X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za bzdura w tym moim podpisie... W 16 tygodniu dziecko 28 gramów? Chyba Pigmej jakiś. Płyn owodniowy dostarcza niezbędnych składników odżywczych?? Że co?

A poza tym, to ja jestem w 16 tygodniu, 15sty już skończyłam. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 21:51

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Behemottko co to sae flip-flopy? ;)
    Takie klapki-sandały. W Polsce chyba japonki?? Jest łączenie miedzy pierwszym i drugim palcem.

żabka04, mychakruszyna lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:51

Behemottka lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie jesteś głupia.
    Po prostu się boisz.
    Ale uspokajam wszystko jest ok.
    Ma prawo boleć jeśli cię to uspokoi to zapytaj gina na wizycie czy to normalne.
    Mnie w pierwszej ciąży bolało krocze jakbym na koniu tydzień jeździła,kręgosłup w krzyżu, miednicy i czasami czułam kość ogonowa.
    W późniejszym etapie ciąży będzie nas też bolało bo miednicy się Rozchodzi i przygotowuje do porodu.
    Ale nie rozmyślania o tym nie skupiające się na bólu.
    Wiem że ciężko ale trzeba to poprostu rozchodzic albo po domu pochodzić albo spacerek powolny.
    I juz mi troszkę lepiej żabko, jak mówisz, ze to norma. Ale panikara ze mnie straszna :/ ciekawe co to bedzie, jak bobas sie na świecie pojawi i bedzie katarek? Chyba na pogotowie pojadę...

mychakruszyna, żabka04 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Ja jestem panikara ale jak już mała była na świecie o dziwo analizowałam i działałam spokojnie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach...siedzę i mam zaćmę co się do koszyczka daje...mam babeczke mala kurke jajko sól kawałek chleba, kiełbasy...coś jeszcze?? Totalnie zapomniałam! Swoja drogą ja się zawsze zastanawiam co ludzie w takich dużych koszach nosza do kościoła z których się wysypuje:/ bo ja to tak bardziej symbolicznie daje po trochu.

Mówcie czego mi brakuje bo coś malo tego a gąbka zamiast mózgu nie ułatwia sprawy :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym pochodziła na obcasach, ale się trochę boję o swój kręgosłup, że całkiem do tyłka wejdzie :P póki co mam nadzieję, że jutro w trampkach nie wymarznę :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek
    Ja jestem panikara ale jak już mała była na świecie o dziwo analizowałam i działałam spokojnie. ..
    Ja mam mała siostrę, która urodziła sie jak miałam 18 lat i pamietam, jak mama panikowała ze wszystkim... Mysle, ze niestety te cechę odziedziczyłam po niej. :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ach...siedzę i mam zaćmę co się do koszyczka daje...mam babeczke mala kurke jajko sól kawałek chleba, kiełbasy...coś jeszcze?? Totalnie zapomniałam! Swoja drogą ja się zawsze zastanawiam co ludzie w takich dużych koszach nosza do kościoła z których się wysypuje:/ bo ja to tak bardziej symbolicznie daje po trochu.

Mówcie czego mi brakuje bo coś malo tego a gąbka zamiast mózgu nie ułatwia sprawy :P
    Biały ser i baranek u mnie jeszcze bedzie aaaa i chrzan

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje maselko i mandarynke

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze świnka z cytryny i chlebek:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ja mam mała siostrę, która urodziła sie jak miałam 18 lat i pamietam, jak mama panikowała ze wszystkim... Mysle, ze niestety te cechę odziedziczyłam po niej. :/

Nie da się przewidzieć
    Ja starałam się najpierw sama pomyśleć i zadziałać. Ale ciekawe jak teraz będzie?

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Piękne ujęcia.Nie znam się ale czy dobrze widzę?że Dzidzia miała otwarte oczka?na ostatnim zdjęciu?
    Tak tak ;) wg pani dr Dzidzior miał jedno oczko cały czas otwarte a drugie przymykał. Aczkolwiek wg fachowej wiedzy, która dostarcza internet napisane jest, ze dziecko otwiera oczka dopiero w 6 miesiacu. Ale moze to jakiś ewenement. Dziś dostałam dosłownie z 30 zdjeć. I na kilku ujęciach (jak udało sie złapać cała buźkę z przodu) widać to oczko ;)

Behemotka - mój suwak tez pisze pierdoky z tymi gramami. W poniedziałek nasz maluch ważył 68 gram. A tu jakieś bzdury wychodzą. Zreszta z tymi Tyg tez.

Co do przygotowań, zrobiłam dziś zakupy. Ale to jest jakaś masakra, zeby na 2 dni święta stać w mięsnym ponad 50 minut. Jakby we wtorek nic nie miało byc na polkach. Dzierzba - pięknie wybrnelas! Ja dziś tez myślałam, ze rozwale starsza Panią w kapeluszu, z posklejanymi (fujjjj) włosami wystającymi spod niego. Wepchnęła sie przede mnie mowić, ze jest stara i jej sie Należy. No zesz głupie próchno! Oczywiście wymyślała: po 2 plasterki takiej, siakej owakiej. A to moze jednak nie taka wedlinki, bo tam tłuszczyk wystaje, a kabanos to proszę eposzukac inny bo jakiś za cienki. Wrrrrrrrr

Tak wiec cześciowo sałatka jarzynowa zrobiona, jutro dokończę, upieke babkę i szarlotkę (jupiiiii dostałam ulubiona odmianę jabłek: szara renete), namocze grzybki do żurku i tyle.
    A teraz uciekam juz spać, bo bobasa - kimkolwiek jest - mocno dziś wytyrpało i dają mi mdłości znowu popalić.
    Dobrej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 07:28

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzan i baranek, u mnie były dwa lukrowe, dla mnie i dla brata- inaczej wojna :). Poza tym w naszych koszyczkach zawsze było kilka jajek, wiec stąd duże rozmiary;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    I juz mi troszkę lepiej żabko, jak mówisz, ze to norma. Ale panikara ze mnie straszna :/ ciekawe co to bedzie, jak bobas sie na świecie pojawi i bedzie katarek? Chyba na pogotowie pojadę...

Nie nie jak będziemy jeszcze na ov to będziemy soe qspierac pomagać doradzać.
    Tak szybko nie polecasz uwierz mi no chyba że się mylę hihi

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kontrolnej wizycie i wszystko ok, ponoc teraz do 18 tyg lozysko przejmuje stery i moze bardziej bolec brzuch, itp. Dostalam luteine i wiecej nospy.

Za to poogladalam maluszka, slodziutki jest :) Iii lekarz stawia, ze to chlopak ;) ale dal znak zapytania, wiec jeszcze nie na 100%.

Ksosia, mozesz wpisac mi chlopaka ze znakiem zapytania na razie :)

Ehh, chlopczyk moj <3

Angela89, A_n_k_a_80, mmargol, _izunia_, AniaLewandowska, martta, żabka04, Robotka1, Pysiaczek89, Anulka01 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to mozliwe, jutro zaczynam 16 tydzien, czy mozna juz czuc fasolkę, ja mam wrażenie, jakby mnie cos smyralo w srodku :) kochany fasolinek nasz ♡. Co sadzicie o tym, ze brzuszka sie nie masuje, ja czasami sie na tym łapie :) podobno nie mozna :/, ale kusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 23:47

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka sto lat i najlepszosci samych! :-)

swietne zdjecia macie :-)
    Ania L. a to oczko faktycznie jakby otwarte :-D i super ze trafilas na taka ginke z cora, a to ze dziewczyny zdjecie i usg widzialy to w ogole milo, niektorzy gin maja problem tatusia wpuscic.

wspolczuje troche tych przepychanek slownych z tymi babkami, szkoda nerwow strzepic na takie sytuacje.. choc przyznam Dzierzba masz gadane i refleks :D

Dobranoc :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, myślę, że to nie tylko kwestia gerberów. Zobacz w ogóle skład tego, co sie proponuje dzieciom - te wszystkie soczki, gotowe serki/jogurciki etc. Jezu Kochany, przecież tam cukier wręcz się wylewa z tych opakowań.... Masakra jakaś.....
    Ja rozumiem, że dziecko w pewnym wieku ma skłonność do słodkiego... ale podtrzymywanie tego raczej mu na dobre nie wyjdzie.... ;/

ksosia, pytanie, dlaczego męża nie ma. Jeśli praca, to.....hello.... Coś za coś... Może to ograniczyć, jeśli pogodzisz się z zaciśnięciem budżetu.
    A co do krzyku - na facetów zwykle działa to na odwrót ;) Po co ma wracać do domu, do partnerki, która robi awantury na dzień dobry? ;)
    Mój ostatnio ledwo zipie, zdarza Mu się burknąć, porozumiewa się monosylabami... I co, mam Mu robić awantury???????? Nie dlatego Go nie ma czy robi mało w domu, że łazi z kumplami na piwo, tylko ma taki czas w pracy, że niedługo ducha wyzionie... Więc ja sobie grzecznie dłubię, staram cokolwiek atmosfery świątecznej wprowadzić do domu, coś posprzątać...
    Troszkę mi się wczoraj ulało - ale nie krzyku, tylko łez.... Powiedziałam, że na niedzielę i poniedziałek powinien coś nagrać na sekretarce - i jeśli jakiś baran zadzwonić w związku z prac, to zabiję, bo w nosie mam, że Wielki Pan Prezes Zlecający chce mieć coś gotowe po SWOIM powrocie ze świąt... Inni tez chcą odpocząć...

agatia, nie czytaj za dużo, bo się zestresujesz :-* Jak będziesz dbać o siebie, to masz duże szanse, że wszystko będzie dobrze i spokojnie się "donosicie" :)
    (sama z ciekawości szukałam o tym jakieś 2-3 tygodnie temu ;) ).

LRF - pamięć, pamięcią... Ale ogólnie zauważyłam, że wata z mózgu wcale się nie zmniejszyła w tym nowym trymestrze.... Czekam, aż się zmniejszy :P

Dzierzba, GRATULACJE :)))))))))))))))))))))))))

claudiuszek - czy Szwagierka zdecyduje się na sekcję zwłok? Obawiam sie, że bardzo by sie to przydało....

Angela - zawieź tam, gdzie łóżeczko sie przyda.
    Powiem Ci tak... Klinika, w której pracuję, bierze nieraz udział w akcjach, w ramach których ludzie mają pewne zabiegi dla swoich zwierząt bezpłatnie, bądź z bardzo dużym dofinansowaniem. I co? uwierz mi, że CI klienci potrafią być o niebo bardziej marudzący, wymagający, a czasem wręcz bezczelni, niż ci normalni, którzy płacą... Przykre, ale prawdziwe...

Co do "przeszkód" w brzuchu etc. Hm, raczej nie, ale ogólnie czuję, że brzuch zaczyna potrzebować więcej miejsca i coraz mniej mu się podobają pozycje kucająco-pokrewne, o czym przekonałam się boleśnie podczas niedawnej akcji kąpaniowo-czesaniowej mojej futrzastej ferajny ;)
    No ale jak tak spojrzę.... To naprawdę ten brzuch jest coraz większy.... Już kilka osób mi powiedziało, że widać. No to niech będzie widać.

Ahaś, a'propos ustawień, niedawnych rozważań nt.pępków, brzuszków etc. Jak się spojrzy z boku, to niby brzuch mi wystaje w wyższych rejonach, ale to NIE TAM jest dzieciak. Przyłożyłam dziś sondę i ewidentnie siedzi jakieś 8-10cm poniżej linii pępka. Tak, jakby po prostu mi powywalał wyżej organy,a sam się rozepchał na dole ;))))

A tak w ogóle - ja sie pytam, gdzie ten magiczny PRZYPŁYW energii w II trymestrze??????
    Ok, w niektóre dni mniej śpię, już prawie nie kładę się popołudniu.... Ale mózg nadal łatwo się gotuje.... No i coraz częściej dokucza brzuch ;/ (o kręgosłupie nawet nie wspominam ;) ).

DAWAĆ MI TĘ OSŁAWIONĄ ENERGIĘ, ALE TO JUŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! B-)

A_n_k_a_80, Behemottka, Dzierzba, Ksosia lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ