WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:Ja niby mam opis, że wszystko prawidłowe, ale oczekiwałam czegoś podobnego jak po pierwszych prenatalnych.
Twój Antoś i moja Hania mogą tworzyć taneczny duet.Twarz też widzieliśmy przez 5 sekund.
Bedziemy chodzic na pokazy tango, walca, disco, achhh....Macioszczyczka, Agape89 lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:I jak jakościowo smykowe body? Chce kupić te 5-Lacki na długi rękaw, bo na krotki rodząc we wrześniu to pewno nie zaloze.
Srednia jakosc, ale ujdzie liczac ze to na krotko, to nie narzekam na jakosc, kupuj nie bedziesz zawiedziona, jakosc adekwatna do ceny
-
nick nieaktualny
-
violett wrote:Witam sie i ja. Ostatnio ciezko mi sie spi w nocy, do tego zauwazylam wczoraj po bokach brzucha czerwone paski - to sie robia rozstepy??!! Ehh.. Poki co uzywalam oliwki Bambino, bo inne mnie uczulalo, ale teraz chyba kupie Bio Oil. Cos jeszcze polecacie?
Do tego obudzilam sie ze spuchnietymi palcami, czulam po obraczce, rozumiem, ze w ciazy to normalne i nie ma co sie martwic?
Jakos mnie tak dopadlo to wszystko i zla jestem. Moze pojade kupic sobie buty i zjem lody Bounty w Macu na pocieszenie :p
Wspolczuje Wam klopotow z mezami, u nas poki co jest calkiem dobrze, troche ciezko, bo mamy abstynencje i boje sie, zebysmy nie stracili bliskosci w tym wszystkim. Z drugiej strony maz duzo pracuje, wiec nie mamy za wiele okazji do sprzeczek. Ale jak jestem zla to zawsze cos sie znajdzie :p choc jest wyrozumialy bardzo i mam nadzieje, ze po pojawieniu sie maluszka na swiecie dalej bedzie dobrze i bedzie sie angazowal.
Na rozstępy od 5 tyg. ciąży używam olejku Clarinsa z serii ciążowej, bo miał rewelacyjne opinie online. Jak na razie jestem bardzo zadowolona - nic nie swędzi, nic nie ciągnie, skóra nawilżona, rozstępów brak. A mam duże tendencje i moja mama po ciążach ma nieładny brzuszek. Olejek ma wspaniały skład, same naturalne składniki, żadnych wypełniaczy, olejow mineralnych etc. Drogi, ale na razie jestem na pierwszej buteleczce i wcale nie oszczędzam (i jestem wysoka, więc mam dużą powierzchnię). Oceniam, że jeszcze dokupię dwie, bo teraz będzie coraz więcej do smarowania
U nas też abstynencja, ale się przytulamy, głaszczemy i ogólnie chyba nikomu bliskości nie brakuje
violett lubi tę wiadomość
-
A na zmęczone nogi naprawdę polecam rajstopy przeciwżylakowe dla ciężarnych. Ja miałam kilka lat temu usuwane żylaki, mam wciąż pajączki i łydki mi puchną pod koniec dnia nawet jak nie jestem w ciąży. Teraz noszę specjalistyczne rajstopy albo podkolanówki - kupuje takie, które wyglądają jak normalne rajstopy - i nic mi nie puchnie, nic nie boli, nic nie ciąży. Naprawdę warto. Kremy na zmęczone nogi mogą przynieść ulgę, ale niczemu nie zapobiegną
. A usuwanie żylaków i pajączków jest bardzo drogie i uciążliwe...
-
haneczka wrote:Cześć dziewczyny
Brzuch mi rośnie, ale jakoś przestałam czuć ruchy i dobrze się już czuję zupełnie i zaczynam świrować, że coś tu nie gra. A sama ostatnio kogoś uspokajałam.Wizytę mam dopiero 29.04.
Normalnie gdyby nie brzuch, to mogłabym zapomnieć o ciąży, szczególnie, że w domu i ogrodzie tyle roboty i wesela się sypią jeden za drugim. Powinno mnie to cieszyć. Biznes się rozkręca, ale chyba wolałabym, żeby to się działo trochę wolniej, bo nie mam czasu pomyśleć o sobie.
Jak jesteś zabiegana, to gorzej cokolwiek w brzuszku wyczuć. Ja czuję tylko jak mam mniej pracowity dzień, zjem coś na spokojnie i siedzę potem na sofie nic nie robiąc. I to nie zawszeJak sprzątam po obiedzie, ganiam, spaceruję, to już nic nie czuję.
-
nick nieaktualny
-
Dzierzba ale i tak tego nie rozumiem. ..bo w teorii cukrzyca ciążowa powstaje od hormonów łożyskowych i im później tym gorzej z cukrami. ..i jak zrobisz w 20 tc i wyjdzie w normie to co? Powtórzy w 30 tc? Po to kontroluje się cukry na czczo I na bieżąco! Nie podwazam absolutnie decyzji lekarza ale nie rozumiem tego. ..
-
Dzierzba niech nie pitolą z tym ryzykiem
może wreszcie powiedzą, że to większe szczęście, bo podwójne
Ogarnęłam resztę ubranek po mlodym 74-86. Ale tylko połowę, bo zmęczenie i strach o łożysko nie pozwoliły. Drugą część oddałam do domu samotnej matki.
http://olx.pl/i2/oferta/paka-ubranek-chlopiecych-r-74-86-CID88-IDfaPTW.html#:2fd69510a4Dzierzba lubi tę wiadomość
-
Moge prosić o dodanie mnie do listy?
Wyglada na to, ze zasomowiw sie na dluzej
http://pl.tinypic.com/r/119pcie/9
Polowkowe juz za mna maly chlopaczyna waży 306 gram termin porodu 14 wrzesniaagatia, Angela89, A_n_k_a_80, bbeczka91, żabka04, AniaLewandowska, mmargol, _izunia_, claudiuszek, violett, Pauka lubią tę wiadomość
-
Żabcia_ wrote:Co do krzywej cukrowej obawiam się, że nawet w prywatnym labie nie zrobisz tego badania bez skierowania... I tu nie chodzi żeby było ono nie wiadomo jakie. Wystarczy Twój PESEL, imię, nazwisko oraz pieczątka lekarska wraz z opisem wartości obciążenia i ilością punktów w krzywej. Wiadomo, że u ciężarnej jest to standardowo 75g i 3 pkt ale bywa różnie. Żaden lab o jakiś zasadach nie wykona tego badania bez poświadczenia lekarskiego (nie musi być to typowy druk skierowania!) i lekarz prywatny ma obowiązek Ci takowy wystawić jeżeli chcesz to badanie wykonać. Dodatkowym warunkiem jest wartość glukozy z palca poniżej 7.5 przed obciążeniem.
I nawiasem wszystkim serdeczne gratulacje i zdrówka
PS. Też czekam na paczkę ze Smyka