X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bo chyba licza każdy dzień oprócz weekendow albo właśnie z nimi nie pamiętam dlaczego ale na L4 jest więcej

bo to srednia a w niej nie tylko pensja. Wylicza sie stała podstawe zasiłku (taka sama bedzie do macierzynskiego jesli nie bedzie dłuzszej przerwy miedzy chorobowym a macierzyńskim), te podstawe dzieli sie na 30. I jak miesiac ma 30 dni, to tą 1/30 mnozy sie przez 30, jesli miesiąc ma 31 dni to 1/30 mnozy się przez 31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do pracy 31.03 i chwalę sobie ta decyzję. Fajnie się czuję :) wiadomo że rano ciężko.mi się zwlec a wieczorem jestem padnieta, ale jestem zadowolona. Zwłaszcza, ze wiem ze popracuje jeszcze tylko trochę i odejdę na dość długo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka ja do pracy wrócę, ale chciałabym dostać się na inną placówkę, chyba że w mojej coś się zmieni np. pracownicy i atmosfera.

Ja też mam stresa przed dentystą, choć mam jeszcze kilka dni, ale cały czas myślę o tych nieszczęsnych zębach i leczeniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę myć włosy w warunkach polowych hihi

nie długo wróce musze się doprowadzić do ładu bo trzeba do gina zajechać po L4 przed dentysta :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jestem totalnie w kropce, bo nawet nie wiem czy mi umowę przedłużą, a ostatnio sama dyrektorka kazała mi się oszczędzać więc czy to jakaś sugestia?? :P czasem mam ochotę w pysk strzelić niektórym klientom, bo są bezczelni, cwaniakują albo są po prostu niemili. Może nadal mam syndrom pourlopowego lenia? :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, połówkowe ogólnie miedzy 18 a 22tc , z tego co widze, to lekarze wola później, bo dziecko wieksze i wiecej widza, zatem ma znaczenie sprzet i koko lekarza...z Emilka miałam w 19+ a teraz 18+ ...prywatnie robie w 21+ (bo sobie wyliczyłam ze nastepne w 25 i 30tc), ale te prywatne usg juz zawsze i do końca bedzie dokładne i z pomiarami ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no ja jestem totalnie w kropce, bo nawet nie wiem czy mi umowę przedłużą, a ostatnio sama dyrektorka kazała mi się oszczędzać więc czy to jakaś sugestia?? :P czasem mam ochotę w pysk strzelić niektórym klientom, bo są bezczelni, cwaniakują albo są po prostu niemili. Może nadal mam syndrom pourlopowego lenia? :D

ach ta porada-oszczedzac się :) jakbym swoją słyszał. Moja dyr dawała wczesniej i teraz do zrozumienia, ze mam isc na l4 i nie wracać do porou. Wtedy znaleźli zastepstwo...teraz nawet nie planuje zastepstwa...a co jesli uda mi sie drugi dzidzis za ponad rok?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka mówiła jak pytałam o połówkowe, że jeszcze chwila bo zrobimy po 20 tyg., więc faktycznie zależy od lekarza jak woli ;) jaki ma sprzęt i oko jak pisze kamciaelcia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nikt nie płacze za odchodzącym pracownikiem, nawet takim który zarabia dla firmy duże pieniądze :( takie uroki korpo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie narzekajcie na pracodawców ;) A raczej przestaniecie narzekać jak Wam powiem, że ja odkąd jestem na zwolnieniu nie zobaczyłam od niego kasy. Powinien mi zapłacić za tamten miesiąc za zwolnienie, a tu do dziś kasy nie ma... po 33 dniach przechodzę do zusu... czyli pracodawca "wisi" mi za 6 dni marca i ponad połowę kwietnia (to się okaże, początkiem maja w terminie wypłaty). No ale na dzień dzisiejszy nie wypłacił mi za zwolnienie w marcu.
    Niedługo mam się pojawić w firmie i podpisać papiery dotyczące właśnie przejścia do zus i listę płac, której oczywiście nie podpiszę póki nie dostanę pieniędzy. A jeśli nie to już koniec cackania się. Sprawa zostanie zgłoszona do zus, gdzie o ile zostałam dobrze poinformowana to wypłaci mi Zus, ale on to sobie ściągną od pracodawcy wraz z odsetkami. Inną opcją będzie przedsądowe wezwanie do zapłaty.

Ja już mam dosyć użerania się z tym człowiekiem. Na pieniądze czekam cierpliwie, odsetki rosną, na razie mam z czego żyć.

A co do połówkowego to ja będę mieć 18t+5d. Ja wszystkie usg genetyczne mam u swojego lekarza.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to od rana mam zły dzień :/
    Pociągi dały ciała i zamiast jechać do pracy 20 min jechałam godzinę autobusami i w korku :/
    Chyba czas pomyśleć nad L4 ;-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mi lekarka mówiła jak pytałam o połówkowe, że jeszcze chwila bo zrobimy po 20 tyg., więc faktycznie zależy od lekarza jak woli ;) jaki ma sprzęt i oko jak pisze kamciaelcia :D

lekarze nie ukrywaja, ze ze swoja wiedza wolą później...teraz na połowkowym przekonałam się jak dobry był lekarz i sprzet...uswiadomila to mi jedna dziewczyna z watku cukrzycowego. Nigdzie nie mogłam znaleźć skrótu BOD (dotyczy dziecka) i okazało się ze lekarz zmierzył odległośc miedzy zewnetrznymi kacikami oczu, co jest rzadkościa ( a ja mam to naniesione na siatki centylowe). Stad się nie martwie, ze usg był za wczesnie...Juz angela pisała, ze lekarz jest super-potwierdzam

ale ...w 17 tc też miałam usg bardzo dokładne i cenowo potraktowane jak to połówkowe...dzidzius po prostu pozwolił się już wymierzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem.
    Wyglądam chociaż jak ludź:-)
    Zjem szybko drugie śniadanko i lecę do gina.
    Ja połówkowe będę miała w 21tc (zaczynam 21 tc).

inżynierka rozumiem że to prywaciarz????
    Masz racje to twoje zarobione pieniądze i ci sie należą też bym sie nie cackała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę na połówkowe 21t 1d, widzę że Wam robią je wcześniej...

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Wpadam tylko poinformować że u nas wszystko ok. Zaraz po świętach zaczęła się przeprowadzka do domu. Nie bylo czasu na nic, zreszta teraz także nie wiem w co ręce włożyć, a tu trzeba się jeszcze oszczędzać. Nie rozpakuję się do lata w takim tempie.

Nie miałam internetu zatem nie jestem na bieżąco. Mam nadzieje, że wszystko u Was dobrze. Pozdrawiam.

nick nieaktualny, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lęcę do gina do potem.....

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuje w sferze budzetowej...po powrocie do pracy w styczniu okazało sie ze biuro nie zna przepisów...juz po smierci Emilki debatowali z PIP co i ile mi sie nalezy. Ja znalazłam przepis i znów debatowali z PIP i prawnikami-ja miałam racje...potem w styczniu zgłosiłam , ze nalezy mi sie trzynastka za 2014 i za 2015...sprawdzili, podebatowali-ja znów mialam racje...na szybko sprawdzali moje papiery z przed 3 lat(czy tam nie ma błedów) . Zaraz po tym odjryłam, ze zle mi liczyli 6 miesiecy chorobowego i 10 m macierzyńskiego...za chorobowe oddali(troche tego bylo)o macierzyński pokłóce sie w sadzie...straszne to, ze ja lepiej zorientowana, niz biuro. Przestalam sie bać dyr od dawna, teraz oni wiedza, ze ja mam moc...zyjemy w zgodzie, ale ja sie tak łatwo nie daje...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    lęcę do gina do potem.....
    Powodzenia Kochana u dentysty :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe jak rozpocznę 20 tc czyli 19+0 ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja zalezy kto robi usg i jakie ma doswiadczenie. moj gin jak robil usg to nic sie nie dowoedzialam praktycznie oprocz blednej wagi tj 200g i blednej plci tj chlopiec a w 17tc robilam w luxmedzie u baaardzo fajnej gin,ktora widac,ze jest z powołania to nawet sprawdziła wargę,podniebienie,oczka,usgnosek,wszystkie kostevzki i dokladnie obejrzała serduszko,mózg,nerki,pęcherz,żołądek,kręgosłup,wymiary wszystkie i od poczatku usg dogladala plci i wiem,ze do niej bede zawsze chodzic na usg

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ