WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziendobry,obudził mnie smród smarzonego czegoś raczej ryby. Koniecznie trzeba zamurowac te holerne przejscie bo zwariuje.
A i snily mi sie straszne glupoty ze moj r calowal się z jakimiś babsztylami, spil sie i wysmiewal sie zabierajac mi pieniadze ze dam se rade. Co za banialuki. Wiem ze tak by nie zrobil. Ide zaparzyc herbare bo juz spania nie bedzie. Milego dnia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się w 5 mcu ciąży
Ale mi ten czas leci.....
U mbie wody cieplej dalej brak
Lecę dziecko zaprowadze do przedszkola i jestem zmuszona grzać wodę w garnkach żeby umyć włosy.
Muszę się zorganizować szybko bo muszę podjechać do gina po L4 i zapytam o skierowanie na echo serca (przypomniało mi się) a na 12 mam dentyste buuuuu
Oby szybko poszło:-)
Polecacie jakiś dobry wybielacz??
Chodzi mi o sprawdzony.
Znalazłam kilka pajacow,body trochę zleżałe i mam w planie wrzucić do wybielacza jak się nie uda ich doprowadzić do ładu to wyrzucę a szkoda
Pauka gratki
Miłego dnia:-)AniaLewandowska, Sabina, violett, Pauka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Hejka witam się i ja:) moja wczorajsza wizyta u dentysty zakończyła się klapą heh najpierw było 30 minut opóźnienia, co mnie już zdenerowawało bo się bałam, że nie wytrzymam potem, żeby nie jeść. No ale okazało się, że wszystkie ząbki mam zdrowe:) natomiast to z czym przyszłam, bo między chyba 5 a 6 mam szparę bo jak mi osttanio robiła plombę to chyba jej nie wyszła i tam i jedzenie wchodzi i się boję, nawet myślałam, że mi wypadła, no ale powiedziała, że jest technicznie ok... ale jak chce to mi zrobi jeszcze raz tylko, że jeżeli chce znieczulenie musze mieć zaświadczenie od mojego ginekologa, że mogę być znieczulona noi dupa bo oczywiście nie wiedziałam, że musze, i czekam do wizyty 10 maja i dopiero wtedy zacznę działać. Wy też macie te zaświadczenia? Czy specjalnie mnie spławiła? no ale pocieszam się tym, że wszystkie zęby zdrowe dalej będę jeść tylko jedną stroną i już
miłego dnia, wizyt spokoju bez nerwów:)
ps. w sobotę przyjdą murarze i zaczną stawiać mury<jupi> już nie mogę się doczekać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry
U mnie pogoda pod psemleje okropnie. Dzis nie pozostaje nic innego jak tylko leżeć w łożku.
W związku z naszymi zmianami w życiu postanowiłam wziąć sie do końca za wyprawkę. Tzn, dokupić resztę brakujących rzeczy, poprac ciuszki te co juz mam, poprasować i popłakiwać w woreczki.
Kurczę od niedzieli nie czuje w ogole ruchówi cholera sie troche martwię. jak pójdę po skierowanie na usg do Medicover na badanie połówkowe (szybko sie zorientowałam, ze tam mamy przecież za darmo), to poproszę ginke o sprawdzenie czy wszystko jest ok. Ale to tak czy siak dopiero 26.04
Uciekam teraz jeszcze na godz na drzemkę, akurat skończy sie pranie
Miłego dnia -
nick nieaktualny
-
Żabko ja jak mam jakiś problem z plamami to używam płynu Meglio bardzo dobry odtłuszczacz który usuwa plamy nawet po buraczkach i czerwonym winie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:11
mychakruszyna, inzynierka, żabka04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
I ja dziś zaczynam kolejny tydzień
Mam do Was pytanie. Poszłam wczoraj na kijki. Fajnie było, starałam się iść powoli, ale chyba poszłam na zbyt długo spacer, bo wieczorem zaczął mnie boleć brzuch. Bpki mnie tu jak kończy się wypuklosc brzucha, na dole. Nie wiem czy to więzadła czy mięśnie czy coś innegoczy któraś może cos doradzic?
-
nick nieaktualny
-
Macioszczyczka wrote:Właśnie odebrałam wyniki krwi i moczu, oprócz zaniżonej hemoglobiny i hematokrytu mam podwyższone limfocyty i neutrofile. I w moczu leukocyty 3-5, liczne krycztały moczanów. Co to za kryształy????
nie znam się na tym, ale kryształy kojarza mi się z czymś, co sie odklada ...ale kleukocyty to raczej infekcja, moze to wszystko razem o czyms świadczy -
Sabina mięśnie trochę bardziej popracowały
ja też po 1 dlugim i szybkim marszu obolala bylam a kręgosłup chcial mi wyskoczyć ale po kolejnych 2 spacerkach przeszlo. Choc pod koniec też czułam brzuch juz. Może zmniejsz dystans.
Witam się w ohydną pogodęa muszę iść do pracy uzupełnić dokumenty z września bo mojej zastepczyni beda potrzebne do oceny końcowej dzieci a olałam sobie to, nie sądziłam że będę w ciąży
Sabina lubi tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:Witam sie z rana
Bylam wczoraj w Zusie w koncu po dodanie mojego profilu do zaufanego. I tam bardzo mila Pani mnie oswiecila,ze mi zaden Zus nie bedzie płacić tylko pracodawcaco mnie bardzo ucieszyło,bo nawet premie bede miala
Zus przejmuje place w przypadku gdzie w firmie hdzie osoba,ktora jest na L4 zatrudnianych jest ppnizej 20 osob,a gdy firma zatrudnia powyzej 20 dalej placi pracodawca. Tak samo jest z macierzynskim
Nawet zapytalam o kontrole,ale to juz u innej kobiety i ya mi powiedziała,ze ciężarnych nie kontrolują, a w moim przypadku to pracodawca musiałby wystąpić o kontrole do Zusu,a tak mam zyc normalnie,bo przeciez ciąża to nie choroba
Powiedziala mi tez,ze nawet jezeli trafibsie jakakolwiek kontrola choc to bardzo malo prawdopodobne to jesli osoby nie ma w domu w tym czasie to ma 7dni na napisanie wyjasnienia (gdzie byla,co robila i dlaczego nie bylo jej w domu). Ja to lubie dopytać sie u zrodla
źle to zrozumiałaś...płaci zus , ale pracodawca wypłaca . A dokładnie to pracodawca nalicza podstwe, tobie robi przelew, a potem zus im oddaje...bo mi tez teoretycznie płaci pracodawca, a do sadu ide z zusem, bo jest płatnikiem zasiłku chorobowego i macierzyńskiego. Oni takie skróty myslowe stosuja...u mnie tez próbowali, ale wyjasnilo się co i jak. A co ci wypłaca dodatkowo, to jest w firmowym regulaminie płacy...u mnie TERAZ podstawa zasiłków naliczona jest za 4 miesiace (srednia) wiec w tym sie załapała trzynastka, ale CHYBA zakład pracy dodatkowo wypłaca stazowe, pisze chyba, bo w biurze nie umiała mi wyjasnić jaki to jest