WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć mamuśki, oj rety a tu juz ponad 1000 stron sie u nas zrobiło. Idziemy jak burza!
my skonczylismy wczoraj remont sypialni i pierwsza noc za nami tu, wyszło super i jest miejsce na łóżeczko, wiec ufff. Ale to byl intensywny tydzień i weekend nie powiem. Dobrze że juz po wszystkim. Ale żeby nie było zbyt pięknie, bo od dwoch dni mam takie brudne jakby uplawy, a dzisiaj z rana taki brązowy glut wyleciał, jakby stary skrzep jakiś... więc na 8.20 fartem udało mi się umówić do ginki. Zobaczymy co powie, pewnie znowu jakaś cholerna infekcja
-
nick nieaktualnyJa też się biję z myślami czy do jakiegoś lekarza się nie umowie. Swoją wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, a ostatnio maleńka coś słabo mnie kopie
czuję jej ruchy, ale dużo rzadziej i słabiej niż kilka dni temu. Nie chce wpadać w panikę ale mnie martwi :(co radzicie? Poczekać czy szukać gdzieś lekarza?
-
moim zdaniem wazne, że czujecie ruchy
nasze dzieciaczki też maja bardziej lub mniej leniwy dzień, śpia sobie lub szukaja więcej miejsca
i też mam dni, że tyci czuję (np pyknięcia w pachwinach), ale zaczynam sie martwic, jak dluzszy czas nić...wtedy załączam detektor
w pierwszej ciązy okolo 30 tc polecialam na IP nic nie czując...na ktg wszystko wyszło super, nawet to , że mała się ruszała, a jak sie tak ruszala, to położna mnie pytała, czy to czuję?a ja ze nić...spojrzała na mnie jakbym wymyslała bajki...Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
mąz właśnie zalatwił urlop
tzn w innym terminie niż pozostali
a zatem będzie na wolnym od 22 sierpnia-27 wrzesnia
wyliczam, ze cc będzie 24-30 .08
po tym ojcowski i moze znowu urlop nagrodowy (za Emilkę było 2 tyg),więc 2 miesiące razem posiedzimyhip hip huuura
-
nick nieaktualnykamcia, jesteśmy nieczułymi matkami
też ostatnio czuję jakby mniej, ale też więcej się ruszam, chodzę na dłuższe spacery, więc pewnie młody śpi, ale jak wczoraj dostałam w kolec biodrowy to myślałam że się zegnę w pół i mój nadal poprzecznie jest ustawiony, więc te ruchy odczuwam inaczej...
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:mąz właśnie zalatwił urlop
tzn w innym terminie niż pozostali
a zatem będzie na wolnym od 22 sierpnia-27 wrzesnia
wyliczam, ze cc będzie 24-30 .08
po tym ojcowski i moze znowu urlop nagrodowy (za Emilkę było 2 tyg),więc 2 miesiące razem posiedzimyhip hip huuura
-
Hejka witam się z rana, ale piękna pogoda, lato pełną parą
ale musiałam zjechać z działki bo lecę do lekarza.
Dziewczyny ruchy mogą być oczuwalne mocniej lub słabiej. Dzidziol może bycr odwrócony pleckami albo siedzieć bardziej w głąb. Nie zawsze te ruchy są mocne, ważne, że są.Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
LRF
tak, nieczułe matki
jak jestem na zewnatrz to juz w ogóle cos cięzko wyczuć, ale ja juz siebie od tej strony poznałam
poza tym, Piotruś jest cały czas miednicowo lub pooprzecznie ułożony, bo czuje tylko na dole...
a może jakiś myk sie znajdzie na ojcowski/
moj mógłby załatwiać na mnie opieke (z powodu cc), ale kompletnie nie znamy sie na tych przepisach, nie wiemy kto i jak wystawia, wiec sobie odpuszczamy...
a wniosek o swiadczenie urlopowe mąż wypisze po urlopie-bo juz za Piotrusia dostanieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 08:16
-
Kamcia ja tez, az odpaliłam detektor i jest piękny puls, taki sam jak zawsze, wiec chyba wszystko ok.
A mam jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was tez bolą biodra, pachwiny i do tego plecy? Bo wczoraj chyba przesadziłam z chodzeniem i od wczoraj do teraz wlasnie boli mnie w tych miejscach...Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczek
jesli któregos dnia dostaniemy nakaz liczenia ruchów, to bedziemy musiały zaobserwowac 10 i nie ma znaczenia ich moc
a detektor naprawde mnie uspokaja
puls piekny, miarowy, mały na pewno wtedy śpi
a co do bólu-sama sobie odpowiedzialaś
mnie po chodzeniu boli spojenie
kregosłup jak dłuzej stoje; nogi wieczorem
ale to normalne w ciązy
mój gin zawsze pyta o obrzeki i żylaki, bo to ma juz male znaczenie...Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Hej
Troche mnie nie bylo mam nadzieje ze u was ok
Wczoraj bylismy na komunii i strasznie sie objadlam
Za dwa tyg jedziemy nad morze mam nadzieje ze pogida sie utrzyma
U nas ok mala kopie.dzis ide posluchac serduszka do poloznej
Franio powoli zaczyna chodzicale ostroznie
Widze ze mowa o paczkach. Ja duzo zam teraz z chin czasem to polecone czasem zwykle tyle ze zwykle gina
Pocheale sie pozniej bo piekne buciki niechodki mi doszly
Od pt w biedrze jakies ubrania dla kobiet w ciazy
Milego cieplego dnia -
nick nieaktualnyja się tylko martwię, żeby zdążył mnie do szpitala odwieźć i żeby w tym samym czasie nie był na śląsku w siedzibie głównej
i żeby dzidziuś się odwrócił główką, żeby cc nie było
Pysiaczek, spokojnie, jest wszystko ok, ja jak zapomnę że jestem w ciąży i ruszam się tak dużo jak przed to też wszystko boli i dziecko zasadza buntem i się mniej ruszaPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
LRF
trzeba liczyć na to, ze jednak zdązy...
a cc przez dupkowe ułozenie przeszłam-jeden zasadniczy plus-planowany zabieg
jak to powiedział ten nasz ordynator od nieszczęsnego usg-jaki jest sens martwić sie czymś, na co nie ma sie wpływu? cieszyc się ciążą i sie nie martwić!
ja bym się martwiła, gdyby znalazl sie lekarz-debil i kazał nam rodzić przy ułożeniu miednicowym...teraz rzadko sie to zdarza, ale sie zdarza... -
nick nieaktualnykamcia, ja ostatnio słyszałam o takim przypadku i kobieta rodziła tak dziecko, aż pobladłam, a moja mama mówiła że przecież też się da, ale jest trudniej a ja do niej "mamooo, ale czasy się zmieniły, teraz żaden szanujący się lekarz na to nie pozwoli"
ale kiedyś się zdarzało, że kobiety nie miały całą ciążę ani jednego usg i dopiero przy porodzie wychodziła dupcia, zamiast główki
-
moja mama urodziła miednicowo mojego brata, wiedzieli , że odwrócony, ale że drugi poród, to kazali, urodził się na bezdechu (za nogi podniesli i bili po posladkach...)
teraz cc niby w przypadku pierworódek...ale debile sa różni
do mnie jakas położna sie śmiała, ze jakie mam szczęście, że mój prowadzacy skierował mnie na cc, bo jeszcze pare lat temu kazałby rodzić sn...lekarz starej daty, ale widocznie rozsądny...
więc nie żałuje, mala zdecudowala tak sie ułożyć i udało mi się pogodzić z myśla o cc, nie żaluję, teraz wiadomo, ze tez ze strachem, ale tez ze spokojem podejde do tego...
inne parametry-krótka pępowina oraz duza głowka (spłaszczyła się od ułozenia i miała 38 cm obwodu!)- nie pozwoliłyby mi urodzić sn, nawet jakby sie odwróciła...to był znakWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 08:36
-
Alina, Pysiaczek też od 5 dni czuje mniej ruchy już ich nie widać ani nie czuć pod ręką
Uspokojam się, że czuje ruchy wiec pewnie dziecko sie przekręciło. Brakuje mi tych silnych kopniaków widocznych na brzuchu ale ważne, że się rusza ale znacznie rzadziej.
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamcia, ostatnio właśnie na szkole rodzenia było o porodzie i mówili o mniej przyjemnych rzeczach które dzieją się po i ogólnie o połogu to tak patrzyłam na mojego męża i się zastanawiałam "zwymiotuje czy zemdleje?" ja się z jednej strony boję cc, a z drugiej strony nie lubię niespodzianek i jak coś nie jest zaplanowane, a przy sn to nie będę się mogła nastawić na konkretną datę - i tak źle i tak nie dobrze