WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam się z rana po weekendzie bardzo udanym:) ja też mnie czułam ruchy ale śmiałam się, że to przez męża, bo jak go nie ma to kopie a jak tylko się pojawi to przestaje hehhe
    co do l4 na żonę(opieka po porodzie) to mąż kuzynki właśmie teraz ma, wystawili mu w szpitalu l4, normalnie do tego musiał tylko jeszcze jeden papier wypełnić i ma 2 tyg l4, później bierze 2 tygodnie tacierzyńskiego, który mu się należy. W niedzielę bylismy u niech w odwiedzinach matko taka kruszynka malutka, nigdy jeszcze nie widziałam takiego malutkiego dziecka i mój też teraz przynajmniej mamy wyobrażenie.
    A i sobotę na giełdzie kupiłam sobie nie wiem jak to nazwać kołyska to to nie jest ale kosz wiklinowy na stelażu na kółkach, z materacykiem i baldachimem oraz takim otulaczem. Super sprawa za całe 50 zł. Muszę to tylko pomalować na biało, i uszyć nowy baldachim itp bo te tak śmierdzą ciuchlandem że chyba żadne pranie im nie pomoze a i tak chce na biało/miętowo. I będzie takie jeżdzące łóżeczko.

Ale było też bardzo smutno, bo dpowiedziałam się, że znajoma urodziła martwą córęczkę tydzień po terminie. Prawdopodbnie podczas porodu naturalnego owinęła się pępowiną i się udusiła. Nie mogę tego pojąć jak to mogło sie stać, czemu tylko czekali, czego nie robili cc jak było tyle po terminie, teraz wolałabym mieć cc niż sn, ale widocznie tak musiało być.Nie może to do mnie dojść, a jeszcze miesiąc temu oglądałam ich piękną sesję brzuszkową.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja mówię, ze o wszytskim dziecko zdecyduje :)
    u was na szkole rodzenia tez mieli takie smieszne rekwizyty pokazujące poród ? tzn takie rozkraczone nogi z otworem i kukla noworodka? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF no co Ty? U mnie w szpitalu możesz rodzić sn, jak dziecko jest ułożone posladkowo pod warunkiem, że nie jest to pierwszy poród, dopiero, jak nie idzie to robią cc. Ze mną leżała dziewczyna, która urodziła tsk córeczkę, bez problemu w 1h. Nie chciała cc bo planuje jeszcze 2 dzieci :)

Co do tacierzynskiego to mój bierze dopiero, jak mała będzie miała 5-6 mc. Wcześniej ma prawie 2 mc wolnego i nadgodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 08:45

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali to bardzo przykre :(

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    dzięki za podpowiedz z l4...mój mąz nie był na l4 od 7 lat (a wtedy powazny wypadek w pracy) i jednak chyba boi sie takiej opcji...szkoda tylko, ze za pierwszym razem nikt tego w szpitalu nie zaproponował...
    wątpie, żebym męża namówila na zmiane opcji...te gwarantowane 7 tyg wolnego (i moze 2 jeszcze dodatkowego) mu wystarczy, zeby tylko nie usłyszeć hasła L$
    a latem-jak inni beda na urlopach, on bedzie brał służby, więc 1 doba w pracy i 2 dni wolnego, to tez fajna wizja na lato

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia u nas takiej kukły nie widziałam, jedynie sztuczne cycki z mlekiem :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia u nas takiej kukły nie widziałam, jedynie sztuczne cycki z mlekiem :D

a tego to u nas nie mieli :)
    te nogi mąz chciał fotografować :D
    a że rekwizyt miał kupe lat, to osłonka na otworze i sama dziura juz były bardzo nadszarpane, wiec nie wiadomo było, czy sie śmiać, czy płakać :D
    a lalka jeszcze brzydsza
    ale super sie składała do różnych pozycji w czasie porodu-a zatem w ten sposób nam wszystko pokazano...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tak samo te cycki, tak często używane że się grudnki zrobiły :D

kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kompletnie nie mam pomysłu co dziś zrobić na obiad, żeby było szybko... jakieś podpowiedzi? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Myslicie, ze mozna w ciazy sobie robic depilacje woskiem? Mam to cale urzadzonko z Veet i chcialam sobie (tzn maz mi pomoze) zrobic lydki... Bo zaczyna mnie to schylanie przerastac...

Z tego co wiem, nie . Jedynie depilacja pastą cukrową zostaje.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kompletnie nie mam pomysłu co dziś zrobić na obiad, żeby było szybko... jakieś podpowiedzi? ;)

Ja na szybko to robię jakiegoś omleta na słodko lub jak Żabcia pisze naleśniki.

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od miesięcy myślę czy można użyć w ciąży skarpetki zluszczajace? ?

A depilacja na gorąco chyba odpada

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja woskiem tylko brwi robię, nóg bym się nie odważyła, ale całe szczęście nogi raz na miesiąc maszynką przejadę, bo mi przestały obrastać! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:30

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam narożna wannę a nad nią deszczownice a zatem prysznic, golenie na siedząco :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja to od miesięcy myślę czy można użyć w ciąży skarpetki zluszczajace? ?

A depilacja na gorąco chyba odpada
    Ja zrobiłam i dostałam opierdziel od mojej przyjaciółki (robi ręce,nogi i ogólnie kosmetologie skończyła) że to sam kwas.. a kwas w ciąży nie jest dozwolony :( Więc zrobiłam raz i ostatni. I kazała mi przyjść jak przestanie się złuszczać do niej to mi zrobi co chce :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    Tez na mój rozum to dość silny środek wiec dlatego od miesięcy myślę o nie użyłam. ..a przydałoby mi się. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie poledwiczki w sosie musztardowym do tego kasza i jakas salatka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ