X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy przyszły;-)
    Jak na najtańsze wkładki laktacyjne na Allegro wyglądają na OK.
    Myślałam że będą gorszej jakości dlatego tylko tyle zamówiłam na razie :-)
    Polecam :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d55c6e1a0478.jpg

mmargol, Strazaczka1990, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po południu, pogoda paskudnie dziwna, niby co chwila słońce wychodzi, ale ciśnienie jakieś dziwne? zaraz chcę się zebrać do rossmanna sprawdzić promocje -49% na kolorówkę ;) czy Wy też macie problemy z dziąsłami? Jak mi przestały krwawić przy szczotkowaniu to tak przy jedzeniu jabłka zrobiłam sobie krzywdę, niby nie boli ale jest miejsce koło jedynek jest wrażliwe i nie wiem czy nie obejdzie się bez wizyty u dentysty :(

chyba na szarą renetę długo nie spojrzę :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po majówce :)

Na piątkowej wizycie widziałam przez chwilkę mojego bobaska na usg. Wdszystko jest w porządku, ale dalej nie znam płci na 100%. Lekarz długo szukał i w końcu mówi, że chyba widzi siusiaka i 8/10, że będzie chłopiec. Ale jak też chciałam zobaczyć, przekręcił ekran, znalazł "międzynogi" i nic tam nie było. A on na to "no teraz faktycznie nic nie widzę. No cóż, musi pani jeszcze poczekać." Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Usg połówkowe mam w przyszły piątek 13. i oby nie okazał się znów pechowy. :P No i dalej nie mogę cieszyć się zakupami dzidziusiowymi.

Pojechaliśmy z mężem, Artkiem i znajomymi na majówkę 25 km od domu do agroturystyki i było świetnie. :) Blisko, tanio i super warunki dla dzieci. Będę tam wracać. Synuś rozbiegał się tam na dobre i już wcale nie chodzi na czworaka. :)

A jak wróciłam z majówki, to przeżyłam b. pozytywne zaskoczenie, bo prawie wszystko w moim ogródku rozkwitło. :) Obiecałam to i się chwalę. :) Dzieło ciężarnej.

7fd74818370ded53med.jpg

Miłego dnia :)

mmargol, Strazaczka1990, AJrin, claudiuszek, _izunia_, żabka04, violett, Pysiaczek89, Angela89, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja mam wrazliwsze dziasla i czasem jak zjem cos twardego to czuje ze mam opuchniete np teraz od strony podniebienia, kilka dni i znika ;)

powiedzcie mi czy to jest dobra cen za zestaw butelek:
    https://www.feedo.pl/tommee-tippee-zestaw-butelek-c2n-snowflake/
    Bo widze, ze spora roznica od ceny wyjsciowej ale nie wiem czy to nie sciema

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sama nie wiem czy iść z tym, bo boję się że znowu mnie naciągać zaczną, a ostatnio tak zostawiłam kilka tysięcy i nie stać mnie na dodatkowe leczenie, a z drugiej strony boję się że jakiś stan zapalny mi się wda :(

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Byłam u lekarza.Kazano mi leżec i się oszczędzac,zero stresu i tylko leżec leżec i leżec ;c .Juz 3 razy skórcze w nocy mialam.To za szybko.
    Synek dalej głową ku dołowi
    Czułas bolesne skurcze? Czy tylko twardnuenie macicy?
    Też gł leżę :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Czułas bolesne skurcze? Czy tylko twardnuenie macicy?
    Też gł leżę :/
    Bolesne aż krzyczalam. Nie umiem opisać tego bolu.Trwał 2min.Tak przez dwie noce.Wczoraj był już spokoj

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po scanie i będzie druga dziewczynka

kamciaelcia, mmargol, claudiuszek, żabka04, violett, _izunia_, bbeczka91, Pysiaczek89, Angela89, Sabina, AniaLewandowska, martta, Broszka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    to sama nie wiem czy iść z tym, bo boję się że znowu mnie naciągać zaczną, a ostatnio tak zostawiłam kilka tysięcy i nie stać mnie na dodatkowe leczenie, a z drugiej strony boję się że jakiś stan zapalny mi się wda :(
    LRF ja tak miałam na początku w 1 trymestrze ciąży, mega mi krwawiły plus co nie zjadłam to rany taki ze spać mi to nie dawało. Zmieniłam pastę na Meridol plus płyn do płukanie meridol i mam spokój od ponad 2 miesięcy. Nie mam pewności, że sama pasta pomogła ale to jedyne co tak naprawdę zmieniłam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Bolesne aż krzyczalam. Nie umiem opisać tego bolu.Trwał 2min.Tak przez dwie noce.Wczoraj był już spokoj
    A dostałas jakieś leki na stałe?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, ja się tym bardziej martwię, bo moja mama ma paradontozę i nie chciałabym się nabawić jakiś nieprzyjemności, a jak zwykle dentyści nie mają wolnych terminów, a do kliniki gdzie chodziłam nie mam zamiaru iść, bo później znowu co innego mówią, a jak przychodzi do płacenia jest dużo więcej na rachunku :(

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF jak mam opuchniete dziasla to szczoteczka omijam, zeby nie podraznic, krwawien nie mialam, a co do pasty meridol to tez slyszalam, ze jakis dentysta polecal kobitce u mnie w pracy, bo miala wrazliwe i dziasla i zeby, wiec moze ona jest jakas delikatniejsza?

Ewelina gratuluje córy! :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meridol znam, a mam też jakąś ultra miękką szczoteczkę, bardziej niż standardowe miękkie, ale ciężko omijać miejsca przy jedynkach gdzie często coś się osadza :/

Wysłany: 4 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    A dostałas jakieś leki na stałe?
    Dała mi fenoterol.Nie slyszalam o tym leku nigdy.I jak dalej.będą skorcze,i mocny ból w podbrzuszu.To czeka mnie szpital.
    Tylko mnie do tego boli jeszcze po bokach tam gdzie są nerki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, jednak nie dalam rady wszystkiego nadrobic.
    Trzymam kciuki dziewczyny, zeby bylo dobrze z nereczkami u maluszkow.

Agatia, a o jakich granicach mowisz? Fajnie, ze juz 24 tc!

Kiedy wlasciwie zaczyna sie 6 miesiac, bo mi bbf juz pokazuje, a ja myslalam, ze to w przyszlym tygodniu, hmm.

Przyszla mi podusia! Tylko wypiore poszewke i bede probowac :)
    Dziewczyny, w jakich pozycjach spicie? Tylko na lewej stronie? Bo ja czasami przewracam sie na prawa, czasem tez obidze sie na plecach. Moze poduszka zatrzyma mnie w novy w miejscu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    LRF ja mam wrazliwsze dziasla i czasem jak zjem cos twardego to czuje ze mam opuchniete np teraz od strony podniebienia, kilka dni i znika ;)

powiedzcie mi czy to jest dobra cen za zestaw butelek:
    https://www.feedo.pl/tommee-tippee-zestaw-butelek-c2n-snowflake/
    Bo widze, ze spora roznica od ceny wyjsciowej ale nie wiem czy to nie sciema

mmargol ca ta cenę na Allegro masz 4 butelki i smoczek uspakajający.
    te śliniaki ja wiem czy ci będzie potrzebny???
    moja córka sie darła jak coś na szyi jej powiesiłam albo ściągała.
    Zawsze można ładniejszy sobie dokupić.
    Bardziej bym obstawiała na ilosc butelek w zestawie bo na bieżąco tak z myciem czasami sie nie udaje :-(
    i mozesz od jednej osoby cos tam jeszcze dokupic jak cos ma ciekawego zawsze to taniej z przesyłka.

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zazwyczaj śpię na prawym boku, jak się budziłam na lewym to mnie okropnie mrowiło od biodra po kolano :) czasem Młody mnie kopie że w jakieś pozycji jest niewygodnie :P

violett lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violetta według belly to w 22tyg.6miesiac się zaczyna.A tak to od 23tygodnia.Patrzyła w tabele Angela kiedyś dodała.
    Ja mam.mały brzuszek więc spie jak mi najwygodniej. Zdarza mi się nawet na brzuchu.Częściej na plecach lub prawym boku

violett lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dała mi fenoterol.Nie slyszalam o tym leku nigdy.I jak dalej.będą skorcze,i mocny ból w podbrzuszu.To czeka mnie szpital.
    Tylko mnie do tego boli jeszcze po bokach tam gdzie są nerki
    Czytałam że dają to ba skurcze często.
    Ja mam twardnienia i mam no spe forte 3x1 magnez 3x2 luteina 3x2, doraźnie scopolan
    od kiedy leżę i nie dotykam brzucha jest lepiej.
    Mam nadzieję że szpital nie będzie konieczny, odpoczywaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 16:36

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczko odpoczywaj a do bąbla mów że jeszcze ma czas niech tam siedzi ty możesz jeszcze nogami zaciskać :-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ