X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jezeli chodzi o kolderke to ja rowniez dostane w spadku od kuzynki lacznie z dwoma poscielami na zmiane ;) kochana ta kuzynka ♡

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 5 miesiącu;)

A_n_k_a_80, Skali89, AniaLewandowska, Sabina, Angela89, bbeczka91, mmargol, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry,obudził mnie smród smarzonego czegoś raczej ryby. Koniecznie trzeba zamurowac te holerne przejscie bo zwariuje.
    A i snily mi sie straszne glupoty ze moj r calowal się z jakimiś babsztylami, spil sie i wysmiewal sie zabierajac mi pieniadze ze dam se rade. Co za banialuki. Wiem ze tak by nie zrobil. Ide zaparzyc herbare bo juz spania nie bedzie. Milego dnia.

dev269pps__.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ja tez nie umiem spac :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. U nas od rana ulewa. Do ginekologa idę w kaloszach, bo inaczej się nie da. ;D

Nie mogę się doczekać wizyty.

Lusia8998, AniaLewandowska, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko a czemu już robiłas glukoze?
    Bo ja to się zastanawiam czemu tak wcześnie muszę zrobić....

Pauka gratuluję córeczki:)

Pauka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 mcu ciąży :-)
    Ale mi ten czas leci.....

U mbie wody cieplej dalej brak :-(
    Lecę dziecko zaprowadze do przedszkola i jestem zmuszona grzać wodę w garnkach żeby umyć włosy.
    Muszę się zorganizować szybko bo muszę podjechać do gina po L4 i zapytam o skierowanie na echo serca (przypomniało mi się) a na 12 mam dentyste buuuuu
    Oby szybko poszło:-)

Polecacie jakiś dobry wybielacz??
    Chodzi mi o sprawdzony.
    Znalazłam kilka pajacow,body trochę zleżałe i mam w planie wrzucić do wybielacza jak się nie uda ich doprowadzić do ładu to wyrzucę a szkoda :-(

Pauka gratki :-)
    Miłego dnia:-)

AniaLewandowska, Sabina, violett, Pauka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam się i ja:) moja wczorajsza wizyta u dentysty zakończyła się klapą heh najpierw było 30 minut opóźnienia, co mnie już zdenerowawało bo się bałam, że nie wytrzymam potem, żeby nie jeść. No ale okazało się, że wszystkie ząbki mam zdrowe:) natomiast to z czym przyszłam, bo między chyba 5 a 6 mam szparę bo jak mi osttanio robiła plombę to chyba jej nie wyszła i tam i jedzenie wchodzi i się boję, nawet myślałam, że mi wypadła, no ale powiedziała, że jest technicznie ok... ale jak chce to mi zrobi jeszcze raz tylko, że jeżeli chce znieczulenie musze mieć zaświadczenie od mojego ginekologa, że mogę być znieczulona noi dupa bo oczywiście nie wiedziałam, że musze, i czekam do wizyty 10 maja i dopiero wtedy zacznę działać. Wy też macie te zaświadczenia? Czy specjalnie mnie spławiła? no ale pocieszam się tym, że wszystkie zęby zdrowe dalej będę jeść tylko jedną stroną i już

miłego dnia, wizyt spokoju bez nerwów:)

ps. w sobotę przyjdą murarze i zaczną stawiać mury<jupi> już nie mogę się doczekać:):)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, w rossmanie jest taki proszek do wybielania koronek itp, z firmy dr Beckmann- koszt około 13 zł. Jeśli te ubranka są bez kolorowych napisów lub aplikacji to śmiało możesz go użyć ;) Ja tak wybielam białe koszulki ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, u mnie ohydna pogoda :(
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Claudiuszek szczególnie za Ciebie :* oby wszystko wróciło do normy.
    A teraz wracam do łóżka :)

claudiuszek lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie pogoda pod psem :/ leje okropnie. Dzis nie pozostaje nic innego jak tylko leżeć w łożku.
    W związku z naszymi zmianami w życiu postanowiłam wziąć sie do końca za wyprawkę. Tzn, dokupić resztę brakujących rzeczy, poprac ciuszki te co juz mam, poprasować i popłakiwać w woreczki.
    Kurczę od niedzieli nie czuje w ogole ruchów :( i cholera sie troche martwię. jak pójdę po skierowanie na usg do Medicover na badanie połówkowe (szybko sie zorientowałam, ze tam mamy przecież za darmo), to poproszę ginke o sprawdzenie czy wszystko jest ok. Ale to tak czy siak dopiero 26.04 :/
    Uciekam teraz jeszcze na godz na drzemkę, akurat skończy sie pranie :)
    Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki krwi i moczu, oprócz zaniżonej hemoglobiny i hematokrytu mam podwyższone limfocyty i neutrofile. I w moczu leukocyty 3-5, liczne krycztały moczanów. Co to za kryształy????

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Żabko ja jak mam jakiś problem z plamami to używam płynu Meglio bardzo dobry odtłuszczacz który usuwa plamy nawet po buraczkach i czerwonym winie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:11

mychakruszyna, inzynierka, żabka04 lubią tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    I ja dziś zaczynam kolejny tydzień :)

Mam do Was pytanie. Poszłam wczoraj na kijki. Fajnie było, starałam się iść powoli, ale chyba poszłam na zbyt długo spacer, bo wieczorem zaczął mnie boleć brzuch. Bpki mnie tu jak kończy się wypuklosc brzucha, na dole. Nie wiem czy to więzadła czy mięśnie czy coś innego :( czy któraś może cos doradzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się chmurzy, ale mam nadzieję że jednak nie będzie padać :) ja na krzywą prawdopodobnie pójdę 30 kwietnia, mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać :( a równo za tydzień za tydzień mam połówkowe i już nie mogę się doczekać..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja

jakiś sposób na kaszel dla ciężarnej z cukrzyca :( weekendowa infekcja standardowo kończy się kaszelkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Właśnie odebrałam wyniki krwi i moczu, oprócz zaniżonej hemoglobiny i hematokrytu mam podwyższone limfocyty i neutrofile. I w moczu leukocyty 3-5, liczne krycztały moczanów. Co to za kryształy????

nie znam się na tym, ale kryształy kojarza mi się z czymś, co sie odklada ...ale kleukocyty to raczej infekcja, moze to wszystko razem o czyms świadczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina mięśnie trochę bardziej popracowały ;) ja też po 1 dlugim i szybkim marszu obolala bylam a kręgosłup chcial mi wyskoczyć ale po kolejnych 2 spacerkach przeszlo. Choc pod koniec też czułam brzuch juz. Może zmniejsz dystans.

Witam się w ohydną pogodę :/ a muszę iść do pracy uzupełnić dokumenty z września bo mojej zastepczyni beda potrzebne do oceny końcowej dzieci a olałam sobie to, nie sądziłam że będę w ciąży :P

Sabina lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Witam sie z rana :-)
    Bylam wczoraj w Zusie w koncu po dodanie mojego profilu do zaufanego. I tam bardzo mila Pani mnie oswiecila,ze mi zaden Zus nie bedzie płacić tylko pracodawca ;-) co mnie bardzo ucieszyło,bo nawet premie bede miala ;-) Zus przejmuje place w przypadku gdzie w firmie hdzie osoba,ktora jest na L4 zatrudnianych jest ppnizej 20 osob,a gdy firma zatrudnia powyzej 20 dalej placi pracodawca. Tak samo jest z macierzynskim :-) Nawet zapytalam o kontrole,ale to juz u innej kobiety i ya mi powiedziała,ze ciężarnych nie kontrolują, a w moim przypadku to pracodawca musiałby wystąpić o kontrole do Zusu,a tak mam zyc normalnie,bo przeciez ciąża to nie choroba ;-) Powiedziala mi tez,ze nawet jezeli trafibsie jakakolwiek kontrola choc to bardzo malo prawdopodobne to jesli osoby nie ma w domu w tym czasie to ma 7dni na napisanie wyjasnienia (gdzie byla,co robila i dlaczego nie bylo jej w domu). Ja to lubie dopytać sie u zrodla ;-)

źle to zrozumiałaś...płaci zus , ale pracodawca wypłaca . A dokładnie to pracodawca nalicza podstwe, tobie robi przelew, a potem zus im oddaje...bo mi tez teoretycznie płaci pracodawca, a do sadu ide z zusem, bo jest płatnikiem zasiłku chorobowego i macierzyńskiego. Oni takie skróty myslowe stosuja...u mnie tez próbowali, ale wyjasnilo się co i jak. A co ci wypłaca dodatkowo, to jest w firmowym regulaminie płacy...u mnie TERAZ podstawa zasiłków naliczona jest za 4 miesiace (srednia) wiec w tym sie załapała trzynastka, ale CHYBA zakład pracy dodatkowo wypłaca stazowe, pisze chyba, bo w biurze nie umiała mi wyjasnić jaki to jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mi też właśnie tak to tłumaczyli...ze mogę wszędzie chodzić a w razie kontroli co jest wątpliwe muszę udowodnić że robiłam wszystko tylko nie pracowalam:P bo kontrola jeśli coś będzie np jesli jest podejrzenie ze gdzieś pracuje na lewo.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ