X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mam nadzieję, że jutro mnie wypuszczą do domku, bo już mam dość szpitala. Tydzień to za długo.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dzien dobry w 21 tc!!!!:)
    Za tydzien mam polowkowe i troche trzese tylkiem - nie wiedziec czemu ...:(

Dzis jade na warsztaty mamo to ja :)

Mysle co napisac "z czym kojarzy ci sie mamo to ja". Jakies propozycje?:)

Mam mega, giga ochote na bulke z nutella - do dziela!!!:)
    Ja zjadlam bułkę z nutella a na to sos czosnkowy mniam :)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ale mam dzisiaj zły dzień, zawsze 13 był szczęśliwy, a dzisiaj fatalny :/ wrrrr oby jutro było lepiej :)
    Nie chcaco polubialam :( wybacz Kochana.Przez ten tel tak ciężko i kliklam nie chcaco

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jakos nie mam weny do pisania, choc wszystko u nas oki.
    Dzisiaj dzien spedzilam na przegladaniu rzeczy dla maluszka, zwlaszcza na stronie smyka bo promocje maja (dzieki za info).
    I mam takie pytanie odnosnie kolderki i podusi, czym sie sugeruje przy zakupie? bo w smyku jest w niezlej promocji i zastanawiam sie czy skorzystac:
    http://www.smyk.com/babymatex-kolderka-i-poduszka-bialy-135x100-cm-40x60-cm.html

Trzymam kciuki za dobre wiesci na obchodzie agatia!

Megg to Twoj profil na fb i Ty sama wlasnorecznie szyjesz takie cuda? sliczny zestaw pokazalas :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ania 91 sto lat sto lat!!! Cmok cmok!
    Lusia fajna biedrona!
    Ania L pochwal się coś taka dzisiaj radosna!

No dobra ;) dostaliśmy dzis pozytywna decyzje z banku (po prawie półtorej miesiąca trwania procedur) w sprawie kredytu na dom :):):) bardzo sie cieszymy i byc moze tym samym uda nam sie doprowadzić stan surowy zamknięty (bo taki mamy zaliczkowany) do gotowego do wprowadzenia i zamieszkamy w nim tuż przed narodzinami córci :):)

Tym bardziej jesteśmy happy, bo rata bedzie niższa od tej kwoty która teraz płacimy za wynajem domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:17

mmargol, żabka04, Dzierzba, megg, Robotka1, violett, _izunia_, martta, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 sto lat, samych wspaniałości!
    Ania Lewandowska, super wiesci, gratuluje! teraz nic tylko sie cieszyc i snuc plany na najblizsze miesiace :) bedzie sie dzialo :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Czesc dziewczyny, jakos nie mam weny do pisania, choc wszystko u nas oki.
    Dzisiaj dzien spedzilam na przegladaniu rzeczy dla maluszka, zwlaszcza na stronie smyka bo promocje maja (dzieki za info).
    I mam takie pytanie odnosnie kolderki i podusi, czym sie sugeruje przy zakupie? bo w smyku jest w niezlej promocji i zastanawiam sie czy skorzystac:
    http://www.smyk.com/babymatex-kolderka-i-poduszka-bialy-135x100-cm-40x60-cm.html

Trzymam kciuki za dobre wiesci na obchodzie agatia!

Megg to Twoj profil na fb i Ty sama wlasnorecznie szyjesz takie cuda? sliczny zestaw pokazalas :)
    Kurcze i mnie kusi ten zestaw kołderki. Taki rozmiar będzie ok do łóżeczka 120x60 ?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kurcze i mnie kusi ten zestaw kołderki. Taki rozmiar będzie ok do łóżeczka 120x60 ?
    tak jak na innych stronach patrzylam to zazwyczaj jest taki rozmiar, wiec chyba dobry :) tylko widzialam jakies jeszcze bambusowe, albo 4 pory roku co mozna 2 polaczyc i nie wiem jaki wklad w kolderce jest najlepszy..
    Na ktorys warsztatach co bylam reklamowala sie firma Senna Baby i macalam kolderki bardzo fajne, ale nie zapisalam sobie i nie pamietam ktora mi sie najbardziej podobala

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wiem jak z wkładem. Rozmiar wyczytałam, że dobry bo na dłużej posłuży. Wolałabym jednak chyba dotknąć w sklepie najpierw.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aniu to gratulacje! Trzymam kciuki żebyście zdążyli!
    Dziewczyny taki wymiar kołderki wystarczy :) wkład byle by był antyalergiczny. Bambusowe chyba o wiele droższe co?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, zalezy do jakiej ceny porownywac, bo ta smyku poza promocja kosztowala 95 zl, a bambusowe z tej firmy ktora macalam na warsztatach Senna Baby sa po okolo 110 wiec nie az taka duza roznica, nie wiem jak inne firmy

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kojarze, ze kobitka co reklamowala firme senna baby, polecala wcale nie bambusowa tylko z serii 4 pory roku, ze moga byc 2 lub 1 cieplejsza spieta z dwoch. Mowila, ze sie przydaje jak dziecko ubrudzi czy przesika albo cos, bo wtedy jedna mozna do prania i zawsze mozna z drugiej skorzystac - szczerze jestem zielona czy to ma sens w praktyce, Anulka Ty masz juz malucha, powiedz jak to jest w praktyce :)

a i niby wszystkie sa dopuszczone do kontaktu dla dzieci jak maja certyfikat, ale rozne wklady i materialy uzyte - za duzo tych opcji, ze glupieje

Dzierzba lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie, myślałam ze dużo więcej.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    tak jak na innych stronach patrzylam to zazwyczaj jest taki rozmiar, wiec chyba dobry :) tylko widzialam jakies jeszcze bambusowe, albo 4 pory roku co mozna 2 polaczyc i nie wiem jaki wklad w kolderce jest najlepszy..
    Na ktorys warsztatach co bylam reklamowala sie firma Senna Baby i macalam kolderki bardzo fajne, ale nie zapisalam sobie i nie pamietam ktora mi sie najbardziej podobala
    Ja kupiłam te kołderki 4 pory roku ze smyka z tłoczeniem w kwiatki AMW, Medical, Kołderka dziecięca 4 pory roku, 100x135 cm. Młody też taką miał i spoko była nawet po kilku praniach, bardzo ciepła i latem miałam tak jakby dwie, a lejek z niego był niesamowity i kilka razy zasikał :)
    Najfajniejsza jest z puchowym wkładem ale raz, że droga a dwa może uczulać więc zdecydowałam się na antyalergiczne wypełnienie. Rozmiar 100x135 jest ok bo służy dłużej i lepiej można otulić dziecko. Mogę tylko dodać, że z tych kołder ze sztucznym wypełnieniem typu silikon itp to najlepiej kupować pikowane bo jest mniejsze ryzyko zbicia w kulkę. na bambusie się nie znam kompletnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:54

mmargol lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ma sens w praktyce ta kołdra.
    Ja taka kupiłam córce do łóżka kiedy sama się uczyła spać.
    Latem śpi pod jedną cienka zima jak bardzo zimno łącze i daje dwie.
    Fakt że wymiarami jest większa taka normalna jak mam gości to mam dwie kołdry:-)
    Naprawdę są super.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt ze jak posika to dooopa, ale ja pamietam ze latem brałam zwykły kocyk dzieciecy, miła powloczka i było ok. Na zimę kupiłam Kacprowi kołdrę w mother care, droższą ale była leciutka, przy tym ciepła i odprowadzała ewentualna wilgoć gdyby był upocony. I to był strzał w 10. Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jaki miała wkład. Jak ją znajdę to Wam napiszę.

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzicie, czyli jak ma to sens to zakupie 4 pory roku :) w razie trafi mi sie mocny sikacz to zawsze bedzie w zapasie ;)

Dzierzba, Anulka01, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:

Nie nie :) ja na tym profilu zamawialam taki zestaw :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wróciłam od lekarza, bo sie zwolniła wizyta.
    Poszłam, bo mnie niepokoiła twardniejąca i tkliwa macica. Zbadał mnie i pobrał próbkę na posiew.
    Szyjka zamknięta i długa, dał mi luteinę i puścił serduszko. Ogólnie uspokajał, ale tez kazał wstrzymać sie od jakiekolwiek aktywności, w tym seksu.

Ulżyło mi. :)

AniaLewandowska, mmargol, Angela89, violett, megg, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe a mówił ze macica faktycznie twarda?

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ