przygnało tego wirusa.

Gratuluję kolejnych potwierdzonych płci, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

Dzierzba lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ale z Twojej Nicoli laleczka śliczna!
    Wstawiłam buraki o 9:30- i jeszcze twarde...zaraz mnie trafi...ile się to ma jeszcze gotować?śmierdzi w całym domu burakami(a zawsze uwielbiałąm ten zapach), ewidentnie Stasiu chyba nie zostanie smakoszem... Mam już starty prawdziwy chrzan..mmmm ;-)W tym roku teściu tarł-bo rok temu mój chłop robił to w goglach do pływania i ze spinaczem na nosie...prawdziwy mężczyzna nie płacze przecież ;-)

Ewelina.Irl, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion- kumpel mojego strasznie się upierał,że to on imie wybierze...po porodzie rodzinnym powiedział "Ewelina, za to co widziałem to sama możesz wybrać imię, miej chcociaz jakiś plus z tego cierpienia" - i mają Kubusia ;-)

Z kolei 6-letni syn mojej koleżanki wymyślił, że brat będzie się nazywał Messi-uparł się, powiedział nawet, że się nie odezwie do matki do końca życia jak mu tak na imie nie da- a wtedy koleżanka wpadła na genialny pomysł i powiedziała młodemu, że to ksiądz w kościele wybiera imię ;-) Mina młodego podobno bezcenna- mają Adasia ;-)

_izunia_, Dzierzba, Aga_Andzia lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś przyznam się bez bicia, że jestem jeszcze w łóżku, ale już się zbieram bo trzeba jechać na zakupy świąteczne aż się boje ludzi w sklepie, choć może o tej godzinie u nas we wsi nie będzie tak źle :P

w57vikgnszqgz528.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Witam Was po przerwie.
    Tylko pobieżnie byłam w stanie nadrobić te kilka dni i widzę, że jelitówka nie tylko mnie dorwała :( Na szczęście już trochę lepiej, męczyło mnie przez kilka dni, piję Smecte, biorę jakieś tabletki przeciwwymiotne i węgiel. Najlepsze jest to, że byłam pewna że to nawrót nudności, taki ze zdwojoną siłą. Dopiero mąż przyjaciółki(gin.) uświadomił mnie, że to na pewno wirusowe. Cóż, prawie nigdzie nie wychodzę, widzę się z mężem, a jemu nic nie jest, więc nie wiem co do mnie przygnało tego wirusa.

Gratuluję kolejnych potwierdzonych płci, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Bbeczka a juz się zastanawiałam czy wszystko ok;) u mnie w miejscowości też panuje jelitowka i na kopalni więc może twojego nie wzięło ale zarazki przyniósł do domu.

Ja zmusiłam się o 7 jechać do biedronki po mięso które reklamują i dupa bo nie było dostawy:/więc w mięsnym kupiłam schab, stałam pól godziny w kolejce...i zemdlałam :/ bylo tak duszno ze tylko czułam jak się trzęsę i ciemno przed oczami i zatkane uszy:/ czy wy też tak macie jak dłużej gdzieś stoicie? Ostatnio u lekarza w kolejce do rejestracji też słabo mi było. Do tego wróciłam do domu i z kaszlu zwymiotowałam :/ miałam dość poszłam wstać i teraz wstałam.

Macie pomysł jaki zrobić farsz do schabu? Dodam ze nie na slodko bo moj mąż nie lubi żadnych śliwek, jablek itp. Robiłam raz z puree brokulowym ale może macie coś fajnego?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Behemottka gratuluje :) same siuraczki .Pysiaczku Tobie również

Bardzo ładne imiona :)

Ja myślę nad Ashley albo Michalina(Michasia) <3

Ledwo wstaje rwa kulszowa się odezwala
    Dzierzba jak tam Twoje bóle Kochana?przeszły ?

Pysiaczek89, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna Ty uważaj na siebie, ja nie miałam omdleń ale znów zaczyna mi się kręcić w głowie jak się szybciej podniosę, lub głowę pochyle. Tak samo było przy córce tak samo jest i teraz :/

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide robić salatke jarzynowa i gołąbki

Wysłany: 25 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mychakruszyna Ty uważaj na siebie, ja nie miałam omdleń ale znów zaczyna mi się kręcić w głowie jak się szybciej podniosę, lub głowę pochyle. Tak samo było przy córce tak samo jest i teraz :/
    Mi strasznie słabo .Ciemno przed oczami się robi :( ale położę się nogi do góry to przechodzi

Wysłany: 25 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra z mama stwierdziły że to nie możliwe że mam taki duży brzuch a kg na plusie :P rano się zdziwily jak im pokazalam wagę 62kg.Niedowiarki

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie właśnie zgłosiłam w pracy urlop na żądanie i będę sobie dzisiaj odpoczywać :)

Angela89, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF leń się ile możesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś rano na jazdach, korki się robią okropne, nie wyobrażam sobie jechać teraz na zakupy :/ gotować też mnie się nie chce, a coś bym zjadła i na dodatek głowa mnie zaczęła boleć :/

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bbeczka a juz się zastanawiałam czy wszystko ok;) u mnie w miejscowości też panuje jelitowka i na kopalni więc może twojego nie wzięło ale zarazki przyniósł do domu.

Ja zmusiłam się o 7 jechać do biedronki po mięso które reklamują i dupa bo nie było dostawy:/więc w mięsnym kupiłam schab, stałam pól godziny w kolejce...i zemdlałam :/ bylo tak duszno ze tylko czułam jak się trzęsę i ciemno przed oczami i zatkane uszy:/ czy wy też tak macie jak dłużej gdzieś stoicie? Ostatnio u lekarza w kolejce do rejestracji też słabo mi było. Do tego wróciłam do domu i z kaszlu zwymiotowałam :/ miałam dość poszłam wstać i teraz wstałam.

Macie pomysł jaki zrobić farsz do schabu? Dodam ze nie na slodko bo moj mąż nie lubi żadnych śliwek, jablek itp. Robiłam raz z puree brokulowym ale może macie coś fajnego?

Też właśnie myślałam, że to mąż mi musiał sprzedać jakieś zarazki. Na mnie od początku ciąży sklepy źle działają, rzadko kiedy jestem w stanie wystać w kolejce, zazwyczaj zostawiam męża, a sama idę usiąść.

Co do nadziewania, nie mam pojęcia, jeśli chodzi o mój poziom gotowania, to do niedawna ograniczał się do zrobienia jajecznicy i kotletów.

My całe święta spędzamy u rodzinki, więc o ile jutro będę się dobrze czuła to upiekę jakieś ciasto, a jeśli nie to kupię gotowca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 12:13

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gołąbki!!! <3.
    Kocham
    Golabeczki!!!
    A w miescie... Ludzir kuzwa PIERDOLCA dostali!!! Jestem od rana zla na nich ze jezdzs zamiast pracowac. Nie moglam spokojnie drozdzowki kupic bo awantury na prakingach....
    Swieta to czas refleksji, spokoju srutututu pierdolec w glowach!!!!

Pieke babke ale chyba mam za duza foremke w stosunku do ilosci ciasta i znow szlag mnie jasny trafia !

Jejaaa jaka dzis pelna negatywnych emocji!
    A co najlepsze...!!! Zrobilam mezowi kanapki do pracy! Z szynka i pasztetem!!!
    Dzwonie i krzycze "nie jedz tych kanapek! Dzis post!" I slysze "o! Za pozno" wiec lecialam na leb na szyje z drozdzowkami ...
    O ja cieeee....
    Antek to dzis ma ze mna przechlapane...:(

Broszka, Anulka01, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ