X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile kupic tych ciuszkow. Ciagle slysze od mamy lub tesciowej, ze mam nie kupowac za duzo, bo dziecko bardzo szybko wyrasta, ze zaloze cos 3 razy i bedzie za male. Wkurza mnie to troche, bo poki co mam ze 4 body, 2 pajace, 3 koszulki, 2 spodenki i koszule. To tyle :D
    Ale i tak swoje mowia ehh
    A jak widze jak sie chwalicie ciuszkami to juz sama nie wiem, ile czego mi bedzie potrzebne.

nick nieaktualny, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    74 to niby 6-9
    80 9-12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Ja chce dużo ciuszków 'ale kupuje tez używane wiec kasa inaczej idzie
    Czemu dużo (choć wiem ze I części może nie ubiorę )bo nie wyobrażam sobie ciągle prac i prasować. Ciężko uzbierać pełną pralkę dziecięcych ubranek
    Emilka dużo ulewala wiec w ciągu dnia body szlo :) a jak rozszerza się dietę to hoho
    Przecież sliniak cudów nie uczyni :D
    U nas nie dał rady

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    A ty kardiologiczne jesteś zdiagnozowana? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF zalezyr ile maluch się urodzi :) dzieckko średnio przez pierwszy rok rośnie 18-25 cm. Mój 74 miał na roczek, teraz na 2 miał 86 cm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciągle mam nadzieję, że maluszek wda się w matkę i nie będzie smoczątkiem :D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza urodziła się istny tatuś - czarne włosy, ciemne oczy i śliczne usteczka
    Q pół roku później Emilka wyglądała jak ja :D szatynka, niebieskie oczka, wąskie usta o odstające uszy :D nazywałam ją kulfon :D identycznie wygladalam jako dziecko :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie ah. Wody zmalały są na górnej granicy. Lekarz wysyła do dr Roszkowskiego do Warszawy na Finlandzka. Czy którąś z was miała z nim styczność lub cos słyszała? Ah... Boje sie jak chlolela, nibymoj lekarz nic nie widzi niepokojące go, no ale proponuje konsultacje u niego!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Kamcia - no właśnie nie. Jakieś EKG miałam na SORZe na początku ciąży, ale nic nie widzieli złego. A teraz się wystraszyłam i boję się czekać bo na 22go czerwca udało mi się na NFZ...Ta moja alergolog to cudowny lekarz i człowiek ja byłam u niej z 3 tygodnie temu i Ona dziś do mnie zadzwoniła dopytać się czy coś się wyjaśniło itd. no jaki lekarz tak jeszcze myśli o pacjencie. Znamy się 10 lat i ufam jej bardzo. Wykluczyła, że to zaostrzenie astmy i od początku podejrzewała serce, ale skupiłam się na tym problemie z nerką i przestałam myśleć o sercu.

Bo jeśli potrzebujesz diagnozy to może nie ma co na dzień dobry "straszyć "lekarzy prowadzeniem ciężarnej. Po prostu zapisz się na echo (w ekg cos słabo wierzę )
    A gdyby lekarz coś znalazł to wtedy można myśleć o prowadzeniu. ..czasem sam pobyt w szpitalu jest opłacalny dla diagnostyki
    Ale do tego nie namawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 21:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK myślę, zer lekarz robi dobrze, że chce konsultacji innego specjalisty, żeby Ciebie uspokoić, a siebie utwierdzić, że wszystko ok. Zawsze to inny spec Cię zobaczy, a Roszkowski z Inflanckiej to dobry spec.
    Nie martw się na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 21:54

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrz normalnie ;D

https://www.youtube.com/watch?v=Z7nbqeB1zVg

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Po wizycie ah. Wody zmalały są na górnej granicy. Lekarz wysyła do dr Roszkowskiego do Warszawy na Finlandzka. Czy którąś z was miała z nim styczność lub cos słyszała? Ah... Boje sie jak chlolela, nibymoj lekarz nic nie widzi niepokojące go, no ale proponuje konsultacje u niego!
    Kochana bedzie dobrze:*

• Sophia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Byłam u niego w pierwszej ciąży bo to podobno mege spec. Mnie nie przekonał, a moja koleżanka nie ma o nim dobrego zdania. Ale coś facet musi mieć skoro zna go cała polska.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na warsztatach mamo to ja i wygrałam pampersy dada 3 paczki za skojarzenia z mamo to ja :) ale ogólnie męczące, plecy i brzuch nie dawał juz rady :( idę zregenerować się dobranoc :)

bbeczka91, mmargol, A_n_k_a_80, nick nieaktualny, nick nieaktualny, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bylam na warsztatach mamo to ja i wygrałam pampersy dada 3 paczki za skojarzenia z mamo to ja :) ale ogólnie męczące, plecy i brzuch nie dawał juz rady :( idę zregenerować się dobranoc :)
    gratuluje :) tez wygralam tylko musialam wyjsc wczesniej a wyniki oglosili na sam koniec wiec nagroda przeszla mi kolo nosa :(

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja nic nie wygrałam :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Na nogach od 5.00. Syn na wycieczkę pojechał więc do 16 laba :)

Hit wczorajszego wieczoru. Brzuch mi się stawiał i mówię mojemu, żeby podał mi no-spę bo twardnieje mi koło pępka macica i mnie boli. Ten oczy jak spodki i z tekstem, że przecież macica to jest tam na dole, tu wysoko to wątroba pewnie bo mnie dzieci kopią. Zapytałam się Sherlocka jak myśli, w czym się dzieci rozwijają, stwierdził, że nie wie. Odesłałam tłumoka do wikipedii. Ta kuźwa! Do jelit się przyczepiają i wiszą na nich jak leniwce. Matko... Ręce opadają.

staraczka_85, Pysiaczek89, kamciaelcia, ilona29, nick nieaktualny, agatia, nick nieaktualny, Broszka, claudiuszek, bbeczka91, nick nieaktualny, mmargol, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak to dobrze, że nie rosną. Ja tez mam na granicy u jednego. Będzie dobrze. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ