X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia cieszę sie że wychodzisz :-))))
    I leżymy !!!!!!
    Trzymam kciuki za przepływy żeby były wzorowe a łożysko u góry :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teze mialamr iść do dentysty, ale.ordynator powiedzialr, że na razie nie ma opcji, mniejsze zagrożenie ząb nize krwotok. Trochę się pomecze z bólem zęba,.ale trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat nie boli ten co idę go łatać .
    Ćmi mnie n dole szóstka z nia wszystko ok ale wyżyna mi sie ósemka i pcha tamte zeby a to uczucie ze połowa boli na dole zebów:-(

Agatia lekarz ma racje tylko czym uśmierzyć ten ból zeba jeszcze w ciazy ?
    na łeb idzie dostać!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, fajnie ze wychodzisz. Szkoda, ze trzeba lezec, ale dla dobra malenstwa wszystko :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia super że wychodzisz oszczędzaj się proszę ! :)
    dzisiaj mam wizytę 3majcie kciuki aby również mi łożysko się podniosło .... :)

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, kciuki zacisniete

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poznam dzisiaj płeć malucha :-)

mychakruszyna, AniaLewandowska, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi trzymam kciuki mocno. Mi ordynator powiedział, że moje 1,5cm to tyle, co nic. Mam leżeć i oszczędzać się na maksa, żeby nie było krwotoku :/ no cóż, ja mus to mus

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi trzymam mocno kciuki i żeby dzidziuś się pokazał kim jest :-))
    Ja już w poczekalni mam ochotę z tad wiać.......
    Nienawidzę dentystów!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny powiedzcie. Kupujecie bujaczki? Z corka nie miałam, a teraz nie wiem co robić.

My mamy, tiny love 3w1 i polecam :) Może nie ma mechanicznego bujania ale ma wibracje i fajnie bo jest w formie kołyski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia bardzo się cieszę że wychodzisz, trzymam kciuki aby wszystkie problemu już od Ciebie odeszły i mogła byś się cieszyć spokojnie tą ciążą.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka w domu to pół biedy, najgorzej w szpitalu bez synka. No i mój chłop jest taki pomocny, że hej... gdyby nie moja mama, to pewnie synka też bym nie donosiła. Przy cukrzycy, gdzie jadłam 8 x dziennie nawet kanapki mi nie zrobił. A od 14 tc leżałam, a od 31 w szpitalu do końca i dwa pobyty w miedzy czasie w 14 i 24 na patologii. Teraz jeszcze dochodzi 2-latek, któremu trzeba poświęcić czas i uwagę. I ogarnąć jego wizyty lekarskie specjalistyczne w innym mieście. Też jedzie moja mama, bo tatuś sam, jak dziecko we mgle.
    Ale są ważniejsze sprawy koledzy, koncery, próby z zespołem. Cóż niektórzy nigdy nie dojrzewają mimo swoich 40 na karku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Oszczędzaj się i odpoczywaj!

Wizytującym życzę powodzenia na wizytach.

Inżynierka z wynikami pilnie do lekarza, ja tam widzę, bakterie, krew, śluz.. Nie ma na co czekać wg mnie. Wydaje mi się, że infekcja.

Byłam dziś u ginekologa z wynikami i na USG. Wyniki moczu są w normie, tak w ciąży powinno być (chodzi o leukocyty i trochę moczanów)
    Za to na spadające gwałtownie RBC, HGB i hematokryt dostałam standardowo Tardyferon.

No i mam zalecenie na połówkowe, pójdę prywatnie do innego ginekologa po prostu ;)

Co do płci nic nie urosło od ostatniej wizyty, czyli Hania jest Hanią. Dosyć dużą Hanią, bo waży 333g. HC = 170,23mm AC=145,22mm FL=33,23mm
    Wymiarami wygląda jak na dziecko w ukończonym 20tygodniu, czyli termin porodu zmienia się z 6.09 na 31.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:08

Pysiaczek89, Lusia8998, _izunia_, martta, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia współczuję ze mąż nie pomaga oby teraz to był ostatni twój pobyt w szpitalu przed porodem ;) moj mąż stwierdził że nie mam odkurzać on się tym zajmie...ale ostatni raz zrobil to miesiąc temu więc ja choc w sobotę to robię...choć on nie widzi potrzeby nigdy mimo kłębków kurzu:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest że teraz już terminu się porodu nie zmienia? Najważniejsze usg gdzie termin może ulec zmianie jest chyba do 10t? Moja mała ciągle wyprzedzała termin o 2tygodnie ale na pierwszych usg było idealne z owu. I termin został jaki został. Teraz od początku różnica jest 3 dni do przodu a ostatnio na usg o ponad tydzien.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    mój mąz tak samo bardzo pomocny, aż czasem tym wkurza...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A to nie jest że teraz już terminu się porodu nie zmienia? Najważniejsze usg gdzie termin może ulec zmianie jest chyba do 10t? Moja mała ciągle wyprzedzała termin o 2tygodnie ale na pierwszych usg było idealne z owu. I termin został jaki został. Teraz od początku różnica jest 3 dni do przodu a ostatnio na usg o ponad tydzien.

mi absolutnie nikt nie zmienia TP zostało na dacie z OM(co potwierdziło usg genetyczne w 12tc), teraz maly ciut wiekszy, ale to moze sie zmieniac i zmieniać, a i tak pomiar nie jest jednoznaczny-to przypuszczenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział, żebym się szykowała bardziej na okolice 31.08-1.09. Nie wiem z czego to wyniki. Mówi, że jest dosyć duża.

Ale to tak jak mówi Kamcia przypuszczenie jego.
    USG genetyczne też wychodziło 31.08 (a to jest data z ostatniej miesiączki)

Z pierwszego USG w 5tc wyszło, że niby 6.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:20

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mi powiedział, żebym się szykowała bardziej na okolice 31.08-1.09. Nie wiem z czego to wyniki. Mówi, że jest dosyć duża.

Ale to tak jak mówi Kamcia przypuszczenie jego.

przypuszczalna masa plodu to wynika z tych wszystkich pomiarów i gdyby ten sam lekarz na tym samym sprzecie i chwile pózniej na nowo wszystko pomierzył-waga byłaby inna niz ta pierwsza ;)

i tak Hania zdecyduje, kiedy chce do mamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko teraz nie wiem, bo właśnie teraz się zgadza zgodnie z OM

Jeżeli Hani będzie się śpieszyło to wyjdzie tak jak Filip 3 dni przed terminem :D

A dla mnie tak najważniejsze, że jest zdrowa ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:22

Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ