WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela89 wrote:Bo chyba licza każdy dzień oprócz weekendow albo właśnie z nimi nie pamiętam dlaczego ale na L4 jest więcej
bo to srednia a w niej nie tylko pensja. Wylicza sie stała podstawe zasiłku (taka sama bedzie do macierzynskiego jesli nie bedzie dłuzszej przerwy miedzy chorobowym a macierzyńskim), te podstawe dzieli sie na 30. I jak miesiac ma 30 dni, to tą 1/30 mnozy sie przez 30, jesli miesiąc ma 31 dni to 1/30 mnozy się przez 31 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka ja do pracy wrócę, ale chciałabym dostać się na inną placówkę, chyba że w mojej coś się zmieni np. pracownicy i atmosfera.
Ja też mam stresa przed dentystą, choć mam jeszcze kilka dni, ale cały czas myślę o tych nieszczęsnych zębach i leczeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno ja jestem totalnie w kropce, bo nawet nie wiem czy mi umowę przedłużą, a ostatnio sama dyrektorka kazała mi się oszczędzać więc czy to jakaś sugestia??
czasem mam ochotę w pysk strzelić niektórym klientom, bo są bezczelni, cwaniakują albo są po prostu niemili. Może nadal mam syndrom pourlopowego lenia?
-
malutka, połówkowe ogólnie miedzy 18 a 22tc , z tego co widze, to lekarze wola później, bo dziecko wieksze i wiecej widza, zatem ma znaczenie sprzet i koko lekarza...z Emilka miałam w 19+ a teraz 18+ ...prywatnie robie w 21+ (bo sobie wyliczyłam ze nastepne w 25 i 30tc), ale te prywatne usg juz zawsze i do końca bedzie dokładne i z pomiarami ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:21
-
Little Red Fox wrote:no ja jestem totalnie w kropce, bo nawet nie wiem czy mi umowę przedłużą, a ostatnio sama dyrektorka kazała mi się oszczędzać więc czy to jakaś sugestia??
czasem mam ochotę w pysk strzelić niektórym klientom, bo są bezczelni, cwaniakują albo są po prostu niemili. Może nadal mam syndrom pourlopowego lenia?
ach ta porada-oszczedzac sięjakbym swoją słyszał. Moja dyr dawała wczesniej i teraz do zrozumienia, ze mam isc na l4 i nie wracać do porou. Wtedy znaleźli zastepstwo...teraz nawet nie planuje zastepstwa...a co jesli uda mi sie drugi dzidzis za ponad rok?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie narzekajcie na pracodawców
A raczej przestaniecie narzekać jak Wam powiem, że ja odkąd jestem na zwolnieniu nie zobaczyłam od niego kasy. Powinien mi zapłacić za tamten miesiąc za zwolnienie, a tu do dziś kasy nie ma... po 33 dniach przechodzę do zusu... czyli pracodawca "wisi" mi za 6 dni marca i ponad połowę kwietnia (to się okaże, początkiem maja w terminie wypłaty). No ale na dzień dzisiejszy nie wypłacił mi za zwolnienie w marcu.
Niedługo mam się pojawić w firmie i podpisać papiery dotyczące właśnie przejścia do zus i listę płac, której oczywiście nie podpiszę póki nie dostanę pieniędzy. A jeśli nie to już koniec cackania się. Sprawa zostanie zgłoszona do zus, gdzie o ile zostałam dobrze poinformowana to wypłaci mi Zus, ale on to sobie ściągną od pracodawcy wraz z odsetkami. Inną opcją będzie przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Ja już mam dosyć użerania się z tym człowiekiem. Na pieniądze czekam cierpliwie, odsetki rosną, na razie mam z czego żyć.
A co do połówkowego to ja będę mieć 18t+5d. Ja wszystkie usg genetyczne mam u swojego lekarza. -
Ja za to od rana mam zły dzień
Pociągi dały ciała i zamiast jechać do pracy 20 min jechałam godzinę autobusami i w korku
Chyba czas pomyśleć nad L4 -
pirelka wrote:Mi lekarka mówiła jak pytałam o połówkowe, że jeszcze chwila bo zrobimy po 20 tyg., więc faktycznie zależy od lekarza jak woli
jaki ma sprzęt i oko jak pisze kamciaelcia
lekarze nie ukrywaja, ze ze swoja wiedza wolą później...teraz na połowkowym przekonałam się jak dobry był lekarz i sprzet...uswiadomila to mi jedna dziewczyna z watku cukrzycowego. Nigdzie nie mogłam znaleźć skrótu BOD (dotyczy dziecka) i okazało się ze lekarz zmierzył odległośc miedzy zewnetrznymi kacikami oczu, co jest rzadkościa ( a ja mam to naniesione na siatki centylowe). Stad się nie martwie, ze usg był za wczesnie...Juz angela pisała, ze lekarz jest super-potwierdzam
ale ...w 17 tc też miałam usg bardzo dokładne i cenowo potraktowane jak to połówkowe...dzidzius po prostu pozwolił się już wymierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:35
-
nick nieaktualnyJuz jestem.
Wyglądam chociaż jak ludź
Zjem szybko drugie śniadanko i lecę do gina.
Ja połówkowe będę miała w 21tc (zaczynam 21 tc).
inżynierka rozumiem że to prywaciarz????
Masz racje to twoje zarobione pieniądze i ci sie należą też bym sie nie cackała. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry:)
Wpadam tylko poinformować że u nas wszystko ok. Zaraz po świętach zaczęła się przeprowadzka do domu. Nie bylo czasu na nic, zreszta teraz także nie wiem w co ręce włożyć, a tu trzeba się jeszcze oszczędzać. Nie rozpakuję się do lata w takim tempie.
Nie miałam internetu zatem nie jestem na bieżąco. Mam nadzieje, że wszystko u Was dobrze. Pozdrawiam.Angela89, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja pracuje w sferze budzetowej...po powrocie do pracy w styczniu okazało sie ze biuro nie zna przepisów...juz po smierci Emilki debatowali z PIP co i ile mi sie nalezy. Ja znalazłam przepis i znów debatowali z PIP i prawnikami-ja miałam racje...potem w styczniu zgłosiłam , ze nalezy mi sie trzynastka za 2014 i za 2015...sprawdzili, podebatowali-ja znów mialam racje...na szybko sprawdzali moje papiery z przed 3 lat(czy tam nie ma błedów) . Zaraz po tym odjryłam, ze zle mi liczyli 6 miesiecy chorobowego i 10 m macierzyńskiego...za chorobowe oddali(troche tego bylo)o macierzyński pokłóce sie w sadzie...straszne to, ze ja lepiej zorientowana, niz biuro. Przestalam sie bać dyr od dawna, teraz oni wiedza, ze ja mam moc...zyjemy w zgodzie, ale ja sie tak łatwo nie daje...
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Racja zalezy kto robi usg i jakie ma doswiadczenie. moj gin jak robil usg to nic sie nie dowoedzialam praktycznie oprocz blednej wagi tj 200g i blednej plci tj chlopiec a w 17tc robilam w luxmedzie u baaardzo fajnej gin,ktora widac,ze jest z powołania to nawet sprawdziła wargę,podniebienie,oczka,usgnosek,wszystkie kostevzki i dokladnie obejrzała serduszko,mózg,nerki,pęcherz,żołądek,kręgosłup,wymiary wszystkie i od poczatku usg dogladala plci i wiem,ze do niej bede zawsze chodzic na usg