X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bo chyba licza każdy dzień oprócz weekendow albo właśnie z nimi nie pamiętam dlaczego ale na L4 jest więcej

bo to srednia a w niej nie tylko pensja. Wylicza sie stała podstawe zasiłku (taka sama bedzie do macierzynskiego jesli nie bedzie dłuzszej przerwy miedzy chorobowym a macierzyńskim), te podstawe dzieli sie na 30. I jak miesiac ma 30 dni, to tą 1/30 mnozy sie przez 30, jesli miesiąc ma 31 dni to 1/30 mnozy się przez 31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do pracy 31.03 i chwalę sobie ta decyzję. Fajnie się czuję :) wiadomo że rano ciężko.mi się zwlec a wieczorem jestem padnieta, ale jestem zadowolona. Zwłaszcza, ze wiem ze popracuje jeszcze tylko trochę i odejdę na dość długo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka ja do pracy wrócę, ale chciałabym dostać się na inną placówkę, chyba że w mojej coś się zmieni np. pracownicy i atmosfera.

Ja też mam stresa przed dentystą, choć mam jeszcze kilka dni, ale cały czas myślę o tych nieszczęsnych zębach i leczeniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę myć włosy w warunkach polowych hihi

nie długo wróce musze się doprowadzić do ładu bo trzeba do gina zajechać po L4 przed dentysta :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jestem totalnie w kropce, bo nawet nie wiem czy mi umowę przedłużą, a ostatnio sama dyrektorka kazała mi się oszczędzać więc czy to jakaś sugestia?? :P czasem mam ochotę w pysk strzelić niektórym klientom, bo są bezczelni, cwaniakują albo są po prostu niemili. Może nadal mam syndrom pourlopowego lenia? :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, połówkowe ogólnie miedzy 18 a 22tc , z tego co widze, to lekarze wola później, bo dziecko wieksze i wiecej widza, zatem ma znaczenie sprzet i koko lekarza...z Emilka miałam w 19+ a teraz 18+ ...prywatnie robie w 21+ (bo sobie wyliczyłam ze nastepne w 25 i 30tc), ale te prywatne usg juz zawsze i do końca bedzie dokładne i z pomiarami ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no ja jestem totalnie w kropce, bo nawet nie wiem czy mi umowę przedłużą, a ostatnio sama dyrektorka kazała mi się oszczędzać więc czy to jakaś sugestia?? :P czasem mam ochotę w pysk strzelić niektórym klientom, bo są bezczelni, cwaniakują albo są po prostu niemili. Może nadal mam syndrom pourlopowego lenia? :D

ach ta porada-oszczedzac się :) jakbym swoją słyszał. Moja dyr dawała wczesniej i teraz do zrozumienia, ze mam isc na l4 i nie wracać do porou. Wtedy znaleźli zastepstwo...teraz nawet nie planuje zastepstwa...a co jesli uda mi sie drugi dzidzis za ponad rok?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka mówiła jak pytałam o połówkowe, że jeszcze chwila bo zrobimy po 20 tyg., więc faktycznie zależy od lekarza jak woli ;) jaki ma sprzęt i oko jak pisze kamciaelcia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nikt nie płacze za odchodzącym pracownikiem, nawet takim który zarabia dla firmy duże pieniądze :( takie uroki korpo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie narzekajcie na pracodawców ;) A raczej przestaniecie narzekać jak Wam powiem, że ja odkąd jestem na zwolnieniu nie zobaczyłam od niego kasy. Powinien mi zapłacić za tamten miesiąc za zwolnienie, a tu do dziś kasy nie ma... po 33 dniach przechodzę do zusu... czyli pracodawca "wisi" mi za 6 dni marca i ponad połowę kwietnia (to się okaże, początkiem maja w terminie wypłaty). No ale na dzień dzisiejszy nie wypłacił mi za zwolnienie w marcu.
    Niedługo mam się pojawić w firmie i podpisać papiery dotyczące właśnie przejścia do zus i listę płac, której oczywiście nie podpiszę póki nie dostanę pieniędzy. A jeśli nie to już koniec cackania się. Sprawa zostanie zgłoszona do zus, gdzie o ile zostałam dobrze poinformowana to wypłaci mi Zus, ale on to sobie ściągną od pracodawcy wraz z odsetkami. Inną opcją będzie przedsądowe wezwanie do zapłaty.

Ja już mam dosyć użerania się z tym człowiekiem. Na pieniądze czekam cierpliwie, odsetki rosną, na razie mam z czego żyć.

A co do połówkowego to ja będę mieć 18t+5d. Ja wszystkie usg genetyczne mam u swojego lekarza.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to od rana mam zły dzień :/
    Pociągi dały ciała i zamiast jechać do pracy 20 min jechałam godzinę autobusami i w korku :/
    Chyba czas pomyśleć nad L4 ;-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mi lekarka mówiła jak pytałam o połówkowe, że jeszcze chwila bo zrobimy po 20 tyg., więc faktycznie zależy od lekarza jak woli ;) jaki ma sprzęt i oko jak pisze kamciaelcia :D

lekarze nie ukrywaja, ze ze swoja wiedza wolą później...teraz na połowkowym przekonałam się jak dobry był lekarz i sprzet...uswiadomila to mi jedna dziewczyna z watku cukrzycowego. Nigdzie nie mogłam znaleźć skrótu BOD (dotyczy dziecka) i okazało się ze lekarz zmierzył odległośc miedzy zewnetrznymi kacikami oczu, co jest rzadkościa ( a ja mam to naniesione na siatki centylowe). Stad się nie martwie, ze usg był za wczesnie...Juz angela pisała, ze lekarz jest super-potwierdzam

ale ...w 17 tc też miałam usg bardzo dokładne i cenowo potraktowane jak to połówkowe...dzidzius po prostu pozwolił się już wymierzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem.
    Wyglądam chociaż jak ludź:-)
    Zjem szybko drugie śniadanko i lecę do gina.
    Ja połówkowe będę miała w 21tc (zaczynam 21 tc).

inżynierka rozumiem że to prywaciarz????
    Masz racje to twoje zarobione pieniądze i ci sie należą też bym sie nie cackała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę na połówkowe 21t 1d, widzę że Wam robią je wcześniej...

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Wpadam tylko poinformować że u nas wszystko ok. Zaraz po świętach zaczęła się przeprowadzka do domu. Nie bylo czasu na nic, zreszta teraz także nie wiem w co ręce włożyć, a tu trzeba się jeszcze oszczędzać. Nie rozpakuję się do lata w takim tempie.

Nie miałam internetu zatem nie jestem na bieżąco. Mam nadzieje, że wszystko u Was dobrze. Pozdrawiam.

Angela89, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lęcę do gina do potem.....

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuje w sferze budzetowej...po powrocie do pracy w styczniu okazało sie ze biuro nie zna przepisów...juz po smierci Emilki debatowali z PIP co i ile mi sie nalezy. Ja znalazłam przepis i znów debatowali z PIP i prawnikami-ja miałam racje...potem w styczniu zgłosiłam , ze nalezy mi sie trzynastka za 2014 i za 2015...sprawdzili, podebatowali-ja znów mialam racje...na szybko sprawdzali moje papiery z przed 3 lat(czy tam nie ma błedów) . Zaraz po tym odjryłam, ze zle mi liczyli 6 miesiecy chorobowego i 10 m macierzyńskiego...za chorobowe oddali(troche tego bylo)o macierzyński pokłóce sie w sadzie...straszne to, ze ja lepiej zorientowana, niz biuro. Przestalam sie bać dyr od dawna, teraz oni wiedza, ze ja mam moc...zyjemy w zgodzie, ale ja sie tak łatwo nie daje...

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    lęcę do gina do potem.....
    Powodzenia Kochana u dentysty :*

żabka04 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe jak rozpocznę 20 tc czyli 19+0 ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja zalezy kto robi usg i jakie ma doswiadczenie. moj gin jak robil usg to nic sie nie dowoedzialam praktycznie oprocz blednej wagi tj 200g i blednej plci tj chlopiec a w 17tc robilam w luxmedzie u baaardzo fajnej gin,ktora widac,ze jest z powołania to nawet sprawdziła wargę,podniebienie,oczka,usgnosek,wszystkie kostevzki i dokladnie obejrzała serduszko,mózg,nerki,pęcherz,żołądek,kręgosłup,wymiary wszystkie i od poczatku usg dogladala plci i wiem,ze do niej bede zawsze chodzic na usg

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ