WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja też mam znajomą która mimo że ma dziecko wychodzi się pobawić, ale jest bardziej odpowiedzialna po prostu tatuś z dzieckiem zostaje. Niektórzy mimo "dorosłego" życia nie umieją dorosnąć.

Ja zanim męża poznałam bylam w długim związku no i ale się skończył więc miałam czas na zabawe.. dużo się bawiło.. za dużo. No i poznałam męża i bach trach wzięło mnie. I towarzystwo też poszło, bo przecież już nie bawię się to jestem nudna. Ile to słyszałam że pewnie za raz mąż mi się znudzi i wróce do nich. No niestety byli w szoku jak był ślub, jak się pojawiło dziecko. Teraz już uwierzyli że wzieło mnie na dobre.
    No ja też wychodzę z moim ale jak młody jest u dziadków. Przecież to normalne ale niestety już nie można tak jak "za młodu". Z resztą ja nigdy nie byłam imprezowa za bardzo. Wolałam w domu posiedzieć, poczytać albo znajomych zaprosić. Teraz raczej wychodzimy do teatru, filharmonii. Ot stare dziadki ;)

Ksosia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jestesmy typowymi domatorami i uwielbuamy z mężem swoje towarzystwo...razem wychodzimy i razem czas spedzamy, jakos osobno na zabawe nie było nigdy ochoty...

angela, ja to juz wczesniej mysle o takich rzeczach a wydaje mi sie , ze ciebie warto o to spytać (bo miałaś wczesniaka :) )-uzywaliscie jakichś specjalnych poduszek przeciw odksztalceniom głowki...?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja nadal czegoś szukam na niedługi wypad ;) a jak to jest z urlopem na L4 ciążowym? bo ja się okrutnie boję kontroli z ZUSu, a nie wiem jak długo jeszcze posiedzę w pracy i czy się pewnego razu nie zdenerwuję i rzucę wszystkiego w ... :P
    L4 normalnie się nalicza, po macierzyńskim można cały zaległy urlop wykorzystać z czasów przed L4 i na L4, na macierzyńskim już nie nalicza się urlop.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    L4 normalnie się nalicza, po macierzyńskim można cały zaległy urlop wykorzystać z czasów przed L4 i na L4, na macierzyńskim już nie nalicza się urlop.

ja macierzyński miałam do października i za 2015 rok naliczyli mi cały 26 dni urlop...na wychowawczym nie ma urlopu, ale na macierzyńskim jest

Sophia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a my jestesmy typowymi domatorami i uwielbuamy z mężem swoje towarzystwo...razem wychodzimy i razem czas spedzamy, jakos osobno na zabawe nie było nigdy ochoty...

angela, ja to juz wczesniej mysle o takich rzeczach a wydaje mi sie , ze ciebie warto o to spytać (bo miałaś wczesniaka :) )-uzywaliscie jakichś specjalnych poduszek przeciw odksztalceniom głowki...?

W naszym przypadku w ogóle nie była potrzebna - młoda urodziła się z bardzo ładną główką w szpitalu dbali o to aby była regularnie przekładana

Ale wiem że polecane są i bardzo skuteczne poduszki head care

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja macierzyński miałam do października i za 2015 rok naliczyli mi cały 26 dni urlop...na wychowawczym nie ma urlopu, ale na macierzyńskim jest
    A to być może :D w każdym razie, ja po macierzyńskim chcę cały wykorzystać to wyjdzie z 1,5 mies. dodatkowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mimo ze jestem domatorka to czasem brakuje mi REALNEGO kontaktu z innymi. Maz w sumie jest pracusiem a wakacje reflektuje tylko w gronie znajomych. Nawet podczas podrozy poslubnej musielismy poznac kogos i wspolnie spedzac wieczory. Nie do konca mi to pasuje ale przynajmniej nie jest smutno....

Zabka co do Twojej kolezanki... Mialam podobna sytuacje tyle ze jak chcialam kupic w styczniu tunike ktora przyda sie tez "na pozniej" to "kolezanka" powiedziala zebym nie brala bo nie jest typowo ciazowa i nie wiadomo czy w nia wejde... Ona tez sie starala o dziecko ale jeszcze w ciazy nie byla... A gdy zaszla i byla szczesliwa to mnie przeprosila za sytuacje. Teraz jak rozmawiamy to tylko opowiada do jakich zajebistch lekarzy nie chodzi i czego nie planuje kupic dziecku - a ja z racji malo popilarnego lekarza nie mam tak dobrze wykonanych badan i pewnie nie znam sie na super gadzetach dla mam i dziecka :)

No generalnie jestem wiocha.pl :D

Czasem mam wrazenie ze im czlowiek lepiej wyksztalcony tym glupszy....

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A to być może :D w każdym razie, ja po macierzyńskim chcę cały wykorzystać to wyjdzie z 1,5 mies. dodatkowo.

ja miałam 12 dni urlopu za 2013 r,po 26 za 2014 i 2015 :) prawie wszystko wykorzystałam :) pracowałam miesiąc...teraz juz mam 9 dni za 2015 i 26 dni za 2016

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na galerie znowu w poszukiwaniu stanika, może dziś coś się uda.. a tak mi się nie chce :P nienawidzę kupować i mierzyć staników :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Pytanie było chyba o wyjazd w trakcie l4.
    Ze jestes na zwolnieniu i na tydzień jedziesz nad morze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:12

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, u nas głowka była spłaszczona od góry(jakby ktoś patelnia przywalił :) ), pokazałabym na zdjęciu, ale chyba sa w drugim laptopie...wszystkie byśmy sie posmiały z ufoludka :) szybko to sie unormowało. Ale przez dysplazję był zakaz kładzenia na boku(w ogóle ortopedzi zakazuja, ale połozne wrecz same to przeciez polecaja i praktykują), mała byla na pleckach i preferowala jedna strone, w dzień to tylko podchodziłam i poprawiałam, dostałam na tym punkcie manii...bałam się...rozmawiałam juz mailowo z Berlinem(mam blizej niz do Krakowa), fajnie, bo mala miala długie włoski...miała 6m jak bioderko wyleczylismy i zaczeła mega szybko nadrabiać w rozwoju-siadanie, raczkowanie wstawanie, i głowka super sie eunormowala

lecz teraz nie chce miec takiej obsesji i wole od razu poszukac podusi...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Dzierzba chyba macie racje...bede matka to jestem juz nudziara...na piwo nie wyjde juz wiec malo atrakcyjna towarzysko jestem. Tylko ze ja zawsze mialam miekka dupe i takie sytuacje mnie doluja i bardzo to przezywam. No coz, trzeba sie z tym pogodzic.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pytanie było chyba o wyjazd w trakcie l4.
    Ze jestes na zwolnieniu i na tydzień jedziesz nad morze.
    dokładnie o to mi chodziło! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka, my z mezem wolelismy razem to piwko wypić i właśnie w domku przy filmie...lubimy swoje towarzystwo. On ma w pracy typowo męskie wiec swoje nadrobi, a mnie po prostu nie ciągnie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela, u nas głowka była spłaszczona od góry(jakby ktoś patelnia przywalił :) ), pokazałabym na zdjęciu, ale chyba sa w drugim laptopie...wszystkie byśmy sie posmiały z ufoludka :) szybko to sie unormowało. Ale przez dysplazję był zakaz kładzenia na boku(w ogóle ortopedzi zakazuja, ale połozne wrecz same to przeciez polecaja i praktykują), mała byla na pleckach i preferowala jedna strone, w dzień to tylko podchodziłam i poprawiałam, dostałam na tym punkcie manii...bałam się...rozmawiałam juz mailowo z Berlinem(mam blizej niz do Krakowa), fajnie, bo mala miala długie włoski...miała 6m jak bioderko wyleczylismy i zaczeła mega szybko nadrabiać w rozwoju-siadanie, raczkowanie wstawanie, i głowka super sie eunormowala

lecz teraz nie chce miec takiej obsesji i wole od razu poszukac podusi...

http://headcare.co/ To ta będzie się nadawała. My na szczęście nie potrzebowaliśmy

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela śliczna kruszynka :)
    U nas też główka była kształtna i taka została :) mały szybko się przekręcal i turlał, więc żadne poduszki nie były potrzebne :)

Emilka miala 7 miesięcy jak pierwszy raz połozyła sie na boku, ale juz wstawala sama w łózeczku...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela śliczna kruszynka :)
    U nas też główka była kształtna i taka została :) mały szybko się przekręcal i turlał, więc żadne poduszki nie były potrzebne :)

Na tym zdjęciu to już była duża :P Bo to zdjęcie 2 tygodnie przed wyjściem. Ale każdy teraz mówi że po niej wcześniactwa nie widać.

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, ja po prostu nie poczekam, czy potrzebna, kupie juz od razu ;) ja wiem, ze lekarze na mnie patrzyli jak na dziwoląga, który wymysla i wyolbrzymia, ale u nas naprawde to leczenie bioderka było uciązliwe, wiele radości macierzyństwa nam odebrało...mała dawała rade, ale z nami bylo gorzej. A przeciez to było tylko bioderko IIc,czyli zagrozone przemieszczeniem, ale to i tak duzo...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ