X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja też mam znajomą która mimo że ma dziecko wychodzi się pobawić, ale jest bardziej odpowiedzialna po prostu tatuś z dzieckiem zostaje. Niektórzy mimo "dorosłego" życia nie umieją dorosnąć.

Ja zanim męża poznałam bylam w długim związku no i ale się skończył więc miałam czas na zabawe.. dużo się bawiło.. za dużo. No i poznałam męża i bach trach wzięło mnie. I towarzystwo też poszło, bo przecież już nie bawię się to jestem nudna. Ile to słyszałam że pewnie za raz mąż mi się znudzi i wróce do nich. No niestety byli w szoku jak był ślub, jak się pojawiło dziecko. Teraz już uwierzyli że wzieło mnie na dobre.
    No ja też wychodzę z moim ale jak młody jest u dziadków. Przecież to normalne ale niestety już nie można tak jak "za młodu". Z resztą ja nigdy nie byłam imprezowa za bardzo. Wolałam w domu posiedzieć, poczytać albo znajomych zaprosić. Teraz raczej wychodzimy do teatru, filharmonii. Ot stare dziadki ;)

Ksosia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jestesmy typowymi domatorami i uwielbuamy z mężem swoje towarzystwo...razem wychodzimy i razem czas spedzamy, jakos osobno na zabawe nie było nigdy ochoty...

angela, ja to juz wczesniej mysle o takich rzeczach a wydaje mi sie , ze ciebie warto o to spytać (bo miałaś wczesniaka :) )-uzywaliscie jakichś specjalnych poduszek przeciw odksztalceniom głowki...?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja nadal czegoś szukam na niedługi wypad ;) a jak to jest z urlopem na L4 ciążowym? bo ja się okrutnie boję kontroli z ZUSu, a nie wiem jak długo jeszcze posiedzę w pracy i czy się pewnego razu nie zdenerwuję i rzucę wszystkiego w ... :P
    L4 normalnie się nalicza, po macierzyńskim można cały zaległy urlop wykorzystać z czasów przed L4 i na L4, na macierzyńskim już nie nalicza się urlop.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    L4 normalnie się nalicza, po macierzyńskim można cały zaległy urlop wykorzystać z czasów przed L4 i na L4, na macierzyńskim już nie nalicza się urlop.

ja macierzyński miałam do października i za 2015 rok naliczyli mi cały 26 dni urlop...na wychowawczym nie ma urlopu, ale na macierzyńskim jest

Sophia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a my jestesmy typowymi domatorami i uwielbuamy z mężem swoje towarzystwo...razem wychodzimy i razem czas spedzamy, jakos osobno na zabawe nie było nigdy ochoty...

angela, ja to juz wczesniej mysle o takich rzeczach a wydaje mi sie , ze ciebie warto o to spytać (bo miałaś wczesniaka :) )-uzywaliscie jakichś specjalnych poduszek przeciw odksztalceniom głowki...?

W naszym przypadku w ogóle nie była potrzebna - młoda urodziła się z bardzo ładną główką w szpitalu dbali o to aby była regularnie przekładana

Ale wiem że polecane są i bardzo skuteczne poduszki head care

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja macierzyński miałam do października i za 2015 rok naliczyli mi cały 26 dni urlop...na wychowawczym nie ma urlopu, ale na macierzyńskim jest
    A to być może :D w każdym razie, ja po macierzyńskim chcę cały wykorzystać to wyjdzie z 1,5 mies. dodatkowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mimo ze jestem domatorka to czasem brakuje mi REALNEGO kontaktu z innymi. Maz w sumie jest pracusiem a wakacje reflektuje tylko w gronie znajomych. Nawet podczas podrozy poslubnej musielismy poznac kogos i wspolnie spedzac wieczory. Nie do konca mi to pasuje ale przynajmniej nie jest smutno....

Zabka co do Twojej kolezanki... Mialam podobna sytuacje tyle ze jak chcialam kupic w styczniu tunike ktora przyda sie tez "na pozniej" to "kolezanka" powiedziala zebym nie brala bo nie jest typowo ciazowa i nie wiadomo czy w nia wejde... Ona tez sie starala o dziecko ale jeszcze w ciazy nie byla... A gdy zaszla i byla szczesliwa to mnie przeprosila za sytuacje. Teraz jak rozmawiamy to tylko opowiada do jakich zajebistch lekarzy nie chodzi i czego nie planuje kupic dziecku - a ja z racji malo popilarnego lekarza nie mam tak dobrze wykonanych badan i pewnie nie znam sie na super gadzetach dla mam i dziecka :)

No generalnie jestem wiocha.pl :D

Czasem mam wrazenie ze im czlowiek lepiej wyksztalcony tym glupszy....

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A to być może :D w każdym razie, ja po macierzyńskim chcę cały wykorzystać to wyjdzie z 1,5 mies. dodatkowo.

ja miałam 12 dni urlopu za 2013 r,po 26 za 2014 i 2015 :) prawie wszystko wykorzystałam :) pracowałam miesiąc...teraz juz mam 9 dni za 2015 i 26 dni za 2016

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na galerie znowu w poszukiwaniu stanika, może dziś coś się uda.. a tak mi się nie chce :P nienawidzę kupować i mierzyć staników :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Pytanie było chyba o wyjazd w trakcie l4.
    Ze jestes na zwolnieniu i na tydzień jedziesz nad morze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:12

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, u nas głowka była spłaszczona od góry(jakby ktoś patelnia przywalił :) ), pokazałabym na zdjęciu, ale chyba sa w drugim laptopie...wszystkie byśmy sie posmiały z ufoludka :) szybko to sie unormowało. Ale przez dysplazję był zakaz kładzenia na boku(w ogóle ortopedzi zakazuja, ale połozne wrecz same to przeciez polecaja i praktykują), mała byla na pleckach i preferowala jedna strone, w dzień to tylko podchodziłam i poprawiałam, dostałam na tym punkcie manii...bałam się...rozmawiałam juz mailowo z Berlinem(mam blizej niz do Krakowa), fajnie, bo mala miala długie włoski...miała 6m jak bioderko wyleczylismy i zaczeła mega szybko nadrabiać w rozwoju-siadanie, raczkowanie wstawanie, i głowka super sie eunormowala

lecz teraz nie chce miec takiej obsesji i wole od razu poszukac podusi...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Dzierzba chyba macie racje...bede matka to jestem juz nudziara...na piwo nie wyjde juz wiec malo atrakcyjna towarzysko jestem. Tylko ze ja zawsze mialam miekka dupe i takie sytuacje mnie doluja i bardzo to przezywam. No coz, trzeba sie z tym pogodzic.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pytanie było chyba o wyjazd w trakcie l4.
    Ze jestes na zwolnieniu i na tydzień jedziesz nad morze.
    dokładnie o to mi chodziło! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka, my z mezem wolelismy razem to piwko wypić i właśnie w domku przy filmie...lubimy swoje towarzystwo. On ma w pracy typowo męskie wiec swoje nadrobi, a mnie po prostu nie ciągnie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela, u nas głowka była spłaszczona od góry(jakby ktoś patelnia przywalił :) ), pokazałabym na zdjęciu, ale chyba sa w drugim laptopie...wszystkie byśmy sie posmiały z ufoludka :) szybko to sie unormowało. Ale przez dysplazję był zakaz kładzenia na boku(w ogóle ortopedzi zakazuja, ale połozne wrecz same to przeciez polecaja i praktykują), mała byla na pleckach i preferowala jedna strone, w dzień to tylko podchodziłam i poprawiałam, dostałam na tym punkcie manii...bałam się...rozmawiałam juz mailowo z Berlinem(mam blizej niz do Krakowa), fajnie, bo mala miala długie włoski...miała 6m jak bioderko wyleczylismy i zaczeła mega szybko nadrabiać w rozwoju-siadanie, raczkowanie wstawanie, i głowka super sie eunormowala

lecz teraz nie chce miec takiej obsesji i wole od razu poszukac podusi...

http://headcare.co/ To ta będzie się nadawała. My na szczęście nie potrzebowaliśmy

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela śliczna kruszynka :)
    U nas też główka była kształtna i taka została :) mały szybko się przekręcal i turlał, więc żadne poduszki nie były potrzebne :)

Emilka miala 7 miesięcy jak pierwszy raz połozyła sie na boku, ale juz wstawala sama w łózeczku...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela śliczna kruszynka :)
    U nas też główka była kształtna i taka została :) mały szybko się przekręcal i turlał, więc żadne poduszki nie były potrzebne :)

Na tym zdjęciu to już była duża :P Bo to zdjęcie 2 tygodnie przed wyjściem. Ale każdy teraz mówi że po niej wcześniactwa nie widać.

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, ja po prostu nie poczekam, czy potrzebna, kupie juz od razu ;) ja wiem, ze lekarze na mnie patrzyli jak na dziwoląga, który wymysla i wyolbrzymia, ale u nas naprawde to leczenie bioderka było uciązliwe, wiele radości macierzyństwa nam odebrało...mała dawała rade, ale z nami bylo gorzej. A przeciez to było tylko bioderko IIc,czyli zagrozone przemieszczeniem, ale to i tak duzo...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ