WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny ;) zarejestrowalam aie ostatnio na steonie hipp i dostalam dIsiaj teczke z ksiazeczka w srodku, mokrymi chusteczkami i naklejka dziecko w aucie :) drobiazg ale fajny :)

Ja chyba ogolem tez na cc sie zdecyduje...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mięsa nie mogę jeść! !!podziwiam was. Fakt ze przez 3 tyg jadłam codziennie schabowe ale ta era minęła i znów tylko jajka...u mnie tragedia z jedzeniem. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana,

Wczoraj byliśmy na mega długiej wycieczce z rodziną i byłam wykończona, dzisiaj odpoczywam. Z grilla nici, bo nie mam siły trzeci dzień z rzędu jechać :(

Jedziemy dzisiaj na wizytę do ginekologa, można zobaczymy ile ważą maluszki ;) potem odbieram moje nowe okulary przeciwsłoneczne :D
    U Nas piękna pogoda !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:42

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moich skarpetkach nie mam takich info bo nie mam opakowania
    Ale dzięki malutka
    Taka wiadomość do mnie przemówila skutecznie :) poczekam do jesieni
    A tak naprawdę te skarpetki dawały sobie tylko rade z moimi stopami
    Czeka mnie znów farbowanie. Co raz więcej siwizny mi rośnie! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja woskiem tylko brwi robię, nóg bym się nie odważyła, ale całe szczęście nogi raz na miesiąc maszynką przejadę, bo mi przestały obrastać! ;D

Ja też woskiem brwi i wąsik robiłam na początku ciąży, ale teraz nie rośnie więc nie muszę :)
    Resztę jadę normalnie depilatorem.

Problem w tym czy można czy nie zależy od tego jak kto na ból reaguje. Jak jest przyzwyczajony to chyba nie ma problemu :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niewiele
    Pamiętam jak w pierwszej ciąży mi się dluzylo
    Ale teraz doceniam każdy dzień bo te chwile nie wrócą a są częścią wspomnień
    Bo niestety czasem ma się tylko wspomnienia
    Czyli cieszyć się , kodowac w pamięci i czekać cierpliwie do terminu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabciu depilacja woskiem odpada :) ale na szczęście wlosy na nogach są łaskawe w ciąży :) ja mam ochotę na pedicure i hybrydy :) muszę po wypłacie iść do kosmetyczki. Ale hybrydy ewentualnie bezbarwne, zebye przed cc nie było problemów.

LRF ja dzisiaj robię pesto z liści rzodkiewki, z makaronem i piersią z kurczaka :) mimo upałów w lesie mi się apefyt wzmaga :)

Alinka mi depilator nie lapiee włosów na.nogach, jakiese się zrobiły słabe :) na szczęście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Czeka mnie znów farbowanie. Co raz więcej siwizny mi rośnie! !

Ja też mam coraz więcej siwych włosów, muszę po ciąży zafarbować :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis dzwonie do szpitala, bo chcialam umowic sie na konsultacjedo ginekologa ktory 4 latatemu cc mi robil, i jesli bym miala znow to bym chciala tupowo zeby on mi robil, nie wiem nie znam goscia ale ufam mu :) i mowie tej kobiecie z rejestracji ze chce na konsultacje w granicy koniec sierpnia poczatek wrzesnia przed porodem a ta ze nie ma miejsca i na 21.10 moze mnie zarejestrowac no kpina??? Nigdu w zyciu nie bylam u gina na nfz pierwszy raz chce pojsc to wyobrazcie sobie ze mnie nie zarejestrowala!! Kurde chyba dla ciezarnych musi byc miejsce, czy sie myle ?

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ff88ebef049.jpg

Witam po weekendzie
    Pochwale sie ze w planach mamy do zamowienia 1/1 takiej bryki dla Amelki. Wyporzyczylam tez pas besafe i o wiele lepiej sie jezdzi. Wkurzam sie bo od srody czekam na paczke z apteki gemini, ma dzisiaj przyjsc i specjalnie w domu czekam jak glupia, mialam krzywa robic, ale skuli paczki przelozylam na jutro. Sa upaly i boje sie o te leki i kosmetyki w tej paczce. Z mojego doswiadczenia lepiej zamoawcie sobie u nich w poniedzialek, zeby prze weekend nie lezaly nie wiadomo gdzie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 11:02

Dzierzba, kamciaelcia, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jeśli chodzi o ruchy to ja trochę się zastanawiam czy czuję jedno dziecię czy dwójkę bo kurde nie wiem jak leżą teraz. Trochę panikuję przez to. Napewno jeden syn jest bardziej aktywny bo mnie skutecznie napieprza po wątrobie. Mówię wam, przekichane, niby ruchy są ale się ciągle zastanawiam, czy to moje drugie dziecię żyje czy po prostu jest bardziej leniwe... Wrrr.
    Dziś okulista młodego, a potem usg i stracha mam jak nie wiem bo na każdym coś dziwnego wychodzi... Byle do tej 16.00.
    Ja używam depilatora i nic mi się nie dzieje. Po maszynce mam straszne podrażnienia na nogach...
    Ja to jakaś nienormalna jestem. Zamówiłam pakę zabawek do paczkomatu, wiedziałam, że będzie ciężkie i polazłam po nią bo się nie mogłam doczekać a teraz zdycham. Więcej radości mi robi kupowanie zabawek niż ubranek teraz :D A mój chłop tylko płacze, że kasę wydaję. Jednak wolę kupić sama bo mam mieszane uczucia po tym jak mój młody dostawał zabawki. Większość szła do kosza bo się bałam, że sobie nimi krzywdę zrobi. Hitem była lalka z rynku, która po angielsku śpiewała o obciąganiu i rżnięciu w pupę i wyłaziły jej włosy. :/ Ot rodzinka! Pochwalę się zakupami. :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30c6662bf37f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06c9e74be02f.jpg

i dla starszego brata na dzień dziecka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad033ad345c.jpg

kamciaelcia, Pysiaczek89, bbeczka91, violett, mmargol, żabka04, _izunia_, megg, Anulka01, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    U nas na nfz tez w którymś momencie były takie kolejki
    ale teraz się rozluznilo
    A jak coś pilnego to przyjmą bez czekania

Pirelka
    Farbowalam włosy jak skończył się 1. trymestr i teraz wypadnie na początek 3. Na pewno zalicze jeszcze farbowanie przed cc
    Te moje siwe to nie tylko odrosty ale swiezynka :D stoją mi takie krótkie siwe włosy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia
    Pirelka
    Farbowalam włosy jak skończył się 1. trymestr i teraz wypadnie na początek 3. Na pewno zalicze jeszcze farbowanie przed cc
    Te moje siwe to nie tylko odrosty ale swiezynka :D stoją mi takie krótkie siwe włosy :)
    To u mnie pojedyncze krótkie i normalne długie między włosami :P ale odrostu nie mam siwego :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia przy cc odpadają nawet przezroczyste pazurki ba nawet na sn zalecają czyste paznokcie bo w razie komplikacji nie ma problemu z monitoringiem. Ja miałam tylko odzywkę na paznokciach podczas zabiegu i też monitoring nie łapał.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko nic nie mpwe o siwych włosach ;) mój odrost jest biały he he he.

Anka też kupiłam adapter do pasa, ale jakiejś innej firmy. Nie widzę wielkiej różnicy, ale przy hamowaniu pas nie uciska brzucha :) nie kupowalabym, ale śmigam do Wawy co 2 tyg do Poradni diab i na usg z echo, więc adapter stał się niezbędny.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta siwizna rodzinna
    Ach te geny! !mój brat tez miewa juz siwe
    Ciotka ma 50 lat i białe włosy! !
    Strach pomyśleć co dzieje się pod farbą :) tego jednak się nie dowiem bo farbuje juz 17 lat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin miałam przy cc przezroczyste pazurki. Ginka powiedziała, że ok bo musi być tylko widoczna płytka, czy nie sinieje.

Dzierzba poplakalam się ze śmiechu, jaką cudną lalę dostał Maksio :) uroczo :)
    Powodzenia na USG.
    Śliczne zabawki kupiłaś :) mój młody szczególnie lubił i lubi nadal te karty i książeczki czarno-białe. Młodej zamierzam z nich zrobić karuzele nad łóżeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz uciekam na pocztę i po chleb.. u mnie 25 st.!

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka upał na maksa :) ja się bycze nad jeziorem, ale zaraz pod domek w lesie zmykam, bo za ciepło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia odpoczywaj :D ja dzisiaj większość czasu w domku bo weekend mnie umęczył :P

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ