X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego rana, u nas już 22 tc i 6 miesiąc!! jak ten czas ucieka :)
    Młody dziś zaczął chyba kopać, bo jak zawsze lekko sobie pływał to teraz poczułam wyraźniej, ale nadal nie na tyle mocno żeby poczuć pod ręką. Zobaczymy co na jutrzejszym usg wyjdzie :)

Behemottka śliczne te ubranka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 07:02

staraczka_85, Strazaczka1990, bbeczka91, Dzierzba, claudiuszek, _izunia_, mmargol, martta, megg, violett, Skali89, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:-)
    Włącza mi się brak chęci spania :-(
    Ja już po śniadanku zaraz lecę do endo a na 15:20 mam gina yupiiiiii lecę podejrzeć małego i czy mały jest małym hihihi i wogole czy wszystko u niego ok.
    Wczoraj wieczorem bardzo długo mały wariowal czułam ruchy pod ręką nawet tatusiem dałam poczuć nie wiem czy czuł bo nic nie mówił:-(
    U mnie szpital córka chora,mąż chory a mnie w gardle narazie drapie i lepiej niech tak zostanie:-) albo pójdzie.....:-)
    Do potem......
    Udanych wizyt :-)
    Miłego dnia :-) U mnie wrescie słonko:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) witam się i ja :) dziś ginka, a jutro połówkowe. Mam nadzieję, że wieści będą dobre, że nie wyjdę z kolejną zalamką.
    No i skończony 21 tc :)

staraczka_85, Sabina, Strazaczka1990, bbeczka91, _izunia_, Dzierzba, claudiuszek, mmargol, martta, megg, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jutro idę na połówkowe, ale nastawiam się pozytywnie, bo jakby coś było nie tak to gin na pewno wcześniej by powiedziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:02

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro połówkowe i mam nadzieję, że wreszcie dowiem się, co noszę pod serduszkiem :))

Dzierzba, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia luz mamuska włącz :-)!
    Wszystko jest i będzie ok.
    Dziś same dobre wieści zobaczysz:-))))

agatia lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Poszlam do innego labo :) i Pani zrobiła od ręki mi.Bez skierowania ta krzywa.Nawet cytrynę pozwoliła wcisnąć...Wypilam kubek i siedze i czekam.W połowie kubka myslalam że zwymiotuje :\ale jest dobrze

żabka04, Dzierzba, mychakruszyna, _izunia_, mmargol, AniaLewandowska, pirelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia luzik będzie dobrze Kochana bez stresów Dziubek .

agatia lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    hej
    ja tez mam skierowanie na krzywa, mam zrobic na nast wizyte

jutro mam prenatalne, prosze o kciuki

bierzecie moze dodatkowo jakies DHA procz wit typowo ciazowych? bo ja biore pregneplus a jest tez pregna Dha
    Ja biorę witaminy femovit DHA

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja mam kolejny wspaniały objaw ciążowy. Dziś nad ranem miałam pierwszy skurcz ... łydki! Ale mnie bolalo! Teraz boli noga :/ a przeciez biore aspargin. No coz :/

Miłego dnia wszystkim :)

Ps. Behemotka śliczne ubranka :) Adaś dziś strojony :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka to się naczekasz:-)
    Ważne że zrobili bez problemu:-)
    Życzę dobrych wyników......:-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że mi się wzrok pogorszyl :( I w pracy po kilku godzinach przeszkadzają mi już soczewki na oczach :( nie ma lekko..

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizyte do swojego gina niestety jestem zapisana jakos 7 dodatkowa pacjentka gdyż doktorek odwołał mi standardową jutrzejszą wizyte :/ coś czuję, iż posiedze dziś sobie tu!
    Ale mam czas opowiedzieć wam jaka ze mnie wredota dla mojego M.
    A wiec mój kochany M jeździ ze mna na kazde usg nawet te 6 tydzień 10 ;) bardzo to przeżywa chce mnie wspierać i wiedzieć co z jego maleństwem.
    A co ja wredota wczoraj zrobiłam, weszłam na godzine przed naszym planowym usg do gabinetu i bez niego zrobilam usg dojechał dopoero na sam koniec jak lekarz wypisywał papiery.
    Wiem wredna jestem ale nie mogłam sie powstrzymać jak poprosił mnie do gabinetu godzinę wcześniej i mogła już widzieć czy dzieciątko ma sie ok. Na własną obrone dodam, iż poprzednio w 12 tygodniu ciąży doktorek miał takie opóźnienie, iż czekalismy ponad godzinę a ja pełna nerwica chodziłam z kąta w kąt.
    Pozdrawiam was ciepło zołzina ;)

A_n_k_a_80, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Pogoda jak to ostatnio bywa paskudna, a ja za chwilę idę znowu do dentysty. W ostatnie dni często zdarza mi się poczuć małą, co mnie bardzo cieszy :) Miłego dnia, udanych wizyt i dużo słońca dzisiaj :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawilam się na kolejny kubek a okazało się że jeden do wypicia tylko :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widzę, że dużo dziś wizytuje. Powodzenia dla wszystkich i samych pozytywnych wieści. Ja też dziś idę chłopców podejrzeć i zabieram Maksa ze sobą, mam nadzieję, że lekarka pozwoli mu popatrzeć bo, aż rano nogami z radości przebierał. ;) Strażaczka i dobrze, że się udało. :)
    Co do witamin to biorę mama premium z dha z dopelhertz activ. Nie są drogie, a skład bardzo dobry.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka hahahha chciałabyś :-) Co za dużo to nie zdrowo:-)

Ja wróciłam do domu.
    Endo miała opóźnienie lekkie.
    Dostałam większą dawkę letroxu aż 137, żelazo coś na literę T i Wit d.
    Morfologia jej się podobała ale mogłaby być większa.
    Dziecko że mnie konkretnie szarpneło zelazo:-( w styczniu badalam miałam 119 a teraz tylko 40.
    Ale jest dobrze :-)
    Idę zaraz do apteki tylko zjem drugie śniadanie muszę coś córce kupić ma 37 st rozbiera ja na maksa.
    Potem obiadek u mnie ryba bo mi się ryby chce :-)
    Potem na 15:20 gin :-) nie mogę się doczekać:-)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A ja mam wrażenie że mi się wzrok pogorszyl :( I w pracy po kilku godzinach przeszkadzają mi już soczewki na oczach :( nie ma lekko..
    Alinka mi też wzrok poleciał ale czekam do porodu bo teraz nie ma sensu tego ogarniać.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka tylko pamiętaj o dużej ilości wody przy tym żelazie bo cię zatka na amen od dołu ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:) moj mąż wziął dziś urlop bo jest praca na budowie a mamy wizytę o 16.30 a bardzo zależy mu żeby być :) no i jakiś milszy byl dziś nawet się kochaliśmy z rana:D więc wiem ze teraz znowu będzie miły :P uśmiałam się z rana bo w pn chciałam też ale po kilku ruchach moj stwierdził że strasznie go boli i faktycznie miał otarcie prawie do krwi więc dziś mu powiedziałam że za to że mnie i maleństwo zdenerwował wcześniej, maluch go ugryzł :)

Dzierzba, żabka04, _izunia_, Macioszczyczka, AniaLewandowska, bbeczka91 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ