WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia
    Mi długości małego nie mierzą juz od 12 tc
    Bób tez kocham ale ma wysoki indeks glikemiczny wiec staram się o nim nie myśleć
    Krzyż mnie boli ale nie jakoś bardzo bardzo wiec nie pomogę niestety

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:49

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w takie fizjologie nie wierzę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstawilam zapieknake makaronowa do piekarnika i czekam na meza az wroci z pracy, bo corke odebralam jak u dyrektorki w przedszkolu bylam ;) alke załatwilam co chcialam i to najwazniejsze

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja właśnie dzisiaj jadę do fizjoterapeuty bo chodzić nie mogę ;( zobaczymy co powie- może da jakies sposoby na rozruszanie. I znowu mi pęcherz nawala...coś mi się zdaje, że tym razem bez antybiotyku się nie obejdzie. Poza tym doprowadzam chałupę do stanu używalności- zostało malowanie kuchni (ale tak tylko powierzchownie- tu gdzie brudno) i o żadnych remontach słyszeć już nie chcę ;-)
    W sobotę założyli nam klimę (ze względu na to, ze mieszkamy na poddaszu i latem grzeje nie do wytrzymania- tak więc panowie założyli klimę narobili syfu i kurzu i pojechali... załączamy ja a tu z niej jak spod prysznica woda lunęła- stałam nad nią z garnkiem i modliłam się, żeby nam nie podmokła podłoga, którą cyklinowaliśmy w zeszłym tygodniu... całą scianę zalało (też świeżo malowaną, na szczęście woda była czysta i sładu nie ma)... i tak oto dzisiaj się "chłodzę" w 40 stopniach ;-) Jutro mają przyjechać naprawiać, ale ja już takich niespodzianek nie chcę ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy dziewczyny na wieści:-)

Ja jak leżę na plecach i przewracam się na bok to mi coś szczela hahaha
    Po porodzie córki tak miałam niby wszystko się tak rozeszły kości :-) Potem wróciło wszystko do normy a od paru dni zauważyłam właśnie to zjawisko.
    Miednica chyba tak się rozchodzi że kość szczela gdzieś hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu boli kregoslup od polowy plecow do kosci ogonowej....masakra jakie to jest na maksa wnerwiajace ja pier.....! nie wiem juz jak sobie z tym radzic, choc mysle ze to przez te wszystkie znieczulenia w kregoslup...... i przez to mnie to ciagle nawala..... no i waga a duza do wzrostu to tez robi swoje :( ahhh juz sie nie moge doczekac az urodze i sie wezme za odchudzanie bo ta waga mi ciazy nie tylko na kregoslupie ale tez na psychice...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny!!!! 3mam kciuki :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mój lekarz trochę nastraszył bo powiedział,że miał pacjentkę, która dostała paraliżu jednej strony- coś jej uciskało na jakiś nerw i biedna długo się rahabilitowała. Mi powiedział, że jak ćwiczenia nie pomogą u fizjoterap to mam się udać do neurologa. No to jadę dzisiaj cwiczyc-zobaczymy.

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, odkąd jestem w ciaży- uwielbiam poniedziałki- bo każdy to początek kolejnego tygodnia ;-) ;-)

violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    AJrin miałam przy cc przezroczyste pazurki. Ginka powiedziała, że ok bo musi być tylko widoczna płytka, czy nie sinieje.

Dzierzba poplakalam się ze śmiechu, jaką cudną lalę dostał Maksio :) uroczo :)
    Powodzenia na USG.
    Śliczne zabawki kupiłaś :) mój młody szczególnie lubił i lubi nadal te karty i książeczki czarno-białe. Młodej zamierzam z nich zrobić karuzele nad łóżeczko.
    Agatia u mnie pulsometr nie działał nawet przy przezroczystej odżywce nie łapał, a byłam usypiana więc zmywali na palcu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już padam kocham taką pogodę ale najpierw pół dnia dom ogarniałam potem auto odkurzałam i myłam i na koniec obiad na szczęście mój wraca z pracy za 2,5 godziny :)
    Zamówiliśmy wózek byliśmy w Chrzanowie ogladać i tak nam się spodobało, że zamówiliśmy jest taki:
    https://www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1600&bih=769&q=bebetto&oq=bebetto&gs_l=img.3..0l10.655.3010.0.3714.7.6.0.1.1.0.255.553.0j2j1.3.0....0...1ac.1.64.img..3.4.561.y-o4bV5PX4Q#imgrc=AdqrHDF1pE8-_M%3A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:02

w57vikgnszqgz528.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po weekendzie i po wizytach u endokrynologa i ginekolog :)

Endokrynolog mnie wkurzył i ta pielęgniarka co tam z nim siedzi chciałam żeby mi kobita zrobiła ksero morfologii żeby gin mogla zobaczyć to ten komentarze ze po co mi i może jeszcze tsh żeby go skontrolowała i leczenie zmodyfikowała to mu powiedziałam ze nie chodzi o jego kontrolowanie tylko moja morfologie żeby sobie sprawdziła bo jakby nie było jestem w ciąży i różnie to bywa. Mówił ze zmienia dawkę na 100 a receptę na 75 wypisał i powiedział że 75... nie dał badań ani nie mówił żeby przyjść za miesiąc i wyszedł bo już nikogo za mną nie było. Ta baba jeszcze do tego :/ Pytam ja o te badania o skierowanie a ona do mnie ze trzeba było lekarza pytać bo to przecież ja byłam na wizycie. No masakra jakaś wyszłam taka zła ze mi łezka aż popłyneła. ...To się wyżaliłam...
    Później jak zobaczyłam Krzysia to mi przeszła cała złość :) Mam niestety infekcje no i globulki a później trzeba zrobić bicenozę; w tym tygodniu mam zrobić krzywa chyba jutro się wybiorę żeby mieć z głowy. Coś szyjka krótsza ale twarda po bad gin, po usg faktycznie krótsza ale jakoś ułożona centralnie i trudno było ocenić ale mówi, że nie jest aż tak źle (3cm a miesiąc temu było 4). Krzys pozostaje Krzysiem, mówi że taki chlop że hoho, nie ma opcji na dziewczynkę :) Z synem wszystko bardzo dobrze, sprawdziła głównie serduszko ale i tak szybciutko zerknęła całościowo. Mówiła że następne usg będzie dokładniejsze. Nadal leży poprzecznie. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze.

żabka04, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was pobiera komórki macierzyste? My do tej pory byliśmy na tak ale im bilzej wydania 11 tysi zaczynamy sie zastanawiać im wiecej czytam tym bardziej jestem na nie...
    A jak u was?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was pobiera komórki macierzyste? My do tej pory byliśmy na tak ale im bilzej wydania 11 tysi zaczynamy sie zastanawiać im wiecej czytam tym bardziej jestem na nie...
    A jak u was?

My raczej na nie strasznie dużo sobie za to liczą... a czemu Wy się wahacie?

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin my przed prelekcją w szkole rodzenia - zwłaszcza ja - byliśmy na TAK. Namawiałam męża, on się uginał. Po tej szkole rodzenia, gdy babeczka nam wzystko wyjaśniła, ale zagięła się na podstawowych pytaniach plus poczytałam o tym na facebooku na ich stronie w opiniach, to jestem na NIE. Gdybym miała pewność że to pomoże dziecku nie żałowałabym kasy, ale ta krew wcale nie musi być wykorzystana. Prędzej jeśli masz drugie dziecko, u którego się coś zadzieje, a dasz krew pierwszego, więc... z reguły krew Twojego dziecka bardziej pomoże innym, a krew innych pomoże Twojemu.
    Poza tym jej się tak mało pobiera, że często jest po prostu za mało by w jakikolwiek sposób pomóc.
    To musi być Wasza decyzja i nie powinnaś sugerować się zdaniem innych, ale jak się zagłębisz to właściwie zorientujesz się, że na żadnym forum nie pisze żaden rodzić, który powiedziałby "Warto! naszemu dziecku pomogło!".

Ale dziś mały daje mi fale na brzuszku :)

Ania91, _izunia_, AJrin, bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol do płukania polecam zaparzyć szałwie i dodać łyżeczkę wody utlenionej. Mi to szybciutko pomogło.
    Martta przyjaciele i truskawki mmmmm. Pyszne połączenie :)
    Żabcia super widoczki :)
    AJrin po warsztatach też byliśmy przekonani o bankowaniu krwi i komórek, ale jednak niestety koszt jest dużo ponad nasze możliwości więc rezygnujemy.
    Jakie słodkie brzuszki macie :) Ja już niestety 10 na plusie a gin mówi, że jeszcze nie ma się czym aż tak bardzo przejmować no i że może to cukier.
    Jeśli chodzi o depilacje to tylko lusterko do wanny i na siedząco.
    Kurcze wypiłam pół litra pepsi a później stwierdziłam, że jutro pójdę na tą krzywą. Czy to nie zafałszuje wyniku? Jaka musi być przerwa od jedzenia 12, 10 czy 8 godzin?

Miłego popołudnia lecę jeszcze na działkę :)

martta lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 dokładnie tak jak Ksosia napisała im więcej czytam jestem na nie bo koszt spory a marne szanse pomocy. Wiadomo jeśli by na 100% pomogło gdyby coś sie dzialo nie wahała bym sie trudno auta bym lepszego nie kupiła i remontu nie zrobiła a kasy bym nie żałowała. Ale tu kwestia ze moze byc za malo albo po rozmrożeniu okazać się, ze nie da się wykorzystać ponoć 50% szans na wykorzystanie.

Ania91 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie decydowalam sie na pobanie krwi pepowinowej, a po co mi to potrzebne....co ma byc to i tak bedzie a nie spieszno mi do wydania kilkunastu tysiecy bez potrzeby...

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka! Mam pytanko w kwesti camarelo carera na jaki kolor się decydujecie? Jest ich taak dużo, że zgłupiałam. Jednak najbardziej przekonuje mnie hcyba 17 i 20 (muszę męża zapytać).

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ