X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W tamten piątek lub dziś miał dzwonić lekarz jeżeli wyjdą posiewy znów źle telefon milczy. Czyżbym się pozbyła tego gów#$@ ? Chyba powoli zaczynam czuć ulgę. Bo wątpię aby o mnie zapomnieli, nigdy nie zapomnieli.
    Na pewno się pozbyłaś :) na 100% :-D

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Na pewno się pozbyłaś :) na 100% :-D
    Po takich końskich dawkach antybiotyków muszę. Ale wiesz co najbardziej cieszy? Widzę światełko w tunelu że Kuba urodzi się o czasie. Będę wielką kulką z rozstępami i będę narzekała żeby nie było gorąco w lato :D

Dzierzba, agatia, Sabina, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba niech nie pitolą z tym ryzykiem :) może wreszcie powiedzą, że to większe szczęście, bo podwójne :-D

Moja lekarka ostatnio jak jej powiedziałam, że ludzie niektórzy zazdroszczą mi bliźniaków, bo sami marzyli to odpowiedziała, że zazdroszczą dopóki nie wiedzą czym to grozi, że ryzyko wad umysłowych i rozwojowych jest 5% wyższe niż przy pojedynczej ciąży. A jak by się dowiedzieli, to już by tak się zastanowili chwilę.

To mnie pocieszyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:20

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela oby paskuda poszła i już nie wracała. Sio! :P
    Pirelka no faktycznie... empatia. Ja też na prenatalnych w 13 tc się nasłuchałam. Na szczęście mój gin ma zdrowe podejście. Kurde uda się albo nie. Jest większe ryzyko ale nie jest ono tak wielkie, żeby siać panikę. Wkurza mnie to, że niektórzy lekarze uważają ciążę bliźniaczą za coś co jest tylko i wyłącznie problemem i sugerują by nie myśleć, że się uda. Odniosłam takie wrażenie kilka razy.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kochane które maja pod swoim serduszkiem dwa serduszka, uda się. Mojej koleżanki synkowie ledwo nie byli krojeni w 18tc już w Gdańsku na oddziale leżeli bo nie chcieli się dzielić przepływami. Ale się ogarneli. Dziś mają dobę i jest wszystko dobrze, rokowania są dobre. Mają wspomaganie ale świetnie sobie radzą. Nie ma co innych słychać, trzeba też wierzyć że wszystko będzie dobrze.

kamciaelcia, Dzierzba, mmargol, Strazaczka1990, pirelka lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela napewno pozbylas się tego dziadoctwa :*

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniakowe mamy będzie dobrze :) Jesteście podwójnie silne :)
    Moj synuś chory, a ciąża pojedyncza. A i tak jestem szczęśliwą mamą, kocham go nad życie i jestem z niego dumna. Zdecydowałam się ma drugą dzidzie i wierzę, że mimo cukrzycy i cholernego łożyska wszystko będzie dobrze.

Sabina, żabka04, mysza0406, Strazaczka1990, staraczka_85, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Moj synuś chory, a ciąża pojedyncza. A i tak jestem szczęśliwą mamą, kocham go nad życie i jestem z niego dumna. Zdecydowałam się ma drugą dzidzie i wierzę, że mimo cukrzycy i cholernego łożyska wszystko będzie dobrze.

Grunt to pozytywne myślenie, jestem zdania że złe rzeczy się przyciągają jak za dużo się wymyśla. Ja mimo że urodziłam za szybko wierze że teraz donoszę.

agatia, żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mój pierworodny też chory a jestem pozytywnej myśli. Wszystkie damy radę! Kobiety mają moc. :)

Angela89, agatia, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba i Pirelka, bedzie dobrze zdrowo i duzo ×2 dla każdej z Was ♡♡;♡♡
    Wszyatkie urodzimy zdrowe dzieciaki!!! Tak macie myslec, bo jak nie to Ciocia Ania Wam wszystkim do 4 liter nakopie :))))))

pirelka lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mój pierworodny też chory a jestem pozytywnej myśli. Wszystkie damy radę! Kobiety mają moc. :)
    Moja pierworodna też była chora i dużo przeszliśmy. Ale teraz wszystko jest na dobrej drodze :)
    A ta ciąża też do lekkich nie należy. Dziś wyblagalam wizytę u pulmonologa. Nie chciała mnie przyjąć, bo jestem ciężarna. A wierzcie mi od kaszlu cały brzuch mnie boli i robi sie twardy. Pokazalam leki jakie mi przepisano w poradni alergologicznej i kazala odstawic. Ze sa szkodliwe dla dziecka. A ja je biore od 3 tygodni :/ ale staram sie nie martwić. Czasu i tak nie cofne :(
    Każda z nas ma się niestety czym martwić. Ale każda z nas da radę, dla dziecka, ktore nosi pod sercem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie Behemotka. Na razie zakupilam srednia buteleczke Bio-Oil, wyprobuje, ponoc pomaga na juz powstale rozstepy i zapobiega nowym. Tych moich prawie nie widac, to chyba mocniej dopiero pi kapieli, moze jeszcze znikna ;)
    Jak nie pomoze to skusze sie na Twoj olejek :)

Tez zauwazysie ostatnio nagly wzrost brzuszka? U mnie wlasnie ostatni tydzien jakis taki szalony, jak sie najem to ledwo siedze i oddycha mi sie ciezko, jak duzo mowie to lapie zadyszke :p trzeba chyba zaczac cwiczyc oddychanie przepona :D

• megg Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja tez mam skierowanie na krzywa, mam zrobic na nast wizyte

jutro mam prenatalne, prosze o kciuki

bierzecie moze dodatkowo jakies DHA procz wit typowo ciazowych? bo ja biore pregneplus a jest tez pregna Dha

A_n_k_a_80, _izunia_, Dzierzba, pirelka lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizniacze mamy, bedzie wszystko dobrze :)
    Strasza tym ryzykiem podwojnym, ale prawda jest taka, ze opieke tez macie zwiekszona, lekarz dokladniej bada i skupia sie na Was, takze nie ma sie co martwic, maluszki sa dzielne i do tego od poczatku maja wsparcie rodzenstwa, to na pewno daje im duzo sily :)

Dzierzba, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dostalam skierowania na krzywa, pewnie na poczatku maja na wizyvie dostane.

Ja biore od poczatku witaminy Mama DHA, takze Megg, raczej nie zaszkodzi jak dolaczysz. Ponoc to jest wskazane wlasnie w drugiej polowie ciazy najbardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:56

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Tez zauwazysie ostatnio nagly wzrost brzuszka? U mnie wlasnie ostatni tydzien jakis taki szalony, jak sie najem to ledwo siedze i oddycha mi sie ciezko, jak duzo mowie to lapie zadyszke :p trzeba chyba zaczac cwiczyc oddychanie przepona :D

Ja brzuszka ale również dziś i wagi stanęłam i jestem w głębokim szoku!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    hej
    ja tez mam skierowanie na krzywa, mam zrobic na nast wizyte

jutro mam prenatalne, prosze o kciuki

bierzecie moze dodatkowo jakies DHA procz wit typowo ciazowych? bo ja biore pregneplus a jest tez pregna Dha

Ja biorę dha dodatkowo.

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela na pewno wypedzilas!:) jestes teraz w dobrych rekach!:)

Pirelka, kiepsko ze lekarz tak powiedzial... Wydaje mi sie ze nie powinien- niezaleznie od intencji i tego co "mial na mysli"...

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła pierwsza paczuszka z ciuszkami Adasia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b137ed9ede7.jpg

Jakie mikroskopijne! Popłakałam sie :)

agatia, A_n_k_a_80, Macioszczyczka, Pysiaczek89, żabka04, Little Red Fox, kamciaelcia, Broszka, AniaLewandowska, Strazaczka1990, bbeczka91, Dzierzba, _izunia_, mmargol, martta, megg, violett, pirelka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. ;) Zaraz trzeba walnąć kawkę. Ostatnią sypaną (kończy się), bo mąż zarządził, że mam wypić rozpuszczalną, której się nam trochę uzbierało.

Mąż był wczoraj na masażu fizjoterapeutycznym: nastawiano mu dyski i rozluźniano mięśnie, bo 3 dni temu w pracy poraził go prąd.

A dzisiaj odwiedza mnie położna. ;D Od teraz tak co tydzień, dwa - będę miała "wsłuch" w serduszko Haneczki i będę wiedziała, że wszystko ok. Chociaż ostatnio tak mocno kopie, że nawet mój mąż czuje.

Na obiad mam polędwiczkę wieprzową po swojsku wg przepisu z MASTERCHEF JUNIOR :D

A co do rozstępów ostatnio myje się razem z synem żelem Colway dla maluszków z kolagenem i potem smaruje olejkiem Evree. I to co zaczęło pękać znika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 06:35

Behemottka lubi tę wiadomość

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ