X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dobijają moje duszności. Normalnie jakby mi ktoś głaz na płuca położył... :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę zamawiała z tąd kocyk, motylka http://www.makaszka.pl/ Kupowałam już tutaj i jestem zadowolona.

A tu planuje kupić kurę babci dany :D http://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany

Od maja zaczynam szaleć :)

Anulka01, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Hanula przegoniła :/ zauważyłam, ze jak wchodzę w nowy tydzień to jak nie rano, to wieczorem muszę puścić pawiana :/
    juz myślałam, ze z tym koniec.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ulfe a mówił ze macica faktycznie twarda?
    Nie, bo akurat trafiliśmy na wizytę z mięciutka ;)
    Napisałam do niego online, bo sie niepokoiłam, a po cos sa ci lekarze, nie?
    I on mi odpisał żebym wzięła nospe, a jak nie przyjdzie to jutro żebym przyszla miedzy pacjentkami.
    Wzięłam nospe i długo nie pomaga. Raz był twardy brzuch z jednej, raz z drugiej. I sprawdziłam na necie i sie okazało ze jest dzis wizyta - ktoś odwołał.
    No ale jak dojechaliśmy to była spoko. Autorytet lekarza zadziałał?
    Nie wiem. Wiem, ze mi ulżyło.

Anulka01, Sabina, Pysiaczek89, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 sto lat.

Sabina ja też jestem z 3 grudnia. ;)

Ja zamawiam dwa komplety minky. Jeden do kolyski szaro-różowy i do wózka biało-czerwono-czarny

Sabina lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór, to ja czasowa babka :P
    widzę że fajne rozmowy się zaczynają, czyli wyprawka:) chyba muszę tu częściej zaglądać ;)
    właśnie mnie uświadomiłyście ze musze kupić kołderkę i poduszkę:) bo z jednej korzysta Jagoda :) a poszewki sobie sama uszyję:)

wczoraj byłam na wizycie i oprócz potwierdzenie płci męskiej nie usłyszałam nic szczególnego;) tzn ogólnie wszystko dobrze:)
    dostałam też skierowanie na echo serduszka tak profilaktycznie i właśnie 17 maja się wybieram:)
    i dostałam też masę badań w tym obciążenie glukozą po 1h i po 2h którą zrobię w okolicy 20tc....ktoś już to robił? bądź zamierza robić? przyznam prze przy córkach miałam ten test dopiero chyba w okolicy 24tc .

gratuluję wszystkim udanych wizyt, widzę też że ktoś w szpitalu przebywa więc zdróweczka i szybkiego wypuszczenia do domku życzę.

AniaLewandowska, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja będę zamawiała z tąd kocyk, motylka http://www.makaszka.pl/ Kupowałam już tutaj i jestem zadowolona.

A tu planuje kupić kurę babci dany :D http://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany

Od maja zaczynam szaleć :)
    A właśnie dzisiaj sie zastanawiałam gdzie sobie zamówić te kocyki :) dzieki :*

Angela89 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 sto lat :)

Kurcze tez mi sie wydaje, ze troche twardnieje mi macica, tzn. mam czasem, tak raz- dwa razy dziennie taka twarda kulke na dole brzucha, po chwili przechodzi, raczej nie jest to bolesne. Myslalam, ze to maluch sie tak ustawia.

Tez chcialabym kupic minky, ale nie wiem gdzie najlepiej zamowic?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka
    Uważam ze krzywą powinnaś robić po 24 tc wtedy hormony juz działają. ..

Robotka1 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów wygrałam licytację. Po bliźniakach (nie byli ubierani tak samo )i duuzo tego jest do r.68 ;) spodnie bluzy /swetry, bluzki. ..

mychakruszyna, AniaLewandowska, _izunia_, A_n_k_a_80, żabka04, Dzierzba, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A właśnie dzisiaj sie zastanawiałam gdzie sobie zamówić te kocyki :) dzieki :*
    Proszę bardzoo :)

Kamcia ale szalejsz :) Zaraz cała wyprawkę ubraniową będziesz miała :)

Robotka bo będziesz piła 2 razy glukoze mówię Ci :D :P

Idę spać dobrej nocy dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:31

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Teraz tą licytacja Zaszalalam ale za "grosze " i tyle rzeczy. ..tylko zostaną mi body i pajace do r.68

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    http://ingenuity.com.pl/produkty/hustawka_hipopotam.html
    Foksik o ten Ci chodziło?
    dokładnie o ten ;) u mnie na OLXie była wersja z ślimakami, ale może uda mi się dostać z owieczkami ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny,

ja też zaczynam kupować ubranka,mała ma już kilka par butów :) Co do przykrywania - lekarz nam radził i czytaliśmy też w poradnikach, by noworodka nie przykrywać kołderką, a raczej kocykiem lub trzymać w rożku czy otulaczu. Znajomi też nam to polecili, że kołdra dla starszego tak 4-5 miesiąc. A dla noworodków warto kupować body tzw. kopertowe, bo zwyczajnie łatwiej założyć :) Dziś jakiś stres mnie złapał czy przygotujemy się na czas...Wy też tak macie? Stresujecie sie?

pirelka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czasem mam twardy brzuch na dole, albo z któregoś boku, ale mi się wydaje, że wtedy tak dzieci się układają :) żaden ból ani skurcze temu nie towarzyszą, więc się nie niepokoję. Czasami boli mnie podbrzusze, kłują jajniki i takie mam wypchane i wzdęte, ale lekarka mówiła, że to normalne jak nie ma bólu i skurczy miesiączkowych :)

Ale lepiej wszystko sprawdzić jeśli się ktoś martwi!

Moje dzieci to z rana mi wystają na leżąco :D

Glukozę ja już robiłam, kolejną będę robić po 20-tym tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 22:00

Ania91 lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Cześć dziewczyny,

ja też zaczynam kupować ubranka,mała ma już kilka par butów :) Co do przykrywania - lekarz nam radził i czytaliśmy też w poradnikach, by noworodka nie przykrywać kołderką, a raczej kocykiem lub trzymać w rożku czy otulaczu. Znajomi też nam to polecili, że kołdra dla starszego tak 4-5 miesiąc. A dla noworodków warto kupować body tzw. kopertowe, bo zwyczajnie łatwiej założyć :) Dziś jakiś stres mnie złapał czy przygotujemy się na czas...Wy też tak macie? Stresujecie sie?

Ja bardzo ponieważ właściwie nic nie kupujemy dziś pojechalam z mama do sklepu i kupiłam 2 smoczki 3 grzechotki jedne śpioszki i dwustronna szczotkę do mycia butelek.

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę część rzeczy kupić na allegro lub w jakiś sklepach internetowych, w stacjonarnych niezła marżę sobie naliczają :P

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dzisiejszy zakup :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0216f12b58f6.png

pirelka, Pauka, AniaLewandowska, Ania91, _izunia_, A_n_k_a_80, mmargol, violett, Lusia8998, Anulka01, Dzierzba, Sabina, Angela89, bbeczka91 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie :) u nas wszystko dobrze, moje przeczucia sie potwierdziły, będziemy mieli córeczkę :))))))
    W końcu moge zacząć kupować wyprawkę, niby nie chce ubierać małej tylko w róż, ale nie wiem czy sie powstrzymam :)

Dziekuje za namiary na sklepy w Łodzi, jestescie niezastąpione :)
    Dobrej nocy!

pirelka, kamciaelcia, Pysiaczek89, AniaLewandowska, megg, Ania91, mychakruszyna, _izunia_, Malutka92, mmargol, Ulfenstein, violett, m.k.83, Lusia8998, martta, Anulka01, Dzierzba, Sabina, Angela89, agatia, bbeczka91, mysza0406 lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nocną porą

Jakaś rozbita dzisiaj byłam po tym wczesnym wstawaniu i ponownym spaniu. Popołudniu słoneczko wyszło to i spacer dzisiaj zaliczony.
    Ja też jeszcze nic nie kupuje. Ale dzisiaj weszła do sklepu z artykułami dziecięcymi, chociaż pooglądać :) Mąż tylko przypomina, że za tydzień mamy połówkowe i wtedy zaczniemy coś kupować. Na razie zostaje oglądanie, ale to też jest fajne :)
    Tak oglądając Wasze piękne zakupy to już też chciałabym coś, ale w sumie ciężko wybrać co :)

Ania91 Wszystkiego naj, naj i 100 lat :)

Agatia Twoje pozytywne nastawienie i oszczędzanie się doprowadziło do podniesienia tego łożyska, więc dalsze takie nastawienie też przyniesie dobre informacje. Wierze w to i trzymam kciuki.

Kurcze co za historie z tymi lekarzami Wam się przytrafiają :( Zamiast podejść do kobiety ciężarnej z empatią to tylko jakieś pretensje i problemy robią. Nie do wiary po prostu

Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ