X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile kupic tych ciuszkow. Ciagle slysze od mamy lub tesciowej, ze mam nie kupowac za duzo, bo dziecko bardzo szybko wyrasta, ze zaloze cos 3 razy i bedzie za male. Wkurza mnie to troche, bo poki co mam ze 4 body, 2 pajace, 3 koszulki, 2 spodenki i koszule. To tyle :D
    Ale i tak swoje mowia ehh
    A jak widze jak sie chwalicie ciuszkami to juz sama nie wiem, ile czego mi bedzie potrzebne.

Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    74 to niby 6-9
    80 9-12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Ja chce dużo ciuszków 'ale kupuje tez używane wiec kasa inaczej idzie
    Czemu dużo (choć wiem ze I części może nie ubiorę )bo nie wyobrażam sobie ciągle prac i prasować. Ciężko uzbierać pełną pralkę dziecięcych ubranek
    Emilka dużo ulewala wiec w ciągu dnia body szlo :) a jak rozszerza się dietę to hoho
    Przecież sliniak cudów nie uczyni :D
    U nas nie dał rady

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    A ty kardiologiczne jesteś zdiagnozowana? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF zalezyr ile maluch się urodzi :) dzieckko średnio przez pierwszy rok rośnie 18-25 cm. Mój 74 miał na roczek, teraz na 2 miał 86 cm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciągle mam nadzieję, że maluszek wda się w matkę i nie będzie smoczątkiem :D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza urodziła się istny tatuś - czarne włosy, ciemne oczy i śliczne usteczka
    Q pół roku później Emilka wyglądała jak ja :D szatynka, niebieskie oczka, wąskie usta o odstające uszy :D nazywałam ją kulfon :D identycznie wygladalam jako dziecko :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie ah. Wody zmalały są na górnej granicy. Lekarz wysyła do dr Roszkowskiego do Warszawy na Finlandzka. Czy którąś z was miała z nim styczność lub cos słyszała? Ah... Boje sie jak chlolela, nibymoj lekarz nic nie widzi niepokojące go, no ale proponuje konsultacje u niego!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Kamcia - no właśnie nie. Jakieś EKG miałam na SORZe na początku ciąży, ale nic nie widzieli złego. A teraz się wystraszyłam i boję się czekać bo na 22go czerwca udało mi się na NFZ...Ta moja alergolog to cudowny lekarz i człowiek ja byłam u niej z 3 tygodnie temu i Ona dziś do mnie zadzwoniła dopytać się czy coś się wyjaśniło itd. no jaki lekarz tak jeszcze myśli o pacjencie. Znamy się 10 lat i ufam jej bardzo. Wykluczyła, że to zaostrzenie astmy i od początku podejrzewała serce, ale skupiłam się na tym problemie z nerką i przestałam myśleć o sercu.

Bo jeśli potrzebujesz diagnozy to może nie ma co na dzień dobry "straszyć "lekarzy prowadzeniem ciężarnej. Po prostu zapisz się na echo (w ekg cos słabo wierzę )
    A gdyby lekarz coś znalazł to wtedy można myśleć o prowadzeniu. ..czasem sam pobyt w szpitalu jest opłacalny dla diagnostyki
    Ale do tego nie namawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 21:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK myślę, zer lekarz robi dobrze, że chce konsultacji innego specjalisty, żeby Ciebie uspokoić, a siebie utwierdzić, że wszystko ok. Zawsze to inny spec Cię zobaczy, a Roszkowski z Inflanckiej to dobry spec.
    Nie martw się na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 21:54

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrz normalnie ;D

https://www.youtube.com/watch?v=Z7nbqeB1zVg

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Po wizycie ah. Wody zmalały są na górnej granicy. Lekarz wysyła do dr Roszkowskiego do Warszawy na Finlandzka. Czy którąś z was miała z nim styczność lub cos słyszała? Ah... Boje sie jak chlolela, nibymoj lekarz nic nie widzi niepokojące go, no ale proponuje konsultacje u niego!
    Kochana bedzie dobrze:*

• Sophia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Byłam u niego w pierwszej ciąży bo to podobno mege spec. Mnie nie przekonał, a moja koleżanka nie ma o nim dobrego zdania. Ale coś facet musi mieć skoro zna go cała polska.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na warsztatach mamo to ja i wygrałam pampersy dada 3 paczki za skojarzenia z mamo to ja :) ale ogólnie męczące, plecy i brzuch nie dawał juz rady :( idę zregenerować się dobranoc :)

bbeczka91, mmargol, A_n_k_a_80, żabka04, Żabcia_, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bylam na warsztatach mamo to ja i wygrałam pampersy dada 3 paczki za skojarzenia z mamo to ja :) ale ogólnie męczące, plecy i brzuch nie dawał juz rady :( idę zregenerować się dobranoc :)
    gratuluje :) tez wygralam tylko musialam wyjsc wczesniej a wyniki oglosili na sam koniec wiec nagroda przeszla mi kolo nosa :(

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja nic nie wygrałam :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Na nogach od 5.00. Syn na wycieczkę pojechał więc do 16 laba :)

Hit wczorajszego wieczoru. Brzuch mi się stawiał i mówię mojemu, żeby podał mi no-spę bo twardnieje mi koło pępka macica i mnie boli. Ten oczy jak spodki i z tekstem, że przecież macica to jest tam na dole, tu wysoko to wątroba pewnie bo mnie dzieci kopią. Zapytałam się Sherlocka jak myśli, w czym się dzieci rozwijają, stwierdził, że nie wie. Odesłałam tłumoka do wikipedii. Ta kuźwa! Do jelit się przyczepiają i wiszą na nich jak leniwce. Matko... Ręce opadają.

staraczka_85, Pysiaczek89, kamciaelcia, ilona29, Angela89, agatia, żabka04, Broszka, claudiuszek, bbeczka91, violett, mmargol, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak to dobrze, że nie rosną. Ja tez mam na granicy u jednego. Będzie dobrze. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ