WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny witam się z rana po weekendzie bardzo udanym:) ja też mnie czułam ruchy ale śmiałam się, że to przez męża, bo jak go nie ma to kopie a jak tylko się pojawi to przestaje hehhe
co do l4 na żonę(opieka po porodzie) to mąż kuzynki właśmie teraz ma, wystawili mu w szpitalu l4, normalnie do tego musiał tylko jeszcze jeden papier wypełnić i ma 2 tyg l4, później bierze 2 tygodnie tacierzyńskiego, który mu się należy. W niedzielę bylismy u niech w odwiedzinach matko taka kruszynka malutka, nigdy jeszcze nie widziałam takiego malutkiego dziecka i mój też teraz przynajmniej mamy wyobrażenie.
A i sobotę na giełdzie kupiłam sobie nie wiem jak to nazwać kołyska to to nie jest ale kosz wiklinowy na stelażu na kółkach, z materacykiem i baldachimem oraz takim otulaczem. Super sprawa za całe 50 zł. Muszę to tylko pomalować na biało, i uszyć nowy baldachim itp bo te tak śmierdzą ciuchlandem że chyba żadne pranie im nie pomoze a i tak chce na biało/miętowo. I będzie takie jeżdzące łóżeczko.
Ale było też bardzo smutno, bo dpowiedziałam się, że znajoma urodziła martwą córęczkę tydzień po terminie. Prawdopodbnie podczas porodu naturalnego owinęła się pępowiną i się udusiła. Nie mogę tego pojąć jak to mogło sie stać, czemu tylko czekali, czego nie robili cc jak było tyle po terminie, teraz wolałabym mieć cc niż sn, ale widocznie tak musiało być.Nie może to do mnie dojść, a jeszcze miesiąc temu oglądałam ich piękną sesję brzuszkową.
-
LRF no co Ty? U mnie w szpitalu możesz rodzić sn, jak dziecko jest ułożone posladkowo pod warunkiem, że nie jest to pierwszy poród, dopiero, jak nie idzie to robią cc. Ze mną leżała dziewczyna, która urodziła tsk córeczkę, bez problemu w 1h. Nie chciała cc bo planuje jeszcze 2 dzieci
Co do tacierzynskiego to mój bierze dopiero, jak mała będzie miała 5-6 mc. Wcześniej ma prawie 2 mc wolnego i nadgodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 08:45
-
skali
dzięki za podpowiedz z l4...mój mąz nie był na l4 od 7 lat (a wtedy powazny wypadek w pracy) i jednak chyba boi sie takiej opcji...szkoda tylko, ze za pierwszym razem nikt tego w szpitalu nie zaproponował...
wątpie, żebym męża namówila na zmiane opcji...te gwarantowane 7 tyg wolnego (i moze 2 jeszcze dodatkowego) mu wystarczy, zeby tylko nie usłyszeć hasła L$
a latem-jak inni beda na urlopach, on bedzie brał służby, więc 1 doba w pracy i 2 dni wolnego, to tez fajna wizja na lato -
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:kamcia u nas takiej kukły nie widziałam, jedynie sztuczne cycki z mlekiem
a tego to u nas nie mieli
te nogi mąz chciał fotografować
a że rekwizyt miał kupe lat, to osłonka na otworze i sama dziura juz były bardzo nadszarpane, wiec nie wiadomo było, czy sie śmiać, czy płakać
a lalka jeszcze brzydsza
ale super sie składała do różnych pozycji w czasie porodu-a zatem w ten sposób nam wszystko pokazano... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻabcia_ wrote:Myslicie, ze mozna w ciazy sobie robic depilacje woskiem? Mam to cale urzadzonko z Veet i chcialam sobie (tzn maz mi pomoze) zrobic lydki... Bo zaczyna mnie to schylanie przerastac...
Z tego co wiem, nie . Jedynie depilacja pastą cukrową zostaje.Żabcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Ja to od miesięcy myślę czy można użyć w ciąży skarpetki zluszczajace? ?
A depilacja na gorąco chyba odpadaWięc zrobiłam raz i ostatni. I kazała mi przyjść jak przestanie się złuszczać do niej to mi zrobi co chce
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ja robie poledwiczki w sosie musztardowym do tego kasza i jakas salatka.