X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia cieszę sie że wychodzisz :-))))
    I leżymy !!!!!!
    Trzymam kciuki za przepływy żeby były wzorowe a łożysko u góry :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teze mialamr iść do dentysty, ale.ordynator powiedzialr, że na razie nie ma opcji, mniejsze zagrożenie ząb nize krwotok. Trochę się pomecze z bólem zęba,.ale trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat nie boli ten co idę go łatać .
    Ćmi mnie n dole szóstka z nia wszystko ok ale wyżyna mi sie ósemka i pcha tamte zeby a to uczucie ze połowa boli na dole zebów:-(

Agatia lekarz ma racje tylko czym uśmierzyć ten ból zeba jeszcze w ciazy ?
    na łeb idzie dostać!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, fajnie ze wychodzisz. Szkoda, ze trzeba lezec, ale dla dobra malenstwa wszystko :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia super że wychodzisz oszczędzaj się proszę ! :)
    dzisiaj mam wizytę 3majcie kciuki aby również mi łożysko się podniosło .... :)

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, kciuki zacisniete

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poznam dzisiaj płeć malucha :-)

mychakruszyna, AniaLewandowska, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi trzymam kciuki mocno. Mi ordynator powiedział, że moje 1,5cm to tyle, co nic. Mam leżeć i oszczędzać się na maksa, żeby nie było krwotoku :/ no cóż, ja mus to mus

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi trzymam mocno kciuki i żeby dzidziuś się pokazał kim jest :-))
    Ja już w poczekalni mam ochotę z tad wiać.......
    Nienawidzę dentystów!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny powiedzcie. Kupujecie bujaczki? Z corka nie miałam, a teraz nie wiem co robić.

My mamy, tiny love 3w1 i polecam :) Może nie ma mechanicznego bujania ale ma wibracje i fajnie bo jest w formie kołyski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia bardzo się cieszę że wychodzisz, trzymam kciuki aby wszystkie problemu już od Ciebie odeszły i mogła byś się cieszyć spokojnie tą ciążą.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka w domu to pół biedy, najgorzej w szpitalu bez synka. No i mój chłop jest taki pomocny, że hej... gdyby nie moja mama, to pewnie synka też bym nie donosiła. Przy cukrzycy, gdzie jadłam 8 x dziennie nawet kanapki mi nie zrobił. A od 14 tc leżałam, a od 31 w szpitalu do końca i dwa pobyty w miedzy czasie w 14 i 24 na patologii. Teraz jeszcze dochodzi 2-latek, któremu trzeba poświęcić czas i uwagę. I ogarnąć jego wizyty lekarskie specjalistyczne w innym mieście. Też jedzie moja mama, bo tatuś sam, jak dziecko we mgle.
    Ale są ważniejsze sprawy koledzy, koncery, próby z zespołem. Cóż niektórzy nigdy nie dojrzewają mimo swoich 40 na karku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Oszczędzaj się i odpoczywaj!

Wizytującym życzę powodzenia na wizytach.

Inżynierka z wynikami pilnie do lekarza, ja tam widzę, bakterie, krew, śluz.. Nie ma na co czekać wg mnie. Wydaje mi się, że infekcja.

Byłam dziś u ginekologa z wynikami i na USG. Wyniki moczu są w normie, tak w ciąży powinno być (chodzi o leukocyty i trochę moczanów)
    Za to na spadające gwałtownie RBC, HGB i hematokryt dostałam standardowo Tardyferon.

No i mam zalecenie na połówkowe, pójdę prywatnie do innego ginekologa po prostu ;)

Co do płci nic nie urosło od ostatniej wizyty, czyli Hania jest Hanią. Dosyć dużą Hanią, bo waży 333g. HC = 170,23mm AC=145,22mm FL=33,23mm
    Wymiarami wygląda jak na dziecko w ukończonym 20tygodniu, czyli termin porodu zmienia się z 6.09 na 31.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:08

Pysiaczek89, Lusia8998, _izunia_, martta, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia współczuję ze mąż nie pomaga oby teraz to był ostatni twój pobyt w szpitalu przed porodem ;) moj mąż stwierdził że nie mam odkurzać on się tym zajmie...ale ostatni raz zrobil to miesiąc temu więc ja choc w sobotę to robię...choć on nie widzi potrzeby nigdy mimo kłębków kurzu:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest że teraz już terminu się porodu nie zmienia? Najważniejsze usg gdzie termin może ulec zmianie jest chyba do 10t? Moja mała ciągle wyprzedzała termin o 2tygodnie ale na pierwszych usg było idealne z owu. I termin został jaki został. Teraz od początku różnica jest 3 dni do przodu a ostatnio na usg o ponad tydzien.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    mój mąz tak samo bardzo pomocny, aż czasem tym wkurza...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A to nie jest że teraz już terminu się porodu nie zmienia? Najważniejsze usg gdzie termin może ulec zmianie jest chyba do 10t? Moja mała ciągle wyprzedzała termin o 2tygodnie ale na pierwszych usg było idealne z owu. I termin został jaki został. Teraz od początku różnica jest 3 dni do przodu a ostatnio na usg o ponad tydzien.

mi absolutnie nikt nie zmienia TP zostało na dacie z OM(co potwierdziło usg genetyczne w 12tc), teraz maly ciut wiekszy, ale to moze sie zmieniac i zmieniać, a i tak pomiar nie jest jednoznaczny-to przypuszczenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział, żebym się szykowała bardziej na okolice 31.08-1.09. Nie wiem z czego to wyniki. Mówi, że jest dosyć duża.

Ale to tak jak mówi Kamcia przypuszczenie jego.
    USG genetyczne też wychodziło 31.08 (a to jest data z ostatniej miesiączki)

Z pierwszego USG w 5tc wyszło, że niby 6.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:20

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mi powiedział, żebym się szykowała bardziej na okolice 31.08-1.09. Nie wiem z czego to wyniki. Mówi, że jest dosyć duża.

Ale to tak jak mówi Kamcia przypuszczenie jego.

przypuszczalna masa plodu to wynika z tych wszystkich pomiarów i gdyby ten sam lekarz na tym samym sprzecie i chwile pózniej na nowo wszystko pomierzył-waga byłaby inna niz ta pierwsza ;)

i tak Hania zdecyduje, kiedy chce do mamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko teraz nie wiem, bo właśnie teraz się zgadza zgodnie z OM

Jeżeli Hani będzie się śpieszyło to wyjdzie tak jak Filip 3 dni przed terminem :D

A dla mnie tak najważniejsze, że jest zdrowa ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:22

Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ