X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mam nadzieję, że jutro mnie wypuszczą do domku, bo już mam dość szpitala. Tydzień to za długo.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dzien dobry w 21 tc!!!!:)
    Za tydzien mam polowkowe i troche trzese tylkiem - nie wiedziec czemu ...:(

Dzis jade na warsztaty mamo to ja :)

Mysle co napisac "z czym kojarzy ci sie mamo to ja". Jakies propozycje?:)

Mam mega, giga ochote na bulke z nutella - do dziela!!!:)
    Ja zjadlam bułkę z nutella a na to sos czosnkowy mniam :)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ale mam dzisiaj zły dzień, zawsze 13 był szczęśliwy, a dzisiaj fatalny :/ wrrrr oby jutro było lepiej :)
    Nie chcaco polubialam :( wybacz Kochana.Przez ten tel tak ciężko i kliklam nie chcaco

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jakos nie mam weny do pisania, choc wszystko u nas oki.
    Dzisiaj dzien spedzilam na przegladaniu rzeczy dla maluszka, zwlaszcza na stronie smyka bo promocje maja (dzieki za info).
    I mam takie pytanie odnosnie kolderki i podusi, czym sie sugeruje przy zakupie? bo w smyku jest w niezlej promocji i zastanawiam sie czy skorzystac:
    http://www.smyk.com/babymatex-kolderka-i-poduszka-bialy-135x100-cm-40x60-cm.html

Trzymam kciuki za dobre wiesci na obchodzie agatia!

Megg to Twoj profil na fb i Ty sama wlasnorecznie szyjesz takie cuda? sliczny zestaw pokazalas :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ania 91 sto lat sto lat!!! Cmok cmok!
    Lusia fajna biedrona!
    Ania L pochwal się coś taka dzisiaj radosna!

No dobra ;) dostaliśmy dzis pozytywna decyzje z banku (po prawie półtorej miesiąca trwania procedur) w sprawie kredytu na dom :):):) bardzo sie cieszymy i byc moze tym samym uda nam sie doprowadzić stan surowy zamknięty (bo taki mamy zaliczkowany) do gotowego do wprowadzenia i zamieszkamy w nim tuż przed narodzinami córci :):)

Tym bardziej jesteśmy happy, bo rata bedzie niższa od tej kwoty która teraz płacimy za wynajem domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:17

mmargol, żabka04, Dzierzba, megg, Robotka1, violett, _izunia_, martta, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 sto lat, samych wspaniałości!
    Ania Lewandowska, super wiesci, gratuluje! teraz nic tylko sie cieszyc i snuc plany na najblizsze miesiace :) bedzie sie dzialo :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Czesc dziewczyny, jakos nie mam weny do pisania, choc wszystko u nas oki.
    Dzisiaj dzien spedzilam na przegladaniu rzeczy dla maluszka, zwlaszcza na stronie smyka bo promocje maja (dzieki za info).
    I mam takie pytanie odnosnie kolderki i podusi, czym sie sugeruje przy zakupie? bo w smyku jest w niezlej promocji i zastanawiam sie czy skorzystac:
    http://www.smyk.com/babymatex-kolderka-i-poduszka-bialy-135x100-cm-40x60-cm.html

Trzymam kciuki za dobre wiesci na obchodzie agatia!

Megg to Twoj profil na fb i Ty sama wlasnorecznie szyjesz takie cuda? sliczny zestaw pokazalas :)
    Kurcze i mnie kusi ten zestaw kołderki. Taki rozmiar będzie ok do łóżeczka 120x60 ?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kurcze i mnie kusi ten zestaw kołderki. Taki rozmiar będzie ok do łóżeczka 120x60 ?
    tak jak na innych stronach patrzylam to zazwyczaj jest taki rozmiar, wiec chyba dobry :) tylko widzialam jakies jeszcze bambusowe, albo 4 pory roku co mozna 2 polaczyc i nie wiem jaki wklad w kolderce jest najlepszy..
    Na ktorys warsztatach co bylam reklamowala sie firma Senna Baby i macalam kolderki bardzo fajne, ale nie zapisalam sobie i nie pamietam ktora mi sie najbardziej podobala

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wiem jak z wkładem. Rozmiar wyczytałam, że dobry bo na dłużej posłuży. Wolałabym jednak chyba dotknąć w sklepie najpierw.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aniu to gratulacje! Trzymam kciuki żebyście zdążyli!
    Dziewczyny taki wymiar kołderki wystarczy :) wkład byle by był antyalergiczny. Bambusowe chyba o wiele droższe co?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, zalezy do jakiej ceny porownywac, bo ta smyku poza promocja kosztowala 95 zl, a bambusowe z tej firmy ktora macalam na warsztatach Senna Baby sa po okolo 110 wiec nie az taka duza roznica, nie wiem jak inne firmy

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kojarze, ze kobitka co reklamowala firme senna baby, polecala wcale nie bambusowa tylko z serii 4 pory roku, ze moga byc 2 lub 1 cieplejsza spieta z dwoch. Mowila, ze sie przydaje jak dziecko ubrudzi czy przesika albo cos, bo wtedy jedna mozna do prania i zawsze mozna z drugiej skorzystac - szczerze jestem zielona czy to ma sens w praktyce, Anulka Ty masz juz malucha, powiedz jak to jest w praktyce :)

a i niby wszystkie sa dopuszczone do kontaktu dla dzieci jak maja certyfikat, ale rozne wklady i materialy uzyte - za duzo tych opcji, ze glupieje

Dzierzba lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie, myślałam ze dużo więcej.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    tak jak na innych stronach patrzylam to zazwyczaj jest taki rozmiar, wiec chyba dobry :) tylko widzialam jakies jeszcze bambusowe, albo 4 pory roku co mozna 2 polaczyc i nie wiem jaki wklad w kolderce jest najlepszy..
    Na ktorys warsztatach co bylam reklamowala sie firma Senna Baby i macalam kolderki bardzo fajne, ale nie zapisalam sobie i nie pamietam ktora mi sie najbardziej podobala
    Ja kupiłam te kołderki 4 pory roku ze smyka z tłoczeniem w kwiatki AMW, Medical, Kołderka dziecięca 4 pory roku, 100x135 cm. Młody też taką miał i spoko była nawet po kilku praniach, bardzo ciepła i latem miałam tak jakby dwie, a lejek z niego był niesamowity i kilka razy zasikał :)
    Najfajniejsza jest z puchowym wkładem ale raz, że droga a dwa może uczulać więc zdecydowałam się na antyalergiczne wypełnienie. Rozmiar 100x135 jest ok bo służy dłużej i lepiej można otulić dziecko. Mogę tylko dodać, że z tych kołder ze sztucznym wypełnieniem typu silikon itp to najlepiej kupować pikowane bo jest mniejsze ryzyko zbicia w kulkę. na bambusie się nie znam kompletnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 19:54

mmargol lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ma sens w praktyce ta kołdra.
    Ja taka kupiłam córce do łóżka kiedy sama się uczyła spać.
    Latem śpi pod jedną cienka zima jak bardzo zimno łącze i daje dwie.
    Fakt że wymiarami jest większa taka normalna jak mam gości to mam dwie kołdry:-)
    Naprawdę są super.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt ze jak posika to dooopa, ale ja pamietam ze latem brałam zwykły kocyk dzieciecy, miła powloczka i było ok. Na zimę kupiłam Kacprowi kołdrę w mother care, droższą ale była leciutka, przy tym ciepła i odprowadzała ewentualna wilgoć gdyby był upocony. I to był strzał w 10. Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jaki miała wkład. Jak ją znajdę to Wam napiszę.

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzicie, czyli jak ma to sens to zakupie 4 pory roku :) w razie trafi mi sie mocny sikacz to zawsze bedzie w zapasie ;)

Dzierzba, Anulka01, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:

Nie nie :) ja na tym profilu zamawialam taki zestaw :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wróciłam od lekarza, bo sie zwolniła wizyta.
    Poszłam, bo mnie niepokoiła twardniejąca i tkliwa macica. Zbadał mnie i pobrał próbkę na posiew.
    Szyjka zamknięta i długa, dał mi luteinę i puścił serduszko. Ogólnie uspokajał, ale tez kazał wstrzymać sie od jakiekolwiek aktywności, w tym seksu.

Ulżyło mi. :)

AniaLewandowska, mmargol, Angela89, violett, megg, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe a mówił ze macica faktycznie twarda?

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ