X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ja wstałam razem z mężem, zjadłam śniadanko i troszkę słoneczko prześwituje, więc zaraz spacerek i spotkanie z koleżanką.

Co do kąpieli to ja również biorę kąpiel w wannie niemal codziennie :) oczywiście nie we wrzątku, ale chwilkę leżę.

Co do imion to jeśli u Nas będą chłopcy to jeden na pewno Maksiu, drugi może Marcel, może Gabriel, może Cyprian :) z dziewczynkami będzie problem :P haha :)

M@linka gratuluję i trzymam kciuki!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Hej Dziewczyny!

Ja wstałam razem z mężem, zjadłam śniadanko i troszkę słoneczko prześwituje, więc zaraz spacerek i spotkanie z koleżanką.

Co do kąpieli to ja również biorę kąpiel w wannie niemal codziennie :) oczywiście nie we wrzątku, ale chwilkę leżę.

Co do imion to jeśli u Nas będą chłopcy to jeden na pewno Maksiu, drugi może Marcel, może Gabriel, może Cyprian :) z dziewczynkami będzie problem :P haha :)

M@linka gratuluję i trzymam kciuki!
    Maksiki to super chłopaki. ;) Cyprian bardzo ładne imię. :)

pirelka, mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

Aga_Andzia, m.k.83, Angela89 lubią tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas będzie Pola lub Nina :)

Angela89, _izunia_, inzynierka lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój Małżonek chyba czyta mi w myślach...albo mnie inwigiluje w jakiś sposób skoro wyczuł idealnie że z Wami na temat imion piszę bo zadzwonił do mnie i przy okazji rozmowy o suneczku mówi..." Aga i zdecydowałem będzie Adaś bo zawsze mi się najbardziej podobało to imię i koniec kropka bo za bardzo rozkminiamy" hehe...na rację..i temat załatwiony :)

agatia, m.k.83, Dzierzba, żabka04, Angela89, martta, _izunia_, violett, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    A my nie mamy imion ani dla synka jak i dla córki.
    Marzy mi się Wiktorek ale w rodzinie męża kuzyna synek tak ma na imię.
    Męża siostra nazwała córkę Ola i męża kuzyn też ma córkę Olę.
    I wydaje mi się że będzie tak trochę głupio wyglądać.
    Najważniejsze że ustaliliśmy chrzestnych mam nadzieję że się zgodzą:-)
    Zresztą nie wiemy jaka płeć więc czekamy potem będziemy myśleć:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:33

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie pochwale :) u nas bedzie na pewno Marcel ❤️❤️❤️❤️

żabka04, agatia, Angela89, Gumcia, martta, _izunia_, violett, Strazaczka1990, pirelka, Anulka01 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko świetna wiadomość! 3mam za Ciebie kciuki!

U nas jeśli chodzi o imiona to jak narazie pozostało na dwóch - Aleksander albo Fabian :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dla dziewczynki mieliśmy na 100% Matylde i bylo po kłopocie, ale wyszedl siuraczek i teraz myślimy, jakos mało nam sie męskich podoba, na razie stanęło na deoch Kacper i Filip. Zobaczymy co przyniesie czas.... może nagle jakies imię na nas splynie hehe

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierzę kobitki. Połowa 15. tygodnia a ja trzeci dzień mam mdłości.

inzynierka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg - Pola cudne imię :) jak nasze córeczki dowiedziały sie, ze to jednak Hania a nie Kuba, to zapytały czy nie można tak czasem zmienić imienia na Pola, bo ładnie by to pasowało do nich: Tola, Ola i Pola ;) ostatecznie jednak zdecydowaliśmy sie na Hanię :)
    M@linka - super wieści!!!!
    Dziewczyny - gratuluje poznanych płci i super wyników!!!!
    A my po przespanej nocy. Czekam dziś z niecierpliwoscią na godz 15 i wizytę z moja mała. Cholera, boje sie, ze trzeba bedzie jednak założyć mały szew, bo T podkrwawiala z rana :/ boshhhhe aż nie moge sobie tego wyobrazic :( dorosła kobieta po porodzie jak popęka to wręcz skacze na łożku podczas szycia, a co dopiero takie maleństwo :(

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam nadzieje ze u ws wszystko dobrze . Mnie ostatnio polamalo ,goraczka ,katar kaszel itp . Juz czuje sie lepiej .
    U mnie czasu brak bo trzeba wszystko ogarnac a moj jutto jeszcze idzie do pracy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:07

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Megg - Pola cudne imię :) jak nasze córeczki dowiedziały sie, ze to jednak Hania a nie Kuba, to zapytały czy nie można tak czasem zmienić imienia na Pola, bo ładnie by to pasowało do nich: Tola, Ola i Pola ;) ostatecznie jednak zdecydowaliśmy sie na Hanię :)
    M@linka - super wieści!!!!
    Dziewczyny - gratuluje poznanych płci i super wyników!!!!
    A my po przespanej nocy. Czekam dziś z niecierpliwoscią na godz 15 i wizytę z moja mała. Cholera, boje sie, ze trzeba bedzie jednak założyć mały szew, bo T podkrwawiala z rana :/ boshhhhe aż nie moge sobie tego wyobrazic :( dorosła kobieta po porodzie jak popęka to wręcz skacze na łożku podczas szycia, a co dopiero takie maleństwo :(
    Nie będzie źle. Kazali ci to czymś odkażać? Octaniseptem na przykład? Może obedzie się bez szycia, a jeżeli już to pewnie ją znieczulą miejscowo. Tylko żeby biedulce trauma nie została po takim wypadku.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wam Wesołych Świąt.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb4becbc03a.png

_izunia_, Dzierzba, martta, Pysiaczek89, Angela89, violett, żabka04, bbeczka91, Ania91, claudiuszek, Strazaczka1990, Gumcia, Skali89, mmargol, YvonnElizabeth, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Anulka01, Malutka92 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej dziewczyny mam nadzieje ze u ws wszystko dobrze . Mnie ostatnio polamalo ,goraczka ,katar kaszel itp . Juz czuje sie lepiej .
    U mnie czasu brak bo trzeba wszystko ogarnac a moj jutto jeszcze idzie do pracy .
    Witaj w klubie. :/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Witaj w klubie. :/
    Najgorzej ze trzeba uwazac co sie boerze . Bo praktycznie nic nie pomaga . Ale paracetamol 3 razy dziennie plus mleko z czosnkiem i miodem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ania trzymam kciuki z córcie.

Jeśli chodzi o imiona to u nas miała być Magdalena albo Krzysztof. No i będzie Krzyś :)
    Robert... no cóż mąż proponował ale nie lubię tego piłkarza więc odpadło :)
    Wszystkie imiona są piękne tylko czasami nam się źle kojarzą.

My w święta najpierw na śniadanie idziemy do teściów a na obiad do moich rodziców. W poniedziałek do teściów na obiad a wieczorem znajomi przychodzą do nas bo mąż ma urodziny w niedzielę. Ale dostaniemy wałówkę od rodziców to mogą przychodzić. Ja na święta piekę pasztet (właśnie siedzi w piekarniku) bo tak głupio iść z pustymi rękami.

Dziewczyny mam takie pytanie czy wiecie może co to jest za badanie AFP? Ginekolog mi mówiła wczoraj żebym zrobiła na następną wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:17

Behemottka lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Najgorzej ze trzeba uwazac co sie boerze . Bo praktycznie nic nie pomaga . Ale paracetamol 3 razy dziennie plus mleko z czosnkiem i miodem .
    Ja była zmuszona wziąć dwa w jeden dzień bo gorączka 38,5 i łamanie w kościach. Na szczęście na drugi dzień było 37,5 a teraz od dwóch dni osłabienie i mega zatkany nos ale bez kataru. Masz rację. Tylko lezenie i babcine sposoby.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dziękuję już sobie otwieram.
    Moja gin. mówiła że może mi wyjść podwyższone ale żeby się nie martwić. Nie wiem o co chodzi muszę poczytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:26

w57v3e3kgxrfkiqe.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ