WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaraz ide na połowkowe i już od rana sie stresuje dobrze, że cieżki dzień w pracy to nie miałam jak myśleć za dużo. 3 majcie kciuki za maluszka.
Sabina lubi tę wiadomość
-
Ja po lekarzu, wszystko jest ok, nie przytyłam nic od 2 tyg
jutro usg owodni i trochę się stresuję.
Mycha współczuję ci na prawdę. Powinniście się dogadać bo jak będzie tak jak jest to bez sensu zupełnie...
Ksosiu mój też jutro ze mną na usg nie idzie bo nie chcemy by się ciągle z pracy zwalniał ale za tydzień jedziemy razem.
Ja na mojego niemęża nie mogę narzekać, czasem są spiny i najczęściej dotyczące wychowania młodego bo mój jest czasem aż za bardzo surowy, a ja zdecydowanie mniej, no ale cóż poradzić?Poza tym jest bardzo wyrozumiały i widzę, że bardzo się stara i cieszy.
bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_, mmargol, Sabina lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, które nie czują ruchów- nic się nie martwcie ja dopiero od paru dni czuję a zaczynam 22 tydzień.
Co do połówkowych to mój dokładnie zbadał przepływy, pokazywał jakieś rózności w mózgu (ja tam nic nie widziałam, ale on się tym jarał więc tylko kiwałam głową) pozniej brzuszek, serce, zółądek, nieszczęsne nerki, kręgosłup, kości udowe itp- gdyby nie ta pielektazja obustronna to byłoby idealnie. Ksosia, 40 deko to już całkiem słodki ciężarekI najważniejsze, że wszystko u Antosia ok-gdyby coś było nie tak to wykonałby dokładniejsze badanie-wiec badz spokojna
Strazaczka1990, A_n_k_a_80, mmargol lubią tę wiadomość
-
i jeszcze pytanie- czy Ciemne plamy, uderzenia gorąca, zatkane uszy? Bo niby to normalne w ciąży, ale ja mam coraz częściej- gdy tylko wejdę do jakiegoś sklepu, kościoła to od razu mam takie omdlenia- czy to oznacza, ze czegos brakuje w organiżmie czy chodzi o rozszerzanie sie naczyń krwionośnych?cukier badałam i mam w normie, ubieram się lekko i nigdy nie wychodze głodna... Zaczynam powoli stresować sie kazdym wyjsciem
-
nick nieaktualnyJa już po dentyście, okazało się, że tragedia się tam nie dzieje, a leczony ząb może dawać takie odczucie, gdyż nie jest całkowicie zrobiony. Dzisiaj była krótka wizyta i drugi kanał udało się zrobić, na następnej mam godzinę i czas na najgorszy kanał, ponoć zakrzywiony..potem wypełnienie i jeden ząb z głowy.
Zabieramy się potem za następne z dziurami
Zbankrutuję..ale troszkę się uspokoiłam i mam nadzieję, że reszta nie będzie kanałowa już.
Po południu jadę na usg jamy brzusznej, a już mam dość tego jeżdżenia, w dodatku komunikacją_izunia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySophia wrote:Babki, pomocy potrzebuje.
Syn wybiera się na piąte urodziny koleżanki. O czym marzą pięcioletnie babki??ponoć wraca do łask i strasznie się tym podniecały
Sophia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych połówkowych
Okiełznałam dzisiaj część ubranek synka na sprzedaż i padam na pyskzostały mi jeszcze ubranka 74-86 do sfotografowania i wystawienia. Ale padłam na łóżko i już w tym tygodniu tego nie zrobię. Bo jutra wizyta, pojutrze wizyta i spróbuję w czwartek iść do dentystki bo mam ząb do wykrywania, a dwa do leczenia. Ale na razie mam zakaz uwagi na łożysko, ból może spowodować krwotok
A tu link do ubranek, jakby któraś była zainteresowana.
http://olx.pl/i2/oferta/mega-paka-ubranek-chlopiecych-r-50-68-CID88-IDfaBgx.html#:7620d0f7f8
http://olx.pl/i2/oferta/paka-ubranek-letnich-dla-chlopca-56-68-CID88-IDfayMd.html#:d5a306bcdcStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Sophia zależy od budżetu ale przypuszczam że coś niedrogiego. Zobacz w księgarni lub najlepiej w supermarkecie np maskotki lub lalki filcowe do samodzielnego uszycia albo torebki do samodzielnego pomalowania. Ewentualnie konik pony choć te lepsze już droższe są. Może też jakieś np mazaki dmuchane albo witraże z farba na okna. Książeczki do samodzielnego projektowania mody z naklejkami, ogólnie w przedszkolu przez 3 lata miałam grupę 5 latków i kiedy chwalili się prezentami na różne okazje największy szal robily rzeczy dla nas banalne np. Blok z ozdobnymi kartkami samoprzylepnymi (takie brokatowe trójwymiarowe) czy np. farby do malowania palcami. Najlepiej dużo takich plastycznych ciekawości bo to ten wiek:)
Dzierzba, Sophia, Strazaczka1990, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Strazaczka ja 20 Tc i też nie czuje;) jest na to czas;) jak za miesiąc nie poczuje wtedy się pomartwię.
Jem pyszne truskawki z jogurtem i cukrem:P oczywiście nie mogłam przejść obok ciucholandu i znów 1 pajac, 2 rampersy i spodnie ladne wpadły do koszyka :)kupiłam też bluzke tunikę w której spokojnie z 2 mies jeszcze pochodze:) no i po ciążyaaa no i w lutym wygrałam na fb bon 50zl do sklepu mum&baby i wzięłam za to 1 majtki ciążowe, paczkę poporodowych i stanik do karmienia
-
Połówkowe wyszło ok wszystkie parameter w normie malec duży bo o półtora tygodnia do przodu no i na 100% chłop
kamciaelcia, żabka04, violett, claudiuszek, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, bbeczka91, Dzierzba, pirelka, Strazaczka1990, AniaLewandowska, _izunia_, mmargol, Sabina, Anulka01, martta lubią tę wiadomość
-
A i zmienilo mi soe łożysko z tylniej sciany wysoko na przednie nie przodujace, mhmm jutro mam wizyte więc się spytam.
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:My już po wizycie!
Normalnie tancerz mi rośnie!
Twarzy nie udało sie zobaczyć bo albo się ruszał albo był odwrócony słodkim tyłeczkiem. Otrzymałam jedynie zdjęcie kregosłupa i siusiaka.
Antoś waży, uwaga, uwaga, 400g!
Jest już co dźwiegać. Mama ze mną była. Myślałam, że zobacyz jego słodką mordkę, ale niestety
Jestem ciągle zła na męża, że nie poszedł, ani nawet się nie zainteresował jak po badaniach...
ach... ciężki dzień dziś przeczuwam.
Jestem też rozczarowana badaniami "Połówkowymi", bo zrobiła mi zwykłe USG... Nie widziałam żadnych nereczek, żołądeczka, nic... i najpierw było mi smutno, że nie dostałam opisu tego wszystkiego, a teraz jestem wręcz zła....
Ech, już chcę przespać ten dzień...
Uzupełnię pierwszą stronę i chyba zmykam pod kołdrę żeby skończyć ten koszmar.
Buziaki! :*
Ja niby mam opis, że wszystko prawidłowe, ale oczekiwałam czegoś podobnego jak po pierwszych prenatalnych.
Twój Antoś i moja Hania mogą tworzyć taneczny duet.Twarz też widzieliśmy przez 5 sekund.
Ksosia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny