X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poniedzialkowej wizycie od poczatku ciazy przytylam az 1 kg :O , ciaze rozpoczelam z waga 77 kg

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Tak,ale ginka powiedziala,ze bedziemy kontrolowac (niby miesci sie w normie,ale jednak) i podobno jest szansa na wyrównanie i na to licze

a ile mają u Was miedniczki? U mnie już 6mm (prawa) i 7mm(lewa)...;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zauwazylam, ze po calym dniu jak sie przebieram i stoje na jeden nodze to prawa noga mnie boli, a w zasadzie nie noga tylko jakby mocowanie w miednicy, ze mam problem na niej wystac zeby spodnie zdjac, radze sobie na siedzaco, ale zastanawiam sie co to moze byc hm...[/QUOTE]

mmargol mam tak samo z lewym biodrem mam zamiar iść do ortopedy z tym. Ja niestety 3 lata temu miałam mega problem z biodrem i męczyłam sie 6 miesięcy ze stanem zapalnym plus zdjagnozowaną dyskopatią. Pomogło zrzucenie 10 kg ale teraz niestety będę przybierać! Jako dziecko byłam w szynie aby bioderko było ok ale jednak lata robią swoje i zaczynam mieć problemy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    mmargol mam tak samo z lewym biodrem mam zamiar iść do ortopedy z tym. Ja niestety 3 lata temu miałam mega problem z biodrem i męczyłam sie 6 miesięcy ze stanem zapalnym plus zdjagnozowaną dyskopatią. Pomogło zrzucenie 10 kg ale teraz niestety będę przybierać! Jako dziecko byłam w szynie aby bioderko było ok ale jednak lata robią swoje i zaczynam mieć problemy.
    ja nie mialam wczesniej z tym problemow dlatego mnie to zaniepokoilo, ale tak jak mowisz teraz to tylko przybierac bedziemy na wadze, wiec trzeba bedzie sie oszczedzac, mam nadzieje ze przy porodzie sie nie uszkodzi tam nic. Ortopeda to teraz nawet przeswietlenia nie zrobi, cos moze w ogole stwierdzic w tej kwestii bez przeswietlenia?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukm, przhblizcie ten termin bp nie wiem co to jest ukm ?

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ukm, przhblizcie ten termin bp nie wiem co to jest ukm ?
    to układ kielichowo-miedniczkowy, poszerzenie świadczy o zastoju moczu u dziecka

mhsvi09k4211dm8g.png

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin i mmargol witam w klubie. Od kilku dni mam takie same objawy. Boli mnie lewa strona miednicy czy też macicy cholera wie. Jak się ubieram to mam problem stanąć na lewej nodze. Koleżanka która urodziła synusia we wrześniu mówiła że to w skutek rozszerzania się macicy, miała to samo.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ortopeda może zrobić jedynie usg i stwierdzić stan zapalny ale bez prześwietlenia ciężko stwierdzić od czego. Ja mam prześwietlenie zrobione 3 lata temu wiec pójdę z tym co mam aby się dowiedzieć czy naturalnie mogę rodzić.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    AJrin i mmargol witam w klubie. Od kilku dni mam takie same objawy. Boli mnie lewa strona miednicy czy też macicy cholera wie. Jak się ubieram to mam problem stanąć na lewej nodze. Koleżanka która urodziła synusia we wrześniu mówiła że to w skutek rozszerzania się macicy, miała to samo.
    ja mam to z prawa noga, ale czuje jakby od kosci promieniowalo, takie dziwne uczucie do opisania

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie problem z bólem nóg np w nocy? Ja mam takie uczucie jakby mi krew nie dochodziła i nogi mi jakby drętwieją, bardziej boli jakby reumatyzm miała od pachwiny do kolan.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja mam tylko pomiar z 17tc pielektazje nerek prawa nerka 2,7mm i lewa 2,9mm
    Zobaczymy jak bedzie dzisiaj
    ja w 16 tyg miałam 3mm i 4mm a w 20 tyg 6 i 7mm ;/ Ale też wierzę w to, że młody się w końcu wysiusia. Ja mam wizytę w poniedziałek to się dowiem co i jak. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie już zastoju nie było!!!Daj znać po wizycie!!!

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    ja mam to z prawa noga, ale czuje jakby od kosci promieniowalo, takie dziwne uczucie do opisania
    ja też od paru dni na lewą nogę to przwie chodzić nie mogę- wyczytałam gdzieś, że to od ciągłego przyjmowania jednej pozycji-ale bez przesady, cały dzień nie leżę na lewym boku;/ doraźnie pomógł dłuższy spacer, ale tylko na krótko bo dzisiaj jest to samo;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja też od paru dni na lewą nogę to przwie chodzić nie mogę- wyczytałam gdzieś, że to od ciągłego przyjmowania jednej pozycji-ale bez przesady, cały dzień nie leżę na lewym boku;/ doraźnie pomógł dłuższy spacer, ale tylko na krótko bo dzisiaj jest to samo;/
    ja odczuwam to glownie po calym dniu, wiec jakbym obciazala bardziej prawa strone, bo lewa noga nic, bez problemu. Jak chodze to mnie nic nie boli tylko jak na prawej stane.
    Pozycji tez nie przyjmuje ciagle tej samej, ale jak juz to bardziej lubie lezec i zasypiac na lewym boku niz na prawym, wiec moze troche czesciej tak robie

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze was tu mieć :) jak juz 3 osoby mają problem ten co ja to już spokojna jestem :D
    Co do dretwienia nóg w nocy mam tak z nogami a ostatnio z rękoma :/ reka ktora jest pod dretwieje mi w palcach, a nogi dretwieje mi po same palce czuje mrowienie i jakby balony a nie nogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:19

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin
    dokladnie tak jak piszesz, od razu latwiej jak sie okazuje, ze u kogos tez cos sie takiego pojawia :) a przynajmniej razniej ;)
    Dretwienie rak to mam jak za dlugo reka w tej samej pozycji jest, n jak sie podpieram albo w nocy jak na niej leze nieswiadomie, ale szybko przechodzi, to przed ciaza tez mialam :)

AJrin lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:)

Ja właśnie robie obad.Młode ziemniaczki z koperkiem,mizeria i kotlety mielone z pieczarkami;D

Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kołyske kupiłam na allegro. Firma ARUŚ. Solidnie wykonana ale uważajcie bo niewymiarowa jeśli chodzi o materac. Ja zamówiłam specjalny do niej wypróbuję czy prześcieradła standardowe 90x40 będą pasowały i dam Wam znać

Wysłany: 4 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza.Kazano mi leżec i się oszczędzac,zero stresu i tylko leżec leżec i leżec ;c .Juz 3 razy skórcze w nocy mialam.To za szybko.
    Synek dalej głową ku dołowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:18

Wysłany: 4 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    AJrin
    dokladnie tak jak piszesz, od razu latwiej jak sie okazuje, ze u kogos tez cos sie takiego pojawia :) a przynajmniej razniej ;)
    Dretwienie rak to mam jak za dlugo reka w tej samej pozycji jest, n jak sie podpieram albo w nocy jak na niej leze nieswiadomie, ale szybko przechodzi, to przed ciaza tez mialam :)
    ja drętwienie rąk tez mam..I mega zimne stopy.Marzną w nocy ale kupiłam grube skarpety i w nich spie.

Wysłany: 4 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fb są wrześniówki 2016 .Jakby któraś chciała dołączyc:)
    https://web.facebook.com/groups/260264957647065/?fref=nf

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ