X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja nie dostalam skierowania. Jedynie znizke 20% na badania, ale musialam sie upomnirc. Moja gin mi tylko na kartce napisala ze mam kupic 75g glukozy i dac w lab. To wszystko.
    Ja też mam na białej zwykłej kartce że mam kupic glukozę i zrobić krzywa.

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Powaznie na krzywa trzeba miec skierowanie , ja nie mam skierowania :(
    Ja Dzwoniłam do gina i powiedziała że co to za wymogi .Nigdy nie było problemów bo ona na to nie wystawia skierowania jak chodzi się prywatnie.Kazala iść do innego labo

ilona29 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Witajcie.
    Ale miałam paskudny dzień, który na dodatek jeszcze trwa, bo muszę jechać do umówionego klienta.
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów?
    Myślałam, ze je czuję, ale to chyba nie to. Wczoraj jedynie poczułam jakby ktoś delikatnie mi strzelił gumką recepturką w środku.
    chciałabym czuć, by wiedzieć, że wszystko ok z moim Bobo-frutem;)
    Kochana ja też nie czuję ruchow

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko mi powiedziani w labie, że ciężarne muszą mieć skierowanie, bo to badanie obciążające trzustke i dzidzie. Niektóre ciężarne chcą na własną rękę powtarzać badanie i dla tego musi być skierowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży też robiłam to ze skierowaniem, mimo że chodziłam prywatnie do lekarza.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dzierzba ale i tak tego nie rozumiem. ..bo w teorii cukrzyca ciążowa powstaje od hormonów łożyskowych i im później tym gorzej z cukrami. ..i jak zrobisz w 20 tc i wyjdzie w normie to co? Powtórzy w 30 tc? Po to kontroluje się cukry na czczo I na bieżąco! Nie podwazam absolutnie decyzji lekarza ale nie rozumiem tego. ..
    Kamcia ja też nie wiem dlaczego teraz a nie później ale skoro lekarz tak kazał to chyba ma w tym cel. Poza tym moja ciąża wielkością jest już jak pojedyncza ciąża 22 tygodniowa więc może dlatego wcześniej?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Strażaczko mi powiedziani w labie, że ciężarne muszą mieć skierowanie, bo to badanie obciążające trzustke i dzidzie. Niektóre ciężarne chcą na własną rękę powtarzać badanie i dla tego musi być skierowanie.
    To będzie ciężko :( bo moja gina mi skierowania napewno nie da na to :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie :)
    dzień był ciężki, ale jakoś dałam radę, ok 12:00 mdłości ustąpiły, nadal nie wiem co mogło mi zaszkodzić? po pracy pojechałam na fitness i się nieźle wymęczyłam, zjadłam kawał arbuza i mam nadzieję że nie będę po nim sikać co 10 minut :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Jak może nie dać, musi dać wystarczy zwykła kartka napisanie na co badanie i pieczątka.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Przecież to obowiązkowe badanie w ciąży. Dlaczego ma ci nie dać?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja już do niej Dzwoniłam .Stwierdziła że mam iść do innego laboratorium .Dzwoniłam do labo ale nikt nie odbierał jutro pójdę zapytam .Jak się nie uda to 27kwietnia mam wizytę i jej powiem że bez skierowania nikt mi tego nie zrobi nawet za pieniądze.Nie będzie miała wyjścia ,będzie musiała dać skierowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:01

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba, nalezy ufac lekarzom...z zasady powinno sie robić po 24tc ale wiadomo, ze później to łożysko bardziej działa. Naciskaj pózniej na badania cukru na czczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę dziwne .Siostra robiła badanie na krzywa i zrobili bez problemu tam gdzie mi odmówili bez skierowania :\ a rok temu robila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Bo ja już do niej Dzwoniłam .Stwierdziła że mam iść do innego laboratorium .Dzwoniłam do labo ale nikt nie odbierał jutro pójdę zapytam .Jak się nie uda to 27kwietnia mam wizytę i jej powiem że bez skierowania nikt mi tego nie zrobi nawet za pieniądze.Nie będzie miała wyjścia ,będzie musiała dać skierowanie
    Spokojnie jeszcze masz czas aby zrobić krzywą.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba, nalezy ufac lekarzom...z zasady powinno sie robić po 24tc ale wiadomo, ze później to łożysko bardziej działa. Naciskaj pózniej na badania cukru na czczo
    Dzięki za radę, na pewno będę wołać o skierowania. Mój gin chetnie je daje. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Trochę dziwne .Siostra robiła badanie na krzywa i zrobili bez problemu tam gdzie mi odmówili bez skierowania :\ a rok temu robila
    A siostra w ciąży była?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ważne ze daje. Mój w sumie też. Czasem tylko spyta : na pewno chce? :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, że ja swojej karteczki nie wyrzuciłam :P bo jak chodzę do prywatnego labo to zawsze mówię co dzisiaj robimy :P to już wiem o co jej chodziło, kiedy mówiła że da z pieczątką, bo różnie bywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamten piątek lub dziś miał dzwonić lekarz jeżeli wyjdą posiewy znów źle telefon milczy. Czyżbym się pozbyła tego gów#$@ ? Chyba powoli zaczynam czuć ulgę. Bo wątpię aby o mnie zapomnieli, nigdy nie zapomnieli.

Dzierzba, Strazaczka1990, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    A siostra w ciąży była?
    Tak .Tylko że ona była w 24tyg a ja w 19

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ