X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez juz czuje rano, wieczorami czasem w dzien. Tak sie przyzwyczailam do tych ruchow, ze jak dlugo nie ma to sie martwie, eh wiem, ze przesadzam :p

Brzuch zaczal mnie tak delikatnie swedziec od kilku dni, a smaruje oliwka dla dzieci, bo ostatnio jakis balsam z Rossmana dla kobiet w ciazy mnie uczulil :/

Myslicie, ze oliwka wystarczy?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol kochana Ty moja, dziękuję :*

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja wlasnie tez juz czuje rano, wieczorami czasem w dzien. Tak sie przyzwyczailam do tych ruchow, ze jak dlugo nie ma to sie martwie, eh wiem, ze przesadzam :p

Brzuch zaczal mnie tak delikatnie swedziec od kilku dni, a smaruje oliwka dla dzieci, bo ostatnio jakis balsam z Rossmana dla kobiet w ciazy mnie uczulil :/

Myslicie, ze oliwka wystarczy?
    nie martw sie, z dnia na dzien bedzie pewnie coraz czesciej i mocniej :) ja w przeciagu tygodnia roznice juz zauwazam w czestosci i intensywnosci :)

ja smaruje palmersem i olejem kokosowym na zmiane, ale duzo opinii slyszalam, ze nie wazne czym bo chodzi tylko o samo nawilzenie, wiec nawet zwykly krem nawilzajacy by pewnie wystarczyl. Ja smaruje tym co mam :)

violett lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Strazaczka imieniny masz 16 kwietnia ?? :D To robimy imprezę na bbf haha

ja urodziny 16 stycznia, przyjaciółka urodziła 17 a ja tydzień po wizycie na porodówce dowiedziałam się że sama tam wyląduję za 9 miesięcy. Sylwia moja coś podejrzewała bo się skarżyłam codziennie że mi strasznie zimno nawet w szpitalu jak u niej byłam to mnie telepało a babeczki na krótki rękaw chodziły :)
    ja myślałamże Ty urodziny 14 masz:P ja mam urodziny 16 kwietnia:P a imieniny 9 maja:)

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na śniadanie zjadłam prawie kg parówek ;0 gdzie się to mieści?

Ksosiu trzymam kciuki razem z Synem:)
    Mmargol gratuluje córeczki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 10:05

mmargol lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ruchów nie czuje jeszcze ale właśnie wieczorem lub rano w łóżku czuje jakby mi kamień plywal w brzuchu...takie dziwne uczucie.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal ruchów nie czuje :)

Może zle to nazwalam - nic nie czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 10:09

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje ruchów...Jakby takie bulgotki nie raz czy motylki nie wiem jak to nazwać:)

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 20. tygodniu :-) Moja dziewczyna tak kopie, że zdarza mi się pisnąć w towarzystwie. Miłego dnia dla Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 10:26

Sabina, _izunia_, violett, Strazaczka1990, bbeczka91, megg lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja vzasami w nocy czuje jak sie przebudze tak jakbym brzeczaca zabawke połknela :)
    A dzis nad ranem kicia mi z brzucha zrobiła sobie trampoline i malemu sie to ewidentnie nie spodobało bo jej oddał :D poczułam kopniaka hehe.
    Ja smaruje brzuch 2 do 3 razy dziennie, mam tendencje niestety do rozstępów, olej kokosowy albo palmers, a w pracy co mam pod ręką i robie pilling rękawa kessa 2 razy w tygodniu, wiec nic mnie nie swędzi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:37

• poznanianka Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś jest dzisiaj na warsztatach Planeta Dziecko w Poznaniu?
    (http://www.planeta-dziecko.pl/)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja jeszcze z łóżka

Trzeba wstać i się ogarnąć. Nie chce się bo brzydko i pada za oknem :(
    Muszę posprzątać, najwyżej później jakaś drzemka.

Ksosia trzymam kciuki, powodzenia :)
    Mmargol gratuluję córci :)
    Lusia śliczny brzuszek :)

Ja niestety nie czuję ani tych drżeń jakie miałam na początku 18 tygodnia, ani ruchów. Może jeszcze za wcześnie u mnie. Czasem ciągnie w okolicy jajników a poza tym nic. Wizyta dopiero 21 ale myślę że jest dobrze, tylko dodatkowy otulacz małego jeszcze nie pozwala go tak czuć ;)

Jeśli chodzi o smarowanie to ja stosuję na dzień masło z perfecty na rozstępy a na noc oliwka
    bambino.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 10:54

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyzale sie Wam jeszcze dziewczyny. Wczoraj bylam na tych warsztatach "Mamo, to ja", które planowo miały trwac do 20.30, a ja mialam gin na 20.50.
    Przedluzyly sie warsztaty, wyszlam z nich o 20.40 najpozniej jak moglam, zeby u gin byc na czas. Na koniec mialy byc konkursy. Bylam tam z kuzynka, ktora w maju rodzi i mowie do niej ze w razie bym wygrala to niech sprobuje odebrac za mnie.
    I pozniej jak z nia pisalam to okazalo sie, ze wygralam (w trakcie warsztatow zbierali karteczki z trescia co nam sie kojarzy ze slowami Mamo, to ja) - zaszalalam, bo na poczekaniu wymyslilam taka rymowanke (moj maz sie troche smial z tego).
    Ale na marne to wszystko, bo nie pozwolili kuzynce odebrac nagrody i dupa :( mialam smuteczek, bo pierwszy raz bym cos wygrala a tu oooo...
    Pomijajac juz fakt, ze u gin bylo opoznienie i czekalam godzine ;]

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:37

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 19 tyg :)
    Jestesmy w polsce pogoda nas nie rozpieszcza :/
    Milego dnia

Sabina, megg lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laze po sklepach ziewam i usypiam.I chyba nic nie kupię.Bo sen zmaga mnie.Nawet odpuszcze tego hamburgera ...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia cos mi sie wydaje, ze on nie pojdzie na ten uklad hihi
    teraz na wizycie nie wiedzialam, ze wygralam, a pod koniec kwietnia pewnie zapomne ;p

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zabrałam za szarlotkę, czekam aż ciasto w lodówce odpocznie i zrobi się jak należy. Mąż wybył z domu, więc muszę się ogarnąć, żeby jakoś wyglądać na przyjazd gości - tylko w nic się nie zmieszczę sensownego :/ pojechał zrobić tylko zdjęcia do dokumentów, więc prędko wróci mam nadzieję i przywiezie chińszczyznę! :D

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Pogoda paskudna, a my mieliśmy dziś grilla robić. Wszystko już kupione, więc chyba postawimy go na balkonie. Ja też robię szalotkę, bo dostaliśmy chyba z 10 kg jabłek, więc trzeba je do czegoś wykorzystać. Domek już ogarnięty, mąż mi pomógł więc szybko poszło ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ