X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a na połówkowych w jakim ułożeniu były wasze dzieciaczki???u mnie narazie kazdorazowo miednicowo...w 17tc oraz w 19 tc na połówkowym...za tydzień drugie połówkowe, wiec ciekawe czy mam kolejnego uparciucha, który woli swiat od pupy strony?
    mój jest pośladkowo, ale do porodu się chyba odwróci główką w dół?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    coś z tym kaszlem chyba jest :) bo mnie jeszcze rano trochę kaszel meczy i dziś na dzień dobry maluszek posmyrał mnie po pecherzu :D

pewnie, ze moze a raczej da rade na pewno sie obrócić
    ale z Emi było tak, ze zawsze na usg była posladkowo, a później się okazało , ze przez krótka pępowine(a zatem w ogóle sie nie obracała). Teraz ponoć długość pępowiny nie musi się powtorzyć. Ale z tego co widze, to juz na połówkowych czesciej jest juz ułożenie główkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest głową w dół, pupa i nóżki pod pepkiem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, twój opis powyzej właśnie mnie zmusił do takiego zastanowienia :) mój napewno szaleje na samym dole, nie ma mowy, zebym gdzie indziej cos poczuła, w czwartek się dowiem, a lekarze to ułozenie tak smiesznie zawsze rysują :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest położona główkowo podłużnie :) czyli między jedną kością biodrową a drugą, główkę ma nad prawym biodrem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:56

mychakruszyna lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i gratuluje udanych wizyt. Agatia, ciesze sie, ze wszystko dobrze :)

Ja malego czulam dzis rano po przebudzeniu, czesto sie wtedy wierci albo mnie budzi. Moj bąbel ostatnio lezal sobie na calej szerokosci brzuszka, wiec ruchy najczesciej czuje w dole brzucha, czasem na linii pod pepkiem.

Chyba wybiore ta poduche c, jak tak zachwalacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:58

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Moja jest położona główkowo podłużnie :) czyli między jedną kością biodrową a drugą, główkę ma nad prawym biodrem :)
    to jest główkowe poprzeczne, podłużne z dołu do góry
    dobrze mówię?

_izunia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze przed chwilą narzekałam, że młodemu się trochę przysnęło i o tej porze już dawał o sobie znać i już się zaczęło, ciekawe kiedy pod ręką będzie czuć :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly też w poprzek tylko ze nogi po prawej ...tak mi się wydaje bynajmniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:03

staraczka_85 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nieczuła matka, wiec na takie atrakcje jeszcze poczekam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    w pierwszej ciązy myslałam długo , ze pod lewym zebrem uwiera mnie główka, aż lekarz załączył usg i okazało się , ze takie piekne okragłe i twarde jest ...łożysko :) a główka pod prawym zebrem, ja nie mam daru do okreslania pozycji :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a na połówkowych w jakim ułożeniu były wasze dzieciaczki???u mnie narazie kazdorazowo miednicowo...w 17tc oraz w 19 tc na połówkowym...za tydzień drugie połówkowe, wiec ciekawe czy mam kolejnego uparciucha, który woli swiat od pupy strony?
    U mnie jeden główkowo, drugi miednicowo.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to może u mnie ta wypukłość to właśnie łożysko? bo mój mąż ostatnio się tak patrzył i patrzył i pytał czy tam jest dzidziusia więcej bo w tym miejscu brzucho większy :P
    a najgorzej że do teraz nie wiem po której stronie jest główka, a gdzie nóżki :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    U mnie jeden główkowo, drugi miednicowo.
    chociaz łatwo bedzie ich rozróznic :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć. Powiedzcie co u dziewczyn po polowkowym?
    Agatia co z Liwia?
    Czy ja dobrze widzę że u Strazaczki jest córeczka? :O

Ja byłam dziś krwi upuscic ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    mnie tez oczy czesto mylą staraczka i strazaczka :)

staraczka_85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam z rana temat porodówki...ja mam dzień otwarty 7 maja i już nie mogę się doczekać :) szpital w innym mieście ale same zdjęcia i opis innych mam skłoniły mnie do wyboru. Przede wszystkim wyremontowany, sala porodowa oddzielna dla każdej mamy z kanapą dla taty-wygląda jak pokój ladny a nie sala porodowa. Dodatkowo gdyby tatusiowi było niewygodnie może za 35zl wstawić lóżko dla siebie :) no i w każdej sali jest dzakuzii dla mamy, drabinki pilki worek i różne dobrodziejstwa :P można jeszcze swoja polozna mieć za 650zl i swój pokój na 5 dni-350zl. A tak pokoje poporodowe sa po 3 babki. Zastanawiałam się nad pokojem ale koleżanki mówią ze nawet fajnie kogoś poznać, podzielić się spostrzeżeniami i wrażeniami :)

Dzierzba, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki! ja właśnie wczoraj odebrałam taką zamówioną poduszkę C z motherhood (najbardziej się opłaca zamówić na empik.com z odbiorem osobistym w wybranym salonie) i wyprałam poszewkę, dzisiaj w nocy będzie debiut spania z nią chociaż też sobie jakoś do końca tego nie wyobrażam jak się z tego wygramolę :)
    My też zasypiamy pupami do siebie albo jedno się przytula do plecków drugiego i od początku tak nam dobrze :)
    dzisiaj powinna przyjść w końcu paczka z zamówieniem ze smyka :)
    ja parę dni temu dość mocno czułam zwłaszcza wieczorami ruchy malucha, a wczoraj i dzisiaj już tak średnio, ale wczoraj był aktywny dzień to możę dlatego. Zobaczę co dzisiaj i postaram się nie panikować oczywiście...:)
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny! trzymam kciuki za dzisiejsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:13

o148p07w5riqasy7.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, Sabina,

jak tylko zaszłam w ciążę, próbowałam zmienić nick ale nie umiem :) A to pozostałość jeszcze po ovufriend ;)

Sabina lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    chociaz łatwo bedzie ich rozróznic :)
    Już zaczynam odróżniać. Jeden jest z lewej, a drugi z prawej. Co dziwne częściej czuję jak uderzają główkami/rączkami no i ten z lewej jest zdecydowanie bardziej aktywny od brata. :) Fajne uczucie jak kręcą się obaj. :D

violett, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ