X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia moj w środę popielcową z szynka jadl, a jak mi smakowało :P dopiero potem się zorientowałam ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Mamy
    potem Was nadrobie, mam pytanie bralyscie po nystatynie jakies probiotyki, doustnie lub dopochwowo. Jestem juz po calej kuracji, ale zastanawiam sie czy ona pomogla bo dzisiaj jak aplikowalam dopo.... luteine to znowu zauwazylam taka biala substancje, moze tym razem to po luteinie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 12:22

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Gołąbki!!! <3.
    Kocham
    Golabeczki!!!
    A w miescie... Ludzir kuzwa PIERDOLCA dostali!!! Jestem od rana zla na nich ze jezdzs zamiast pracowac. Nie moglam spokojnie drozdzowki kupic bo awantury na prakingach....
    Swieta to czas refleksji, spokoju srutututu pierdolec w glowach!!!!

Pieke babke ale chyba mam za duza foremke w stosunku do ilosci ciasta i znow szlag mnie jasny trafia !

Jejaaa jaka dzis pelna negatywnych emocji!
    A co najlepsze...!!! Zrobilam mezowi kanapki do pracy! Z szynka i pasztetem!!!
    Dzwonie i krzycze "nie jedz tych kanapek! Dzis post!" I slysze "o! Za pozno" wiec lecialam na leb na szyje z drozdzowkami ...
    O ja cieeee....
    Antek to dzis ma ze mna przechlapane...:(
    ja już od wczoraj mam dość ludzi, chciałam w piekarni kupić sobie przed pracą jakieś bułki, a spędziłam 20 minut, bo stare baby przede mną baranki będą wybierać i się zastanawiają, który ładniejszy...

ja ciasta chyba nie upiekę, teściowa coś piecze, babcia coś piecze, moja mama też chce coś przywieźć, więc kto to później zje?? zrobię najwyżej jakąś sałatkę, galaretkę z kurczakiem, jajka w sosie tatarskim lub faszerowane... miałam zrobić jeszcze jakieś paleo dla brata, ale nie mam siły, sprawdziłam przepisy i na same składniki bym majątek wydała, nie jest na nic uczulony, widzimisie dieta i nic mu się nie stanie jak na święta raz zje niezdrowy gluten lub cukier :/

zła siostra, zła...

pomarudziłam, teraz zamówię pizzę, o!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 12:23

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja zmusiłam się o 7 jechać do biedronki po mięso które reklamują i dupa bo nie było dostawy:/więc w mięsnym kupiłam schab, stałam pól godziny w kolejce...i zemdlałam :/ bylo tak duszno ze tylko czułam jak się trzęsę i ciemno przed oczami i zatkane uszy:/ czy wy też tak macie jak dłużej gdzieś stoicie? Ostatnio u lekarza w kolejce do rejestracji też słabo mi było. Do tego wróciłam do domu i z kaszlu zwymiotowałam :/ miałam dość poszłam wstać i teraz wstałam.

o to jest to o czym wczoraj pisałam. co prawda finalnie tym razem nie zemdlałam, ale od kaszlu było mi niedobrze i szukałam ławek w trasie :/
    lekarz mi mówił, że najgorzej mogę znosić właśnie stanie. nie chodzenie czy siedzenie.
    ale symptomy: ciemno przed oczami, zatkane uszy i zlanie potem.
    dziś się z domu nie ruszam. bo czuję się dobrze i nie chcę tego zmieniać :)

post na szczęście mnie nie dotyczy, ale i tak dziś się objadam hummusem :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam z tym problem, kolejki to jakaś katastrofa w sklepach :/ wczoraj w autobusie stałam prawie 20 minut, bo stare baby tłumnie do centrum miasta podążały, to wysiadając myślałam że się wyleje i się nieco zataczałam, to się podejrzanie na mnie patrzyły, jakbym niedożywiona lub pijana była :/

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zjadlam babkę, którą miałam do koszyczka... musiałam...nie brawo ja...

mychakruszyna, Anulka01, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Gratuluje poznania plci dzieciaczkow.

My jeszcze nie znamy plci naszego babla. Moze 20 kwietnia na wizycie dowiemy sie kim jest ta wiercipieta w brzuszku.

Co do imion to dla chlopca mamy wybrane Marcin a dla dziewczynki jest maly klopot bo nie wiemy na ktore sie zdecydowac. Podobaja nam sie imiona Angela (po polsku te imie brzmi Aniela), Maria, Sylwia, Dagmara.

Na swieta to tez wybywami do rodzinki wiec upieke tylko jakies ciasto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po małych zakupach i spotkaniu z koleżanką. Dzisiaj planuje robić pisanki i chrzan z jajkiem, jutro sałatka owocowa i nic wiele chyba szykować nie będę bo sami z mężem na święta jesteśmy w tym roku :(

izunia co do AFP to ja też miałam zrobić na następną wizytę i właśnie robiłam. Przestraszyłam się wyniki, bo na moim wyniku są podane normy dla nieciężarnych i wpadłam w panikę, ale w necie wyczytałam na różnych stronach, że normy dla ciężarnych są zupełnie inne i troszkę jestem spokojniejsza :) zobaczymy co za tydzień gin.powie na wyniki.

A te które z Was badały AFP, jakie miałyście wyniki?

_izunia_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Hejka Mamy
    potem Was nadrobie, mam pytanie bralyscie po nystatynie jakies probiotyki, doustnie lub dopochwowo. Jestem juz po calej kuracji, ale zastanawiam sie czy ona pomogla bo dzisiaj jak aplikowalam dopo.... luteine to znowu zauwazylam taka biala substancje, moze tym razem to po luteinie :/

brałam równoczesnie z nystatyną gynalgin(czy coś takiego)

sprawdziłam w dokumentach-trivagin brałam do nystatyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 13:03

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam gynalgin jak mi zla cytologia wyszla.
    Nie widze ani nie czuje zadnej roznicy po nim... Chociaz nawet nie odczuwam zlej cytologii...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja bralam gynalgin jak mi zla cytologia wyszla.
    Nie widze ani nie czuje zadnej roznicy po nim... Chociaz nawet nie odczuwam zlej cytologii...

gynalgin raz dostałam własnie po cytologii, a nystatynę na grzybka w ciąży , który dał o sobie znać ewidentnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide z tatą wedzic szynki :) swojskie najlepsze mniam

Dzierzba, Aga_Andzia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła piłka! Będę ćwiczyć, zeby nie bolał kręgosłup! :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, weszlam tym żeby życzyć Wam radosnych i spokojnych Świąt. Od rana jeszcze trochę biegam i sprzątam teraz się pakuję i za jakiś czas wyjeżdżam do teściów, czyli 250 km drogi przede mną. Wesołych Świąt ;-)

Ewelina.Irl, żabka04, Dzierzba, bbeczka91, Angela89, Aga_Andzia, Strazaczka1990, mmargol, Pysiaczek89, YvonnElizabeth, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Hejka Mamy

Ja nystatyne brałam na grzybka który powstał po kuracji antybiotykiem. Do niego brałam trivagin który mam już brać do końca ciąży - tendencja do grzybków infekcji oraz teraz lekarz dopochwowo dodał lactovaginal również do końca ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Przyszła piłka! Będę ćwiczyć, zeby nie bolał kręgosłup! :)
    ile dałaś i gdzie kupiłaś? pytam, bo jestem ciekawa czy kupić sobie w dacathlonie czy przez neta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zapach babki w domku - uwielbiam ten zapach. Zaraz biorę się za jabłecznik z pianką i kruszonką. A jutro piekę miecho :)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez unosi sie zapach babki. Zostawie go dzis w domu i jutro zrobie sernik i biszkopt z galaretka...:)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    właśnie zjadlam babkę, którą miałam do koszyczka... musiałam...nie brawo ja...

Ja wczoraj dorwałam się do słodyczy które miały być dla chrześniaków na święta :P co do babeczki -kupiłam w Auchan taka mala pakowaną pięknie wygląda już się przymierzałam ale jak odwróciłam i zobaczyłam ze skład samej chemi jest większy niż sama babka-odechcialo mi się :P ale rano byłam zamówić w piekarni chlebki na żurek i mieli piękne babki więc jutro na pewno kupię :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ile dałaś i gdzie kupiłaś? pytam, bo jestem ciekawa czy kupić sobie w dacathlonie czy przez neta :)
    37zl plus 10 za przesyłkę, ale był kupon na Allegro.
    Do Decathlonu mam kawał drogi. Korki, srorki nie ma kiedy jechać.
    Spokey, rozmiar 65cm. Mam hantelki tej firmy i ja lubie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ