X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ide na połowkowe i już od rana sie stresuje dobrze, że cieżki dzień w pracy to nie miałam jak myśleć za dużo. 3 majcie kciuki za maluszka.

Sabina lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lekarzu, wszystko jest ok, nie przytyłam nic od 2 tyg :D jutro usg owodni i trochę się stresuję.

Mycha współczuję ci na prawdę. Powinniście się dogadać bo jak będzie tak jak jest to bez sensu zupełnie...
    Ksosiu mój też jutro ze mną na usg nie idzie bo nie chcemy by się ciągle z pracy zwalniał ale za tydzień jedziemy razem. :)
    Ja na mojego niemęża nie mogę narzekać, czasem są spiny i najczęściej dotyczące wychowania młodego bo mój jest czasem aż za bardzo surowy, a ja zdecydowanie mniej, no ale cóż poradzić? ;) Poza tym jest bardzo wyrozumiały i widzę, że bardzo się stara i cieszy.

bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_, mmargol, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które nie czują ruchów- nic się nie martwcie ja dopiero od paru dni czuję a zaczynam 22 tydzień.
    Co do połówkowych to mój dokładnie zbadał przepływy, pokazywał jakieś rózności w mózgu (ja tam nic nie widziałam, ale on się tym jarał więc tylko kiwałam głową) pozniej brzuszek, serce, zółądek, nieszczęsne nerki, kręgosłup, kości udowe itp- gdyby nie ta pielektazja obustronna to byłoby idealnie. Ksosia, 40 deko to już całkiem słodki ciężarek ;-) I najważniejsze, że wszystko u Antosia ok-gdyby coś było nie tak to wykonałby dokładniejsze badanie-wiec badz spokojna ;-)

Strazaczka1990, A_n_k_a_80, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze pytanie- czy Ciemne plamy, uderzenia gorąca, zatkane uszy? Bo niby to normalne w ciąży, ale ja mam coraz częściej- gdy tylko wejdę do jakiegoś sklepu, kościoła to od razu mam takie omdlenia- czy to oznacza, ze czegos brakuje w organiżmie czy chodzi o rozszerzanie sie naczyń krwionośnych?cukier badałam i mam w normie, ubieram się lekko i nigdy nie wychodze głodna... Zaczynam powoli stresować sie kazdym wyjsciem

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dentyście, okazało się, że tragedia się tam nie dzieje, a leczony ząb może dawać takie odczucie, gdyż nie jest całkowicie zrobiony. Dzisiaj była krótka wizyta i drugi kanał udało się zrobić, na następnej mam godzinę i czas na najgorszy kanał, ponoć zakrzywiony..potem wypełnienie i jeden ząb z głowy.
    Zabieramy się potem za następne z dziurami :/
    Zbankrutuję..ale troszkę się uspokoiłam i mam nadzieję, że reszta nie będzie kanałowa już.

Po południu jadę na usg jamy brzusznej, a już mam dość tego jeżdżenia, w dodatku komunikacją :/

_izunia_ lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babki, pomocy potrzebuje.
    Syn wybiera się na piąte urodziny koleżanki. O czym marzą pięcioletnie babki??

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    O czy marzą to ja nie wiem, ale moja znajoma córkom ostatnio kupowałam tamagothi :P ponoć wraca do łask i strasznie się tym podniecały :D

Sophia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Może coś do doskonalenia zdolności manualnych np piasek magnetyczny?

Sophia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych połówkowych :)

Okiełznałam dzisiaj część ubranek synka na sprzedaż i padam na pysk :/ zostały mi jeszcze ubranka 74-86 do sfotografowania i wystawienia. Ale padłam na łóżko i już w tym tygodniu tego nie zrobię. Bo jutra wizyta, pojutrze wizyta i spróbuję w czwartek iść do dentystki bo mam ząb do wykrywania, a dwa do leczenia. Ale na razie mam zakaz uwagi na łożysko, ból może spowodować krwotok :/

A tu link do ubranek, jakby któraś była zainteresowana.
    http://olx.pl/i2/oferta/mega-paka-ubranek-chlopiecych-r-50-68-CID88-IDfaBgx.html#:7620d0f7f8

http://olx.pl/i2/oferta/paka-ubranek-letnich-dla-chlopca-56-68-CID88-IDfayMd.html#:d5a306bcdc

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    out.php?t=1095955_20160419-151941.jpg

Moja paczka z SMYK :) i nawinol sie sweterek z LIDEX -50% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:09

agatia, Dzierzba, claudiuszek, żabka04, Strazaczka1990, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia zależy od budżetu ale przypuszczam że coś niedrogiego. Zobacz w księgarni lub najlepiej w supermarkecie np maskotki lub lalki filcowe do samodzielnego uszycia albo torebki do samodzielnego pomalowania. Ewentualnie konik pony choć te lepsze już droższe są. Może też jakieś np mazaki dmuchane albo witraże z farba na okna. Książeczki do samodzielnego projektowania mody z naklejkami, ogólnie w przedszkolu przez 3 lata miałam grupę 5 latków i kiedy chwalili się prezentami na różne okazje największy szal robily rzeczy dla nas banalne np. Blok z ozdobnymi kartkami samoprzylepnymi (takie brokatowe trójwymiarowe) czy np. farby do malowania palcami. Najlepiej dużo takich plastycznych ciekawości bo to ten wiek:)

Dzierzba, Sophia, Strazaczka1990, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    out.php?t=1095955_20160419-151941.jpg

Moja paczka z SMYK :) i nawinol sie sweterek z LIDEX -50% :)

I jak jakościowo smykowe body? Chce kupić te 5-Lacki na długi rękaw, bo na krotki rodząc we wrześniu to pewno nie zaloze.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja mojemu małemu z.krótkim rękawem i w zimie zakładałam po domu, albo pod spód :) z krótkim się też przydadzą :)

mychakruszyna, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Strazaczka ja 20 Tc i też nie czuje;) jest na to czas;) jak za miesiąc nie poczuje wtedy się pomartwię.

Jem pyszne truskawki z jogurtem i cukrem:P oczywiście nie mogłam przejść obok ciucholandu i znów 1 pajac, 2 rampersy i spodnie ladne wpadły do koszyka :)kupiłam też bluzke tunikę w której spokojnie z 2 mies jeszcze pochodze:) no i po ciąży :) aaa no i w lutym wygrałam na fb bon 50zl do sklepu mum&baby i wzięłam za to 1 majtki ciążowe, paczkę poporodowych i stanik do karmienia :)
    Ja dziś po badaniu byłam na targu .Kupilam kilo truskawek po 10zl.Cena wysoką ale aż.się trzeslam jak widziałam te truskawki :D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe wyszło ok wszystkie parameter w normie malec duży bo o półtora tygodnia do przodu no i na 100% chłop :D

kamciaelcia, żabka04, violett, claudiuszek, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, bbeczka91, Dzierzba, pirelka, Strazaczka1990, AniaLewandowska, _izunia_, mmargol, Sabina, Anulka01, martta lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zmienilo mi soe łożysko z tylniej sciany wysoko na przednie nie przodujace, mhmm jutro mam wizyte więc się spytam.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    My już po wizycie!
    Normalnie tancerz mi rośnie!
    Twarzy nie udało sie zobaczyć bo albo się ruszał albo był odwrócony słodkim tyłeczkiem. Otrzymałam jedynie zdjęcie kregosłupa i siusiaka.

Antoś waży, uwaga, uwaga, 400g! :)
    Jest już co dźwiegać. Mama ze mną była. Myślałam, że zobacyz jego słodką mordkę, ale niestety :)

Jestem ciągle zła na męża, że nie poszedł, ani nawet się nie zainteresował jak po badaniach...
    ach... ciężki dzień dziś przeczuwam.

Jestem też rozczarowana badaniami "Połówkowymi", bo zrobiła mi zwykłe USG... Nie widziałam żadnych nereczek, żołądeczka, nic... i najpierw było mi smutno, że nie dostałam opisu tego wszystkiego, a teraz jestem wręcz zła.... :(

Ech, już chcę przespać ten dzień...

Uzupełnię pierwszą stronę i chyba zmykam pod kołdrę żeby skończyć ten koszmar.

Buziaki! :*

Ja niby mam opis, że wszystko prawidłowe, ale oczekiwałam czegoś podobnego jak po pierwszych prenatalnych.

Twój Antoś i moja Hania mogą tworzyć taneczny duet. :P Twarz też widzieliśmy przez 5 sekund.

Ksosia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:

Moja 6-letnia siostra marzy o opaskach, spinkach, torebkach:P

mychakruszyna, Sophia lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka u mnie po 12zl wiem że drogo ale nie mogłam się oprzeć :P w sumie pól kg dalam babci zamiast czekoladek bo ma urodziny :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ