WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie akurat nie boli ten co idę go łatać .
Ćmi mnie n dole szóstka z nia wszystko ok ale wyżyna mi sie ósemka i pcha tamte zeby a to uczucie ze połowa boli na dole zebów:-(
Agatia lekarz ma racje tylko czym uśmierzyć ten ból zeba jeszcze w ciazy ?
na łeb idzie dostać!!!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malutka w domu to pół biedy, najgorzej w szpitalu bez synka. No i mój chłop jest taki pomocny, że hej... gdyby nie moja mama, to pewnie synka też bym nie donosiła. Przy cukrzycy, gdzie jadłam 8 x dziennie nawet kanapki mi nie zrobił. A od 14 tc leżałam, a od 31 w szpitalu do końca i dwa pobyty w miedzy czasie w 14 i 24 na patologii. Teraz jeszcze dochodzi 2-latek, któremu trzeba poświęcić czas i uwagę. I ogarnąć jego wizyty lekarskie specjalistyczne w innym mieście. Też jedzie moja mama, bo tatuś sam, jak dziecko we mgle.
Ale są ważniejsze sprawy koledzy, koncery, próby z zespołem. Cóż niektórzy nigdy nie dojrzewają mimo swoich 40 na karku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:03
-
nick nieaktualnyAgatia trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Oszczędzaj się i odpoczywaj!
Wizytującym życzę powodzenia na wizytach.
Inżynierka z wynikami pilnie do lekarza, ja tam widzę, bakterie, krew, śluz.. Nie ma na co czekać wg mnie. Wydaje mi się, że infekcja.
Byłam dziś u ginekologa z wynikami i na USG. Wyniki moczu są w normie, tak w ciąży powinno być (chodzi o leukocyty i trochę moczanów)
Za to na spadające gwałtownie RBC, HGB i hematokryt dostałam standardowo Tardyferon.
No i mam zalecenie na połówkowe, pójdę prywatnie do innego ginekologa po prostu
Co do płci nic nie urosło od ostatniej wizyty, czyli Hania jest Hanią. Dosyć dużą Hanią, bo waży 333g. HC = 170,23mm AC=145,22mm FL=33,23mm
Wymiarami wygląda jak na dziecko w ukończonym 20tygodniu, czyli termin porodu zmienia się z 6.09 na 31.08Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:08
Pysiaczek89, Lusia8998, _izunia_, martta, AniaLewandowska lubią tę wiadomość
-
Agatia współczuję ze mąż nie pomaga oby teraz to był ostatni twój pobyt w szpitalu przed porodem
moj mąż stwierdził że nie mam odkurzać on się tym zajmie...ale ostatni raz zrobil to miesiąc temu więc ja choc w sobotę to robię...choć on nie widzi potrzeby nigdy mimo kłębków kurzu:P
-
nick nieaktualnyA to nie jest że teraz już terminu się porodu nie zmienia? Najważniejsze usg gdzie termin może ulec zmianie jest chyba do 10t? Moja mała ciągle wyprzedzała termin o 2tygodnie ale na pierwszych usg było idealne z owu. I termin został jaki został. Teraz od początku różnica jest 3 dni do przodu a ostatnio na usg o ponad tydzien.
-
Angela89 wrote:A to nie jest że teraz już terminu się porodu nie zmienia? Najważniejsze usg gdzie termin może ulec zmianie jest chyba do 10t? Moja mała ciągle wyprzedzała termin o 2tygodnie ale na pierwszych usg było idealne z owu. I termin został jaki został. Teraz od początku różnica jest 3 dni do przodu a ostatnio na usg o ponad tydzien.
mi absolutnie nikt nie zmienia TP zostało na dacie z OM(co potwierdziło usg genetyczne w 12tc), teraz maly ciut wiekszy, ale to moze sie zmieniac i zmieniać, a i tak pomiar nie jest jednoznaczny-to przypuszczenie -
nick nieaktualnyMi powiedział, żebym się szykowała bardziej na okolice 31.08-1.09. Nie wiem z czego to wyniki. Mówi, że jest dosyć duża.
Ale to tak jak mówi Kamcia przypuszczenie jego.
USG genetyczne też wychodziło 31.08 (a to jest data z ostatniej miesiączki)
Z pierwszego USG w 5tc wyszło, że niby 6.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:20
-
Macioszczyczka wrote:Mi powiedział, żebym się szykowała bardziej na okolice 31.08-1.09. Nie wiem z czego to wyniki. Mówi, że jest dosyć duża.
Ale to tak jak mówi Kamcia przypuszczenie jego.
przypuszczalna masa plodu to wynika z tych wszystkich pomiarów i gdyby ten sam lekarz na tym samym sprzecie i chwile pózniej na nowo wszystko pomierzył-waga byłaby inna niz ta pierwsza
i tak Hania zdecyduje, kiedy chce do mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:20
-
nick nieaktualnyNo tylko teraz nie wiem, bo właśnie teraz się zgadza zgodnie z OM
Jeżeli Hani będzie się śpieszyło to wyjdzie tak jak Filip 3 dni przed terminem
A dla mnie tak najważniejsze, że jest zdrowaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:22
Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość