X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ja wstałam razem z mężem, zjadłam śniadanko i troszkę słoneczko prześwituje, więc zaraz spacerek i spotkanie z koleżanką.

Co do kąpieli to ja również biorę kąpiel w wannie niemal codziennie :) oczywiście nie we wrzątku, ale chwilkę leżę.

Co do imion to jeśli u Nas będą chłopcy to jeden na pewno Maksiu, drugi może Marcel, może Gabriel, może Cyprian :) z dziewczynkami będzie problem :P haha :)

M@linka gratuluję i trzymam kciuki!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Hej Dziewczyny!

Ja wstałam razem z mężem, zjadłam śniadanko i troszkę słoneczko prześwituje, więc zaraz spacerek i spotkanie z koleżanką.

Co do kąpieli to ja również biorę kąpiel w wannie niemal codziennie :) oczywiście nie we wrzątku, ale chwilkę leżę.

Co do imion to jeśli u Nas będą chłopcy to jeden na pewno Maksiu, drugi może Marcel, może Gabriel, może Cyprian :) z dziewczynkami będzie problem :P haha :)

M@linka gratuluję i trzymam kciuki!
    Maksiki to super chłopaki. ;) Cyprian bardzo ładne imię. :)

pirelka, mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

Aga_Andzia, m.k.83, Angela89 lubią tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas będzie Pola lub Nina :)

Angela89, _izunia_, inzynierka lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój Małżonek chyba czyta mi w myślach...albo mnie inwigiluje w jakiś sposób skoro wyczuł idealnie że z Wami na temat imion piszę bo zadzwonił do mnie i przy okazji rozmowy o suneczku mówi..." Aga i zdecydowałem będzie Adaś bo zawsze mi się najbardziej podobało to imię i koniec kropka bo za bardzo rozkminiamy" hehe...na rację..i temat załatwiony :)

agatia, m.k.83, Dzierzba, żabka04, Angela89, martta, _izunia_, violett, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    A my nie mamy imion ani dla synka jak i dla córki.
    Marzy mi się Wiktorek ale w rodzinie męża kuzyna synek tak ma na imię.
    Męża siostra nazwała córkę Ola i męża kuzyn też ma córkę Olę.
    I wydaje mi się że będzie tak trochę głupio wyglądać.
    Najważniejsze że ustaliliśmy chrzestnych mam nadzieję że się zgodzą:-)
    Zresztą nie wiemy jaka płeć więc czekamy potem będziemy myśleć:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:33

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie pochwale :) u nas bedzie na pewno Marcel ❤️❤️❤️❤️

żabka04, agatia, Angela89, Gumcia, martta, _izunia_, violett, Strazaczka1990, pirelka, Anulka01 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko świetna wiadomość! 3mam za Ciebie kciuki!

U nas jeśli chodzi o imiona to jak narazie pozostało na dwóch - Aleksander albo Fabian :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dla dziewczynki mieliśmy na 100% Matylde i bylo po kłopocie, ale wyszedl siuraczek i teraz myślimy, jakos mało nam sie męskich podoba, na razie stanęło na deoch Kacper i Filip. Zobaczymy co przyniesie czas.... może nagle jakies imię na nas splynie hehe

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierzę kobitki. Połowa 15. tygodnia a ja trzeci dzień mam mdłości.

inzynierka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg - Pola cudne imię :) jak nasze córeczki dowiedziały sie, ze to jednak Hania a nie Kuba, to zapytały czy nie można tak czasem zmienić imienia na Pola, bo ładnie by to pasowało do nich: Tola, Ola i Pola ;) ostatecznie jednak zdecydowaliśmy sie na Hanię :)
    M@linka - super wieści!!!!
    Dziewczyny - gratuluje poznanych płci i super wyników!!!!
    A my po przespanej nocy. Czekam dziś z niecierpliwoscią na godz 15 i wizytę z moja mała. Cholera, boje sie, ze trzeba bedzie jednak założyć mały szew, bo T podkrwawiala z rana :/ boshhhhe aż nie moge sobie tego wyobrazic :( dorosła kobieta po porodzie jak popęka to wręcz skacze na łożku podczas szycia, a co dopiero takie maleństwo :(

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam nadzieje ze u ws wszystko dobrze . Mnie ostatnio polamalo ,goraczka ,katar kaszel itp . Juz czuje sie lepiej .
    U mnie czasu brak bo trzeba wszystko ogarnac a moj jutto jeszcze idzie do pracy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:07

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Megg - Pola cudne imię :) jak nasze córeczki dowiedziały sie, ze to jednak Hania a nie Kuba, to zapytały czy nie można tak czasem zmienić imienia na Pola, bo ładnie by to pasowało do nich: Tola, Ola i Pola ;) ostatecznie jednak zdecydowaliśmy sie na Hanię :)
    M@linka - super wieści!!!!
    Dziewczyny - gratuluje poznanych płci i super wyników!!!!
    A my po przespanej nocy. Czekam dziś z niecierpliwoscią na godz 15 i wizytę z moja mała. Cholera, boje sie, ze trzeba bedzie jednak założyć mały szew, bo T podkrwawiala z rana :/ boshhhhe aż nie moge sobie tego wyobrazic :( dorosła kobieta po porodzie jak popęka to wręcz skacze na łożku podczas szycia, a co dopiero takie maleństwo :(
    Nie będzie źle. Kazali ci to czymś odkażać? Octaniseptem na przykład? Może obedzie się bez szycia, a jeżeli już to pewnie ją znieczulą miejscowo. Tylko żeby biedulce trauma nie została po takim wypadku.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wam Wesołych Świąt.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb4becbc03a.png

_izunia_, Dzierzba, martta, Pysiaczek89, Angela89, violett, żabka04, bbeczka91, Ania91, claudiuszek, Strazaczka1990, Gumcia, Skali89, mmargol, YvonnElizabeth, A_n_k_a_80, AniaLewandowska, Anulka01, Malutka92 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej dziewczyny mam nadzieje ze u ws wszystko dobrze . Mnie ostatnio polamalo ,goraczka ,katar kaszel itp . Juz czuje sie lepiej .
    U mnie czasu brak bo trzeba wszystko ogarnac a moj jutto jeszcze idzie do pracy .
    Witaj w klubie. :/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Witaj w klubie. :/
    Najgorzej ze trzeba uwazac co sie boerze . Bo praktycznie nic nie pomaga . Ale paracetamol 3 razy dziennie plus mleko z czosnkiem i miodem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ania trzymam kciuki z córcie.

Jeśli chodzi o imiona to u nas miała być Magdalena albo Krzysztof. No i będzie Krzyś :)
    Robert... no cóż mąż proponował ale nie lubię tego piłkarza więc odpadło :)
    Wszystkie imiona są piękne tylko czasami nam się źle kojarzą.

My w święta najpierw na śniadanie idziemy do teściów a na obiad do moich rodziców. W poniedziałek do teściów na obiad a wieczorem znajomi przychodzą do nas bo mąż ma urodziny w niedzielę. Ale dostaniemy wałówkę od rodziców to mogą przychodzić. Ja na święta piekę pasztet (właśnie siedzi w piekarniku) bo tak głupio iść z pustymi rękami.

Dziewczyny mam takie pytanie czy wiecie może co to jest za badanie AFP? Ginekolog mi mówiła wczoraj żebym zrobiła na następną wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:17

Behemottka lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Najgorzej ze trzeba uwazac co sie boerze . Bo praktycznie nic nie pomaga . Ale paracetamol 3 razy dziennie plus mleko z czosnkiem i miodem .
    Ja była zmuszona wziąć dwa w jeden dzień bo gorączka 38,5 i łamanie w kościach. Na szczęście na drugi dzień było 37,5 a teraz od dwóch dni osłabienie i mega zatkany nos ale bez kataru. Masz rację. Tylko lezenie i babcine sposoby.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dziękuję już sobie otwieram.
    Moja gin. mówiła że może mi wyjść podwyższone ale żeby się nie martwić. Nie wiem o co chodzi muszę poczytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:26

w57v3e3kgxrfkiqe.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ