X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkurzam a ten potrafi leżeć na łóżku, ale czasem zaskakuje i robi coś czego bym się nie spodziewała ;)
    Poza tym uważam, że ogromne lenistwo mojego męża po pracy wynika z mojego zachowania :D zawsze uważałam, że ciężko pracuje i że należy mu się odpoczynek trochę większy niż mi :) a teraz cierpię :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka Hania jest faktycznie dorodną kobietką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mojego chłopa gonie bez skrupułów ;) tylko że mój jest tylko na weekendy, więc pomoc jest taka sobie. Ale za to robi mi wszystkie zakupy, nawet wkładki, podpaski czy puder :)
    Generalnie narzekac nie mogę. Zdarzyło się, ze w nocy wyladowalam z córką w szpitalu to wstał i przyjechał od razu. O 4 w nocy prosił się, żeby go na oddział do nas wpuscili.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie TP na koniec sierpnia z genetycznego. Ale jak dotrwamy do koncae lipca będzie super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a547925f5f8.jpg

To moje 300g szczęscia :D

mychakruszyna, Pysiaczek89, Broszka, Malutka92, A_n_k_a_80, Dzierzba, Lusia8998, Skali89, violett, _izunia_, Sabina, Anulka01, bbeczka91, Miśka***, AniaLewandowska, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 dni boli mnie brzuch :( nie ciągle ale jednak dokuczliwe to. Bole jakbym miała okres dostać :/ no i czasem kłuje mnie w szyjce macicy. Nie wiem co myśleć o tym ale poczekam poniedziałek niedaleko może maleństwo rośnie i takie sa skutki.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U mnie TP na koniec sierpnia z genetycznego. Ale jak dotrwamy do koncae lipca będzie super :)

Właśnie teraz nie wiem... Na genetycznym robionym w 12tc mam 31.08... :D Zgłupiałam.

Ja na swojego też nie mogę narzekać. Raz na dwa tygodnie jeździ na duże zakupy, jak trzeba odkurzy i posprząta i robi to czego ja nienawidzę... PRASUJE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój prasować nie umie :) ale nawet nie próbował :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Od 3 dni boli mnie brzuch :( nie ciągle ale jednak dokuczliwe to. Bole jakbym miała okres dostać :/ no i czasem kłuje mnie w szyjce macicy. Nie wiem co myśleć o tym ale poczekam poniedziałek niedaleko może maleństwo rośnie i takie sa skutki.
    Mnie codziennie, często kłuje jakby w szyjce, ale nie wiem czy to napewno szyjka? Bardzo mnie to stresuje, dodatkowo mam to dziwne uczucie w dole brzucha, takich jakby "kopniaków". Wydaje mi sie, ze to moja macica... Mam nadzieje, ze nie dzieje sie tam nic złego :( wizyte tez mam w poniedziałek.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prasuje:P tzn owszem ubrania sa poprasowane ale dopiero przed wyjściem :) co sprawia ze mąż sam swoje prasuje no chyba że koszule to ja ale to rzadko.

inzynierka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i żyje :-)
    Sympatyczny gość ale jego sprzęt już nie !!!!!!!wrrrr
    Dostałam znieczulenie i co chwila pilnował i pytał czy ok :-)
    Dwa zęby do zrobienia bo coś tam się zaczyna dziać :-(
    Brzuch mnie boli na linii z pępkiem ale mam nadzieje że to od spiny ze strachu ....

Deszcz pada i jest do doopy :-(
    Musze iść po córkę do przedszkola

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek widzę że na tym samym etapie mamy te same objawy...ja też czuje sama nie wiem czy to kopniaki...jakby mi w jelitach strasznie kręciło szczególnie jak wstaję lub poloze się...może to faktycznie 1 ruchy :D choć do calkiem przyjemnych nie uznałabym :P

Pysiaczek89, AJrin lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALINKA
    sprawdziłam trzy razy, ostatecznie porownalam, ale nadal kwota do zwrotu jest wyższa kiedy ja jestem podatnikiem ,a mąż wspolmalzonkiem (niższa o około 450 zł kiedy mąż jest podatnikiem )

Nie wiem od czego to zależy. Dochód po odliczeniach ten sam (poz 111). Podstawa obliczenia podatku ta sama (poz.112). Po wpisaniu składek zdrowotnych pojawiają się zmiany tzn inny (wyższy )jest podatek po odliczeniach. .. dla mnie to czarna magia ale widzę te liczby i tak się zrobiło. Pewnie sprawdzę to w wersji rozliczenia indywidualnego

rozliczenia indywidualne nie szokuja...
    po prostu w wersji drugiej kazą nam zapłacić wyższy podatek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 13:29

Sophia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Pysiaczek widzę że na tym samym etapie mamy te same objawy...ja też czuje sama nie wiem czy to kopniaki...jakby mi w jelitach strasznie kręciło szczególnie jak wstaję lub poloze się...może to faktycznie 1 ruchy :D choć do calkiem przyjemnych nie uznałabym :P
    No wlasnie na ruchy to chyba za mocne, tak mi sie wydaje... Ja w większości czasu leżę i biore cała aptekę ( 2xduphaston, 2x2 tabletki podjęzykowo luteiny, 2x2 luteiny dopochwowo, nospa, magnez) bo na usg wyszło mi zgrubienie w jednym miejscu macicy i lekarz powiedział, ze to moze byc skurcz :( i to kłucie w pochwie/szyjce... Boje sie ze cos tam sie złego dzieje, ale w poniedziałek wizyta u gina.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dzierzba a po ktorej szczepionce? Ponoć te nie skojarzone są bezpieczniejsze. Co prawda od tego roku cos w tych szczepionkach pozmieniali.
    To szczepienie 5cio latka błonnica, krztusiec, tężec i polio. Nie wiem czy to jest przyczyna ale właśnie po nim zaczęły się problemy, wcześniej był normalnym i zdrowym dzieckiem, dobrze się rozwijał... Czytałam wiele opinii i znam kilka mam, którym też się podobne historie do naszej zaczęły po tym szczepieniu. Jednak dowodów nie mam i mieć nie będę. Wydaje mi się, że ze szczepieniami to tak jak z orzechami. 1000 osób je i jest ok a 1 zje i dostaje wstrząsu. Zwariowaną mamusią pikietującą pod przychodnią też nie będę. Uważam, że szczepić trzeba ale trzeba też obserwować dziecko bardzo wnikliwie.

Sabina lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mojego meza nie moge nazekac, zrobi naprawde duzo, odkuzy, umyje, wyniesie smieci, zrobi zakupy i czasami ugotuje, pomaga mi wybierac ciuszki dla fasolki :), co wieczor robi mi kakao :). Jest kochany, ale wie ze musze odpoczywac, bardzo chcemy tego dzidziusia, a z pierwszym nam sie nie udalo... jest przekochany czuje w nim oparcie ♡♡♡.
    Juz nie moge sie doczekac poniedzialkowej wizyty, cos wyjatkowo nadzwyczajnie dobrze sie czuje...i to mnie niepokoi. Fasoli nie czuje, ale podobno w pjerwszej ciazy dooiero kolo 20tyg cos sie czuje wiec to mnie pociesza :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super, że wychodzisz. Teraz grzecznie leż w łóżku. :) Mnie mój chłop pomaga i nie mogę narzekać, choć czasem też się rozwali na kanapie i gra a ja mam wszystko na głowie ;) Pochwalę się wam. Paka ze smyka przyszła. :) Jestem zakochana w jakości tych ubranek!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62ce68bd176a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b533754c366.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbfd4809a541.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d460d0065ec.jpg

ewa84, mysza0406, Strazaczka1990, violett, Lusia8998, A_n_k_a_80, _izunia_, martta, Sabina, Anulka01, bbeczka91, AniaLewandowska, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba a wczoraj przyszła mi do głowy głupia myśl. ..nie odbierz mnie źle ;) zastanawialam się czy jak jeden bliźniak uleje i go przebierzesz to drugiego tez?

ewa84, Dzierzba, mychakruszyna, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dzierzba a wczoraj przyszła mi do głowy głupia myśl. ..nie odbierz mnie źle ;) zastanawialam się czy jak jeden bliźniak uleje i go przebierzesz to drugiego tez?
    Hahah ja to nie bo mnie to rybka ale mój nie mąż sfiksował na punkcie ubierania ich identycznie więc kto go tam wie :D Aż się go zapytam jak się na to zapatruje hahah

kamciaelcia, bbeczka91 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba: kupujesz wszystko podwojne? :)

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ