X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostalam skierowania. Jedynie znizke 20% na badania, ale musialam sie upomnirc. Moja gin mi tylko na kartce napisala ze mam kupic 75g glukozy i dac w lab. To wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja niby mam opis, że wszystko prawidłowe, ale oczekiwałam czegoś podobnego jak po pierwszych prenatalnych.

Twój Antoś i moja Hania mogą tworzyć taneczny duet. :P Twarz też widzieliśmy przez 5 sekund.

Bedziemy chodzic na pokazy tango, walca, disco, achhh.... :)

Macioszczyczka, Agape89 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    I jak jakościowo smykowe body? Chce kupić te 5-Lacki na długi rękaw, bo na krotki rodząc we wrześniu to pewno nie zaloze.

Srednia jakosc, ale ujdzie liczac ze to na krotko, to nie narzekam na jakosc, kupuj nie bedziesz zawiedziona, jakosc adekwatna do ceny ;)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam na kuriera ze smyka już od 13.04- i już się na nich wkurzam, że tak długo.
    dobrze, że piszecie o tym skierowaniu na krzywa bo ja chodze do lek prywatnie i on mi nie wystawia skierowania;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaznie na krzywa trzeba miec skierowanie , ja nie mam skierowania :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedałam dzisiaj dwie rzeczy po Filipie i zarobiłam 20 zł. Oby tak dalej :D

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Witam sie i ja. Ostatnio ciezko mi sie spi w nocy, do tego zauwazylam wczoraj po bokach brzucha czerwone paski - to sie robia rozstepy??!! Ehh.. Poki co uzywalam oliwki Bambino, bo inne mnie uczulalo, ale teraz chyba kupie Bio Oil. Cos jeszcze polecacie?

Do tego obudzilam sie ze spuchnietymi palcami, czulam po obraczce, rozumiem, ze w ciazy to normalne i nie ma co sie martwic?

Jakos mnie tak dopadlo to wszystko i zla jestem. Moze pojade kupic sobie buty i zjem lody Bounty w Macu na pocieszenie :p

Wspolczuje Wam klopotow z mezami, u nas poki co jest calkiem dobrze, troche ciezko, bo mamy abstynencje i boje sie, zebysmy nie stracili bliskosci w tym wszystkim. Z drugiej strony maz duzo pracuje, wiec nie mamy za wiele okazji do sprzeczek. Ale jak jestem zla to zawsze cos sie znajdzie :p choc jest wyrozumialy bardzo i mam nadzieje, ze po pojawieniu sie maluszka na swiecie dalej bedzie dobrze i bedzie sie angazowal.

Na rozstępy od 5 tyg. ciąży używam olejku Clarinsa z serii ciążowej, bo miał rewelacyjne opinie online. Jak na razie jestem bardzo zadowolona - nic nie swędzi, nic nie ciągnie, skóra nawilżona, rozstępów brak. A mam duże tendencje i moja mama po ciążach ma nieładny brzuszek. Olejek ma wspaniały skład, same naturalne składniki, żadnych wypełniaczy, olejow mineralnych etc. Drogi, ale na razie jestem na pierwszej buteleczce i wcale nie oszczędzam (i jestem wysoka, więc mam dużą powierzchnię ;)). Oceniam, że jeszcze dokupię dwie, bo teraz będzie coraz więcej do smarowania :)

U nas też abstynencja, ale się przytulamy, głaszczemy i ogólnie chyba nikomu bliskości nie brakuje :) ;)

violett lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zmęczone nogi naprawdę polecam rajstopy przeciwżylakowe dla ciężarnych. Ja miałam kilka lat temu usuwane żylaki, mam wciąż pajączki i łydki mi puchną pod koniec dnia nawet jak nie jestem w ciąży. Teraz noszę specjalistyczne rajstopy albo podkolanówki - kupuje takie, które wyglądają jak normalne rajstopy - i nic mi nie puchnie, nic nie boli, nic nie ciąży. Naprawdę warto. Kremy na zmęczone nogi mogą przynieść ulgę, ale niczemu nie zapobiegną :(. A usuwanie żylaków i pajączków jest bardzo drogie i uciążliwe...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Brzuch mi rośnie, ale jakoś przestałam czuć ruchy i dobrze się już czuję zupełnie i zaczynam świrować, że coś tu nie gra. A sama ostatnio kogoś uspokajałam. :P Wizytę mam dopiero 29.04.

Normalnie gdyby nie brzuch, to mogłabym zapomnieć o ciąży, szczególnie, że w domu i ogrodzie tyle roboty i wesela się sypią jeden za drugim :P. Powinno mnie to cieszyć. Biznes się rozkręca, ale chyba wolałabym, żeby to się działo trochę wolniej, bo nie mam czasu pomyśleć o sobie.

Jak jesteś zabiegana, to gorzej cokolwiek w brzuszku wyczuć. Ja czuję tylko jak mam mniej pracowity dzień, zjem coś na spokojnie i siedzę potem na sofie nic nie robiąc. I to nie zawsze :) Jak sprzątam po obiedzie, ganiam, spaceruję, to już nic nie czuję.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam skierowanie na glukozę dziś. Mam zrobić koło 1 maja. Co do opuchlizny to ja mam skarpety kompresyjne biegowe i też świetnie przeciwdziałają opuchliźnie. Nic mi nie puchnie teraz to nie zakładam. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba a czemu tak szybko ta krzywa?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzewam, że skierowanie dostanę teraz 5 maja na wizycie to będzie 23 lub 24 tydzień

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak macioszczyczka
    I jak zrobisz krzywą to wypadnie q dobrych tygodniach

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dzierzba a czemu tak szybko ta krzywa?
    to już będzie 20 tc. Ponoć przy bliźniakach jest większe ryzyko cukrzycy. Ciągle słyszę tylko większe ryzyko tego... większe ryzyko tamtego bleee :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ale i tak tego nie rozumiem. ..bo w teorii cukrzyca ciążowa powstaje od hormonów łożyskowych i im później tym gorzej z cukrami. ..i jak zrobisz w 20 tc i wyjdzie w normie to co? Powtórzy w 30 tc? Po to kontroluje się cukry na czczo I na bieżąco! Nie podwazam absolutnie decyzji lekarza ale nie rozumiem tego. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Na pewno ryzyko jest dwa razy większe :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba niech nie pitolą z tym ryzykiem :) może wreszcie powiedzą, że to większe szczęście, bo podwójne :-D

Ogarnęłam resztę ubranek po mlodym 74-86. Ale tylko połowę, bo zmęczenie i strach o łożysko nie pozwoliły. Drugą część oddałam do domu samotnej matki.
    http://olx.pl/i2/oferta/paka-ubranek-chlopiecych-r-74-86-CID88-IDfaPTW.html#:2fd69510a4

Dzierzba lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge prosić o dodanie mnie do listy?
    Wyglada na to, ze zasomowiw sie na dluzej :)
    http://pl.tinypic.com/r/119pcie/9
    Polowkowe juz za mna maly chlopaczyna waży 306 gram termin porodu 14 wrzesnia

agatia, Angela89, A_n_k_a_80, bbeczka91, żabka04, AniaLewandowska, mmargol, _izunia_, claudiuszek, violett, Pauka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Co do krzywej cukrowej obawiam się, że nawet w prywatnym labie nie zrobisz tego badania bez skierowania... I tu nie chodzi żeby było ono nie wiadomo jakie. Wystarczy Twój PESEL, imię, nazwisko oraz pieczątka lekarska wraz z opisem wartości obciążenia i ilością punktów w krzywej. Wiadomo, że u ciężarnej jest to standardowo 75g i 3 pkt ale bywa różnie. Żaden lab o jakiś zasadach nie wykona tego badania bez poświadczenia lekarskiego (nie musi być to typowy druk skierowania!) i lekarz prywatny ma obowiązek Ci takowy wystawić jeżeli chcesz to badanie wykonać. Dodatkowym warunkiem jest wartość glukozy z palca poniżej 7.5 przed obciążeniem.

I nawiasem wszystkim serdeczne gratulacje i zdrówka :)

PS. Też czekam na paczkę ze Smyka :D
    Ale moja siostra robiła to bez skierowania.I zrobili jej normalnie

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ