X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a na połówkowych w jakim ułożeniu były wasze dzieciaczki???u mnie narazie kazdorazowo miednicowo...w 17tc oraz w 19 tc na połówkowym...za tydzień drugie połówkowe, wiec ciekawe czy mam kolejnego uparciucha, który woli swiat od pupy strony?
    mój jest pośladkowo, ale do porodu się chyba odwróci główką w dół?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    coś z tym kaszlem chyba jest :) bo mnie jeszcze rano trochę kaszel meczy i dziś na dzień dobry maluszek posmyrał mnie po pecherzu :D

pewnie, ze moze a raczej da rade na pewno sie obrócić
    ale z Emi było tak, ze zawsze na usg była posladkowo, a później się okazało , ze przez krótka pępowine(a zatem w ogóle sie nie obracała). Teraz ponoć długość pępowiny nie musi się powtorzyć. Ale z tego co widze, to juz na połówkowych czesciej jest juz ułożenie główkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest głową w dół, pupa i nóżki pod pepkiem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, twój opis powyzej właśnie mnie zmusił do takiego zastanowienia :) mój napewno szaleje na samym dole, nie ma mowy, zebym gdzie indziej cos poczuła, w czwartek się dowiem, a lekarze to ułozenie tak smiesznie zawsze rysują :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest położona główkowo podłużnie :) czyli między jedną kością biodrową a drugą, główkę ma nad prawym biodrem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:56

mychakruszyna lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i gratuluje udanych wizyt. Agatia, ciesze sie, ze wszystko dobrze :)

Ja malego czulam dzis rano po przebudzeniu, czesto sie wtedy wierci albo mnie budzi. Moj bąbel ostatnio lezal sobie na calej szerokosci brzuszka, wiec ruchy najczesciej czuje w dole brzucha, czasem na linii pod pepkiem.

Chyba wybiore ta poduche c, jak tak zachwalacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:58

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Moja jest położona główkowo podłużnie :) czyli między jedną kością biodrową a drugą, główkę ma nad prawym biodrem :)
    to jest główkowe poprzeczne, podłużne z dołu do góry
    dobrze mówię?

_izunia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze przed chwilą narzekałam, że młodemu się trochę przysnęło i o tej porze już dawał o sobie znać i już się zaczęło, ciekawe kiedy pod ręką będzie czuć :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly też w poprzek tylko ze nogi po prawej ...tak mi się wydaje bynajmniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:03

staraczka_85 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nieczuła matka, wiec na takie atrakcje jeszcze poczekam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    w pierwszej ciązy myslałam długo , ze pod lewym zebrem uwiera mnie główka, aż lekarz załączył usg i okazało się , ze takie piekne okragłe i twarde jest ...łożysko :) a główka pod prawym zebrem, ja nie mam daru do okreslania pozycji :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a na połówkowych w jakim ułożeniu były wasze dzieciaczki???u mnie narazie kazdorazowo miednicowo...w 17tc oraz w 19 tc na połówkowym...za tydzień drugie połówkowe, wiec ciekawe czy mam kolejnego uparciucha, który woli swiat od pupy strony?
    U mnie jeden główkowo, drugi miednicowo.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to może u mnie ta wypukłość to właśnie łożysko? bo mój mąż ostatnio się tak patrzył i patrzył i pytał czy tam jest dzidziusia więcej bo w tym miejscu brzucho większy :P
    a najgorzej że do teraz nie wiem po której stronie jest główka, a gdzie nóżki :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    U mnie jeden główkowo, drugi miednicowo.
    chociaz łatwo bedzie ich rozróznic :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć. Powiedzcie co u dziewczyn po polowkowym?
    Agatia co z Liwia?
    Czy ja dobrze widzę że u Strazaczki jest córeczka? :O

Ja byłam dziś krwi upuscic ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    mnie tez oczy czesto mylą staraczka i strazaczka :)

staraczka_85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam z rana temat porodówki...ja mam dzień otwarty 7 maja i już nie mogę się doczekać :) szpital w innym mieście ale same zdjęcia i opis innych mam skłoniły mnie do wyboru. Przede wszystkim wyremontowany, sala porodowa oddzielna dla każdej mamy z kanapą dla taty-wygląda jak pokój ladny a nie sala porodowa. Dodatkowo gdyby tatusiowi było niewygodnie może za 35zl wstawić lóżko dla siebie :) no i w każdej sali jest dzakuzii dla mamy, drabinki pilki worek i różne dobrodziejstwa :P można jeszcze swoja polozna mieć za 650zl i swój pokój na 5 dni-350zl. A tak pokoje poporodowe sa po 3 babki. Zastanawiałam się nad pokojem ale koleżanki mówią ze nawet fajnie kogoś poznać, podzielić się spostrzeżeniami i wrażeniami :)

Dzierzba, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki! ja właśnie wczoraj odebrałam taką zamówioną poduszkę C z motherhood (najbardziej się opłaca zamówić na empik.com z odbiorem osobistym w wybranym salonie) i wyprałam poszewkę, dzisiaj w nocy będzie debiut spania z nią chociaż też sobie jakoś do końca tego nie wyobrażam jak się z tego wygramolę :)
    My też zasypiamy pupami do siebie albo jedno się przytula do plecków drugiego i od początku tak nam dobrze :)
    dzisiaj powinna przyjść w końcu paczka z zamówieniem ze smyka :)
    ja parę dni temu dość mocno czułam zwłaszcza wieczorami ruchy malucha, a wczoraj i dzisiaj już tak średnio, ale wczoraj był aktywny dzień to możę dlatego. Zobaczę co dzisiaj i postaram się nie panikować oczywiście...:)
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny! trzymam kciuki za dzisiejsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:13

o148p07w5riqasy7.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, Sabina,

jak tylko zaszłam w ciążę, próbowałam zmienić nick ale nie umiem :) A to pozostałość jeszcze po ovufriend ;)

Sabina lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    chociaz łatwo bedzie ich rozróznic :)
    Już zaczynam odróżniać. Jeden jest z lewej, a drugi z prawej. Co dziwne częściej czuję jak uderzają główkami/rączkami no i ten z lewej jest zdecydowanie bardziej aktywny od brata. :) Fajne uczucie jak kręcą się obaj. :D

violett, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ