X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:09

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Tiktik: masz ten sam etap ciąży co ja :) termi mam na 17.09 a Ty?

Z miesiączki powiedział 20.09 a z usg 18.09...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:36

A_n_k_a_80, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznice ślubu mam 22.09 ;-) juz 4 ale ten czas szybko leci:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:39

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Rocznice ślubu mam 22.09 ;-) juz 4 ale ten czas szybko leci:-)
    To prezęcik rocznicowy małe bobo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:44

Tiktik lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mam nadzieje że się uda tym razem..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle po wizycie spac nie moge. Wszystko mnie boli. Godzinę temu wypiłam kawkę i zjadłam skibeczke... I na domiar złego czuje tak nisko gardło, a jestem na antybiotyku:( jakieś rady? Tantum verde już psikam ale bez różnicy. A jak wypije cos ciepłego to lekko piecze... Co jeszcze moge zrobic? Boje sie ze jakiś wirus mnie rozłoży...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam doppler i znalazlam serduszko Fasolka!!! Hurra! :) Ale radocha. Rozplakalam sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 05:03

Anulka01, martta, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:09

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I plukac gardlo solą. To mi pomaga. Ja dodatkowo jeszcze plucze zatoki, bo tam lubia sie bakterie i wirusy chowac w ciepelku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 07:03

Dzierzba, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)
    Juz dzis dzien mi sie tak super nie zapowiada, bo nie ma slonca...:(

Odnosnie sprzeczek z mezem to reaguje tak samo albo mowie "nie stresuj dziecka" :)
    Ostatnio jak juz zasypialismy maz zapytal czy cos mnie laczy z bin ladenem!?!? Mowie ze nie, a on "to czemu jestes taka terrorystka?". Uwierzcie! Mimo, ze lezalam to cycki mi opadly, ale smialismy sie z tego :)

Jak wstane z wyrka ogarne liste :)

Milego dnia!:*

mychakruszyna, Żabcia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    U mnie pora obiadkowa minela bardzo niedawno, a i tak jak wracam do domu i nadrabiam forumowe zaleglosci to mi czasem slinka pocieknie... chyba dzisiaj zrobie nalesniki z serem wlasnie, bo mi żabka04 narobila smaka.
    A i od kilku dni chodzi za mna kisiel, tylko dlatego, ze tu o kisielu przeczytalam, no i dzisiaj kupilam i zjadlam. Ogolnie to macie na moja diete no nie najlepszy wplyw, bo i plackow ziemniaczanych mi sie teraz zachciewa i krokietow i innych frykasow. Kto jada salatki? Chwalic sie? Kusic prosze salatkami!.... chociaz byla tez mowa o dorszu na parze.... hmmm...

Ja jadam salatki. Jestem weganka :) Chociaz od 6 tygodnia kiedy pojawily mi sie mdlosci (i nie chca odpuscic) jem glownie chleb/sucharki/mace...

Poczekaj, az wroce do poprzedniego jedzenia to Cie bede kusic pysznymi kaszami i warzywami :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny,

u mnie ostatni dzien 10 tyg, a mdlosci caly czas nie chca odpuscic. Dzisiaj o 3 plakalam z glowa w toalecie. Juz nie mogeee :(

Co Wy robicie? Czy Wam cos pomaga? Ja juz nie mam sily :(

Milego dnia dla Was i powodzenia na wizytach/egzaminach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry marzę o l4!!!. Jak mi się ciężko wstaje do pracy, a wysiedzieć w niej jeszcze trudniej. Ciekawe czy mi lekarz zaproponuje...

Luliczek wrote:
    Od nowa podajemy TP ?
    Luliczek: 18.09.2016r.
    najblizsza wizyta 2 marca
    prenatalne - 9 marca

nie wiem czy na te prenatalne nie za pozno sie zapisalam, ale niby do 13t6d mozna robic a u mnie wychodzi 13t0d. Chyba nie ma źle, prawda?
    Myślicie, że jest szansa juz wtedy dowiedziec się jaka płeć?

Widzę, że idziemy równiutko:) też mam termin na 18.09 idę na kolejne usg 2.03(odliczam...;)) i dziś jestem.w 10tyg2d. Mój Bąbel mały jeszcze, ale mam późne ovu.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja mialam gigantyczne zapalenia zatok zaraz po zaplodnieniu (meza sprawka i jedno i drugie ;) ) Dostalam amoksycykline i lezalam w wyrku. Potem dlugo mialam bardzo uporczywy, duszacy kaszel i lezenie to jedyne co mi pomoglo. Małż robil mi mleko z miodem i maslem i to doraźnie przynosilo ulge.

Moze powinnas sie teraz oszczedzac przez jakis czas? Mnie ginekolog powiedziala, ze w ciazy infekcje zwalczamy trzy razy dluzej, niz reszta populacji.

Generalnie od 2 tyg nie wychodzę z domu...
    Ale teraz mam większe zmartwienie:( po wczorajszej wizycie dzisiaj leci mi troszkę krew:( brzuch po bokach bolał cała noc. Jak wstałam wyszykować Kacpra do szkoły to nawet mnie coś kłuje:( Miałam iść dziś do fryzjera i na paznokcie, a ja tu leżę plackiem i modlę sie żeby wszystko ustało:( Normalnie szlochać mi sie chce...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dzień Dobry marzę o l4!!!. Jak mi się ciężko wstaje do pracy, a wysiedzieć w niej jeszcze trudniej. Ciekawe czy mi lekarz zaproponuje...
    .
    A ja rano muszę się szybko ruszać, bo muszę wyszykowac i siebie i corke do przedszkola. A też nie łatwo mi się wstaje, rano mam zawsze straszne zawroty głowy. Ale jakoś daje radę ;)

Dzień dobry!
    Kto dziś idzie podglądać dzieci? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 07:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ale teraz mam większe zmartwienie:( po wczorajszej wizycie dzisiaj leci mi troszkę krew:( brzuch po bokach bolał cała noc. Jak wstałam wyszykować Kacpra do szkoły to nawet mnie coś kłuje:( Miałam iść dziś do fryzjera i na paznokcie, a ja tu leżę plackiem i modlę sie żeby wszystko ustało:( Normalnie szlochać mi sie chce...
    Dzwoń do lekarza i zapytaj co to. Skoro wczoraj się badal, to niech teraz reaguje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na nogach, zrobiłam sobie śniadanie i przeglądam różności dziecięce na OLXie ;)

Moonicorns lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:10

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kobietki :). W Polsce nowy dzien a u mnie pora spać :)

Powodzenia na wizytach i dnia bez mdłości życzę wszystkim :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:

A nie mowil Ci lekarz na wizycie, ze masz krwiaka? Moze pobieral Ci cytologie albo wymaz z szyjki?

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ